Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΟΥΣ !

Ψυχοσάββατο: άρνηση της λήθης των αγαπημένων και προσδοκία του αδιανόητου...

Ψυχοσάββατο σήμερα...
Η Εκκλησία του Χριστού, σύσσωμη και χωρίς ημερολογιακούς διχασμούς, σκέφτεται και προσεύχεται για όσους έφυγαν μνημονεύοντας τους κατ όνομα έναν προς έναν , μέσα στον πόνο τής αγάπης που ως ακριβή κληρονομιά, τής άφησαν οι «θρόμβοι αίματος» που έπεσαν στη Γεθσημανή ...

ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ !

Φανταστικές εικόνες από ηλιοβασιλέματα!


... ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ ΘΑΜΑΙ! ΓΙΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΥΡΩΠΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΣ ... ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ !

Καταραμένε Έλληνα, όπου και να στρέψω την ψυχή μου μπροστά μου σε βρίσκω»

Ο Σίλερ, 1759-1805, Γερμανός συγγραφέας και ποιητής είχε γράψει μέσα από τα βάθη της ψυχής του, τους παρακάτω στίχους που σήμερα είναι πιο επίκαιροι παρά ποτέ:
"Καταραμένε Έλληνα.
Όπου να γυρίσω την σκέψη μου, όπου και να...

ΝΑ ΛΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ! ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ !

Την εκτίμηση ότι οι ενδεχόμενες δημοσκοπικές πιέσεις στη ΝΔ θα είναι προσωρινές, εξέφρασε ο βουλευτής, Κώστας Τζαβάρας.
Ειδικότερα,

Η ΟΥΡΑΝΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑ !

« Βασιλείαν από καταβολής κόσμου » - Αρχ. Χαράλαμπου Βασιλόπουλου

Πρέπει σήμερα να ξυπνήσουμε από τον ύπνο της αμαρτίας . Σήμερα , όχι αύριο .  Είναι άκρως επικίνδυνο το να κοιμάται κανείς τον ύπνο αυτό . Είναι σαν να κοιμάται ένας στην κορυφή του καταρτιού , ενός πλοίου . Μια μικρή κίνηση του πλοίου και τον έριξε στην θάλασσα ή στο κατάστρωμα και τον συνέτριψε .

ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ;

Αγίου Λουκά Κριμαίας: Περί της ώρας του θανάτου




Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Κριμαίας του Ιατρού

Πριν γίνει ο προφήτης Δαβίδ βασιλιάς του Ισραήλ υπηρετούσε τον βασιλιά Σαούλ. Ο Σαούλ, επειδή γνώριζε ότι ο Δαβίδ θα πάρει το θρόνο, τον καταδίωκε, προσπαθώντας να τον θανατώσει. Μια φορά όταν η ζωή του κινδύνευε, ο προφήτης Δαβίδ είπε σ' αυτούς που ήταν τότε μαζί του· «Ένα βήμα με χωρίζει από τον θάνατο» (Α' Βασ. 20, 3).

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ!

Ο ξυλουργός...χτίζοντας μια ζωή!







Ένας ηλικιωμένος ξυλουργός κόντευε να βγει στη σύνταξη, και είπε στο αφεντικό του τα σχέδια του για να φύγει και να ζήσει πιο ξεκούραστα μαζί με τη γυναίκα του. Βέβαια δεν θα συνέχιζε να βγάζει τόσα λεφτά,

ΤΟ ΚΕΡΙ !

Ή ευλάβεια συγκινεί τον Θεό





drf_CRW_4376.jpg

«Προσφέρουμε στον Θεό το πιο καθαρό » Μιά φορά σκανδαλίσθηκα εδώ στον Ναό σας. Είδα να καίτε στην Άγια Τράπεζα μιά τόσο κοντή λαμπάδα! Έγώ δεν αφήνω οΰτε στο μανουάλι πού εχω μπροστά στό τέμπλο τόσο μικρή λαμπάδα· το θεωρώ περιφρόνηση.

ΧΟΥΝΤΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ !

«Σύντομα θα πάρουν την απάντηση τους τα blogs» τάδε έφη Πεταλωτής








Ευθεία ξεδιάντροπη απειλή (ΧΟΥΝΤΑΣ) του Γ.Πεταλωτή στα blogs: "Σύντομα θα πάρουν την απάντηση τους τα blogs" Tι είπε ο Γ.Πεταλωτής; Άκουσαν καλά τα αυτιά μας; Απειλεί και είπε: "Θα πάρουν την απάντηση τους τα blogs"; Ζούμε σε καθεστώς...

ΤΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ


......ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ !

ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ






Άκουγα κάποιες φορές ανθρώπους χτυπημένους από την ζωή, ανθρώπους που τα βάσανα και οι περιπέτειες σημάδεψαν τον βίο τους, να λένε: « Στην περίπτωση μου είδα το χέρι του Θεού». « Το χέρι του Θεού με γλύτωσε».

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ! ΣΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΛΕ ! ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΞΗΓΗΘΟΥΜΕ !

Καρναβαλισμός, Νεο-Εἰδωλολατρία σήμερα (Ἀρχιμ. π. Ἰγνάτιος Σταυρόπουλος)




Ἡ λέξη “καρναβάλι” καὶ “καρνάβαλος”, προέρχεται ἀπὸ τὴν ἰταλικὴ λέξη carne = κρέας + vale = χαῖρε, ἔχε γειά. Τελευταία ἡμέρα κρεοφαγίας. Δηλαδὴ ἔχει ταυτόσημη ἔννοια μὲ τὴν ἑλληνικὴ λέξη “ἀποκρεω”, ποὺ σημαίνει ἀπομακρύνομαι ἀπὸ τὸ κρέας καὶ ποὺ ἀφορᾶ στὴν περίοδο

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ !!!

