Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΟΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ;;; ΜΑΛΛΟΝ (Α)ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ !!!



Η σημασία του σιδήρου στη διατροφή

Η έλλειψη σιδήρου κατατάσσεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως η υπ’ αριθμόν ένα διατροφική ανεπάρκεια παγκοσμίως και αποτελεί μέχρι και σήμερα μια πραγματικότητα.

ΚΙ ΕΓΩ ... ΝΟΜΙΖΑ .....

H τέχνη της πονηριάς των...σουπερμάρκετ

Παρά τη βαθιά ύφεση της οικονομίας και τη μείωση των εισοδημάτων τα καρτέλ συντηρούν την ακρίβεια με συμφωνίες...
κάτω από το τραπέζι για τα περιθώρια κέρδους και τις τιμές στο ράφι.

Όπως αναφέρουν "ΤΑ ΝΕΑ", οι τιμές για το καλάθι της νοικοκυράς όχι μόνο παραμένουν σε αδικαιολόγητα ύψη αλλά σε αρκετές περιπτώσεις έχουν αυξηθεί σημαντικά λόγω των ολιγοπωλιακών πρακτικών που επικρατούν στους κύριους κλάδους της αγοράς, από τα καύσιμα, μέχρι τα τρόφιμα και τα ακίνητα.

Ε, ΡΕ, ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΄ΔΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ !!!

«Μπούκαραν» σε σουβλατζίδικο και άρπαξαν τον γύρο μαζί με την σούβλα!

Πριν από δυο 24ωρα περίπου ομάδα ατόμων μπήκε σε οβελιστήριο-εστιατόριο και πήρε ολόκληρο το γύρο που είχε βάλει ο ιδιοκτήτης να ψηθεί! Σύμφωνα με το agriniopress, φόρτωσαν το λάφυρο σε αμάξι αγροτικού τύπου και έφυγαν πετώντας στο έδαφος και μερικές καρέκλες. Το εν λόγω γεγονός...

ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ! ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΣΩΝΙΑ!


«Θέλετε κοινοποιήσει δια ζώσης φωνής εις τους υπαλλήλους σας ή τους υπό την οδηγίαν σας αξιωματικούς το περιεχόμενον της παρούσης, και θέλετε τους κάμει να σας φανερώσουν αν ανήκουν εις καμμίαν των Μυστικών Εταιρειών, ή όχι. Αν είναι το πρώτον, θέλετε τους παρατηρήσει, ότι εάν εις την παρελθούσαν κατάστασιν της αναρχίας, και της αταξίας ήταν ίσως αναγκαίον εις τους πολίτας να ζητήσωσι προσωπικήν ασφάλειαν δια του δεσμού μυστικής τινος Εταιρείας, ο δεσμός ούτος διαλύεται καθ' ήν στιγμήν ο του νομίμου όρκου και προς την Κυβέρνησιν, και προς τους Νόμους, χορηγεί εις ένα έκαστον και εις όλους, όλας τας απαραιτήτους ασφαλείας.


Το ΛΑΜΟΓΙΟ, του ΛΑΜΟΓΙΟΥ, Ω! ΛΑΜΟΓΙΑ. ΟΙ ΕΛΒΕΤΟΙ ΛΕΝΕ    Ο Χ  Ι      ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ



Στην άρνηση της Ένωσης Ελβετών Τραπεζιτών, σκοντάφτει το αίτημα της Βουλής, να ανοίξουν οι όποιοι λογαριασμοί Ελλήνων κοινοβουλευτικών στην Ελβετία.

«Όπως έχουμε ήδη απαντήσει με e-mail μας της 25ης Απριλίου και 11ης Μαΐου 2012, δεν είναι πολιτική της Ένωσης Ελβετών Τραπεζιτών να προωθεί αιτήσεις με τέτοιο γενικό περιεχόμενο στο σύνολο των μελών της..... Μέλη του Κοινοβουλίου, μπορούν να απευθυνθούν απευθείας στις τράπεζές τους σε περίπτωση που διατηρούν λογαριασμό στην Ελβετία.


ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ
ΟΧΙ ΣΤΟ 666

ΝΙΚ.  ΒΟΪΝΕΣΚΟΥ
       
            Αυτό το ηρωικό και σωτήριο όχι το είπε ο μακαριστός γέροντας Παΐσιος, ο μακαριστός γέροντας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος, ο μακαριστός γέροντας Αθανάσιος Μυτιληναίος και πολλοί άλλοι μακαριστοί και εκλεκτοί γέροντες. Το διαλάλησε και η διαρκής ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος του έτους 1997-1998 με την εγκύκλιο 2641 της 9ης Φεβρουαρίου 1998. Αναφέρουμε παρακάτω τα ονόματα των Επισκόπων που υπέγραψαν αυτή την ιστορική εγκύκλιο:
Ο Αθηνών Σεραφείμ, Πρόεδρος
Ο Αιτωλίας και Ακαρνανίας Θεόκλητος
Ο Πατρών Νικόδημος
Ο Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης Ιερόθεος
Ο Λευκάδος και Ιθάκης Νικηφόρος
Ο Καρυστίας και Σκύρου Σεραφείμ
Ο Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Θεόφιλος
Ο Σερρών και Νιγρίτης Μάξιμος
Ο Μηθύμνης Χρυσόστομος
Ο Ελευθερουπόλεως Ευδόκιμος
Ο Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Χρυσόστομος
Ο Κίτρους και Κατερίνης  Αγαθόνικος
Ο Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος Νικηφόρος.
      Ακόμη αυτό το όχι το λένε και σήμερα πολλοί εκλεκτοί πατέρες, Αγιορείτες και μη, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν ο πατήρ Γεώργιος Μεταλληνός και ο πατήρ Θεόδωρος  Ζήσης.
     

Ο πνευματικός μου και εγώ




«Επί τέλους η ευλογημένη ώρα ήθε. Παρά τις πολλές μου αντιρρήσεις βρίσκομαι μπροστά στον πνευματικό. Δεν ξέρω πώς νιώθω. Οπωσδήποτε αμήχανα. Ένας κρύος ίδρώτας περιλούζει ολόκληρο το σώμα μου. Είπα να ζητήσω συγγνώμη και να φύγω. Σκέφτηκα όμως πως για να φθάσω εδώ έκανα μεγάλη προσπάθεια Δε θα γίνει του Σατανά, είπα.
Ο πνευματικός είδε την αμηχανία μου. Κατάλαβε. Μην ανησυχείς, παιδί μου, μου είπε. Εδώ που ήλθες θα ανακουφισθείς. Το φορτίο σου θα ελαφρώσει.

Ο ΤΥΦΛΟΣ ΟΔΟΙΠΟΡΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

15 Από το σημείο αυτό αρχίζει μια νέα θαυμαστή περίοδος στη ζωή του π. Αλεξίου. Παραδομένος εντελώς στη χάρη και την πρόνοια του Θεού, ό τυφλός και αδύναμος διάκονος, ξεκινάει μια μεγάλη πορεία. Θα ζήσει θαυμαστά γεγονότα, νέες δοκιμασίες, απίστευτα όλα για την κοινή λογική μας! Ή χάρη του Θεού θα τον οδηγήσει σε τόπους μακρινούς. Ένα άλλο φως θα αντικαταστήσει τα τυφλά μάτια του και θα φωτίζει το δρόμο του. Διηγείται ό ίδιος γι' αυτή την αόρατη παρουσία τού Κυρίου:


Η ΣΥΝΤΟΜΗ ... ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ

ΤΑ ΦΡΕΑΤΙΑ ! ΤΑ ΦΡΕΑΤΙΑ !!!

Πάτρα: Προβλήματα σε δρόμους λόγω της βροχής - Άμεσος ο κίνδυνος πλημμυρών μετά και τις πυρκαγιές του καλοκαιριού - Απούσα η Πολιτεία

Κοινωνία

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου, Περιφέρεια και η Πυροσβεστική προσπαθούν να βελτιώσουν την κατάσταση

πριν μισή ώρα

Πάτρα: Προβλήματα σε δρόμους λόγω της βροχής - Άμεσος ο κίνδυνος πλημμυρών μετά και τις πυρκαγιές του καλοκαιριού - Απούσα η Πολιτεία Η Πολιτική Προστασία του Δήμου, Περιφέρεια και η Πυροσβεστική προσπαθούν να βελτιώσουν την κατάσταση
Με δυσκολία διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων σε διάφορα σημεία της πόλης λόγω της συνεχιζόμενης βροχής, που έχει ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση υδάτων στους δρόμους.
Αυτή τη στιγμή η δυσκολία εντοπίζεται στην Ακτή Δυμαίων στο ύψος του νέου λιμανιού, στη ΝΕΟ Πατρών - Κορίνθου, από τη Διγενή Ακρίτα μέχρι την Κανελλοπούλου και στην Ηρώων Πολυτεχνείου.

ΑΛΒΑΝΟΣ ΠΗΓΕ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΥΛΟ


alt Ο 26χρονος έβαλε στόχο τον ιερό ναό Προφήτη Ηλία στην Ανάβρα Λοκρίδας. Έτσι, τα ξημερώματα της Πέμπτης ανέβηκε στον τρούλο της εκκλησίας και σπάζοντας ένα παράθυρο προσπάθησε να μπει στην εκκλησία.

Το όραμα του Αγίου Ιωάννη της Κροστάνδης




Η Τελική Κρίση. Χαρακτικό του Hieronymus Bosch (1450 - 1516).
Η Τελική Κρίση. Χαρακτικό του Hieronymus Bosch (1450 - 1516).

Ο Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης, από τη Ρωσία, διηγείται αυτό το όραμα που είχε τον Ιανουάριο του 1901:
«Οι αγιασμένοι άνθρωποι του Θεού δεν θα πρόδιδαν την πίστη ούτε με μια λέξη»
Μετά τις βραδινές προσευχές, ξάπλωσα λίγο να ξεκουραστώ στο αμυδρά φωτισμένο κελί μου, καθώς ήμουν κουρασμένος. Μπροστά από την εικόνα της Μητέρας του Θεού βρισκόταν κρεμασμένη η λαμπάδα μου. Δεν είχε περάσει πάνω από μισή ώρα, όταν άκουσα ένα θρόισμα. Κάποιος ακούμπησε τον αριστερό μου ώμο και με τρυφερή φωνή μου είπε: «σήκω δούλε του Θεού Ιωάννη, και ακολούθησε το θέλημα του Θεού!»

ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΚΟ ΣΑΣ! ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΗΤΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ... ΔΙΚΟ ΜΑΣ !!!

«Ήταν λάθος που δεχτήκαμε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

Ζισκάρ Ντ' Εστέν: Είναι βασικά μια χώρα που ανήκει στην Ανατολή»


«Για να είμαι απολύτως ειλικρινής, ήταν λάθος που δεχτήκαμε την Ελλάδα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελλάδα απλά δεν ήταν έτοιμη. Είναι βασικά μια χώρα που ανήκει στην Ανατολή».
Με αυτά τα λόγια, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας και ένας από τους αρχιτέκτονες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν έκανε έναν απολογισμό- εκτίμηση για τα αίτια της σημερινής κρίσης του ευρώ αλλά και του ευρωπαϊκού οικοδομήματος εν γένει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ... ΔΙΚΑ ΣΑΣ ! ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ !!!

Kάλυπταν το έγκλημα του Στάλιν

Ρούσβελτ και Τσόρτσιλ γνώριζαν ότι οι Σοβιετικοί είχαν δολοφονήσει 22.000 Πολωνούς στο δάσος του Κατίν

Ο Φράνκλιν Ρούζβελτ και ο Γουίνστον Τσόρτσιλ γνώριζαν αλλά συγκάλυψαν τις αποδείξεις ότι η σοβιετική μυστική αστυνομία είχε δολοφονήσει χιλιάδες πολωνούς στρατιώτες στο δάσος του Κατίν, το 1940, επειδή φοβούνταν ότι αυτό θα αποξενώσει τον σύμμαχό τους στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, Ιωσήφ Στάλιν.

ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΘΑ ΣΥΝΙΣΤΟΥΣΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ... Ο Ρ Θ Ι Ο Ι !!!

ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΜΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΟΥ ΑΠΕΔΕΙΞΕΣ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ , ΟΤΙ ΗΣΟΥΝ ,ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙΣ  Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ,ΠΟΥ ΔΙΔΑΞΕ ,ΕΞΕΠΑΙΔΕΥΣΕ ΚΑΙ ΓΑΛΟΥΧΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΒΕΝΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΑΙΩΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ  ΗΘΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ  ΤΑ  ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΕΝΔΟΞΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ.ΕΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΟΥ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΡΑ   ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΤΗΝ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ  ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ,ΚΑΚΟΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ,ΟΥΔΕΠΟΤΕ  ΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΣ ΕΝ ΣΤΟΛΗ ΜΕ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ , ΑΡΚΟΥΜΕΝΟΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΕΝΤΙΜΟΣ ( ..ΚΑΠΟΤΕ ΒΕΒΑΙΑ) ΕΛΛΑΔΑ.ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΦΩΤΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΏΝΤΑΣ ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ.ΣΕ ΣΥΓΧΑΙΡΩ  ΚΑΙ ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΥΓΕΝΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΕΙΣ ΣΟΥ  ΚΑΙ  ΕΥΧΟΜΑΙ -ΠΑΡΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΔΙΑΤΗΡΩ-ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ .ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ .ΑΝΤΓΟΣ ΕΑ Ν.ΝΑΟΥΜ, ΤΗΛ.2311-210640 
----      
ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ
ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ
 
            Παρασκευή πρωί (7-9-12), παρακολουθώντας την εκπομπή των Δημοσιογράφων κ.κ. Οικονόμου και Λυριτζή, στεναχωρήθηκα, λυπήθηκα, αποκαρδιώθηκα και εκνευρίστηκα, όταν είδα στο πλάνο της συζήτησης, να συμμετέχει και ένας αξιωματικός με βαθμό Αντισυνταγματάρχη, εάν δεν κάνω λάθος. Πιστεύω ότι είναι ο Αξιωματικός αυτός, από μια κατηγορία, ελάχιστη τον αριθμό, οι οποίοι έφθασαν μέχρι το Συμβούλιο Επικρατείας για να πετύχουν συνδικαλισμό στο Στράτευμα. Την ουτοπία αυτή απέρριψε το Συμβούλιο Επικρατείας, επέτρεψε όμως την Δημιουργία συνδέσμου όχι όμως με τις ισχύουσες διατάξεις περί συνδικαλισμού, ως ισχύει σ’ άλλες κατηγορίες εργαζομένων.
           

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ... ΣΟΦΙΑ !!!


Η ΠΛΑΝΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ



Η ΠΛΑΝΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗΣ
ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
π. Επιφανίου Θεοδωροπούλου

     ΑΝΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΛΑΝΕΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΩΝ (ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ Κ.Λ.Π.) ΠΕΡΙ ΤΗΣ, ΔΗΘΕΝ, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ (ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟΣ) !!!

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΚΟΛΛΥΒΑΔΕΣ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΖΟΝΤΕΣ «ΓΟΧ», ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΤΙΝΟΦΡΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥΣ ! ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΕΧΟΝΤΑΝ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΙΕΡΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ, ΑΠ΄ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ! ΠΛΗΘΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΩΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ «ΚΟΙΝΩΝΟΥΣΑΝ» ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΑΠ΄ ΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ !

Ο π. ΓΕΡΒΑΣΙΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ


π. Γερβάσιος Παρασκευόπουλος  (+ 30 Ιουνίου 1964)
π. ΓΕΡΒΑΣΙΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ:
«ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΙΣΜΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΑΠΟ ΕΛΑΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΦΙΛΟΔΟΞΙΩΝ ΠΑΡΕΣΥΡΑΝ ΤΟΣΑ ΠΛΗΘΗ ΑΠΛΟΪΚΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΣΕ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΕΣ»
 «…ου μόνον άκυρα θεωρούσι (τα μυστήρια) αλλά δυστυχώς προβαίνουν και εις πράξεις αι οποίαι εάν κριθούν Κανονικώς είναι πράξεις αιρέσεως»
  
   ΚΑΘΕ Xριστιανός πρέπει να αισθάνεται πολύ θλίψη για το ημερολογιακό σχίσμα στους κόλπους της αγίας Εκκλησίας μας και μαζί με τις άλλες φροντίδες του για το κοινό καλό θα πρέπει να συμβάλλει, κατά δύναμη, για την άρση του θλιβερού αυτού φαινομένου, έστω και μόνη την προσευχή.
Εάν ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός στην πιο κρίσιμη ώρα της επιγείας ζωής Του παρεκάλεσε τον ουράνιο Πατέρα Του για την εν αγάπη και αληθεία ενότητα των τέκνων Του - "ίνα ώσιν εν"- αντιλαμβάνεται κανείς πόσο μεγάλη αμαρτία είναι η διάσπαση της ενότητος και το σχίσμα.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Νικήτας ὁ Γότθος

Ἦταν ἀπὸ τὸ ἔθνος τῶν Γότθων, ποὺ εἶχαν ἐγκατασταθεῖ πέραν τοῦ Ἴστρου ποταμοῦ, στὰ χρόνια του Μ. Κωνσταντίνου. Ἀπὸ παιδὶ ὁ Νικήτας διδάχθηκε τὴν ἁγία πίστη ἀπὸ τὸ Γότθο ἐπίσκοπο Θεόφιλο, ὁ ὁποῖος συχνὰ ὑπενθύμιζε στὸ Νικήτα τὰ λόγια του Ἀπ. Παύλου: ‘Μένε ἐν οἲς ἔμαθες... ἀπὸ βρέφους τὰ ἱερὰ γράμματα οἶδας, τὰ δυνάμενα σὲ σοφίσαι εἰς σωτηρίαν διὰ πίστεως τῆς ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ». Δηλαδή, μένε ἀκλόνητος σ’ ἐκεῖνα ποὺ ἔμαθες. Ἀπὸ μικρὸ παιδὶ γνωρίζεις τὶς Ἅγιες Γραφές, ποὺ μποροῦν νὰ σοῦ μεταδώσουν ...
περισσότερα...