Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΟΛΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ... ΔΥΣΚΟΛΑ !!! ΕΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΤΑΤΟ ΒΙΝΤΕΟ !!!




ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ατύχημα σε αγώνα ράλι - Αυτοκίνητο τράκαρε και πέρασε "ξυστά" από τους θεατές [video]



Σκηνές που σοκάρουν διαδραματίσθηκαν κατά τη διάρκεια του ιταλικού ράλι "Jolly Rally Valle d'Aosta"...
Σε μια στροφή, το Renault Clio, που οδηγούσε ο Πιέτρο Σκαβόνε βγήκε από το δρόμο, ανατράπηκε και έπεσε πάνω στους θεατές, οι οποίοι δεν έπρεπε να βρίσκονται σε εκείνο το σημείο.

Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΟΜΙΔΗΣ – «ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ ΒΟΥΤΟΥΣΕ ΤΗ ΛΑΒΙΔΑ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΕΣΒΗΝΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ»

Posted: Οκτωβρίου 5, 2014 at 1:00 μμ, Last Updated:
Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ - Ι.Μ.ΣΤΑΥΡΟΝΙΚΗΤΑ
Η Θεία χάρη, πού αναβλύζει από την αναίμακτη θυσία, προσφέρεται όχι μόνο στους ζωντανούς, αλλά και στους νεκρούς. Γι” αυτό οι λειτουργοί δεν παύουν να δέονται όχι μόνο «υπέρ υγείας», αλλά και «υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων δούλων του Θεού». Όσο περισσότερη είναι η πίστη και η αγάπη των ιερέων, τόσο μεγαλύτερος είναι και ο κατάλογος των ονομάτων, πού μνημονεύουν στην προσκομιδή.

Ένα σύγχρονο θαύμα στο μοναστήρι της Αγ. Αικατερίνης στο Σινά   

Posted:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Οι Βεδουίνοι που έσωσαν το μοναστήρι της  Αγίας Αικατερίνης από φανατικούς ισλαμιστές
Οι Bεδουίνοι, συνυπάρχουν με τους μοναχούς της Αγίας Αικατερίνης, «εν ειρήνη και ομονοία», από την εποχή του αυτοκράτορα Ιουστινιανού, οπότε και χτίστηκε η μονή και όταν χρειάστηκε, όπως τις ημέρες της εξέγερσης στην Αίγυπτο, πήραν τα όπλα για να την υπερασπιστούν από φανατικούς ισλαμιστές.
«Μόλις η κατάσταση αγρίεψε, οι Βεδουίνοι περικύκλωσαν το μοναστήρι. Ηταν οπλισμένοι. Στην αρχή τα όπλα τα είχαν

«ΟΣΟ ΑΠΕΧΕΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ, ΤΟΣΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΠΙΑΝΕΙ Η ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΗ ΦΩΤΙΑ» – ΤΑ ΑΙΩΝΙΑ ΔΕΙΝΑ

Posted: Οκτωβρίου 5, 2014 at 11:34 μμ, Last Updated:
Εξωνάρθηκας Ι.Μ.Μεγίστης Λαύρας - Άγιον Όρος.
Εξωνάρθηκας Ι.Μ.Μεγίστης Λαύρας – Άγιον Όρος.

Ενώ περπατούσε κάποτε, φιλοσοφώντας, πολύ βαθιά στην έρημο, ο Μέγας Μακάριος, βρήκε παραπεταμένο ένα ανθρώπινο κρανίο. Το σάλεψε με το ραβδί του και σαν να ήταν ζωντανό το ρώτησε :
– Ποιός είσαι ;
– Ιερεύς της Ίσιδος, αποκρίθηκε εκείνο σαν να το βίαζε μυστηριώδης δύναμη να μιλήσει. Εσύ είσαι ο Μακάριος. Δεν είναι έτσι ; Άκουσε λοιπόν : Κάθε φορά που νιώθεις συμπάθεια για τους κολασμένους και προσεύχεσαι γι΄ αυτούς, παίρνουν λίγο άνεση.


Αυτοί είναι οι 10 super λιποδιαλυτικοί διατροφικοί συνδυασμοί!

