Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΝΥΣΤΑΖΩ ΜΕΝ ... ΑΛΛΑ ... !!!


19+1 θαυμάστα φυσικά τοπία που πρέπει να επισκεφτείς έστω μια φορά!!!

Ημερομηνία: 29 Νοεμβρίου 2013
19+1 θαυμαστα φυσικα τοπια που πρεπει να επισκεφτεις εστω μια φορα!!!
Μπορεί η Ελλάδα να είναι μια χώρα εξαιρετικά πλούσια σε φυσικά αξιοθέατα, ωστόσο υπάρχουν αμέτρητοι μαγευτικοί προορισμοί εκεί έξω. Απολαύστε μια συλλογή από 20 εκπληκτικά φυσικά τοπία σε όλες τις γωνιές του πλανήτη, όπου μια επίσκεψη αποτελεί εμπειρία ζωής.

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

ΞΥΠΝΗΣΤΕ! ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ


altΤου Γιώργου Θεοχάρη Οι Τούρκοι τις τελευταίες ημέρες ''πανηγυρίζουν'' για τη μετατροπή βυζαντινών Ναών και μοναστηριών σε τζαμιά.
Κι η ελληνική πολιτεία κοφεύει, αδιαφορεί, παρακολουθεί μουδιασμένη το  τουρκικό σίριαλ; Όπως και να το ερμηνεύσεις, σημασία έχει ότι δεν  δείχνει να έχει την διάθεση να ασχοληθεί και πολύ!

Μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας,Επιστολή προς τον Ρωμαιοκαθολικό Αρχιεπ


«……Άλλά ούτε, ως ορθόδοξος έγω θεολόγος, μπορώ νά πώ γιά Σάς τούς Παπικούς οτι άποτελείτε Εκκλησία. Σείς βέβαια στήν έπιστολή Σας πρός τόν Μητροπολίτην Πειραιώς κ. Σεραφείμ γράφετε καί λέγετε μέ ισχύ οτι άποτελείτε τήν «Μίαν, Άγίαν, Καθολικήν καί Άποστολικήν Έκκλησίαν» μέ

Εξωγήινοι - UFO


Εξωγήινοι - UFO
Εξωγήινοι - UFO
Του Πρεσβυτέρου Βασιλείου Α. Γεωργοπούλου (M. Th.)
Βασικό κεφάλαιο και αγαπημένο θέμα του σύγχρονου αντίχριστου και εφιαλτικού Κινήματος της «Νέας Εποχής» είναι το θέμα της ύπαρξης εξωγήινων όντων-UFO .
Το θέμα της ύπαρξης εξωγήινων όντων ξεκίνησε στις 24-6-1947, όταν ο πιλότος Κέννεθ Άρνολντ (Kenneth Arnold) ανέφερε, ότι κατά το διάστημα της πτήσης του πάνω από την πολιτεία της

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΛΟΟΥΝ: ΜΙΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

i-panagia-kai-o-klooun

Ο Πέτρος Γκουερέν ήταν σπουδαίος κλόουν. Τα χρόνια όμως πέρασαν, γέρασε και δεν έβρισκε πια δουλειά.

Απελπισμένος και για να μη πεθάνει της πείνας, πήρε το δρόμο για ένα μοναστήρι αφιερωμένο στην Παναγία.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Παράμονος ὁ Μάρτυρας καὶ οἱ 370 σὺν αὐτῷ Μάρτυρες


Μαρτύρησε μαζὶ μὲ ἄλλους 370 χριστιανοὺς στὰ μέσα του 3ου μ.Χ. αἰώνα, ὅταν αὐτοκράτορας ἦταν ὁ Δέκιος, ποὺ εἶχε κά&nu ...
περισσότερα...

ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΑΘΩΝΙΤΟΥ

i-zoi-kai-idrasi-osiou-gerontos-bissarionos-agathonitou

 Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος
        


Κάποτε ακούστηκαν κακά λόγια για έναν ιερέα κάποιου χωριού. Τα λόγια αυτά από στόμα σε στόμα, έφθασαν και στα δικά μας αυτιά.

Μια μέρα ρώτησα τον π. Βησσαρίωνα να μου πει γιʼ αυτόν τον Παπά.

ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΟΜΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ Ο ΝΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ.ΦΡΙΚΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

                                                                                      Bρυξέλλες Πορφύρης Δ./Σταφυλά Π.

      Την ώρα που τα δυτικά μέσα κλαυθμηρίζουν υποκριτικά πάνω από τα άψυχα στατιστικά τους οι εικόνες του αδυσώπητου πολέμου λογοκρίνονται επιδεικτικά.Αυτό είναι μέρος του υλικού που δεν θα δείξουν ποτέ τα

ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ «ΜΕΓΑΛΕ»;



Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΑΡΧΗΓΩΝ, ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ..ΑΛΛΩΝ.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ - ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρουσιάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων της Κορίνθου τον Ιανουάριο του 1952 ως ανυπότακτος.

Τοποθετήθηκε στη Σχολή Πληροφοριών και εκπαιδεύτηκε ως ανακριτής αιχμαλώτων. Απολύθηκε τον Ιούλιο του 1953, ενώ λίγους μήνες νωρίτερα το ΓΕΣ είχε ακυρώσει την πρόσθετη διετή υπηρεσία που του είχε επιβληθεί.

Ο ΆΓΙΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ Ο ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΚΑΙ Η ΜΑΓΕΙΑ


gerontas-gabriil-omologitis-kai-i-mageia
.«Μια νύχτα που ο π. Γαβριήλ βρισκόταν στην Τιφλίδα, Άγγελος Κυρίου τον ξύπνησε και τον διέταξε να τον ακολουθήσει…..»

«Ο π. Γαβριήλ προσπαθούσε πάντα να μας προφυλάξει από την επήρεια του κακού με την προσευχή του αλλά και τις συμβουλές του.

Κυδώνι: ωφέλιμο, χειμωνιάτικο και γευστικό

 
Πολλοί πιστεύουν ότι το κιτρινωπό αυτό φρούτο, περίεργου σχήματος που θυμίζει μήλο και αχλάδι, προϋπήρχε του μήλου και μάλιστα πολλές αναφορές σε μήλα που αφορούν την αρχαιότητα, ουσιαστικά μιλούσαν για το κυδώνι, συμπεριλαμβανομένης και της ιστορίας του μήλου που έδωσε η Εύα στον Αδάμ.

«ΜΗ ΜΙΛΑΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ»

feygoun-oi-aggeloi



Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΝΑΟ, ΕΚΕΙ ΚΑΠΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑΤΟΝ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ...
ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΔΕΙΛΑ ΔΕΙΛΑ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΓΟΥΡΟΞΥΠΝΗΜΕΝΕΣ ΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΤΣΙΤΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΝΕΥΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΣΤΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ...
Ο ΣΕΒΑΣΜΙΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΦΑΣΑΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΕΡΧΟΜΕΝΟΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΠΛΗΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΩΝΤΕΣ ...

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Ποιοι προσεύχονται για μας απόψε;

poio-proseyhontai-gia-mas-apopse


Απόψε στο Άγιο Όρος και σε άλλα μοναστικά-πνευματικά κέντρα της Ορθοδοξίας σε όλο τον κόσμο, κάποιοι ταπεινοί άνθρωποι αγρυπνούν κάνοντας προσευχή για όλο τον κόσμο. Κάποιοι ερημίτες σε δάση και σπηλιές, κάποιοι μοναχοί σε μικρά κελλιά, άγνωστοι σε μας αλλά γνωστοί στο Θεό,

Ο π. ΓΕΡΒΑΣΙΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ



π. Γερβάσιος Παρασκευόπουλος  (+ 30 Ιουνίου 1964)
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ:

 «…ου μόνον άκυρα θεωρούσι (τα μυστήρια) αλλά δυστυχώς προβαίνουν και εις πράξεις αι οποίαι εάν κριθούν Κανονικώς είναι πράξεις αιρέσεως»
  
   ΚΑΘΕ Xριστιανός πρέπει να αισθάνεται πολύ θλίψη για το ημερολογιακό σχίσμα στους κόλπους της αγίας Εκκλησίας μας και μαζί με τις άλλες φροντίδες του για το κοινό καλό θα πρέπει να συμβάλλει, κατά δύναμη, για την άρση του θλιβερού αυτού φαινομένου, έστω και μόνη την προσευχή.

Σισανίου Παύλος: ''Το κράτος απέδειξε ότι δεν μπορεί να φροντίσει τους πολίτες του''

siatistis-paulos
Ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος είχε προειδοποιήσει έγκαιρα για το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής.
Μιλώντας στην «Αυγή» μετά τις δολοφονίες του Π. Φύσσα και των δύο μελών της Χρυσής Αυγής, ο Παύλος δεν ξεχωρίζει τους δολοφόνους στα δύο περιστατικά μιλώντας για «μια ακόμη έσχατη περιφρόνηση στο ανθρώπινο πρόσωπο».

ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΒΛΑΔΙΜΗΡΕ ! Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΑ ΣΕ ΕΥΛΟΓΕΙ !!!

Η Ρωσία απαγορεύει τις διαφημίσεις των αμβλώσεων – Ισχυρές πρωτοβουλίες κατά της έκτρωσης

 
Οι πρόσφατα υπογεγραμμένες τροποποιήσεις στην Νομοθεσία περί υγειονομικής φροντίδας στη χώρα της Ρωσίας εισήγαγαν την απαγόρευση οποιασδήποτε διαφήμισης της πρακτικής των αμβλώσεων, καθιστώντας παράλληλα πλημμέλημα την παροχή ιατρικών υπηρεσιών από μη-ειδικούς.

Ὁ Ἅγιος Δαμασκηνὸς ὁ Στουδίτης Ἐπίσκοπος Λητῆς καὶ Ρεντίνης (1558-1574)


Ὁ Ἅγιος Δαμασκηνὸς ὁ Στουδίτης Ἐπίσκοπος Λητῆς καὶ Ρεντίνης (1558-1574)
Ὁ Ἅγιος Δαμασκηνὸς ὁ Στουδίτης
Ἐπίσκοπος Λητῆς καὶ Ρεντίνης (1558-1574)
Ὁ Ἐπίσκοπος Λητῆς καὶ Ρεντίνης Δαμασκηνὸς εἶναι ἐξέχουσα μορφὴ ἁγίου Ἱεράρχου ὄχι μόνον τοῦ 16ου αἰῶνος, ἀλλὰ ὅλων τῶν χρόνων τῆς δουλείας, καὶ ὡς ἐκ τούτου ἀποτελεῖ πνευματικὸ φάρο ποὺ κατέλαμψε τὸ τότε πνευματικὸ σκότος τοῦ Γένους, δοξάζοντας καὶ τὴν περίφημη Ἐπισκοπὴ Λητῆς καὶ Ρεντίνης, ἡ ὁποία κατέστη παγκοσμίως γνωστή χάρις σὲ αὐτόν.

Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ  ΕΞΟΜΟΛΟΓΟΥ- ΜΕΝΩΝ

diskopotiro


Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΙΠΟΛΕΩΣ

Του μακαριστού Μητροπολίτου Κυρήνειας κυρού Παύλου

Συνεπληρώθησαν δύο χρόνια από την εις Κύριον εκδημία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κυρήνειας κυρού Παύλου. Ό μακαριστός Μητροπολίτης γεννήθηκε εις την Λάρνακα της Κύπρου το 1945 και κοιμήθηκε  την 1ην Οκτωβρίου 2011. Στενός συνεργάτης της εφημερίδος του «Ο.Τ.» με πολλά και αγωνιστικά άρθρα τόσο εκκλησιαστικού περιεχομένου, καταγγέλλοντα τας διαθρησκειακας συναντήσεις, πού υποκρύπτουν την Νέαν Τάξιν Πραγμάτων. όσο και εθνικού μαχόμενος διά τα δίκαια του Κυπριακού Ελληνισμού.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  29  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2013

ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ

Το μάθημα ζωής με το 20ευρω!

 
Ένας καθηγητής κρατούσε ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ και ρώτησε τους μαθητές «Ποιός θέλει αυτό το χαρτονόμισμα των 20 ευρώ;» Όλοι στην αίθουσα σήκωσαν πάνω το χέρι.

Τότε ο καθηγητής το τσαλάκωσε και ξαναρώτησε... «Υπάρχει κάποιος που θέλει ακόμη αυτό το τσαλακωμένο χαρτονόμισμα;» Όλοι στην αίθουσα σήκωσαν πάλι πάνω το χέρι.