Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ 15



       Έχουν περάσει ήδη δώδεκα μέρες της προσκυνηματικής μας εκδρομής στα Ιεροσόλυμα και σήμερα ξεκινάμε για το πρόγραμμα της δέκατης τρίτης ημέρας.
    Κατευθυνόμαστε στην Καπερναούμ, όπου θα επισκεφθούμε και θα προσκυνήσουμε στην Ι.Μ. Αγίων Αποστόλων. Στην Καπερναούμ οι κάτοικοι είχαν δει μεγάλα θαυμαστά γεγονότα από τον Κύριο. Όμως, δεν πίστεψαν και δε μετενόησαν. Γι΄ αυτό ο Κύριος είχε προφητέψει την πλήρη καταστροφή και τον αφανισμό της πόλης. Η εκπλήρωση, λοιπόν, αυτής της προφητείας έχει αφήσει τα σημάδια της μέχρι σήμερα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας, συναντούμε στις άκρες του δρόμου καμμένες πέτρες. Είναι τα μόνα σημάδια που έχουν απομείνει από εκείνη την αμετανόητη πόλη. Η Καπερναούμ, όπως είχε προφητέψει ο Κύριος, καταστράφηκε και από εκείνη δεν έμεινε τίποτα. Το εντυπωσιακό είναι ότι ούτε οι ανασκαφές των αρχαιολόγων στην περιοχή δεν έφεραν στην επιφάνεια κανένα στοιχείο και κανένα εύρημα από την πόλη αυτή. Αυτό μας δείχνει ότι τα Άγια λόγια του Κυρίου μας δεν διαψεύδονται ποτέ και όλα επαληθεύονται επακριβώς. Οι καμμένες αυτές πέτρες που υπάρχουν εκεί είναι η απόδειξη της πλήρους καταστροφής της Καπερναούμ.
        
Φτάνουμε στο μοναστήρι των Αγίων Αποστόλων. Η ζέστη είναι έντονη αλλά ακόμα πιο έντονη και αφόρητη είναι η υγρασία. Το μοναστήρι είναι πολύ γραφικό, καθώς βρίσκεται δίπλα στην Τιβεριάδα. Τον εξωτερικό χώρο του μοναστηριού στολίζουν όμορφα και μεγάλα δέντρα, τα οποία προσφέρουν στους προσκυνητές δροσιά και σκιά. Επίσης, κοντά στην ακτή της Τιβεριάδας, βρίσκεται ένα μεγάλο τραπέζι με δύο μεγάλους πάγκους, σε σκιερό μέρος, κατάλληλο για την ξεκούραση των προσκυνητών.
        