Γερ. Εφραίμ από την Αριζόνα: Τα όπλα μαζικής καταστροφής είναι έτοιμα και περιμένουν το σύνθημα




Επιμέλεια:Γιώργος Θεοχάρης
«Τα όπλα μαζικής καταστροφής είναι έτοιμα και περιμένουν το σύνθημα», υπογραμμίζει ο φωτισμένος γέροντας Εφραίμ από την Αριζόνα της Αμερικής σε δηλώσεις του στο agioritikovima.gr και στον συνεργάτη μας Θεμιστοκλή Καφαντάρη.

Ε, ΡΕ, ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΙΟΙ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ! ΚΑΙ ΣΥ ... ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕ !... ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΚΑΙ Ν.Δ. ΕΤΣΙ; ΝΑ ΦΑΓΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ !



Η βουλευτίνα ψηφίζει περικοπές μισθών και συντάξεων και ταυτόχρονα διεκδικεί για τον εαυτό της χρήματα που προορίζονται για κοινωνικές παροχές σε αναξιοπαθούντες δημότες.

ΤΟ ΠΑΙΔΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ 27ο (Παλαιά σειρά άρθρων τού ιερέως Γ. Παπασταύρου)



ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΛΑΒΩΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ! ΜΕ ΒΑΣΗ ΠΟΙΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ; ΠΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ; ΤΗΝ ΗΔΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΕΝΗ ; ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΡΑΓΕ "ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ἤ Ν.Δ." ΑΦΟΥ ΠΑΝΕ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ !

Προβάδισμα της Ν.Δ. και κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ δείχνουν τα τρία νέα γκάλοπ


Σε πολύ χαμηλά επίπεδα ο δικομματισμός

Τρεις νέες δημοσκοπήσεις δημοσιεύουν οι κυριακάτικες εφημερίδες μετά την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης από τη βουλή την προηγούμενη εβδομάδα.

ΨΑΛΛΕΙ Ο ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΑΛΙΑΔΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΟΡΟΙ  ΥΜΝΟΙ

ΕΥΡΕΣΙΣ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΟΜΙΛΙΑ  π.  ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ  ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ! ΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟΪ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ !

19 Φεβρουαρίου

Γιορτάζουν:

