Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Ξύδι το θαυματουργό

Το ξύδι έχει απεριόριστες χρήσεις πέραν της μαγειρικής και του πλυσίματος των πιάτων για τα οποία βασικά χρησιμοποιείται.

Είναι απίστευτο πόσα πράγματα μπορεί να...
καθαρίσει και σε πόσα μπορεί να φανεί χρήσιμο.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές από τις χρήσεις του ξυδιού που ενδεχομένως δεν γνωρίζατε και μπορούν να σας φανούν χρήσιμες.

Γέροντας Πορφύριος: ''Δεν γίνεστε Άγιοι κυνηγώντας το κακό''

ger.porfyriosΔεν γίνεστε άγιοι κυνηγώντας το κακό. Άστε το κακό. Νὰ κοιτάζετε πρὸς τὸν Χριστὸ κι αὐτὸ θὰ σᾶς σώσει.
Ἐκεῖνο ποὺ κάνει ἅγιο τὸν ἄνθρωπο εἶναι ἡ ἀγάπη, ἡ λατρεία πρὸς τὸν Χριστό, ἡ ὁποία δὲν μπορεῖ νὰ ἐκφραστεῖ, δὲν μπορεῖ, δὲν μπορεῖ...

ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ !!!

AYTOYΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ, ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ! ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ! ΒΙΝΤΕΟ



ΒΙΝΤΕΟ-Άγριος καβγάς Άδωνι-προέδρου ΟΛΜΕ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ :http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=OwJF3DiXqy4

πηγη

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

13 ΜΑΪΟΥ

Ἡ Ἁγία Γλυκερία ἡ Μάρτυς


Ἡ Ἁγία Μάρτυς Γλυκερία γεννήθηκε στὴν Τραϊανούπολη τὸν 2ο αἰώνα μ.Χ., ὅταν αὐτοκράτορας ἦταν ὁ Ἀντωνίνος ὁ Εὐσεβὴς (138 – 161 μ.Χ.). Ὁ πατέρας της ὀνομαζόταν Μακάριος καὶ εἶχε διατελέσει ὕπατος. Σὲ μικρὴ ἡλικία ἀσπάσθηκε τὸν Χριστιανισμὸ καὶ ἀνέπτυξε ἔντονη χριστιανικὴ καὶ κατηχητικὴ δράση. Ὅταν πληροφορήθηκε τὸ γεγονὸς ὁ ἡγεμόνας Σαβίνος, τὴν κάλεσε νὰ παρουσιασθεῖ μπροστά του. Μὲ μεγάλη προθυμία ἡ Ἁγία ἐμφανίσθηκε σὲ ἐκεῖνον, ἔχοντας σημειώσει στὸ μέτωπό της τὸν Τίμιο Σταυρὸ καὶ δὲν δίστασε ...
περισσότερα...

ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ ! ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ, ... ΘΑ ΣΑΣ ΞΑΝΑ-ΥΠΟΣΧΕΘΟΥΝ !!!!

Κραυγή του Δημάρχου απο το Ακριτικό Καστελόριζο...«Επιτέλους θωρακίστε τα σύνορα θα να μας ξεκάνουν!»



Σχέδιο των Τούρκων να διαλύσουν το Καστελόριζο!...Ακούει κανείς ;

Πριν λίγο άλλοι 30 Αφγανοί λαθρομετανάστες "αποβιβάστηκαν" στο νησί ! Είναι βέβαιο πλέον πως οι Τούρκοι έχουν σχέδιο να καταστρέψουν το Καστελόριζο. Aυτό λένε και κάτοικοι του ακριτικού νησιού ,
(φώτο αρχείου )

Παράξενα φυσικά «θαύματα» του κόσμου



 
Τεράστιες πέτρες στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, «περπατούν» μόνες τους, ενώ μια λίμνη στη Σενεγάλη, έχει τόσο ροζ χρώμα, που μοιάζει με… παγωτό φράουλα! Αυτά και άλλα… θαυμαστά τοπία της φύσης.

Υπάρχουν τοπία και γεωλογικοί σχηματισμοί στον κόσμο, που διαφέρουν πολύ από τα συνηθισμένα. Ξεχάστε για λίγο τις κρυστάλλινες διάφανες, μπλε λίμνες, τους κατάφυτους λόφους και τις παραλίες με τη λευκή άμμο και θαυμάστε τα παρακάτω φυσικά «θαύματα» που μοιάζουν με σκηνές από… ταινίες.
Τεράστιες πέτρες στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, «περπατούν» μόνες τους, ενώ μια λίμνη στη Σενεγάλη, έχει τόσο ροζ χρώμα, που μοιάζει με… παγωτό φράουλα!

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Μια σωτηρία αμφιβολία: Απ. Θωμάς

KyriakiThoma01

Μια ξεχωριστή φιγούρα μάς παρουσιάζει η Εκκλησία μας αυτή την Κυριακή, την πρώτη μετά το Πάσχα. Είναι ο μαθητής του Χριστού, ο Απόστολος και άγιος Θωμάς. Ο «άπιστος» Θωμάς, όπως έχει παραμείνει στη λαϊκή έκφραση. Πώς, όμως, έχει προκύψει αυτή η αντίληψη;

Πηγή:www.saint.gr

Όλα, φυσικά, βασίζονται στην ευαγγελική διήγηση που αναφέρεται στη συνάντηση του αναστημένου Ιησού με το Θωμά. Η θεία οικονομία θέλησε ώστε ο Θωμάς να μην παρίσταται στην πρώτη συνάντηση που είχε ο Κύριος με τους υπόλοιπους μαθητές. Έτσι, όταν εκείνοι τον βρήκαν, του μετέφεραν τη συγκλονιστική εμπειρία που είχαν με τον ζωντανό και πάλι Δάσκαλό τους. Ο Θωμάς στάθηκε δύσπιστος σ’ αυτά που άκουγε.