Μπαίνουμε μέσα στη μονή και μας υποδέχεται ο ηγούμενος του μοναστηριού. Προσκυνούμε τις ιερές εικόνες. Σ΄ έναν τοίχο στο ναό υπάρχει μια πολύ μεγάλη αγιογραφία, η οποία καλύπτει μεγάλο μέρος από πάνω μέχρι κάτω. Σ΄ αυτή την αγιογραφία εικονίζεται η Δευτέρα Παρουσία. Ο Κύριος στη μέση, δίπλα η Παναγία Μητέρα Του και ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος. Γύρω-γύρω καθισμένοι οι Άγιοι Απόστολοι και Άγγελοι, ενώ στην ίδια αγιογραφία φαίνεται και ο διαχωρισμός των ψυχών, όπως ακριβώς είχε προείπει ο Κύριος. 
Σ΄ αυτό το μέρος, στην Καπερναούμ, είχαν γίνει και τα παρακάτω θαύματα. Πρώτον, η κατάπαυση της μεγάλης τρικυμίας από τον Κύριό μας. Ο Κύριος με τους μαθητές Του έπλεαν στην Τιβεριάδα όταν, ξαφνικά, ξέσπασε μεγάλη τρικυμία. Οι μαθητές αμέσως φοβήθηκαν και ταράχτηκαν. Έντρομοι ξύπνησαν το Διδάσκαλό τους, ο Οποίος είχε αποκοιμηθεί καθισμένος στο πλοιάριο. Εκείνος, τότε, επετίμησε τους μαθητές Του γιατί, ενώ, βρισκόταν κοντά τους, εκείνοι έδειξαν ολιγοπιστία και τους κυρίευσε ο φόβος. Αμέσως, με το λόγο Του, διατάζει τη θάλασσα να ηρεμήσει και εκείνη υπάκουσε στον Εξουσιαστή των πάντων, σταμάτησαν οι άνεμοι και επικράτησε γαλήνη. Αυτό το γεγονός το συναντούμε σε μια πολύ ωραία αγιογραφία στο εσωτερικό του ναού της μονής, στην οποία φαίνεται  ο Κύριος με τους μαθητές Του ευρισκόμενοι στο μέσο της τρικυμισμένης θάλασσας. 
Το δεύτερο θαύμα του Κυρίου στην περιοχή αυτή είναι ο χορτασμός των τετρακισχιλίων. Είχαν μαζευτεί πλήθος κόσμου δίπλα Του με διάφορες ασθένειες και προβλήματα. Ο Κύριος, που είναι Πατέρας όλων, τους θεράπευσε και έτσι όλοι θαύμαζαν τα γεγονότα και δόξαζαν το Θεό. Ο πολυεύσπλαχνος Κύριος, όμως, τους λυπήθηκε, καθώς τα πλήθη είχαν μείνει κοντά Του τρεις ημέρες νηστικοί. Έτσι, απευθυνόμενος στους μαθητές Του, ρώτησε τι τρόφιμα είχαν. Η απάντηση των μαθητών ήταν επτά άρτοι και λίγα ψάρια, τα οποία δεν έφταναν για όλους τους παρευρισκόμενους.
Τότε ο Κύριος, αφού ευχαρίστησε τον Ουράνιο Πατέρα, έκοψε τους άρτους και τα ψάρια σε κομμάτια, τα έδωσε στους μαθητές Του και εκείνοι τα μοίρασαν στα πλήθη. Και από ΄κείνα, με θαυμαστό τρόπο, έφαγαν και χόρτασαν τέσσερις χιλιάδες άνδρες, χωρίς να υπολογίζονται οι γυναίκες και τα παιδιά. Κι όχι μόνο χόρτασε τόσος λαός, αλλά περίσσεψαν επτά μεγάλα κοφίνια γεμάτα από εκείνα τα τρόφιμα.
       Η αγιογραφία του χορτασμού των τετρακισχιλίων μέσα στο ναό που βρισκόμαστε μας θυμίζει το θαύμα του Χριστού που έγινε εκεί και μας διδάσκει, εκτός των άλλων, και την Πρόνοια του Κυρίου για κάθε ψυχή. 
Τρίτο θαυμαστό γεγονός είναι η θεραπεία του παραλυτικού. Ευρισκόμενος ο Κύριος στην Καπερναούμ, Του έφεραν έναν παράλυτο, που ήταν κατάκοιτος στο κρεβάτι. Ο μακρόθυμος Κύριος είδε την πίστη τόσο του ίδιου του παράλυτου όσο και αυτών που τον έφεραν και απευθυνόμενος στον παραλυτικό, του είπε ότι οι αμαρτίες του έχουν συγχωρεθεί. Σαν απάντηση, όμως, στις πονηρές σκέψεις των Γραμματέων και των Φαρισαίων, τις οποίες ο Κύριος γνώριζε ως Παντογνώστης,  είπε κατόπιν στον παραλυτικό να σηκωθεί, να πάρει το κρεβάτι του και να πάει σπίτι του. Έτσι κι έγινε μετά από το λόγο αυτό του Χριστού. Το παραπάνω θαύμα του Κυρίου στην Καπερναούμ εικονίζεται σε μια από τις όμορφες αγιογραφίες που διακοσμούν το εσωτερικό της Μονής των Αγίων Αποστόλων.
        
