Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

[11:28]
[11:27]
Web only
[11:20]
Web only
[11:16]
Web only
[11:14]
Web only
[11:10]
Web only

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΐΣΙΟΣ: ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

15Ο Γέροντας θέλοντας να μας δείξει το πώς ο Θεός προνοεί και κρίνει για τα πλάσματά του, ενώ εμείς πολλές φορές αγανακτούμε και δεν καταλαβαίνουμε τις ενέργειές Του, μας διηγήθηκε ιστορίες, όπως αυτή:

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ, Ο ΕΡΩΤΑΣ ΜΑΣ!



http://www.pigizois.net/galery/iisous_xristos.jpg

Ο Χριστός είναι η χαρά, το φως το αληθινό, η ευτυχία. Ο Χριστός είναι η ελπίδα μας.

Η σχέση με τον Χριστό είναι αγάπη, είναι έρωτας, είναι ενθουσιασμός, είναι λαχτάρα του θείου. Ο Χριστός είναι το παν. Αυτός είναι η αγάπη μας, Αυτός ο έρωτάς μας. Είναι έρωτας αναφαίρετος ο έρωτας του Χριστού. Από κει πηγάζει η χαρά.

Τό πένθος περιφρουρεῖ τήν προσευχή

to-penthos-perifrourei-tin-proseuhi
Ὅταν λοιπόν δεῖ ὁ διάβολος κάποιον νά ζεῖ μέσα στό πένθος, δέν μένει ἐκεῖ,γιατί δειλιάζει τήν ταπείνωση πού προξενεῖται ἀπό τό πένθος. Ἄν ὅμως δεῖ κάποιον νά φαντάζεται μέ ὑπερηφάνεια ὅτι θά φθάσει τά ὑψηλά, ἔχοντας πόθο σατανικό καί ὄχι ἀληθινό, τότε εὔκολα τόν πιάνει στά δίχτυα του σάν ὑπηρέτη του.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Επιπλέον φόροι και σε κινητό πλούτο! Θέλουν να γονατίσουν τους πάντες…

 
Και ενώ εντός Η.Π.Α. δόθηκε προσωρινή παράταση στην διαμάχη των παγκόσμιων συμφερόντων, στην Ευρώπη το ΔΝΤ απαιτεί έξτρα χρήματα για να «σωθούν» χώρες της Ευρωζώνης που έχουν ανάγκη. Που θα βρεθούν τα χρήματα; Μα από όλους εμάς: Μια έκτακτη φορολόγηση της τάξεως του 10% στον «καθαρό πλούτο» θα μπορούσε να συμβάλλει καθοριστικά στην μείωση του χρέους των χωρών της ευρωζώνης, σημείωσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε έκθεση εργασίας με τίτλο Fiscal Monitor.

Ο γερο-Ευγένιος, ο Βατοπαιδινός δοχειάρης

gero-eugenios-batopaidinos-doheiaris

Διήγηση Αρχ.Χερουβείμ Καράμπελα


Κάποτε, επισκέφθηκα την Μονή του Βατοπεδίου για υπόθεσι της καλύβης μας. Πρόκειται για μοναστήρι ιδιόρρυθμο τότε (από το 1990 έγινε κοινόβιο) και πολύ πλούσιο. Πριν ξεκινήσω, ο Γέροντάς μου με κατετόπισε σχετικώς προς την μονή και μου έδωσε ορισμένες συμβουλές. Τέλος μου είπε:

Ποιος κάνει «κουμάντο» μέσα στην οικογένεια;

poios-kanei-koumanto-mesa-stin-oikogeneia
Γέροντας Σωφρόνιος ‘Εσσεξ

Αν η γυναίκα εργάζεται εξίσου με τον άνδρα, τότε πάλι καταργείται η δικαιοσύνη, επειδή η γυναίκα στην οικογένεια, παράλληλα με την εργασία, βαστάζει και άλλα βάρη, επιπρόσθετα καθήκοντα, επειδή ακριβώς αυτή είναι η μητέρα των παιδιών.

7 κίνδυνοι για την υγεία που παραμονεύουν στο γραφείο σας

 
Είχατε σκεφτεί ποτέ ότι η δουλειά σας μπορεί να είναι η αιτία που είστε άρρωστος; Oι ειδικοί επιμένουν ότι το γραφείο σας μπορεί να είναι...η εστία μόλυνσης, που απειλεί τη σωματική και ψυχική σας υγεία - Από τις τουαλέτες και την κοινόχρηστη καφετιέρα μέχρι τον αέρα που αναπνέετε, η αλήθεια είναι ότι το γραφείο σας μπορεί να σας αρρωστήσει. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ο κίνδυνος παραμονεύει στο γραφείο σας.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ὁ Ὅσιος Ἀβέρκιος ὁ Ἱσαπόστολος καὶ Θαυματουργὸς


Ἔζησε στὰ τέλη τοῦ 2ου αἰώνα μ.Χ. Ἡ ἄμεπτη ζωή του καὶ ἡ καρποφορία τῆς διδασκαλίας του, παρακίνησαν τὸ ποίμνιο ...
περισσότερα...

«Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν» (Μ. Βασιλείου) 


plousioi-eptoheusan-kai-epeinasan
«Πλούσιοι κατάντησαν στη φτώχεια και πείνασαν όσοι όμως ζήτησαν με πόθο τον Κύριο και στήριξαν σ’ Αυτόν τις ελπίδες τους, δεν θα στερηθούν κανένα αγαθό».

Η φιλάνθρωπη στάση της Εκκλησίας έναντι των αιρετικών


i-filanthropi-stasi-tis-ekklisias-enanti-ton-airetikon

Η φιλάνθρωπη στάση της Εκκλησίας έναντι των αιρετικών
«Πρώτα θα κοπεί το κεφάλι μου, 
παρά θα συμφωνήσω [με τη θανάτωση των αιρετικών]».

Άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης προς τον Αυτοκράτορα (PG 99, 1485C) 

Αμαζόνιος: Ο πνεύμονας της Γης με τα 390 δισεκατομμύρια δέντρα από 16.000 είδη [Εικόνες]

 
Στο δάσος του Αμαζονίου, το μεγαλύτερο σε έκταση δάσος στον κόσμο, υπάρχουν 390 δισεκατομμύρια δέντρα από 16.000 διαφορετικά είδη, σύμφωνα με μια πρώτη καταμέτρηση που πραγματοποιήθηκε έπειτα από δέκα χρόνια έρευνας.

Κατέβασαν ταινία από την Biennale στην Θεσσαλονίκη επειδή το απαίτησε η Άγκυρα!

katevasan-tainia-apo-tin-biennale-sti-thesaloniki-epeidi-to-apaitise-i-agura
ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟ-ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ (video)
Σε επαρχία της Τουρκίας μετατρέπει την χώρα αργά αλλά σταθερά η κυβέρνηση: Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, δηλαδή ο Ε.Βενιζέλος έδωσε εντολή ύστερα από παρέμβαση της κυβέρνησης της Τουρκίας, να σταματήσει να προβάλλεται καλλιτεχνικό βίντεο στο Αλατζά Ιμαρέτ της Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της Biennale.

Στης Ελλάδος την αυλή δεν θα φτάνει το σκοινί.

Ρε Μητσάρα σε λίγες μέρες γιορτάζεις, τι δώρο φέτος θέλεις να σου κάνουμε; Ρώτησαν οι λιμενεργάτες τον μικροκαμωμένο συνάδελφο τους. Ο Μητσάρας ¨¨ο Γίγαντας¨¨ με το παρατσούκλι και πολύτεκνος στις υποχρεώσεις της ζωής, φιλότιμος και αγαπητός ανάμεσα στους συνεργάτες του, δεχόταν

Κάντε Προσευχή και θα δείτε θαύματα!

kante-proseuhi-kai-tha-deite-thaumata
Έχουμε μεγάλο και σκληρό αγώνα
Πρέπει να νικηθούν οι δαίμονες
Και πρέπει να νικήσει ο χριστιανισμός

Η Ελπίδα σας στο Θεό!
Να έχεις πίστη στο Θεό και να κάνεις προσευχή και ο Θεός θα βοηθήσει περισσότερο από δικηγόρους και περισσότερο από ανθρώπους. Του κόσμου τους ανθρώπους να έχεις, άμα ο Θεός δεν θέλει, δεν γίνεται τίποτα. Όσα και να πούμε, χιλιάδες κηρύγματα να ακούσετε, αν δεν έρθει το άγιο Πνεύμα για να μας στερεώσει, να μας στηρίξει και να μας βοηθήσει, αν δεν έρθει η
ΤΡΙΤΗ  22  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2013

Πόσο ειναι το κόστος μιας ''εξόδου'' ενός F -16 ; ...''Μηδενικό '''



Την κενότητα του εγκεφάλου τους επιδεικνύουν και την εκθέτουν σε… παρέλαση μπροστά στους γνωρίζοντες τα στοιχειώδη από το πώς λειτουργούν οι πολεμικές μοίρες και το σύστημα εκπαίδευσης στην Πολεμική Αεροπορία.