Γεγονότα

356: Ο βυζαντινός αυτοκράτορας Κωνστάντιος Β' κλείνει όλους τους αρχαίους ναούς.
1674: Αγγλία και Ολλανδία τερματίζουν τον μεταξύ τους πόλεμο (Γ' Αγγλο-Ολλανδικός Πόλεμος), υπογράφοντας τη συνθήκη του Γουέστμινστερ, με την οποία η αποικία των Ολλανδών, Νέο Άμστερνταμ, περνά στα χέρια των Άγγλων, που τη μετονομάζουν σε Νέα Υόρκη, προς τιμή του αδελφού του βασιλιά που έφερε τον τίτλο του Δούκα της Υόρκης.
1727: Ο συνθέτης Γκέοργκ Φρίντριχ Χέντελ γίνεται βρετανός πολίτης.
1763: Η όπερα του Γιόχαν Κρίστιαν Μπαχ «Ωρίων» κάνει πρεμιέρα στο Λονδίνο.
1813: Παρουσιάζεται για πρώτη φορά στοι κοινό η σύνθεση του Καρλ Μαρία φον Βέμπερ «Andante e Rondo Ungarese» για φαγκότο.
1815: Το Κοντσέρτο για βιολί αρ.7 του Λούις Σπορ κάνει πρεμιέρα στη Βιέννη.
1822: Ο πρόκριτος Ζαφειράκης Λογοθέτης υψώνει τη σημαία της Επανάστασης στη Νάουσα.
1844: Ψηφίζεται το πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδας, με το οποίο καθιερώνεται η συνταγματική μοναρχία.
1861: Ο τσάρος της Ρωσίας Αλέξανδρος Β' καταργεί τη δουλεία.
1863: Ο πρώτος πετρελαιαγωγός ολοκληρώνεται στη Πενσιλβάνια των ΗΠΑ.
1864: Ιδρύεται στην Ουάσιγκτον η μασονική στοά «Ιππότες του Πυθία». Μέλη της είναι σημαίνοντα πρόσωπα της πολιτικής και επιχειρηματικής ελίτ της πόλης.
1878: Ο αμερικανός εφευρέτης Τόμας Έντισον λαμβάνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τον φωνόγραφο, τον οποίο ονομάζει «Ομιλούσα Μηχανή».
1878: Συγκροτείται στο Λιτόχωρο Επαναστατική Ελληνική Κυβέρνηση, υπό τον γιατρό Ευάγγελο Κοροβάγγο.
1878: Υπογράφεται μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας η Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου, η οποία προβλέπει τη δημιουργία της «Μεγάλης Βουλγαρίας». Μετά από αντίδραση των άλλων Μεγάλων Δυνάμεων, η συνθήκη θα ανατραπεί από αυτή του Βερολίνου, στις 13 Ιουλίου 1878.
1908: Η δημοτική γλώσσα εισάγεται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων, ενώ διαιρείται η Φιλοσοφική Σχολή. Παραιτούνται μέλη των επιτροπών κρίσης διδακτικών βιβλίων.
1909: Παραιτείται ο υπουργός Οικονομικών, Δημήτριος Γούναρης, μετά την αποδοκιμασία των απόψεών του για την οικονομική πολιτική. Τον διαδέχεται ο Νίκος Καλογερόπουλος.
1910: Με ήττα εγκαινιάζει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το νέο γήπεδό της Ολντ Τράφορντ. Χάνει με 4-3 από τη μισητή αντίπαλό της Λίβερπουλ.
1912: Οι Νεότουρκοι απελαύνουν έλληνες δημοσιογράφους από την Κωνσταντινούπολη, με την κατηγορία ότι δρουν διασπαστικά στις τάξεις των εθνοτήτων της αυτοκρατορίας.
1913: Αρχίζει η ελληνική γενική επίθεση για την κατάληψη των Ιωαννίνων.
1915: Κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, ο βρετανικός και ο γαλλικός στόλος βομβαρδίζει τα τουρκικά οχυρά της Καλλίπολης, που φρουρούν την είσοδο στη θάλασσα του Μαρμαρά και τη δίοδο προς την Κωνσταντινούπολη.
1919: Σημειώνεται αποτυχημένη δολοφονική απόπειρα κατά του πρωθυπουργού της Γαλλίας, Ζορζ Κλεμανσό.
1921: Η Σουίτα για τσέλο και ορχήστρα του Καμίγ Σεν Σανς κάνει πρεμιέρα στο Παρίσι.
1923: Στο Ελσίνκι παρουσιάζονται για πρώτη φορά τέσσερα έργα του Ζαν Σιμπέλιους: «Συμφωνία αρ. 6», «Valse chevaleresque», «Suite champêtre» και «Suite caractéristique».
1925: Παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό η σύνθεσης του Λέος Γιανάτσεκ «Lachian Dances».
1928: Τελετή λήξης των 2ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σεντ Μόριτς της Ελβετίας. Συμμετείχαν 495 αθλητές από 25 χώρες.
1932: Σύμφωνα με τη νέα αγροτική πολιτική της κυβέρνησης Βενιζέλου, θα πραγματοποιηθεί διανομή νέων γαιών στους ακτήμονες και θα λαμβάνουν μέριμνα για τη στέγασή τους.
1934: Ο Τζορτζ Γκέρσουιν αρχίζει ραδιοφωνικές εκπομπές στο σταθμό της Νέας Υόρκης WJZ.
1936: Ο αρχηγός των Φιλελευθέρων Θεμιστοκλής Σοφούλης και ο ηγέτης της κοινοβουλευτικής ομάδας του Παλλαϊκού Μετώπου Στ. Σκλάβαινας υπογράφουν μυστικό σύμφωνο, με το οποίο το Παλλαϊκό Μέτωπο δεσμεύεται να υποστηρίξει τον Σοφούλη κατά την εκλογή προέδρου της Βουλής, ενώ οι Φιλελεύθεροι με τη σειρά τους να καταργήσουν το Ιδιώνυμο, την υπηρεσία κρατικής ασφαλείας, και να αμνηστεύσουν ηγετικά στελέχη του ΚΚΕ. Όταν λίγο αργότερα το σύμφωνο δημοσιοποιείται, μάλλον από το ίδιο το ΚΚΕ, αφού η ηγεσία του θεωρεί ότι υπαναχώρησε ο Σοφούλης, προκαλείται θύελλα αντιδράσεων από όλα τα αστικά κόμματα. Ο Σκλάβαινας σε δηλώσεις του αφήνει να εννοηθεί ότι κάτι ανάλογο συζητούσε και με το Λαϊκό Κόμμα.
1941: Η Ναζιστική Γερμανία συγκροτεί στη Βόρειο Αφρική το «Άφρικα Κορπς».
1941: Το Γ' Τάγμα του 34 Συντάγματος Πεζικού της 2ης Μεραρχίας, παρά την πείσμονα αντίσταση των Ιταλών, ολοκληρώνει την κατάληψη του χωριού Πέστανι στη Βόρειο Ήπειρο και συλλαμβάνει περισσότερους από 300 αιχμαλώτους, συμπεριλαμβανομένων 18 αξιωματικών.
1941: Γερμανικά στούκας βομβαρδίζουν το Σουόνσι της Ουαλίας.
1941: Η σύνθεση του Μόρτον Γκουλντ «Latin American Symphonette» κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη.
1942: 250 γιαπωνέζικα αεροπλάνα βομβαρδίζουν την πόλη Ντάργουιν της Αυστραλίας. 243 νεκροί.
1943: Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Φραγκλίνος Ρούσβελτ υπογράφει το διάταγμα 9066, με το οποίο επιτρέπει στις στρατιωτικές αρχές να εκτοπίζουν του αμερικανοϊάπωνες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.
1943: Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, κλέβονται έργα τέχνης από την Ολλανδία με προορισμό την πινακοθήκη του Χίτλερ, στο Λιντς της Αυστρίας.
1944: Οι σύμμαχοι βομβαρδίζουν τη Λειψία.
1945: Αρχίζει η επίθεση των Αμερικανών στο ιαπωνικό νησί Ιβοζίμα, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
1946: Ισλανδία και Μεγάλη Βρετανία διακόπτουν τις διπλωματικές τους σχέσεις, εξαιτίας των διαφορών τους για την αλιεία βακαλάου. (Πόλεμος του Βακαλάου)
1947: Αποφασίζεται από την κυβέρνηση η ίδρυση του στρατοπέδου πολιτικών κρατουμένων στη Μακρόνησο.
1947: Η σύνθεση του Εϊτόρ Βίλα Λόμπος «Bachianas Brasileiraw No. 3» κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη.
1949: Ο Έζρα Πάουντ, αν και έγκλειστος σε φυλακή κατηγορούμενος για προδοσία, κερδίζει το πρώτο βραβείο για την καλύτερη ποιητική συλλογή, που εκδόθηκε το 1948.
1949: Η σύνθεση του Βέρτζιλ Τόμσον «At the beach» κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη.
1953: Η σύνθεση του Μπόχουσλαβ Μαρτίνου «Rapsody-Concerto» κάνει πρεμιέρα στο Κλίβελαντ.
1953: Η πολιτεία της Τζόρτζια εγκρίνει τον διορισμό του πρώτου συμβουλίου λογοκρισίας στις ΗΠΑ.
1956: Εκλογές στην Ελλάδα: Η Εθνική Ριζοσπαστική Ένωσις (Ε.Ρ.Ε.) του Κωνσταντίνου Καραμανλή, αν και λαμβάνει 26.000 ψήφους λιγότερες από το συνασπισμό κομμάτων Δημοκρατική Ένωση, σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση, λόγω του εκλογικού συστήματος (τριφασικό). Αυτές είναι οι πρώτες βουλευτικές εκλογές στις οποίες ψηφίζουν και οι Ελληνίδες.
1956: Ο Έλβις Πρίσλεϊ δίνει τρεις συναυλίες μέσα σε μια μέρα στην Τάμπα της Φλώριδας. Αναταραχή ξεσπά μετά το τέλος της τρίτης παράστασης, όταν καληνυχτίζοντας τους 14.000 θαυμαστές του, λέει: «Κορίτσια θα σας δω στα παρασκήνια». Οι θαυμάστριες το παίρνουν τοις μετρητοίς, ορμούν στα παρασκήνια και κυριολεκτικά τον αφήνουν εν αδαμιαία περιβολή.
1959: Υπογράφεται στο Λονδίνο μεταξύ Βρετανίας, Ελλάδας, Τουρκίας, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων η τελική συμφωνία για την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. (Συμφωνίες Ζυρίχης - Λονδίνου)
1965: Οι Beatles ηχογραφούν το νέο τραγούδι του Τζον Λένον You're Going To Lose That Girl στα στούντιο Άμπεϊ του Λονδίνου.
1972: Ο Χάρι Νίλσον ανεβαίνει στο Νο1 του αμερικανικού πίνακα επιτυχιών με τη διασκευή του τραγουδιού Without You.
1977: Ο Λίο Σέγερ ανεβαίνει στο Νο1 του βρετανικού πίνακα επιτυχιών με τη μεγάλη επιτυχία του «When I Need You».
1977: Οι Shadows ανεβαίνουν στο Νο1 του αμερικανικού πίνακα επιτυχιών με τις μεγάλες τους επιτυχίες (Greatest Hits).
1977: Ο Λίο Σέγιερ ανεβαίνει στο Νο1 του αγγλικού πίνακα επιτυχιών με το τραγούδι When I Need You.
1977: Οι Manfred Mann's Earth Band ανεβαίνουν στο No1 του αμερικανικού πίνακα επιτυχιών με το τραγούδι του Μπρους Σπρίνγκστιν Blinded By The Light.
1978: Μακελειό στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Αιγύπτιοι κομάντος επεμβαίνουν χωρίς την άδεια των κυπριακών αρχών για να σώσουν 12 αιγύπτιους ομήρους, που κρατούν 2 άραβες τρομοκράτες σε ένα αεροπλάνο των Κυπριακών Αερογραμμών. Η Εθνική Φρουρά και η Αστυνομία σκοτώνουν 15 από τους κομάντος και καταστρέφουν το C-130 που τους μεταφέρει.
1980: Ο τραγουδιστής των AC/DC Μπον Σκοτ βρίσκεται νεκρός στο αυτοκίνητο ενός φίλου του στο Λονδίνο. Θα διαπιστωθεί ότι πέθανε από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.
1981: Ο πρώην Beatle Τζορτζ Χάρισον διατάσσεται να πληρώσει 587.000 δολάρια για λογοκλοπή του τραγουδιού του My Sweet Lord.
1982: Ο Όζι Όσμπορν συλλαμβάνεται στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, επειδή βεβήλωσε το μνημείο στο Άλαμο, κάνοντας την ανάγκη του πάνω σ' αυτό. Κατά τη στιγμή της σύλληψής του φοράει φόρεμα.
1983: Το συγκρότημα των Kajagoogoo ανεβαίνει στο Νο1 του αγγλικού πίνακα επιτυχιών με το τραγούδι «Too Shy».
1984: Τελετή λήξης των 14ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σεράγεβο. Συμμετείχαν 1.277 αθλητές και αθλήτριες από 49 χώρες.
1985: Ο Μικ Τζάγκερ κυκλοφορεί το πρώτο προσωπικό άλμπουμ του με τίτλο «She is the boss».
1985: Η Coca Cola κυκλοφορεί την Cherry Coke.
1985: Ο Μίκυ Μάους γίνεται επιτέλους δεκτός στην Κίνα.
1986: Η Σοβιετική Ένωση θέτει σε τροχιά τον διαστημικό σταθμό «Μιρ».
1990: Πρώτη άκαρπη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Χρήστος Σαρτζετάκης λαμβάνει 151 ψήφους από το ΠΑΣΟΚ και τον Συνασπισμό, ενώ οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δηλώνουν «Παρών».
1990: Η τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αλληλεγγύη» δολοφονεί στο Κολωνάκι τον ψυχίατρο των φυλακών Κορυδαλλού, Μάριος Μαράτος.
1993: Πλοίο που μεταφέρει 1.500 επιβάτες πέφτει σε θύελλα και ναυαγεί στα ανοιχτά της Αϊτής. Από τους επιβαίνοντες διασώζονται μόνο 285 άτομα.
1993: Τα Σκόπια ζητούν από την Ελλάδα την άδεια να ανοίξουν προξενείο στην Αθήνα.
1994: Η τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» τοποθετεί βόμβα στην Εφορία Μοσχάτου.
1994: Οι δικαστικές αρχές της Ιταλίας ανακοινώνουν ότι έχουν κατασχεθεί 900 εκατομμύρια δολάρια από την περιουσία της Μαφίας.
1995: Ο ντράμερ των «Motley Crue» Τόμι Λι και η πρωταγωνίστρια του Baywatch Πάμελα Άντερσον παντρεύονται στην παραλία Κανκούν του Μεξικού. Η νύφη φορά ένα καυτό λευκό μπικίνι.
1995: Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στο Μεξικό εκφράζουν την υποστήριξή τους στους Ζαπατίστας.
1996: Ο Πολ Γουέλερ, η Άνι Λένοξ και οι Oasis είναι οι νικητές στα Βρετανικά Μουσικά Βραβεία.
1998: Η τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» τοποθετεί βόμβα στη General Motors στο Μαρούσι.
2000: Οι Savage Garden ανεβαίνουν στο No1 του αμερικανικού πίνακα επιτυχιών με το τραγούδι I Knew I Loved You.
2002: Αναταραχή σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο και όργιο φημών προκαλεί η δίωξη κατά του Σωκράτη Κόκκαλη για πέντε κακουργηματικές πράξεις. Οι διώξεις αφορούν, μεταξύ άλλων, τη διενέργεια κατασκοπείας και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Οι μετοχές των εταιρειών του Σωκράτη Κόκκαλη κάνουν βουτιά στο Χρηματιστήριο. Με δήλωσή του αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμειξη σε οποιουδήποτε είδους αξιόποινες πράξεις.
2002: Το διαστημικό εξερευνητικό όχημα των ΗΠΑ «Αρειανή Οδύσσεια 2001» ξεκινά τη χαρτογράφηση της επιφάνειας του πλανήτη Άρη.
2004: Η οικογένεια του Τζόνι Κας απαγορεύει να χρησιμοποιηθεί το τραγούδι του Ring of Fire σε διαφήμιση για ανακουφιστικά αιμορροΐδων. Η κόρη του Ροζάνα υποστηρίζει εκ μέρους της οικογένειας ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει τον εξευτελισμό του τραγουδιού.
2006: Η μεγαλύτερη ανοιχτή συναυλία όλων των εποχών λαμβάνει χώρα από τους Rolling Stones στην παραλία Κοπακαμπάνα του Ρίο. Την παρακολουθούν 1,3 εκατομμύριο άνθρωποι.
2008: Κατατίθεται η συμβιβαστική πρόταση Νίμιτς, που προβλέπει διπλή σύνθετη ονομασία για την ΠΓΔΜ. Επεισόδια νεαρών σημειώνονται έξω από τον ελληνική διπλωματική αποστολή στα Σκόπια.
2008: Ο Φιντέλ Κάστρο αποχωρεί από την ηγεσία της Κούβας, έπειτα από μισό αιώνα στην εξουσία.
2008: Η τιμή του πετρελαίου σημειώνει νέο ιστορικό ρεκόρ, καθώς κλείνει για πρώτη φορά πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι (100,01 δολ.).
2008: Δύο άλμπουμ των Oasis ανακηρύσσονται ως τα κορυφαία όλων των εποχών σε ψηφοφορία στην οποία πήραν μέρος 11.000 αναγνώστες του αγγλικού περιοδικού Q. Πρόκειται για τα άλμπουμ Definitely Maybe και (What's the Story) Morning Glory. Στη τρίτη θέση βρίσκεται το OK Computer των Radiohead, στην τέταρτη το Revolver των Beatles και στην πέμπτη το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ των Stone Roses.
2009: Ο αριθμός αυτών που έχασαν τη ζωή τους σε αεροπορικά δυστυχήματα μειώθηκε σε 502 το 2008 έναντι 692 το 2007, παρά το γεγονός ότι αυξήθηκαν τα αεροπορικά δυστυχήματα, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA).
2010: Η Μαίρη Μακίλοκ γίνεται η πρώτη Αγία της Αυστραλίας, μετά την επίσημη έγκριση του Βατικανού.
2010: 41 άνθρωποι σκοτώνονται και άλλοι 75 τραυματίζονται από κατάρρευση μιναρέ στο Μαρόκο στην πόλη Μέκνες, νότια του Ραμπάτ.
2010: Το στοιχείο με ατομικό αριθμό 112 λαμβάνει επίσημα την ονομασία κοπερνίκιο και το σύμβολο Cn, κατά την 537η επέτειο των γενεθλίων του Κοπέρνικου.

Γεννήσεις

1473: Μικολάι Κόπερνικ, Νικόλαος Κοπέρνικος η ελληνική εκδοχή του ονόματός του, πολωνός αστρονόμος, που εισηγήθηκε τη θεωρία του ηλιοκεντρικού συστήματος. (Θαν. 24/5/1543)
1743: Λουίτζι Μποκερίνι, ιταλός συνθέτης. (Θαν. 28/5/1805)
1876: Κονσταντίν Μπρανκούζι, γαλλορουμάνος γλύπτης, από τους εισηγητές της μοντέρνας γλυπτικής. (Θαν. 16/3/1957)
1896: Αντρέ Μπρετόν, γάλλος σουρεαλιστής ποιητής, που έγραψε και το «Μανιφέστο του Σουρεαλισμού». (Θαν. 28/9/1966)
1917: Κάρσον Μακάλερς, φιλολογικό ψευδώνυμο της Λούλα Κάρσον Σμιθ, αμερικανίδα συγγραφέας. (Θαν. 29/9/1967)
1924: Ντέιβιντ Μπρόνσταϊν, ουκρανός «γρανμάστερ», ένας από τους μεγαλύτερους σκακιστές του κόσμου, που δεν κατάφερε όμως να κατακτήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. (Θαν. 5/12/2006)
1924: Λι Μάρβιν, αμερικανός ηθοποιός. (Θαν. 29/8/1987)
1926: Γκιόργκι Κούρταγκ, ούγγρος συνθέτης.
1928: Νίκολας Χάγιεκ, λιβανέζος επιχειρηματίας, ιδρυτής της ωρολογοποιίας Swatch. (Θαν. 28/6/2010)
1930: Τζον Φρανκενχάιμερ, αμερικανός σκηνοθέτης. (Ο Βαρυποινίτης του Αλκατράζ, Επτά μέρες του Μαΐου) (Θαν. 6/7/2002)
1940: Σμόκι Ρόμπινσον, τραγουδιστής της σόουλ.
1946: Κάρεν Σίλκγουντ, αμερικανίδα ακτιβίστρια κατά των πυρηνικών. (« Η Εξαφάνιση της Κάρεν Σιλκγουντ», 1984) (Θαν. 13/11/1974)
1948: Τόνι Αϊόμι, βρετανός κιθαρίστας του χέβι μέταλ.
1948: Πιμ Φορτάιν, ηγέτης της λαϊκιστικής ακροδεξιάς στην Ολλανδία. (Θαν. 6/5/2002)
1948: Μαρκ Έντις, αμερικανός μπασίστας και κιθαρίστας, μέλος των συγκροτημάτων Spirit και Heart.
1949: Έντι Χάρντιν, άγγλος πιανίστας και συνθέτης, που αντικατέστησε τον Στιβ Γουίνγουντ στους Spencer Davis Group.
1950: Άντι Πάουελ, άγγλος κιθαρίστας, ιδρυτικό μέλος των Wishbone Ash.
1952: Άμι Ταν, κινεζικής καταγωγής αμερικανίδα πεζογράφος.
1953: Μάσιμο Τροΐζι, ιταλός ηθοποιός. (Θαν. 4/6/1994)
1953: Ατίλιο Μπέτεγκα, ιταλός ραλίστας. (Θαν. 2/5/1985)
1954: Σόκρατες (Μπραζιλέιρο Σαμπάιο ντε Σούζα Βιέιρα ντε Ολιβέιρα), βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής. (Θαν. 4/12/2011)
1957: Φάλκο, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Γιόχαν Χέλτζελ, αυστριακός τραγουδιστής της ποπ και της ροκ. (Der Kommissar) (Θαν. 6/2/1998)
1961: Τζάστιν Φάσανου, άγγλος ποδοσφαιριστής, με καταγωγή από τη Νιγηρία. Από το 1988 έως το 1997 άλλαξε 18 ομάδες σε Αγγλία, ΗΠΑ και Καναδά. Υπήρξε από τους πρώτους ποδοσφαιριστές που αποκάλυψε ότι ήταν ομοφυλόφιλος και ο πρώτος μαύρος ποδοσφαιριστής που η μετεγγραφή του κόστισε πάνω από ένα εκατομμύριο λίρες. (Θαν. 2/5/1998)
1963: Seal, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Σιλ Χένρι Ολουσεγκούν Ολιμίντε Σάμουελ, βρετανονιγηριανός σόουλμαν.
1967: Μπενίσιο Ντελ Τόρο, πορτορικανός ηθοποιός.
1978: Μιχάλης Κωνσταντίνου, κύπριος διεθνής ποδοσφαιριστής.
1980: Σπύρος Γιαννιώτης, πρωταθλητής της κολύμβησης.

Θάνατοι

1605: Οράτσιο Βέκι, ιταλός συνθέτης της ύστερης Αναγέννησης. (Γεν. 6/12/1550)
1837: Γκέοργκ Μπίχνερ, γερμανός ρομαντικός θεατρικός συγγραφέας. («Βότσεκ», «Νταντόν») (Γεν. 17/10/1813)
1880: Κωνσταντίνος Μπρουμίδης, ζωγράφος, που φιλοτέχνησε το θόλο του αμερικάνικου Καπιτωλίου. (Γεν. 26/7/1805)
1894: Φρανθίσκο Ασένχο Μπαρμπιέρι, ισπανός συνθέτης. (Γεν. 3/8/1823)
1897: Σαρλ Μπλοντέν, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Ζαν Φρανσουά Γκραβελε, γάλλος ακροβάτης. Τα σχοινοβατικά του στους καταρράκτες του Νιαγάρα άφησαν εποχή. (Γεν. 28/2/1824)
1916: Ερνστ Μαχ, αυστριακός φυσικός και φιλόσοφος, με σημαντικό έργο στην οπτική και τη μηχανική. Το επώνυμό του δόθηκε στη μονάδα μέτρησης της υπερηχητικής ταχύτητας. (Γεν. 18/2/1838)
1923: Χερόνιμο Χιμένεθ, ισπανός συνθέτης (Γεν. 10/10/1854)
1951: Αντρέ Ζιντ, γάλλος νομπελίστας συγγραφέας. (Γεν. 22/11/1869)
1952: Κνουτ Χάμσουν, ψευδώνυμο του Κνουντ Πέντερσεν, νορβηγός μυθιστοριογράφος. Βραβεύτηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1920. («Η Πείνα») (Γεν. 4/8/1859)
1962: Γεώργιος Παπανικαλάου, γιατρός και ερευνητής, εφευρέτης του γνωστού Τεστ Παπ. (Γεν. 13/5/1883)
1964: Γιώργος Καλαφάτης, υποναύαρχος του Υγειονομικού, ιδρυτής του Παναθηναϊκού. (Γεν. 1890)
1970: Χριστόφορος Νέζερ, έλληνας ηθοποιός. (Γεν. 1887)
1972: Λι Μόργκαν, αμερικανός τρομπετίστας της τζαζ. (Γεν. 10/7/1938)
1973: Κώστας Νεγρεπόντης, διεθνής ποδοσφαιριστής και προπονητής της ΑΕΚ. (Γεν. 1897)
1975: Λουίτζι Νταλαπίκολα, ιταλός συνθέτης, που έγραψε στο δωδεκαφθογγικό μουσικό ιδίωμα. (Γεν. 3/2/1904)
1979: Λυκούργος Μαρκέας, συνθέτης ελαφράς μουσικής και μαέστρος.
1980: Μπον Σκοτ, αυστραλός τραγουδιστής και κιθαρίστας των AC/DC. (Γεν. 9/7/1946)
1994: Ντέρεκ Τζάρμαν, άγγλος σκηνοθέτης του κινηματογράφου. (Γεν. 31/1/1942)
1997: Ντεγκ Ξιάο Πινγκ, κινέζος κομμουνιστής ηγέτης. (Γεν. 22/8/1904)
2001: Στάνλεϊ Κράμερ, αμερικανός σκηνοθέτης και παραγωγός κινηματογραφικών ταινιών. (Γεν. 29/9/1913)
2008: Νατάλια Μπεσμέρτνοβα, ρωσίδα χορεύτρια των Μπολσόι. Στη δεκαετία του '60 ήταν ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του Μπολσόι, το οποίο δεν εγκατέλειψε ποτέ, παρά μόνο το 1995, οπότε και έκλεισε την καριέρα της. (Γεν. 19/7/1941)
 