Προσωπική μαρτυρία από την μυροβλύζουσα εικόνα του Αγίου Γεωργίου στην Κύπρο



Από τον αγαπητό μας πνευματικό αδελφό ΚΙΧΕΜ έχουμε την προσωπική του μαρτυρία από την μυροβλύζουσα εικόνα του Αγίου Γεωργίου στην Κύπρο :
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ 

Πέμπτη 09-05-2013 

Αδελφοί μου, μόλις έχω επιστρέψει με δικούς μου, από το προσκύνημα στον Άγιο Γεώργιο στο χωριό Καμπί του Φαρμακά. Μια πορεία μίας ώρας γεμάτης προσμονή, μας έφερε μπροστά στο όμορφο εκκλησάκι του χωριού όπου, αν και αργά21:00 πήγε--υπήρχαν ακόμη προσκυνητές μαζεμένοι στη χάρη του Αγίου μας. Κόσμος απλοϊκός, χαρούμενος και γελαστός στο προαύλιο και εντός του ναού. Με παιδική αγωνία πήραμε σειρά, πλησιάσαμε, ασπασθήκαμε την εικόνα, για να μας λούσει μαζί με τη χάρη και η ευωδία της. Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία πιο κάτω, είναι εμφανέστατη η πορεία του μύρου, που ξεκινούσε από πάνω, στα αριστερά της κεφαλής του Αγίου, αν και σήμερα είχε περιοριστεί.

Αγ. Ιωάννης ο Χρυσόστομος: Ο Νικητής τού θανάτου




ag ioannis xrysostomos


Σήμερα λοιπόν ο Κύριός μας περιοδεύει στον Άδη. Σήμερα συνέτριψε τις χάλκινες πύλες και τους σιδερένιους μοχλούς του. Πρόσεξε την ακριβολογία. Δεν είπε, άνοιξε τις πύλες, αλλά «συνέτριψε τις χάλκινες πύλες», για να αχρηστεύσει το δεσμωτήριο.Δεν αφαίρεσε τους μοχλούς, αλλά τους συνέτριψε, για να αχρηστεύσει τη φυλακή. Όπου βέβαια δεν υπάρχει ούτε μοχλός ούτε θύρα, και αν κάποιος εισέλθει, δεν εμποδίζεται να εξέλθει. Όταν λοιπόν συντρίψει ο Χριστός, ποιος θα μπορέσει να διορθώσει;

Γιατί πέρασαν στα ψιλά οι αθωωτικές αποφάσεις για τον «Πανίκα»;




20130511-133420.jpg
Και όμως καθημερινά το τοπίο αλλάζει και αποσαφηνίζεται πλέον η «θολούρα» που συγκεκριμένοι κύκλοι θέλησαν να δημιουργήσουν, γύρω από το όνομα και την προσωπικότητα του Παναγιώτη Ψωμιάδη. 
Ένας αβυσσαλέος πόλεμος επικοινωνιακής λάσπης, ενός πολέμου αριστοτεχνικά συντονισμένου,

Η τρόικα αποδέσμευσε το ρωσικό χρήμα στην Κύπρο μετά τις απειλές της Μόσχας!




ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΩΝ 2,5 ΔΙΣ.
Η τρόικα που ελέγχει πλέον 100% την κυπριακή οικονομία, φαίνεται ότι "βρήκε τον δάσκαλό της", αφού η Ρωσία αρνήθηκε να προχωρήσει σε επέκταση της περιόδου αποπληρωμής του κυπριακού δανείου που είχε ζητήσει το Eurogroup με παράλληλη δραστική μείωση του επιτοκίου, αν πριν δεν αίρονταν οι περιορισμοι στις οικονομικές συναλλαγές της ρωσικής Εμπορικής Τράπεζας (Russian Commercial Bankπου είναι θυγατρική της κρατικής VTB,αλλά και της ιδιωτικής ρωσικής τράπεζας OJSC Promsvyazbank στην Κύπρο.

Ο Μακεδονικός Αγώνας στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης


Ο Μακεδονικός Αγώνας
στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης

Πρωτοπρεσβυτέρου Αναστασίου Παρούτογλου
Γεν. Αρχιερατικού Επιτρόπου
Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης
Η σύσταση της Βουλγαρικής Εξαρχίας σηματοδοτεί μια νέα περίοδο στην Ιστορία της Μακεδονίας. Μια περίοδο που στιγματίζεται από την βίαιη και σφοδρή προσπάθεια των Βουλγάρων Κομιτατζήδων για την εθνολογική αλλοίωση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας με απηνείς διώξεις και δολοφονίες Ελλήνων. Έτσι, λοιπόν, εκείνος ο τυπικός διαχωρισμός των δύο Εκκλησιών, έγινε στην ουσία η αιτία διαχωρισμού των χριστιανικών πληθυσμών σε Πατριαρχικούς και Εξαρχικούς. Ουσιαστικά πήρε τη μορφή εθνικής αντιπαράθεσης Ελλήνων και Βουλγάρων. Αυτό, λοιπόν, είναι και η απαρχή του Μακεδονικού Αγώνα.