Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Ἡ Ἁγία Ἰουλιανὴ ἡ Παρθενομάρτυς


Οἱ γονεῖς τῆς Ἰουλιανῆς ἦταν εἰδωλολάτρες καὶ θέλησαν νὰ τὴν μνηστεύσουν μὲ κάποιο διακεκριμένο ἀξιωμ&alpha ...
περισσότερα...

" «Τα Χριστούγεννα στους τοίχους…»



«Τα Χριστούγεννα στους τοίχους…»
Γράφει ο: π. Ιερόθεος Ανδρουτσόπουλος 

   Kάπου πιο μακριά, εκεί σε μια άλλη ήπειρο, σε μια κοσμοπολίτικη γωνιά αυτού του πλανήτη, στο κέντρο της Times Square στη Νέα Υόρκη, υψώθηκε λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα μια τεράστια γιγαντοαφίσα που

ΔΕΣΠΟΤΑ ΜΙΛΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΪΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ;;; ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ... ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ !!!

O ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΣΤΟ "ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ": ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΪΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ


1Συνέντευξη στον Μάνο Χατζηγιάννη 

"Πωλούμε αντί πινακίου φακής την ομορφιά και τη δύναμη του ορθόδοξου χριστιανικού πολιτισμού και ταΐζουμε τα παιδιά μας με τα ξυλοκέρατα μιάς δίχως Θεό πραγματικότητας, όπου όλες οι ασχήμιες επιτρέπονται" αναφέρει μεταξύ άλλων στην αποκλειστική του εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη στο "Αγιορείτικο βήμα" ο Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος. 

Θεολογική και ιστορική κριτική της εισηγήσεως του Σεβ. Μητρο. Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου στην Παπική ημερίδα για την β. Βαιτκάνειο Σύνοδο (γ)


Θεολογική και ιστορική κριτική της εισηγήσεως του Σεβ. Μητρο. Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου στην Παπική ημερίδα για την β. Βαιτκάνειο Σύνοδο (γ)
ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΟΥ κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΠΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Β΄ ΒΑΤΙΚΑΝΕΙΟ ΣΥΝΟΔΟ
(ΜΕΡΟΣ Γ΄)
πρωτοπρεσβ. π. Ἄγγελος Ἀγγελακόπουλος ἐφημ. Ἱ. Ν. Ἁγίας Παρασκευῆς Νέας Καλλιπόλεως Πειραιῶς 

Αγιορείτικο υπόμνημα για τον Θεολογικό κατήφορο που απειλεί την Εκκλησία


Αγιορείτικο υπόμνημα για τον Θεολογικό κατήφορο που απειλεί την Εκκλησία
ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Δημοσιεύουμε εν συνεχεία επιστολιμαίο κείμενο το οποίο εστάλη στην Αυτού Μακαριότητα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμο Β΄ και την Αγία και Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος προ τεσσάρων περίπου μηνών, από τόν οσιολογιώτατο Ιερομόναχο π. Δαμασκηνό Αγιορείτη, ο οποίος διετέλεσε Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους επί μακρόν, κατά τά έτη 1977-78 και εκ δευτέρου από το 1982 έως το 1992.

Χάνουμε πολλά, ὅταν καθυστεροῦμε στὸν ἐκκλησιασμό!

Χάνουμε πολλά, ὅταν καθυστεροῦμε στὸν ἐκκλησιασμό


Πρέπει νὰ γνωρίζουμε ὅτι κάθε πρωὶ τελεῖται στὴν Ἐκκλησία ὁ Ὄρθρος καὶ στὴ συνέχεια ἡ Θεία Λειτουργία, ἂν εἶναι Κυριακὴ ἢ γιορτή, ἀλλὰ καὶ κάθε ἀπόγευμα τελεῖται ὁ ἑσπερινός, ἐνῶ σὲ κάποιους ναοὺς τελεῖται καὶ παράκληση. Χτυπάει ἡ καμπάνα κάθε πρωί,

Πολλά πράγματα δεν θέλουν πολύ σκέψη…

Πολλά πράγματα δεν θέλουν πολύ σκέψη
 
 
Ήταν κάποτε μια γριούλα που αφού γέρασε αρκετά αποφάσισε πως καλύτερα θα ήταν για την ίδια, να μπει σε κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων ατόμων. Έτσι ετοίμασε μια μικρή βαλίτσα και με ένα ταξί πήγε. Η νοσοκόμα που γνώριζε για την άφιξη της, την πλησίασε και της είπε: -Ελάτε παρακαλώ να σας δείξω το δωμάτιο σας πριν το ετοιμάσουμε. 
ΣΑΒΒΑΤΟΝ  21  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2013

ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ

Άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος

Άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος
20 Δεκεμβρίου μνήμη, του αγίου ιερομάρτυρος ΙΓΝΑΤΙΟΥ του Θεοφόρου.
ΑΘΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΦΟΡΟΥ
Όταν  βασίλευε ο Τραϊανός, επίσκοπος στην Αντιόχεια ήταν ο Ιγνάτιος ο Θεοφόρος (αυτός που φέρει μέσα του τον Θεό). Λένε κάποιοι ότι τον Ιγνάτιο τον πήρε στα άγια χέρια του ο Δεσπότης Χριστός, όταν ήταν ακόμη μικρό βρέφος, κατά την ώρα της διδασκαλίας του.  Σε μια στιγμή, ενώ δίδασκε στα Ιεροσόλυμα, είπε στον λαό:

Η ΥΠΗΡΕΤΡΑ (του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη)

Η ΥΠΗΡΕΤΡΑ του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Την εσπέραν της παραμονής των Χριστουγέννων του έτους… η δεκαοκταέτις κόρη, το Ουρανιώ το Διόμικο, μελαγχροινή νοστιμούλα, εκλείσθη εις την οικίαν της ενωρίς, διότι ήτο μόνη.
Ο πατήρ της, ο ατυχής μπαρμπα-Διόμας, αρχαίος εμποροπλοίαρχος πτωχεύσας, όστις κατήντησε να γίνη πορθμεύς εις το γήρας του, είχεν επιβή της λέμβου του, περί μεσημβρίαν, όπως πλεύση εις την νήσον Τσουγκριάν, τρία μίλια απέχουσαν, και διαπορθμεύση εκείθεν εις την πολίχνην εορτασίμους τινάς προμηθείας.

Ο Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης.

Ο Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης
 
Ο Ιβάν Ίλιτς Σέρκιεφ γεννήθηκε στις 19 Οκτωβρίου 1829 στη Σούρα, μικρό χωριό στην επαρχία του Αρχαγγέλου, στο Ρωσικό Άπω Βορρά, από γονείς φτωχούς. Ο πατέρας του ήταν νεωκόρος και του εμφύσησε την αγάπη για την Εκκλησία, τις Ακολουθίες και την προσευχή˙ τον δίδαξε επίσης να μη ζητά καταφύγιο και παρηγοριά για τις δοκιμασίες του παρά μόνον στον Θεό.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Στην χώρα του «λεφτά υπάρχουν» δείτε πόσα πληρώνει ο Ελληνικός λαός για την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας από την χώρα μας.

δείτε-πόσα-πληρώνει-ο-ελληνικός-λαός-για-την-ανάληψη-της-ευρωπαικής-προεδρίας

Στην χώρα του “λεφτά υπάρχουν”  δείτε πόσα πληρώνει ο Ελληνικός λαός για την ανάληψη της ευρωπαικής προεδρίας από την χώρα μας. 30.000.000 ευρώ ο κύριος Βενιζέλος θα τα κάνει γραβάτες και AUDI A8


triklopodia.gr

Συνθήκες ζούγκλας στην ελληνική αγορά εργασίας: Οι κομπίνες σε βάρος των ανέργων

συνθήκες-ζούγκλας-στην-ελληνική-αγορά-εργασίας

Τις συναντάς παντού. Στις εφημερίδες, στις στάσεις των λεωφορείων, στο διαδίκτυο. Είναι αγγελίες εργασίας που προσφέρουν τον… ουρανό με τ’ άστρα στους ενδιαφερόμενους, αλλά ουσιαστικά το μόνο που κάνουν είναι να εκμεταλλεύονται την ανέχεια και την αγωνία των ανέργων, να βρουν μια δουλειά.

Ἀρχ. Ἀρσένιος Κατερέλος: «ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ»

fimosi moyga

Θά πρέπη νά διαθέτη κανείς μεγάλη δόση ἀναισθησίας, ὥστε νά μήν ἀναγνωρίζη ὅτι μεγάλες καί κραταιές χῶρες, πέραν τῆς Μεσογείου καί τοῦ Ἀτλαντικοῦ, διασφαλίζουν ἐν μέσῳ τῆς γῆς ὡς ἄλλος Ἄτλας τήν παγκόσμια εἰρήνη. Καί χρειάζεται νά εἶναι κανείς προκατειλημμένος καί νά τρέφη κακία στήν στενή του καρδιά, ὥστε νά μήν ἀναγνωρίζη τήν ἑτοιμότητα καί τό ἀστραπηβόλον τοῦ big brother.