Posted: Οκτωβρίου 6, 2014 at 8:57 πμ, Last Updated:
dscn8909-2xnn0bsuijdh746snazlz4
Συνδυασμοί τροφίμων με προστιθέμενη αξία στο ρυθμό των καύσεων, στον έλεγχο της πείνας, στην ενίσχυση του μυϊκού ιστού, στη μείωση του σωματικού λίπους… 1. Αβγό ποσέ + ντομάτα + παξιμάδι κρίθινο
Δυναμικό πρωινό ξεκίνημα Αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό, δεν ανεβάζει απότομα τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, παρέχει υψηλότερο κορεσμό της πείνας και ενέργεια που διαρκεί.

Αποκάλυψη Βόμβα: «Εμείς γνωρίζουμε ότι η CIA έχει αποφασίσει ότι ο Σαμαράς θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας»

Ποιός λέει τα παραπάνω λόγια ή καλύτερα ποιός τα γράφει (διότι υπάρχει έγγραφο); Διαβάστε τα επίσημα κατασχεμένα έγγραφα όπως τα αποκάλυψε το Εργαστήριο Γραφολογίας της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας και το Πόρισμα του εισαγγελέα για ένα γεγονός που συνέβη κατά το 1993 όταν ο Σαμαράς ήταν ακόμη στη Ν.Δ. του Μητσοτάκη. 
Φωτίζει τα γεγονότα σήμερα και μας κάνει να αναρωτηθούμε (με στοιχεία) ποιος είναι ο ρόλος του σε αυτά τα 22 χρόνια, όπως επίσης και το φλερτ της Ν.Δ. κυριολεκτικά με σατανιστικούς χώρους που κάνουν

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤHΡΙΑ ΠΡΟΤΟΜΩΝ καὶ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ τῶν π. ΕΥΣΕΒΙΟΥ ΜΑΤΘΟΠΟΥΛΟΥ καὶ ΠΑΝ. ΤΡΕΜΠΕΛΑ ΣΤΗΝ ΓΟΡΤΥΝΙΑ ἀπὸ τὸν Μητροπ. Ἱερεμία

ποκαλυπτήρια προτομν κα μνημόσυνο


.         Σὲ μία σημαντικὴ προσωπικότητα τοῦ Νέου Ἑλληνισμοῦ, τὸν μακαριστὸ Γορτύνιο Ἱερομόναχο τῆς Μονῆς τοῦ Μεγάλου Σπηλαίου Εὐσέβιο Ματθόπουλο, ἦταν ἀφιερωμένη ἡ ἐκδήλωση ποὺ ἔγινε τὸ ἀπόγευμα τοῦ Σαββάτου 04 Ὀκτωβρίου, στὸ χωριὸ Μελισσόπετρα τῆς Γορτυνίας.20141004_192903 copy Μετὰ τὸν ἑσπερινό, στὸν Ναὸ τοῦ Ἁγίου Ἀθανασίου Μελισσόπετρας ἔγιναν τὰ ἀποκαλυπτήρια προτομῆς τοῦ μακαριστοῦ Ἀρχιμανδρίτου π. Εὐσεβίου Ματθοπούλου, ἱδρυτοῦ τῆς Ἀδελφότητος Θεολόγων «Η ΖΩΗ», τὸ 1907 στὴν Ἀθήνα.

ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΚΗΔΕΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ !!!


ΤΡΕΞΤΕ ... ΚΟΛΑΚΕΣ ΝΑ ... ΓΛΕΙΨΕΤΕ !!!

Καλαβρύτων Αμβρόσιος: ''Αίσχος, Παναγιώτατε! Η πράξη αυτή ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΙΜΑ!''


ambrosios bartholomaios b2
Ανοιχτή επιστολή προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, απέστειλε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος.
Ο Σεβασμιώτατος στην αρχή της επιστολής αναφέρει: Παναγιώτατε, Σας αγαπάμε και Σας σεβόμεθα! Γιατί μας ταπεινώνετε; Ευσεβάστως παρακαλώ να λάβετε γνώση των κατωτέρω αναφερομένων."
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ:
Αγαπητοί μου εν Χριστώ Αδελφοί, Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος


Σαν σήμερα 3 Σεπτεμβρίου 1903 το θαύμα της Παναγίας στο μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονος στο Άγιο Όρος

  • Από  agioritikesmnimes.blogspot.gr
Σαν σήμερα 3 Σεπτεμβρίου 1903 το θαύμα της Παναγίας στο μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονος στο Άγιο Όρος