Αφού προσκυνήσαμε, βγήκαμε έξω και καθίσαμε για λίγη ώρα στο τραπέζι με τους πάγκους που υπάρχει στον εξωτερικό χώρο του μοναστηριού, πλησίον της Τιβεριάδας. Εκεί από τον λίγο αέρα που φυσούσε, ξεκουραστήκαμε και ύστερα ξεκινήσαμε για τον επόμενο προορισμό μας.
       Ξεκινάμε για τη λίμνη Τιβεριάδα, όπου θα κάνουμε τον περίπλου της λίμνης με  καραβάκι. 
Πρώτα αναμένουμε σε μια μεγάλη αίθουσα για το δικό μας δρομολόγιο. Έπειτα, προχωρούμε προς το μέρος που βρίσκονται τα καραβάκια και επιβιβαζόμαστε στο καραβάκι που θα εκτελέσει το δικό μας δρομολόγιο. Μέσα στο πλοίο υπάρχουν καθίσματα και από τις δύο πλευρές του, από όπου μπορεί κανείς  να  θαυμάζει την ομορφιά της λίμνης. 
Όταν ξεκινήσαμε, γνωρίζοντας οι υπεύθυνοι ότι είμαστε Έλληνες, ύψωσαν στο πλοίο την ελληνική σημαία. Τότε εμείς, με μεγάλη συγκίνηση, είπαμε τιν Εθνικό μας Ύμνο. Τα λόγια μας συνόδευε η αντίστοιχη μουσική(του Ύμνου) που είχαν βάλει οι υπεύθυνοι του καραβιού. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας, σκεπτόμαστε και αναλογιζόμαστε όλα τα θαυμαστά γεγονότα που συνέβησαν εκεί στα χρόνια του Ιησού Χριστού και επίσης, αλλά και την παρουσία του Κυρίου μας στα μέρη εκείνα. Η θέα της λίμνης ήταν πολύ εντυπωσιακή και  παρά το γεγονός ότι είναι  λίμνη, είναι αρκετά μεγάλη ώστε να μοιάζει με θάλασσα. Ο περίπλους στην Τιβεριάδα άφησε σε όλους μας τις καλύτερες εντυπώσεις και όλοι φύγαμε ενθουσιασμένοι.
        
Κατόπιν, επισκεφτήκαμε ένα καθολικό μοναστήρι. Το μοναστήρι αυτό βρίσκεται στο σημείο, όπου είχε γίνει η «επί του Όρους Ομιλία» του Κυρίου Ιησού Χριστού πλησίον της Τιβεριάδας. Η έκταση του μοναστηριού είναι πολύ μεγάλη. Εκτός από το ναό, υπάρχουν και πολλοί εξωτερικοί χώροι. Οι χώροι αυτοί είναι όμορφα διαμορφωμένοι με μεγάλους κήπους, λουλούδια και πολύ προσεγμένες κατασκευές. Αφού περιηγηθήκαμε σ΄ αυτό το μέρος, αναχωρήσαμε για  το επόμενο προσκύνημά μας.
               Στή συνέχεια επισκεφθήκαμε άλλο Καθολικό μοναστήρι. Εκεί όπου ο Κύριος ειχε κάνει τό άλλο θαύμα του χορτασμού των πεντακισχιλίων. Βρίσκεται σε ένα πανέμορφο μέρος, πού όμως λόγω της υπερβολικής ζέστης, δεν μπορέσαμε να απολαύσουμε, εκτός μόνον μερικών φωτογραφιών που βγάλαμε με πολλήν συντομίαν.
      Προτελευταίος προορισμός μας για σήμερα είναι η Ιερά Μονή Πέτρου και Παύλου Τιβεριάδας. Το μοναστήρι δεν έχει μεγάλη έκταση, αλλά είναι πολύ γραφικό. Μπαίνουμε στο χώρο του μοναστηριού, την είσοδο του οποίου στολίζει και ομορφαίνει ένας μικρός κήπος. Εκεί μας υποδέχεται πολύ φιλόξενα ο ηγούμενος του μοναστηριού, ο πατήρ Τιμόθεος. Είναι ένας  χαριτωμένος γέροντας μοναχός που  είναι ο φύλακας του συγκεκριμένου προσκυνήματος. Με τη δύναμη που του δίνει ο Θεός- όπως και όλοι οι Αγιοταφίτες πατέρες- συνεχίζει το έργο του στους Αγίους Τόπους.
       Προχωρούμε στο εσωτερικό του ναού, ο οποίος είναι τρισυπόστατος και πολύ κατανυκτικός. Προσκυνήσαμε στον ιερό χώρο και καθίσαμε για λίγο μέσα στο ναό, ακούγοντας κάποια λόγια από τον γέρνοντα μοναχό. Ύστερα, ο πατήρ Τιμόθεος μας προσέφερε ένα δροσιστικό κέρασμα, κατάλληλο για τη ζέστη που επικρατούσε. Κατόπιν, αφού ευχαριστήσαμε τον γέροντα, αναχωρήσαμε από το μοναστήρι και πήραμε το δρόμο της επιστροφής.
 
