Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

12 μαγευτικές φθινοπωρινές μεταμορφώσεις

Μια σειρά από υπέροχες τοποθεσίες σε συγκριτικές φωτογραφίες πριν και κατά τη διάρκεια του Φθινοπώρου που παρουσιάζουν τις μεγάλες αλλαγές που φέρνει αυτή η εποχή του χρόνου.

Tu Hwnt I’r Bont Tearoom στο Llanrwst, βόρεια Ουαλία
Φθινοπωρινές μεταμορφώσεις (1)
Φθινοπωρινές μεταμορφώσεις (2)

Σπάνιο στρογγυλό ουράνιο τόξο




Σπάνιο στρογγυλό ουράνιο τόξο | Φωτογραφία της ημέρας
Φωτογραφία: Colin Leonhardt (Birdseye View Photography)
Το εκπληκτικό φαινόμενο έγινε ορατό στην παραλία Cottesloe, κοντά στο Περθ της Αυστραλίας.

ΠΗΓΗ:    ΚΛΙΚ

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΤΗΣ ΚΗΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

Posted:
mkhn
Του Παναγιώτη Τελεβάντου Η ψυχή του μ. Νικόλαου Σωτηρόπουλου βρίσκεται ήδη στα χέρια του Θεού και το φθαρτό σώμα του αναπαύεται στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Μυρτιάς, όπου και ήταν η επιθυμία του να ταφεί το σκήνωμά του.
Στην κηδεία του περεβρέθηκαν τέσσερις αρχιερείς, ήτοι οι Σεβ. Κονίτσης, Πειραιώς, Γόρτυνος και ο επιχώριος Μητροπολίτης Ακαρνανίας Κοσμάς, οι οποίοι, όμως, δεν έλαβαν μέρος στην

Ο θάνατος είναι απλώς μετάβαση από την μια ζωή στην άλλη

Posted: Σεπτεμβρίου 2, 2014 at 4:02 μμ, Last Updated:
meta-thanaton
«Είναι πολύ βαρύ, μετά από όσα έκανε ο Θεός για μας τους ανθρώπους, να πάμε στην κόλαση και να Τον λυπήσουμε. Ο Θεός να φυλάξη, όχι μόνον άνθρωπος αλλά ούτε πουλί να μην πάη στην κόλαση».
 
Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο άνθρωπος στην πραγματικότητα δεν πεθαίνει. Ο θάνατος είναι απλώς μετάβαση από την μια ζωή στην άλλη. Είναι ένας αποχωρισμός για ένα μικρό διάστημα, Όπως, όταν πάη κάποιος, ας υποθέσουμε, στο εξωτερικό για έναν χρόνο,

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ… ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΧΤΥΠΑΕΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ!!!

Posted: Σεπτεμβρίου 2, 2014 at 4:28 μμ, Last Updated:
ΦΩΤΟ
Η φωτογραφία που έβγαλε ο Μπεργκ Μόμπιους είναι από αυτές που βγαίνουν μια στο εκατομμύριο. Αποτυπώνει τη μοναδική στιγμή που κεραυνός χτυπά αεροπλάνο την ώρα που αυτό περνά μέσα από ένα ουράνιο τόξο.

9 αντικαρκινικές τροφές που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Posted:
9-αντικαρκινικές-τροφές-που-δεν-πρέπει-να-αγνοήσετε
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής εκθέτει όλους μας σε πολλαπλούς κινδύνους καρκινογένεσης σε καθημερινή βάση, και έτσι δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι δείκτες επιπολασμού του καρκίνου εκτοξεύονται. Η παρακάτω σύντομη λίστα αναλύει 9 τροφές με ισχυρότατες αντικαρκινικές ιδιότητες: 1. Μούρα πλούσια σε φλαβονοειδή
Η λίστα με τα μούρα που είναι πλούσια σε φλαβονοειδή περιλαμβάνουν τα φραγκοστάφυλα, τα κεράσια, τα οξύκοκκα (σ.σ.

Το ανεξήγητο φαινόμενο με τα δένδρα στη σκεπή της Αγίας Θεοδώρας Βάστα μέσα από βίντεο και εικόνες του Χ. Κιντή!

Posted: Σεπτεμβρίου 2, 2014 at 9:58 μμ, Last Updated:
4a6221df9c711d117b4e5076ff8a871f_L
Πρόκειται για ένα θρησκευτικό σημείο το οποίο προσελκύει χιλιάδες κόσμο από όλη την Ελλάδα. Το γεγονός ότι στη σκεπή του ναού της Αγίας Θεοδώρας Βάστα, στη Μεγαλόπολη, έχουν φυτρώσει 17 μεγάλα δένδρα, προκαλεί σε άλλους δέος και σε άλλους απορία. Πως μπορεί να συμβαίνει αυτό; Πρόκειται για Θαύμα; Όπως διαβεβαιώνει ο Πρωτοσύγκελος Αρχιμανδρίτης της Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, π. Ιάκωβος Κανάκης, στο dogma.gr, οι υπεύθυνοι της Μητροπόλεως έχουν απευθυνθεί σε πολιτικούς μηχανικούς, αλλά και άλλους επιστήμονες όπως

Οι γονείς προσεύχονται

Posted: Σεπτεμβρίου 3, 2014 at 10:29 πμ, Last Updated:
securedownload-1Κύριε Ιησού Χριστέ, δίδαξέ να καταλαβαίνω τα παιδιά μου, να ακούω υπομονητικά ο,τι έχουν να πουν και να απαντώ ευγενικά σε όλες τις ερωτήσεις τους. Προφύλαξέ με να μη τα διακόπτω, όταν διατυπώνουν μια σκέψη τους και να μη τους φέρομαι απότομα και προσβλητικά.
Βοήθησέ με να μην πληγώνω τα αισθήματα των παιδιών μου.

Ματαιοδοξία: Μία ἐπικίνδυνη ἀρρώστια

Posted: Οκτωβρίου 4, 2014 at 11:45 πμ, Last Updated:
βελιμιροβιτς Ἁγ. Νικολάου Βελιμίροβιτς
Η ματαιοδοξία είναι μια ψυχική ασθένεια. Κυριεύει τούς ανθρώπους που έχασαν ή δεν απέκτησαν ποτέ ΦΟΒΟ ΘΕΟΥ. Το “βιβλίο της Ζωής” η Αγία Γραφή, γράφει: «ΑΡΧΗ ΣΟΦΙΑΣ ΦΟΒΟΣ ΚΥΡΙΟΥ». Ο σοφός επιθυμεί να ομιλεί για τον δημιουργό του. Ο ματαιόδοξος για τον εαυτό του. Ο φίλος σου κολλάει μόνο σ’ εκείνους, που του κάνουν τα κέφια και τον κολακεύουν.
Μιλάει μόνο για τον εαυτό του, και θέλει να μιλάνε οι άλλοι μόνο γι’ αυτόν! Μαζεύει τις φωτογραφίες του που μπήκαν στις εφημερίδες! Και ξεχνάει ότι οι εφημερίδες βάζουν και φωτογραφίες

Στάρετς Σάββας – Θαυμαστή υπέρβαση τού Τσερνομπίλ

Posted: Οκτωβρίου 4, 2014 at 12:30 μμ, Last Updated:
2186
Την ημέρα της εορτής του κοιμηθέντος πνευματικού μας πατέρα Σάββα, ήρθε από το Οβρούτς στο Πετσόρι η πνευματική του θυγατέρα Μ. Τ. Και να τι μας διηγήθηκε: Περίπου δέκα μέρες πριν την τραγωδία του Τσερνομπίλ, εμφανίστηκε στον ύπνο της ο πνευματικός μας πατέρας και της είπε:
– Μαρία, σε λίγο όλα ότι έχετε θα είναι δηλητηριασμένα. Εσύ όλα θα τα σταυρώνεις ως εξής: «Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου

Η 15χρονη που απέδρασε από τους Τζιχαντιστές σοκάρει: Μας έδειχναν κεφάλια και γελώντας μας ρωτούσαν αν είναι κάποιου γνωστού μας!

Posted: Οκτωβρίου 4, 2014 at 5:15 μμ, Last Updated:
320TZIXANTISTES
Μια 15χρονη, που έζησε στους Τζιχαντιστές τη φρίκη και τον εξευτελισμό σε όλους το μεγαλείο, κατάφερε να αποδράσει.
Μπορεί να θεωρείται από τις τυχερές για τις οποίες ο εφιάλτης επιτέλους τελείωσε, όμως οι πληγές της παραμένουν ανοικτές και άγνωστο αν θα μπορέσουν να κλείσουν ποτέ…
Την κοπέλα, που καλείται «Σάρ» για ευνόητους λόγους χωρίς αυτό να είναι το πραγματικό της όνομα,  βρήκαν δημοσιογράφοι της

Η προσευχή για τους αρρώστους

  • Από  Διακόνημα
Η προσευχή για τους αρρώστους
- Γέροντα, παρακάλεσαν να σας πούμε να προσευχηθήτε για ένα άρρωστο παιδάκι και ρωτούν αν θα γίνη καλά.Τι να τους πούμε;
– Πέστε τους: «Ο» Γέροντας θα προσευχηθή. Ο Χριστός αγαπάει το παιδί και θα κάνη ό,τι είναι για το καλό του. 
Αν δη ότι το παιδί, όταν μεγαλώση, θα γίνη καλύτερο, θα ακούση την προσευχή του. Αν δη όμως ότι αργότερα δεν θα είναι σε καλή πνευματική κατάσταση, τότε, επειδή το αγαπάει, θα το πάρη». «Ζήτησε, λέει, και θα σου δώσω». Αλλά θα μου το δώση ο Θεός, αν εγώ είμαι δοσμένος στον Θεό· αλλιώς, τι να μου δώση την ζωή, για να ξεφύγω; Εγώ χαίρομαι, είτε γίνη καλά είτε πεθάνη ένας άρρωστος για τον οποίο προσεύχομαι.

Η τήρηση της αργίας

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Η τήρηση της αργίας
Οι χριστιανοί παλαιότερα σέβονταν πολύ την αργία, την τηρούσαν με φόβο Θεού, δεν ήταν μια απλή τυπική πράξη. Η τήρησή της ήταν πρόξενος ευλογίας και η παράβαση επέφερε δοκιμασίες και όλεθρο.

Σ’ ένα προσφυγικό τραγούδι λέγεται ότι έχασαν το  ωραίο τους χωριό, γιατί δεν τηρούσαν Κυριακές και γιορτές:



Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

Πληρώθηκε η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ την προηγούμενη Τρίτη, ωστόσο υπήρξαν και

"Προσέχετε μήπως ο Παράδεισος που υπάρχει μέσα σας μετατραπεί σε κόλαση"

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
"Προσέχετε μήπως ο Παράδεισος που υπάρχει μέσα σας μετατραπεί σε κόλαση"
Οι πειρασμοί παραχωρούνται για να φανερωθούν τα κρυμμένα πάθη, να καταπολεμηθούν κι έτσι να θεραπευθεί η ψυχή. Είναι και αυτοί δείγμα του θείου ελέους.
Γι’ αυτό εμπιστεύσου στο Θεό και ζήτησε την βοήθεια Του, ώστε να σε δυναμώσει στον αγώνα σου. Η ελπίδα στο Θεό δεν οδηγεί ποτέ στην απελπισία. Οι πειρασμοί φέρνουν ταπεινοφροσύνη.

Ο Θεός ξέρει την αντοχή του καθενός μας και παραχωρεί τους πειρασμούς κατά το μέτρο των δυνάμεων μας. Να φροντίζουμε όμως κι εμείς να είμαστε άγρυπνοι και προσεκτικοί, για να μη βάλουμε μόνοι μας τον εαυτό μας σε πειρασμό.

Αγιος Ορος, το λίκνο του Χριστιανισμού (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

  • Από  desk agioritikovima
Αγιος Ορος, το λίκνο του Χριστιανισμού (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)


Το Αγιο Ορος, μια ολόκληρη χερσόνησος που είναι αφιερωμένη στην προσευχή στον Θεό, είναι ένα μέρος όπου κάθε Χριστιανός πρέπει να επισκεφθεί μια φορά στη ζωή του.
Για όσους δεν το έχουν πράξει έως σήμερα, αλλά και για τις

Τέσσερις θαυματουργές ιδιότητες του μελιού

  • Από  protothema.gr
Τέσσερις θαυματουργές ιδιότητες του μελιού
Το μέλι είναι ένα μοναδικό στο είδος του προϊόν, που υπερβαίνει την ιδιότητα της απλής γλυκαντικής ύλης και αποτελεί πηγή θρεπτικών συστατικών και ενέργειας, αγγίζοντας τα όρια του φαρμάκου.
Το μέλι περιέχει 17% νερό, γεγονός που εξηγεί την έντονα ενυδατική δράση του. Επίσης εφοδιάζει τον οργανισμό με ενέργεια, καθώς αποτελεί πηγή απλών και σύνθετων υδατανθράκων.
Φροντίδα τραυμάτων

"ΠΑΝΤΕΣ ΕΞΕΚΛΙΝΑΝ, ΑΜΑ ΗΧΡΕΙΩΘΗΣΑΝ. ΟΥΚ ΕΣΤΙ ΠΟΙΩΝ ΧΡΗΣΤΟΤΗΤΑ, ΟΥΚ ΕΣΤΙΝ ΕΩΣ ΕΝΟΣ" !!!

Οικουμενισμός στην Ι. Μ. Θεσσαλονίκης! Ο αιρετικός Πατριάρχης των Αρμενίων ασπάζεται την Αγ. Τράπεζα καθοδηγούμενος υπό του Θεσ/νίκης κ. Ανθίμου!

5.jpg
Οικουμενισμός στην Ι. Μ. Θεσσαλονίκης! Ο αιρετικός Πατριάρχης των Αρμενίων ασπάζεται την Αγ. Τράπεζα καθοδηγούμενος υπό του Θεσ/νίκης κ. Ανθίμου!
Ως γνωστόν, την Αγία Τράπεζα ενός Ορθοδόξου Ναού την ασπάζονται μετά προσκυνήσεως οι χειροτονημένοι ορθόδοξοι ιεροδιάκονοι, ιερείς και επίσκοποι της Εκκλησίας μας. Μοναχοί και λαϊκοί δεν έχουν αυτό το δικαίωμα. Πόσο μάλλον οι αιρετικοί! Και όμως, ο παναγιώτατος μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος,

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ Η ... ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ !!!

Γερμανία: «Θεμελιώδες δικαίωμα» η αιμομιξία

Γερμανία: «Θεμελιώδες δικαίωμα» η αιμομιξία
Γερμανία: «Θεμελιώδες δικαίωμα» η αιμομιξία
Πιθανώς να επιτραπεί η αιμομιξία μεταξύ αδερφών στη Γερμανία, έπειτα από πρόταση κυβερνητικής επιτροπής δεοντολογίας η οποία υποστηρίζει ότι η υπάρχουσα νομοθεσία που την απαγορεύει αποτελεί απαράδεκτη προσβολή του δικαιώματος της σεξουαλικής αυτοδιάθεσης.
«Ο νόμος δεν μπορεί από μόνος του να διατηρεί μια

Αποκλειστική μαρτυρία που συγκλονίζει : Ζω στην Αθήνα, είμαι τζιχάντ και θα έκοβα κεφάλια

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΡΩΣΣΟΥ


Δύο ώρες περίπου προσευχόταν κλαίγοντας ο Κωνσταντίνος Πολυχρονίου, ανώτερος κρατικός υπάλληλος μπροστά στον Άγιο.
Μπήκε στην εκκλησία με πιτζάμες κάτι που έκανε εντύπωση σε όλους.
Τον σταμάτησε ένας ιερέας και τον ρώτησε γιατί έκλαιγε τόση ώρα, και γιατί δεν ήταν ντυμένος κανονικά.

"Όχι πάτερ", απάντησε και συνέχισε, "με ξεκούρασε για

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ... ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΣΑΙ !!!


ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΑΠΟ ΑΡΙΜΑΘΑΙΑΣ !!!


ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ἡ Ἁγία Χαριτίνη


Ἔζησε στὰ χρόνια του Διοκλητιανοῦ (284 – 305). Ἦταν χριστιανὴ καὶ δούλη ἑνὸς πλουσίου Ρωμαίου, τοῦ Κλαυδίου. Ὅταν ὁ κόμης Δομέτιος ἔμαθε τὴν πίστη τῆς Χαριτίνης ζήτησε ἀπὸ τὸν Κλαύδιο νὰ τοῦ τὴν στείλει γιὰ νὰ τὴν ἐξετάσει ὁ ἴδιος. Ἡ Ἁγία παρουσιάστηκε στὸν κόμη καὶ χωρὶς νὰ δειλιάσει ὁμολόγησε τὴν ἀληθινὴ πίστη τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ. Ὁ Δομέτιος ἐξοργισμένος ἀπὸ τὴν ὁμολογία πίστεως τῆς Χαριτίνης διέταξε τὸν βασανισμό της καὶ στὴν συνέχεια ζήτησε νὰ τὴν ρίξουν στὴ θάλασσα δένοντάς της μία πέτρα σ ...
περισσότερα...

Αυτοί που εργάσθηκαν στην Εκκλησία χωρίς καθέδρες και πτυχία

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Αυτοί που εργάσθηκαν στην Εκκλησία χωρίς καθέδρες και πτυχία
Ο κυρ-Ηλίας ο μπαλωματής

Ο γέροντας Αμφιλόχιος πάντα μας παρώτρυνε σε ιεραποστολικούς αγώνες:
-Οι γείτονες Τούρκοι, οι περισσότεροι είναι αδελφοί μας εξωμότες. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε στον χαμό του μωαμεθανισμού.

Να έχουμε και το σχήμα των μοναχών και την ιερωσύνη. Παράλληλα να επιδοθούμε σε διάφορα ταπεινά επαγγέλματα –κτίστες, μαραγκοί, σαμαράδες, ράπτες, τσαγκάρηδες, ρολογάδες-και να περάσουμε στην Μικρά Ασία ζητούντες τάχατες

Εκπληκτικές εικόνες από την Ευρώπη που λαμβάνονται από drone

Παρόλο που συχνά τα drone συνδέονται με τον πόλεμο, αυτές οι απίστευτες εικόνες μας δείχνουν μια άλλη πιο ήσυχη πλευρά τις τεχνολογίας τους. Όπως η μηχανή πετά στα ύψη λαμβάνει φωτογραφίες από εντυπωσιακά αξιοθέατα από ψηλά.
Αυτές οι αξιόλογες εικόνες της Ευρώπης και των γειτόνων της,

ΑΝΕΚΔΟΤΟ !!!

Το χαμένο πορτοφόλι

 


Ένας μαύρος περπατά κάπου στη Ν. Αφρική και ξαφνικά βλέπει ένα πορτοφόλι. Το ανοίγει καιβλέπει μέσα $200.000 και ένα διαβατήριο. Το διαβατήριο είχε όνομα Leonardo Di Caprio. Ο μαυρούκος όμως δεν τονήξερε και έτσι δεν καταλάβαινετίποτα...

Γέροντας Παίσιος: Καί μόνον το κεφάλι σου να ακουμπήσεις σε μία εικόνα, θα βρείς παρηγοριά

  • Από  orthodoxia-ellhnismos.gr

1- Γέροντα, όταν είμαι στενοχωρημένη, πως θα βρω παρηγοριά;

- Να καταφύγεις στην προσευχή. Καί μόνον το κεφάλι σου να ακουμπήσεις σε μία εικόνα, θα βρείς  παρηγοριά. Κάνε το κελλί σου σαν εκκλησάκι με εικόνες που σε αναπαύουν , και θα δης, θα βρίσκεις μέσα σε αυτό πολλή παρηγοριά.