ΠΗΓΗ:  http://www.sansimera.gr/almanac/full/1902

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Η ... ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ !

Τι συνέβη χθες Δευτέρα στην Πάτρα και την Αχαΐα

Η ειδησεογραφία όπως την κατέγραψε το www.thebest.gr


Τι συνέβη χθες Δευτέρα στην Πάτρα και την Αχαΐα Η ειδησεογραφία όπως την κατέγραψε το www.thebest.gr

Πάτρα: Ληστεία σε βάρος ιδιοκτήτη ψητοπωλείου στην Αγυια-Του πήραν 3.000 ευρώ
sports letters Η Παναχαϊκή υποδέχεται σήμερα (15.00) τον Πανσερραϊκό
Sports letters Δ' Εθνική: Δεσπόζει το ντέρμπι Θύελλα-Παναιγιάλειος
Πάτρα: Τροχαίο στην έξοδο της γέφυρας Ρίου Αντιρρίου
Το επόμενο Σάββατο ο Μεγάλος Χορός του Πατρινού Καρναβαλιού
Ο Κόροιβος στη Ρόδο κόντρα στον Διαγόρα
Πάτρα: Ανήλικος Ρουμάνος ο δράστης της κλοπής σε ζαχαροπλαστείο
Επιτυχής η αρθροσκόπηση του Παπαστεργίου, από τον γιατρό Γιώργο Πετσίνη
H Ενωτική Κίνηση Πάτρας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα
Sports letters Α1 χαντμπολ γυναικών: Μια στροφή πριν το τέλος...
Sports letters Για ρεκόρ στη Λάρισα ο Μποσγανάς
Sports letters Β' ΕΠΣΑ: "Μάχες" σε όλα τα μέτωπα
Α' ΕΠΣΑ: Στο Σαραβάλι το ενδιαφέρον, ο Αχαιός φιλοξενεί τον Εθνικό Σαγεϊκων
Ν. Τσούκαλης: Απούσα η Πάτρα και η τοπική της εκκλησία, από την προετοιμασία της έκθεσης για τον προσκυνηματικό τουρισμό στη Μόσχα
Πάτρα: Ανακύκλωση Παλαιών Τηλεοράσεων και Ηλεκτρικών Συσκευών σήμερα απο τις 10 το πρωί
Από Πάτρα και Αίγιο τα θύματα της σπείρας που εξαπατούσε πολυτελών Ι.Χ.
Ποια γνωστή πατρινή γυναικοπαρέα τραγούδησε Karaoke χθες βράδυ στην Carnaval-Area;
Υπ. Παιδείας: Απάντηση σε Μιχ. Μπεκίρη για τη Φοιτητική Εστία
Sports letters Απώλεια βαθμών στο Λαύριο, για τον Απόλλωνα (82-68)
Πάτρα: Χαμός στο ''Ζουμ και Φέρτο'' του Κρυμμένου Θησαυρού - Δείτε φωτό
Ν. Νικολόπουλος: "Διασωληνωμένες οι μεταποιητικές επιχειρήσεις στη χώρα"
"Ανωριμότητα αρμοδίων...για το Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών Αιγίου"
Πάτρα: Φωτορεπορτάζ από το τρίτο Μπουρμπούλι "το Σκοπτικό"
Sports letters Α' ΕΠΣΑ: Ο Αχαιός πήρε το ντέρμπι απο τον Εθνικό Σαγεϊκων
Πάτρα: Απόψε στο 80's Back To Carnival η Ευρυδίκη και ο Κοργιαλάς!
Αιγιάλεια: Τα 18 γκρουπ που συμμετέχουν στην Παιδική Καρναβαλική Παρέλαση
Ν. Νικολόπουλος: Δήλωση με αφορμή τις καταγγελίες για τις μεθοδεύσεις ημετέρων από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας
Sports letters Η Παναχαϊκή 1-1 με τον Πανσεραϊκό στην Αγυιά
Δείτε φωτογραφίες από τα εγκαίνια της έκθεσης "Ο Σατιρικός Τύπος στο Πατρινό Καρναβάλι"
Sports letters "Πνίγηκε" στο Πεπανός ο ΝΟΠ, 14-2 από τη Βουλιαγμένη
Πάτρα: Δείτε φωτογραφίες από την παιδική Καρναβαλούπολη!
Δράσεις για παιδιά από το ΔΗΚΕΠ Αιγιάλειας
Έκτακτη Αιμοδοσία στο Κέντρο Υγείας Ακράτας
Δείτε φωτογραφίες από τον αποκριάτικο χορό του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πατρών
Πάτρα: Κατάληψη στο Εργατικό Κέντρο μέχρι την Κυριακή
Fabric - Εκδηλώσεις Kαρναβαλιού 2012!