Επόμενος και τελευταίος σταθμός μας είναι ο Ιορδάνης ποταμός. Επισκεπτόμαστε το μέρος που περνάει ο Ιορδάνης ποταμός και προσελκύει πλήθος προσκυνητών. 
Εκεί σε μεγάλες πλάκες που βρίσκονται στον τοίχο είναι γραμμένη η Ευαγγελική περικοπή που αναφέρεται στη Βάπτιση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. 
Το αντίστοιχο απόσπασμα από το Ιερό Ευαγγέλιο είναι γραμμένο σε πολλές γλώσσες από όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και στην ελληνική γλώσσα. 
Κατεβήκαμε στο μέρος που περνάει ο Ιορδάνης και σταθήκαμε εκεί για λίγο, ενθυμούμενοι τα θαυμαστό γεγονός της Βάπτισης του Κυρίου μας.
      
       Με τη χάρη του Θεού τελείωσε και το σημερινό πρόγραμμα και κατευθυνόμαστε προς το ξενοδοχείο μας για την απαραίτητη ξεκούρασή μας αφού ... "έπεται και συνέχεια" ...
      

Φανταστικές χειμωνιάτικες εικόνες!



Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ... ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΕΞΕΙΣ !!!

ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ 3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ 

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 05, 2012

ΠΗΓΗ:    http://exofitsio.blogspot.gr/2012/12/3.html

Κοντά στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού ζει το 31% του πληθυσμού της Ελλάδας, το δε 21% ζει με πενιχρό εισόδημα, ακόμα και μετά τις μεταβιβάσεις των κοινωνικών επιδομάτων, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2011, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Νικόλαος ὁ Θαυματουργός Ἀρχιεπίσκοπος Μύρων τῆς Λυκίας


Ὁ Κύριος, στὴν ἐπὶ τοῦ Ὄρους ὁμιλία του, εἶπε: «Γίνεσθε οἰκτίρμονες, καθὼς καὶ ὁ πατὴρ ὑμῶν οἰκτίρμων ἐστι» (Λουκᾶ, στ’ 36). Νὰ γίνεσθε δηλαδή, σπλαγχνικοὶ πρὸς τὸν πλησίον καὶ συμπονετικοὶ στὶς δυστυχίες του καὶ τὶς ἀνάγκες του, καθὼς καὶ ὁ οὐράνιος Πατέρας σας εἶναι εὐσπλαχνικὸς πρὸς ὅλους. Μιὰ τέτοια προσωποποίηση τῆς χριστιανικῆς εὐσπλαχνίας ὑπῆρξε καὶ ὁ Ἅγιος Νικόλαος. Ἔδρασε τὴν ἐποχὴ τῶν αὐτοκρατόρων Διοκλητιανοῦ, Μαξιμιανοῦ καὶ Μεγάλου Κωνσταντίνου. Στὴν ἀρχὴ ἀφιερώθηκε στὸν ἀσκητικὸ ...
περισσότερα...

ΤΕΛΙΚΑ ... "ΛΙΓΩΤΕΡΟ ΚΑΚΟ" ΗΤΑΝ 'Η "ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ" ;;;

Τα σκάνδαλα που θα ρίξουν την κυβέρνηση!

Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

 
Ποιο απ' όλα τα σκάνδαλα θα ρίξει τελικά τον Αντώνη Σαμαρά και την συγκυβέρνηση; Η Λίστα Λαγκάρντ, η συγκάλυψη των κ.κ. Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου, η χρηματοδότηση του αδελφού του Πρωθυπουργού, οι παραχωρήσεις... 
...στην Τρόικα εις βάρος της Υγείας των Ελλήνων, τα πάρε δώσε με το Γιάννη Σγουρό και τον Σταύρο Παπασταύρου; Το σίγουρο είναι ότι όλα αυτά μαζί αποτελούν μια βόμβα στα θεμέλια της κυβέρνησης. Μια βόμβα, της οποίας το φυτίλι έχει ήδη ανάψει. 

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ !!!