Η φωτογραφία βγήκε την 21.8/ 3 Σεπτεμβρίου 1903 και δόθηκε το 1997 στην δημοσιότητα, από το αρχείο της Αγιορείτικης Μονής του Αγίου Παντελεήμονος (Ρωσικό). Βγήκε σαν αναμνηστική φωτογραφία ενός παλιού εθίμου: Να δίνεται από το Ρωσικό Μοναστήρι στους φτωχούς κελλιώτες μοναχούς, ελεημοσύνη.
Από την επόμενη χρονιά όμως αποφασίστηκε να μην ξαναδοθεί

Συναναστροφές

  • Από 
Συναναστροφές
Γέροντας Ιερώνυμος της Αιγίνης
Το Πνεύμα δεν αγαπά ούτε πολλές συναναστροφές, ούτε φιλίες! Όλα αυτά να τα αποφεύγεις.
Θέλεις να αγαπάς πολύ τους ανθρώπους; Αγάπησε πολύ τον Χριστό μας και θα δεις πόσο θα αγαπάς και τους ανθρώπους και ας μη τους βλέπεις.Πάντοτε και τον κάθε άνθρωπον, ολίγον σε απόστασιν να κρατάς. Ήλθε; Καλώς ήλθε! Δεν ήλθε; Καλώς δεν ήλθε. Δηλαδή να είσαι απαθής.

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

Δεν έχει τέλος, όπως όλα δείχνουν, ο κατήφορος των συντάξεων αλλά και τους εφάπαξ
Τέσσερις (04) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, απογευματινές
O συνδυασμός της Άννας  Μαστοράκου  αναδείχτηκε πρώτη δύναμη στις χθεσινές

Η Μαγεία στο Κογκό

  • Από  http://www.impantokratoros.gr
Η Μαγεία στο Κογκό
Του Μοναχού Δαμασκηνού Γρηγοριάτου
Η Μαγεία στο Κογκό - Μαρτυρίες από την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Αφρική
Η Αφρική, ανθρωπίνως είναι η πλέον αδικημένη ήπειρος από πλευράς διαδόσεως του σωτηριώδους λόγου του Θεού. Λόγοι φυσικών εμποδίων...
ή άλλες αρνητικές παράμετροι δεν διευκόλυναν το θείο κήρυγμα στα ενδότερά της, παρά μόνο, ως γνωστόν, στις βόρειες και βορειο-ανατολικές περιοχές της. Ίσως ήτο και το σχέδιο της θείας Προνοίας να μεταλαμπαδευθή η αληθινή Πίστις μόλις τον εικοστό

Στον κύριο Θωμά O. : Υπάρχει η μοίρα;

  • Από  askitikon.eu
Στον κύριο Θωμά O. : Υπάρχει η μοίρα;
Γράφετε, πώς γίνατε ογδόντα χρονών, και πως είστε ακόμα δυνατός και νέος ως προς το πνεύμα. Πολλές φορές ο θάνατος σας πλησίασε, όμως πάντα ξαφνικά σωζόσασταν.
Γι’ αυτό ρωτάτε: Υπάρχει μοίρα, και πώς η Ορθόδοξη Εκκλησία βλέπει τη μοίρα;
Εάν ως μοίρα εννοείτε την τυφλή τυχαία σύμπτωση ή το μοιραίο, η Εκκλησία σ’ αυτό είναι κατηγορηματικά αντίθετη. Η Εκκλησία βασίζεται εξ ολοκλήρου στον Λόγο. Τίποτα δεν αποδίδει ούτε στη

Γνωριμία με τον Θεό

  • Από  askitikon.eu
Γνωριμία με τον Θεό
Καθένας μας μπορεί να κρίνει για το Θεό κατά το μέτρο της χάριτος του Αγίου Πνεύματος που γνώρισε.

Γιατί πως είναι δυνατό να σκεφτόμαστε και να κρίνουμε για πράγματα που δεν είδαμε η δεν ακούσαμε και δεν ξέρουμε; Οι άγιοι λένε πως είδαν το Θεό.

Αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που λένε ότι δεν υπάρχει Θεός. Είναι φανερό πως μιλούν έτσι, γιατί δεν Τον γνώρισαν, αυτό όμως δεν σημαίνει καθόλου πως ο Θεός δεν υπάρχει.
Οι άγιοι μιλούν για πράγματα που πραγματικά είδαν και γνωρίζουν.