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Οἱ Ἅγιοι Ἄρχιππος, Φιλήμων καὶ Ἀπφίας οἱ Ἀπόστολοι

Καὶ οἱ τρεῖς Ἅγιοι Ἀπόστολοι Ἀπφίας ἢ Ἀπφίων, Ἄρχιππος καὶ Φιλήμων συναριθμοῦνται μεταξὺ τῶν Ἁγίων Ἑβδομήκοντα Ἀπ& ...
περισσότερα...

Ἡ Ἁγία Φιλοθέη ἡ Ὁσιομάρτυς ἡ Ἀθηναία

Ἡ Ὁσία Φιλοθέη γεννήθηκε τὸ ἔτος 1522 μ.Χ. στὴν τουρκοκρατούμενη τότε Ἀθήνα. Οἱ εὐσεβεῖς γονεῖς της ὀνομάζοντα&n ...
περισσότερα...

ΚΥΡΙΑΚΗ «ΤΗΣ ΑΠΟ-ΚΡΕΩ»

῞Οταν δὲ ἔλθῃ ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἐν τῇ δόξῃ αὐτοῦ καὶ πάντες οἱ ἅγιοι ἄγγελοι μετ᾿ αὐτοῦ, τότε καθίσει ἐπὶ θρόνου δόξης αὐτοῦ,  καὶ συναχθήσεται ἔμπροσθεν αὐτοῦ πάντα τὰ ἔθνη, καὶ ἀφοριεῖ αὐτοὺς ἀπ᾿ ἀλλήλων ὥσπερ ὁ ποιμὴν ἀφορίζει τὰ πρόβατα ἀπὸ τῶν ἐρίφων, Καὶ στήσει τὰ μὲν πρόβατα ἐκ δεξιῶν αὐτοῦ, τὰ δὲ ἐρίφια ἐξ εὐωνύμων. Τότε ἐρεῖ ὁ βασιλεὺς τοῖς ἐκ δεξιῶν αὐτοῦ· δεῦτε οἱ εὐλογημένοι τοῦ πατρός μου, κληρονομήσατε τὴν ἡτοιμασμένην ὑμῖν βασιλείαν ἀπὸ καταβολῆς κόσμου. ἐπείνασα γάρ, κα ...
περισσότερα...

Οἱ Ἅγιοι Μάξιμος, Θεόδοτος, Ἡσύχιος καὶ Ἀσκληπιοδότη οἱ Μάρτυρες

Οἱ Ἅγιοι Μάρτυρες τοῦ Χριστοῦ Μάξιμος, Θεόδοτος, Ἡσύχιος καὶ Ἀσκληπιοδότη περιερχόμενοι σὲ κάθε πόλη κ&a ...
περισσότερα...

Οἱ Ὅσιοι Εὐγένιος καὶ Μακάριος οἱ Ὁμολογητές

Οἱ Ὅσιοι Πατέρες Εὐγένιος καὶ Μακάριος συνελήφθησαν ἐπὶ ἀτοκράτορα Ἰουλιανοῦ τοῦ Παραβάτου (361 – 363 μ.Χ.), ἐνώπ&iot ...
περισσότερα...

Ὁ Ὅσιος Ραβουλᾶς

Ὁ Ὅσιος Ραβουλᾶς γεννήθηκε στὰ Σαμόσατα τῆς Συρίας καὶ ἔζησε ἐπὶ τῶν αὐτοκρατόρων Ζήνωνος τοῦ Ἰσαύρου (474 – 475, 4 ...
περισσότερα...

Ὁ Ὅσιος Κόνων

Ὁ Ὅσιος Κόνων ἔζησε κατὰ τοὺς χρόνους τοῦ αὐτοκράτορα Ἰουστινιανοῦ Α’ (527 – 565 μ.Χ.) καὶ καταγόταν ἀπὸ τὴν Κιλικία &ta ...
περισσότερα...

Ὁ Ὅσιος Σωφρόνιος

Ὁ Ὅσιος Σωφρόνιος, σύμφωνα μὲ μερικοὺς Συναξαριστές, ἦταν Ἐπίσκοπος καὶ κοιμήθηκε μὲ εἰρήνη.
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Ἱεροσλάβος ὁ Σοφὸς

Ὁ Ἅγιος Ἱεροσλάβος γεννήθηκε τὸ ἔτος 978 μ.Χ. καὶ ἦταν μεγάλος πρίγκιπας τοῦ Κιέβου. Λαβῶν ὡς ἀφορμὴ τὸ φόνο κάπο ...
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Νικήτας ὁ νέος Ἱερομάρτυρας

Ἡ κυρίως μνήμη τοῦ Ἁγίου Ἱερομάρτυρος Νικήτα τοῦ Νέου, τιμᾶται στὶς 4 Ἀπριλίου ὅπου καὶ ὁ βίος του.
περισσότερα...

Ἡ Ὁσία Μαρία τοῦ Ὅλονετς

Ἡ Ὁσία Μαρία γεννήθηκε κατὰ τὸν 19ο αἰῶνα μ.Χ. στὸ χωριὸ Περεντίνο τῆς ἐπαρχίας Σταράγια τοῦ Νόβγκοροντ ἀπὸ εὐσεβεῖς ...
περισσότερα...