ΤΡΑΓΙΚΟ! Τον έκλεισαν σε ψυχιατρείο, επειδή είπε ότι το χτύπημα της 11/9 το σχεδίασαν οι ίδιοι οι Αμερικάνοι

Καμιά φορά όποιος λέει την αλήθεια τον λένε τρελό, Στις Η.Π.Α. σε κλείνουν απευθείας στο ψυχιατρείο.Ο Αμερικανός Brandon J. Raub διετάχθη να εισαχθεί σε ψυχιατρική κλινική... 
...για έναν ολόκληρο μήνα, απόφαση που παραβαίνει κατάφωρα το Σύνταγμα των Η.Π.Α σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισής του. Οι υποστηρικτές του ανησυχούν ότι οποιοσδήποτε Αμερικανός θα μπορούσε ενδεχομένως να βρεθεί στη θέση του….

ΤΟ ΣΚΟΙΝΙ


Αλήθεια, πόσο πολύ δοκιμάζεται κάποτε κάποτε η εμπιστοσύνη μας στον Θεό!!

Λαβαμε την παρακάτω ιστορία!
Την θεωρήσαμε συγκλοντιστική και πολλές φορές.. αρκετά κοντά στην
καθημερινότητά μας
 

ΕΣΥ, τι θα έκανες ;

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΝΙΤΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ: ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΑ ΠΕΡΙΚΟΨΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ

 
ΠΗΓΗ:  http://www.agioritikovima.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=13052:mitropolitis-k&catid=288:eipan&Itemid=787
 
1 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής καί Κονίτσης κ. Ανδρέας, έκανε τίς ακόλουθες δηλώσεις :

«Διερωτήθηκα αρκετές φορές μήπως αυτοί πού εκάστοτε μάς κυβερνούν έχουν παραφρονήσει. Γιατί μόνον έτσι μπορεί νά εξηγηθή η απόφαση τής Ελληνικής Πολιτείας, σύμφωνα μέ τήν οποία γιά νά πάρη σύνταξη ένας Βορειοηπειρώτης πρέπει νά διαμένη μονίμως στήν Ελλάδα τουλάχιστον από εικοσαετίας !

Εκοιμήθη ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιγνάτιος Δ'

antioxeias
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Εκοιμήθη σύμφωνα με πληροφορίες πριν λίγο ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιγνάτιος, ο οποίος από χθες νοσηλευόταν στην εντατική του νοοκομείου Αγίου Γεωργίου του Λιβάνου.
Πληροφορίες από το Πατριαρχείο Αντιοχείας αναφέρουν ότι η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στο Μπαλαμάντ, ενώ στη συνέχεια η σωρός του μακαριστού θα μεταφερθεί στη Δαμασκό για να ταφεί.

Σκορπά δάκρυα συγκίνησης το παιδί με τη «χρυσή» καρδιά!

Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012 

Εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο έχουν παρακολουθήσει το συγκεκριμένο βίντεο στο youtube και δακρύζουν από συγκίνηση για τη χρυσή καρδιά ενός 12χρονου παιδιού. Η ιστορία έχει ως εξής: Ένα 13χρονο αγόρι από το Τενεσί των ΗΠΑ, ο Τζάρετ που πάσχει από...
εγκεφαλική παράλυση, είχε την επιθυμία να γίνει αθλητής της Ελληνορωμαϊκής πάλης.


Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ !!!


ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΣΤΟΛΙΣΜΟ !!!

Έρευνα ΣΟΚ για τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια

Σε έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέχρι το Μάιο του 2009, δοκιμάστηκαν…196 τυχαία δείγματα χριστουγεννιάτικων λαμπιονιών, από όλες τις τιμές. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι…το 30% των χριστουγεννιάτικων λαμπιονιών εμφανίζουν εμφανή και άμεσο κίνδυνο πυρκαγιάς και ηλεκτροπληξίας. 

4 οικιακά προϊόντα ένοχα για καρκίνο

«Ζουν» μαζί μας καθημερινά και όμως θεωρούνται ένοχα για πολύ σοβαρές ασθένειες, όπως ο καρκίνος ή το Αλτσχάιμερ.
Δείτε, ποια είναι αυτά τα επικίνδυνα προϊόντα που μας περιβάλλουν και κάντε τη ζωή σας πιο «πράσινη» και πιο ασφαλή: