Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Ο Κωνσταντίνος έκανε το πρόσωπο της Βορείου Ηπείρου συγκεκριμένο. Της έδωσε την μορφή του!

http://www.athensmagazine.gr/photos/w_800px/articles/201811/1d8728_e53e80_401ac67fdeb782c60897bd4d8c3a5c59_340.jpg

Ένα επώνυμο άρθρο που πραγματικά …τσακίζει κόκαλα! Δύσκολα διαφωνείς μαζί του …επί της ουσίας!  

O Κωνσταντίνος Κατσίφας κηδεύτηκε την Πέμπτη στα άγια χώματα της Βορείου Ηπείρου: εκεί όπου άφησαν την τελευταία τους πνοή δεκάδες Έλληνες το 1940 για να απολαμβάνουμε την πατρίδα μας στα σημερινά εδαφικά της όρια. Μα η απώλειά του ήδη λειτουργεί.

Ο νεαρός έκανε ήδη το χρέος του προς το Έθνος. Ως προς εμένα τουλάχιστον, σίγουρα, ναι. Αλλά αν κρίνω και


ΑΝΕΚΔΟΤΟ !!!


Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ... !!!

22 Νοεμβρίου


μ.Χ.
Υπογράφεται ελληνοτουρκική συνθήκη ειρήνης στην Κωνσταντινούπολη, μετά τον άτυχο για την Ελλάδα πόλεμο του 1897. Η Ελλάδα υποχρεώνεται να καταβάλει 4 εκατομμύρια χρυσές λίρες ως αποζημίωση στην Τουρκία και να εκκενώσει την περιοχή ανάμεσα στον Όλυμπο και τα Καμβούνια Όρη. Με την ίδια συνθήκη, η Κρήτη αποκτά την αυτονομία της.

Τον επισκέφθηκαν οι τρεις προστάτες άγιοι της μονής(Μοναχός Αρτέμιος Γρηγοριάτης)

Μοναχός Αρτέμιος Γρηγοριάτης (1886 - 20 Νοεμβρίου 1955)

  Γεννήθηκε στις Γιάρδες Μαγνησίας της Μ. Ασίας το 1886. Από μικρός εργάσθηκε σκληρά κοντά σ’ ένα Τούρκο βυρσοδέψη, αργότερα σ’ ένα παντοπωλείο της Σμύρνης και κατόπιν υπάλληλος σε μαγαζιά της Κωνσταντινουπόλεως. Πέρασε διάφορους δύσκολους πειρασμούς. Θέλησαν να τον νυμφεύσουν μα απέφευγε. Πήγε πρώτα σ’ ένα μοναστήρι της Χίου, κατόπιν στα Ιεροσόλυμα, στου Χοζεβά, το Σαραντάριο, τον Πανάγιο Τάφο και τέλος στον ξακουσμένο Ιερό Άθωνα.
 

Το διπλό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ

Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου 
          Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται στην εξουσία με δύο πρόσωπα. Το ένα είναι το πρακτικό. Είναι ο σκοπός  να διατηρηθεί στην εξουσία εξυπηρετώντας και έχοντας στο πλευρό του τον ισχυρό ξένο παράγοντα, ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση, ειδικότερα τη Γερμανία. Είναι τα

Οι κρυπτοχριστιανοί


KryptoxristianoiL

Οι πρώτες αναφορές για εξισλαμισμούς και κρυπτοχριστιανούς- Πώς διατήρησαν τις λατρευτικές τους συνήθειες οι κρυπτοχριστιανοί;- Οι κρυπτοχριστιανοί του Πόντου, της Κρήτης και άλλων περιοχών.

Έχουμε αναφερθεί σε παλαιότερο άρθρο μας στο protothema.gr (6/5/2017) στους εξισλαμισμούς και το παιδομάζωμα στα χρόνια της τουρκοκρατίας. Εκεί κάναμε και μια σύντομη αναφορά στους κρυπτοχριστιανούς,

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

                                      22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


Ὁ Ἅγιος Φιλήμων ὁ Ἀπόστολος καὶ οἱ σὺν αὒτῷ Ἄρχιππος, Ὀνήσιμος καὶ Ἀπφία

Καὶ γιὰ τοὺς τέσσερις Ἁγίους ἀναφέρει ὁ Ἀπόστολος Παῦλος στὴν πρὸς Φιλήμονα ἐπιστολή του. Ὁ Φιλήμων καὶ ἡ σύζ&upsi ...
περισσότερα...