Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΕΛΟΥΜΕ ... ΑΠΛΑ ΠΟΝΑΜΕ !!!

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤHΝ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΑΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤHΝ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΑΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Ζωηφόρος” το ακόλουθο γλαφυρό και πνευματώδες σχόλιο που επιγράφεται “Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε!!!” που υπογράφεται από κάποιο αυτοαποκαλείται “Ο τρελός του χωριού”:

“Ηχήστε σάλπιγγες - Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε!!!
Ο Αρχιεπίσκοπος 
Δεν μίλησε για το μάθημα των Θρησκευτικών που κάποιοι ζητάνε να μετατραπεί σε θρησκειολογία.
Δεν μίλησε για τους μηδενικούς διορισμούς μόνιμων και αναπληρωτών καθηγητών Θεολόγων.
Δεν μίλησε για το διορισμό εκατοντάδων ιεροδιδασκάλων του Κορανίου στη Θράκη.
Δεν μίλησε για τις επαπειλούμενες απολύσεις των καθηγητών.
Δεν μίλησε για το μηδενικό διορισμό ιερέων.
Δεν μίλησε για το κλείσιμο του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας.
Δεν μίλησε για τα ιδιωτικά κανάλια που δείχνουν συνεχώς Τουρκικά σίριαλ.

π. Γερβάσιος Παρασκευόπουλος: Η επικαιρότητα της ζωής και του έργου του «Αρχιμ. Αμβρόσιος Γκουρβέλος»

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ π. ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΓΚΟΥΡΒΕΛΟΥ




«... Ήταν λίγο πρίν τίς δύο η ώρα τό πρωί τής 30ης Ιουνίου 1964, όταν ο μακάριος Γέροντας Γερβάσιος ζήτησε επίμονα τήν εικόνα τής Παναγίας. Παίρνοντάς την στά χέρια του άρχισε νά τήν καταφιλεί λέγοντας: 

«Μανούλα μου, Μανούλα μου, μή μέ εγκαταλείπεις».

Αυτά τά λόγια τά είχε επαναλάβει καί άλλοτε πολλές φορές, επειδή είχε ιδιαίτερη αγάπη πρός Παρθένο Μαρία. Μέ αυτά τά λόγια παρέδωσε τήν αγία ψυχή του στά χέρια τού Θεού. Ήταν δύο η ώρα τό πρωί, ώρα τήν οποία είχε προβλέψει ο Γέροντας. Έφυγε από αυτό τόν κόσμο γιά νά εισέλθει στήν αιωνιότητα, όπου συνεχίζει νά πρεσβεύει γιά τά αγαπημένα του παιδιά.

Φανταστικές εικόνες από τον Mathieu Noel

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ... ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ !!!

ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ
ΠΙΝΑΞ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
Το δίκαιον εν τη ισχύι. Η ελευθερία, η φιλελευθερία, ο χρυσός. Η πίστις. Η αυτονομία. Η κεφαλαιοκρατία. Ο όχλος, η αναρχία. Η ίουδ. μασωνική εξουσία αήττητος. Αι διαφωνίαι των κομμάτων. Τα ισχυρά ποτά. Ο κλασικισμός. Η ακολασία. Ο τρόμος κλπ.
Οι οικονομικοί πόλεμοι. Ο ρόλος του Τύπου. Η τιμή του χρυσού.
Ο συμβολικός όφις. Αι κοινοβουλευτικαί ομιλιομηχαναί, οι λίβελλοι. Η οικονομ. υποδούλωσις. Ο στρατός των Ιουδαίων μασώνων. Ο εκφυλισμός των Χριστιανών. Τα δημοτικά σχολεία των μασώνων. Γενική οικονομική κρίσις. Διατί είναι άτρωτος ο μασωνισμός κλπ.

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

KEEΛΠΝΟ: Υπαρκτός ο κίνδυνος ελονοσίας λόγω κουνουπιών στην Ελλάδα

Ο κίνδυνος εμφάνισης ασθενειών λόγω των κουνουπιών στην Ελλάδα είναι υπαρκτός. Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ήδη τα πρώτα κουνούπια που έχουν μολυνθεί με τον ιό του Δυτικού Νείλου έκαναν την εμφάνισή τους στην Αττική.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ: ΛΟΓΟΙ ΠΕΡΙ ΘΥΜΟΥ ΚΑΙ ΟΡΓΗΣ


Δυο πράγματα κι εσύ ν' αποφεύγεις: Να μη θεωρείς τον εαυτό σου άξιο για επαίνους και να μη νομίζεις κανέναν κατώτερό σου. Με τον τρόπο αυτό ποτέ δεν θ' ανάψει μέσα σου ο θυμός για τις προσβολές που σου γίνονται ...
Το θυμό σου να τον στρέφεις εναντίον του ανθρωποκτόνου διαβόλου, που είναι ο πατέρας του ψεύδους και ο πρόξενος κάθε αμαρτίας.

ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ ;;;

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Ο ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΡΤ !!!

Και το όνομα αυτής... ΝΕΡΙΤ Α.Ε. Και κάποιος μας λέει... βρε σεις... τούτο είναι εβραϊκό όνομα! Κι άρχισε να ακούγεται... το νέο αφεντικό της νέας κρατικής τηλεόρασης θα είναι ο παλιός Παπαχελάς!

Ο γνωστός και μη εξαιρετέος, Αλέξης Παπαχελάς, του Σκάι και της Καθημερινής, μέλος της Τριημερούς Επιτροπής

Η ζωή μέσα στην Εκκλησία

arxieratikiproseuxi
Λίγο πριν οδηγηθεί ο Χριστός στο μαρτύριο, στρέφεται προς τον Ουράνιο Πατέρα και Του απευθύνει μια θερμή προσευχή. Η προσευχή αυτή είναι τόσο σπουδαία για την πνευματική συγκρότηση της Εκκλησίας, που αποκαλείται «αρχιερατική προσευχή». Σ’ αυτήν, ο Ιησούς προσεύχεται για τους μαθητές που αφήνει και ταυτόχρονα αποκαλύπτει το Πρόσωπο του Θείου Πατρός και τη σχέση Του με τον Υιό. Την προσευχή αυτή θα θυμηθούμε στο σημερινό ευαγγελικό ανάγνωσμα (Ιω. 17, 1-13).

ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ: ΑΝΤΙ ΟΙ ΓΕΡΟΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΕΡΟΥΣ!


Γράφετε πόσο αγαπάτε τα παιδιά εξαιτίας της υπέροχης ευγνωμοσύνης τους, η οποία έχει χαθεί στους μεγάλους ή έχει περιοριστεί αρκετά. Δίνετε παραδείγματα. Θα σας δώσω και εγώ ένα.
Ο μητροπολίτης της Αγίας Πετρούπολης Ισίδωρος έλεγε συχν πως όταν ήταν παιδ ήταν ξυπόλυτος. Κάποιος άνθρωπος ονόματι Πέτρος τον λυπήθηκε και του αγόρασε ένα ζευγάρι γαλότσες με λαστιχένιες σόλες για πέντε καπίκια. Αυτή η μικρή ευεργεσία χαράχθηκε τόσο βαθιά στη μνήμη του μικρού Ισίδωρου, ώστε μετά και κατά τη διάρκεια πενήντα χρόνων ως ιερέας και ως επίσκοπος συχνά στις Λειτουργίες μνημόνευε τον ευεργέτη του Πέτρο.

ΠΟΤΕ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ, ΟΤΙ ΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, "ΠΡΟΣ ΚΕΝΤΡΑ ΛΑΚΤΙΖΟΥΝ" ;;;

ΜΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΫΛΑΝΔΕΖΑ ΒΑΠΤΙΖΕΤΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΣΤΑ ΚΑΤΑΓΑΛΑΝΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ!!!



Στη δεξιά πλευρά της φωτογραφίας είναι ο Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος, και στα αριστερά μια κοπέλα από την Ταϋλάνδη που αποφάσισε να ασπαστεί τον  Χριστιανισμό, ύστερα από την σχετική κατήχηση.

ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ Ν' ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ



Επειδή πολύς λόγος γίνεται για τη μη τηλεοπτική μετάδοση της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας, ως αποτέλεσμα του λουκέτου στην ΕΡΤ, παραθέτουμε μια λίστα με τις συχνότητες των ραδιοφωνικων σταθμών σε ολόκληρη τη χώρα που μεταδίδουν την Θεία Λειτουργία κάθε Κυριακή.
Δημοσιεύουμε αυτό τον "κατάλογο" για όσους ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να πάνε στην Εκκλησία την Κυριακή.

Ρώσικη αντίδραση στις αμερικάνικες αποφάσεις για την Συρία


lavrof
Νέα επίθεση με ευθεία αμφισβήτηση των Αμερικανικων ισχυρισμών πριν από λίγο, κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου του Ρώσου ΥΠΕΞ με την Ιταλίδα ομόλογο του.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

16 ΙΟΥΝΙΟΥ

Οἱ Ἅγιοι 318 Πατέρες τῆς Α’ Οἰκουμενικῆς Συνόδου


Ἡ ἕκτη κατὰ σειρὰ Κυριακὴ μετὰ τὸ Ἅγιο Πάσχα εἶναι ἀφιερωμένη ἀπὸ τὴν Ἐκκλησία μας στὴν μνήμη τῶν 318 Ἁγίων Πατέρων, οἱ ὁποῖοι ἔλαβαν μέρος στὴν Α’ Οἰκουμενικὴ Σύνοδο ποὺ συνῆλθε στὴν Νίκαια τῆς Βιθυνίας τὸ 325 μ.Χ. Ἡ σύνοδος συνῆλθε κατὰ πρόσκληση τοῦ Μέγα Κωνσταντίνου κατὰ τὸ εἰκοστὸ ἔτος τῆς βασιλείας του καὶ εἶχε διάρκεια 3,5 χρόνια. Διακριθεῖσες μορφὲς τῆς συνόδου ἦταν ὁ Ἀλέξανδρος ὁ Κωνσταντινουπόλεως, ὁ Ἀλέξανδρος ὁ Ἀλεξανδρείας, ὁ Μέγας Ἀθανάσιος, ὁ Εὐστάθιος ὁ Ἀντιοχείας, ὁ Μακάριος ...
περισσότερα...

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ!!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην Ελλάδα δεν διαδηλώνουμε για τέτοια ζητήματα, είμαστε...προοδευτικοί και "μοντέρνοι":
ΔΕΙΤΕ  ΒΙΝΤΕΟ :   ΕΔΩ

πηγη
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλικ εδώ για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ ΤΟΣΟ ΤΟ ΟΤΙ ... ΕΙΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΔΗΛΩΝΕ ΤΟΣΟ ΑΔΙΣΤΑΚΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ !!!

Μετά την αποκάλυψη ότι ο Μανιτάκης στο θρήσκευμα είναι Εβραίος Σιωνιστής η wikipedia το έσβησε από την σελίδα της !


Η απόλυτη ξεφτίλα

ΕΥΤΥΧΩΣ ... Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΕΤΟΙΟ !!!

Αρβελέρ: «Μου διεμήνυσαν ότι θα έχετε κράτος μέχρι το Σεπτέμβριο του 2013, μέχρι τις γερμανικές εκλογές. Μετά τέλος.»


Φοβερή αποκάλυψη από την Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ: «Βάζουν επίτηδες ανήκουστα μέτρα που δεν θα αποδώσουν για να υποχρεώσουν την Ελλάδα σε έξοδο (από την ευρωζώνη)» αποκάλυψε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η ακαδημαϊκός Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ.

Παρακολουθείστε στο video που ακολουθεί τη συγκλονιστική αποκάλυψη!
ΔΕΙΤΕ :  ΕΔΩ
Από το papaioannou-giannis.net

ΜΑΝΑΔΕΣ ΦΑΝΤΑΣΜΕΝΕΣ, ΑΝΟΗΤΕΣ, ΜΑ ΚΑΙ ... ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ !!!

Σοκ: «Ποτίζει» το 2χρονο παιδί της με μείγμα καφεΐνης για να..

Ενα ριάλιτι με πρωταγωνιστές μικρά κοριτσάκια ηλικίας από λίγων μηνών έως και 12 ετών, έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό στην Αμερική.

Το σόου αυτό αφορά τα κοριτσάκια που παίρνουν μέρος σε διάφορους διαγωνισμούς ομορφιάς.

Στους -30oC η θερμοκρασία στη Γροιλανδία και χιονίζει !!


Ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες η Γροιλανδία έχει το μεσημέρι περίπου 10-15oC μέση θερμοκρασία και τη νύχτα 5-6oC, αυτή τη περίοδο για αδιευκρίνιστο λόγο, η θερμοκρασία τη μέρα είναι στους -10 oC κατά μέσο όρο και τη νύχτα πέφτει ως και τους -30oc !! Παράλληλα σημειώνονται και σφοδρές χιονοπτώσεις. Όλα αυτά ... στα μέσα Ιουνίου...

ΠΙΠΕΡΙ ... ΧΡΗΣΙΜΟ ΜΑ ΚΑΙ ΚΑΥΤΕΡΟ !!!

Τουρκία: Καπνογόνα και «κλειστές» κουρτίνες…

Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου|
Αρχίσανε, ξαφνικά, να κυκλοφορούν περίεργα σενάρια για την πιθανότητα ενός ‘θερμού επεισοδίου’ στο Αιγαίο καθώς κοπάζουν οι διαδηλώσεις στην πλατεία TAΚSIM και το πάρκο GEZI στην Κωνσταντινούπολη.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες ακούστηκαν πολλά σενάρια για τις βίαιες και πρωτόγνωρες για την Τουρκία συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και Τουρκικής Αστυνομίας που μέχρι στιγμής πέρα από τις χιλιάδες συλλήψεις και 5,000 τραυματίες (σύμφωνα με τον Τουρκικό Ιατρικό Σύλλογο) υπάρχουν και 4 νεκροί τρείς πολίτες και ένας αστυνομικός.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΕΚΤΑΚΤΟ: Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη


Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,2  βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 19:10 στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το USGS  το επίκεντρο του σεισμού εστιάζεται 61 χλμ. νότια του Πύργου και 88 χιλιόμετρα ΝΔ από την Ιεράπετρα.
Το εστιακό βάθος ορίζεται στα 10 χλμ.

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ: ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΜΕ ΑΔΙΑΚΡΙΣΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΚΟΤΙΣΗ ΚΑΙ ΚΑΚΙΑ

1- Γέροντα, γιατί κανένας δεν παίρνει μια θέση με τόσα σκάνδαλα που γίνονται στην Εκκλησία;
- Στα εκκλησιαστικά θέματα όλες οι καταστάσεις δεν είναι να πάρεις θέση. Μπορεί να ανέχεται κανείς μια κατάσταση κάνοντας υπομονή, έως ότου ο Θεός δείξει τι πρέπει να κάνει.


ΜΙΑ ΘΛΙΒΕΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΣ !!!

DUPLEX ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΜΕ DUPLEX ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

1του πατρός Διονυσίου Ταμπάκη - Ι. Ναός Παναγίας - Ναύπλιον
Έγινε της μόδας και επιβεβλημένο πλέον κάθε ζευγάρι που θέλει να ενώσει τις ζωές του να ξεκινά τα πρώτα του κοινά βήματα και κατά προτεραιότητα από την μεγάλη «ευλογία» του Δημάρχου ή Αντιδημάρχου και κατόπιν, τις περισσότερες φορές με παιδιά στην αγκαλιά που κλαυθμηρίζουν γοερά από την ταλαιπωρία των 2 συναπτομένων Μυστηρίων να προσέρχονται και στις Εκκλησιές για να επιτελέσουν κατά τα παραδοσιακά ειωθότα και τον Θρησκευτικό Γάμο.

ΚΟΝΙΤΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ: "ΜΕ ΟΔΥΝΗ ΒΑΘΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΑΙ, ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΗ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 583 Τ.Π. ΚΟΝΙΤΣΗΣ"


1 "Με οδύνη βαθειά πληροφορούμαι, ότι έχει δρομολογηθή η κατάργηση του 583 Τ.Π. Κονίτσης" ανέφερε ο Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας.
Συγκεκριμένα αναφέρει: 

Εν Δελβινακίω τη 14η Ιουνίου 2013


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ,έκανε τις ακόλουθες Δηλώσεις :
«Με οδύνη βαθειά και με αγωνία μεγάλη πληροφορούμαι, ότι έχει δρομολογηθή η κατάργηση του ιστορικού 583 Τ.Π. Κονίτσης.

Η ΑΙΩΝΙΟΣ ΖΩΗ...

1Του π.Θεμιστοκλή Μουρτζανου

Η χριστιανική πίστη βλέπει την προοπτική του κόσμου με κριτήριο την αιωνιότητα. Εχθρός ακατανίκητος ο θάνατος.

Δεν έχει σημασία αν είναι αποτέλεσμα της φυσικής φθοράς και του χρόνου ή της πνευματικής φθοράς εξαιτίας της αμαρτίας που οδηγεί σ’ αυτόν «ίνα μη το κακόν αθάνατον γένηται».