Το όραμα. Μια γυναίκα που είχε χάσει το παιδί της επισκέφτηκε τον π. Γαβριήλ: - Γιατί κάποιοι φεύγουν νέοι απ' αυτή τη ζωή;

  • Από  askitikon.eu
Το όραμα. Μια γυναίκα που είχε χάσει το παιδί της επισκέφτηκε τον π. Γαβριήλ: - Γιατί κάποιοι φεύγουν νέοι απ' αυτή τη ζωή;
Μια γυναίκα που είχε χάσει το παιδί της επισκέφτηκε τον π. Γαβριήλ:

— Γιατί κάποιοι φεύγουν νέοι απ' αυτή τη ζωή; τον ρώτησε.

— Σ' ένα χωριό, μια πιστή γυναίκα που έχασε τον μονάκριβο γιο της παραπονέθηκε στον Θεό: «Εγώ, για την αγάπη Σου, άντεξα πολλά: προσβολές, φτώχιες, δυσκολίες. Σ' αυτό το μέρος κανείς δεν είναι πιστός εκτός από μένα. Όμως εσύ πήρες το παιδί μου. Γιατί;».
Εκείνη τη νύχτα λοιπόν είδε ένα όνειρο: Οι Άγγελοι την πήγαν στον Κύριο και Του μετέφεραν τα παράπονα της. Τότε ακούστηκε η φωνή του Κυρίου:

«Οργίζεσθε και μη αμαρτάνετε» - Τι σημαίνει;

  • Από  imverias.blogspot.gr
«Οργίζεσθε και μη αμαρτάνετε» - Τι σημαίνει;
Όποιος θέλει να γίνει τέλειος και επιθυμεί να αγωνισθεί τον πνευματικό αγώνα νόμιμα, πρέπει να αποξενωθεί από κάθε ελάττωμα οργής και θυμού.
Ας ακούσει τι του παραγγέλλει το σκεύος της εκλογής, ο Απ. Παύλος: «πάσα πικρία και οργή και θυμός και κραυγή και βλασφημία αρθήτω αφ’ υμών συν πάση κακία». Και λέγοντας «πάσαν» δεν μας άφησε καμιά πρόφαση θυμού ως δήθεν αναγκαίου ή εύλογου.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Θωμᾶς ὁ Ἀπόστολος


Ἦταν μεταξὺ τῶν δώδεκα μαθητῶν τοῦ Κυρίου καὶ  ἀνῆκε σὲ οἰκογένεια ἁλιέων. Ὁ Θωμᾶς, λοιπόν, μετὰ τὴν Ἀνάσταση τοῦ Χρ&io ...
περισσότερα...

Το τρομακτικό όραμα του Αγίου Γαβριήλ του δια Χριστόν σαλού και ομολογητού

  • Από  askitikon.eu
Το τρομακτικό όραμα του Αγίου Γαβριήλ του δια Χριστόν σαλού και ομολογητού
Ο π. Γαβριήλ ποτέ δεν σταμάτησε να εργάζεται. Δούλευε για κάποιο διάστημα ως αγρότης στα κολχόζ, όπου και διέμενε.
Εκεί στερήθηκε για λίγο την ησυχία, καθώς δεν ήταν εύκολο να μένει μόνος του. Βρήκε όμως πολύ γρήγορα μια σπηλιά, την οποία είχαν εγκαταλείψει οι βοσκοί, την καθάρισε κι εγκαταστάθηκε εκεί.
Πολύ πιθανό είναι την άγνωστη σε μας περίοδο της ζωής του να την πέρασε εκεί, στη σπηλιά. Ο τρόπος με τον οποίο μιλούσε για τους ασκητές και τους σπηλαιώτες φανέρωνε μια εξοικείωση με τη

Σχέσεις των συζύγων

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Σχέσεις των συζύγων
Ο άγιος Κοσμάς , μετά την περιγραφή κάποιων εκ των εξωτερικών στοιχείων του γάμου, προχωρά και παραπέρα.
Η ιδιότητά του ως εξομολόγου και η γνώση των συνθηκών ζωής των υποδούλων τον ωθούν να ασχοληθεί και με το γάμο, εξετάζοντας τον όμως πλέον στην εσωτερική – ή καλύτερα στην εσώτατη- διάστασή του , δηλαδή αυτή των συζυγικών σχέσεων.

Οι συμβουλές του προς τους νεόνυμφους ξεκινούν αμέσως μετά την τέλεση του μυστηρίου του γάμου. Ορίζει ο Άγιος για το

«Να προσεύχεσαι όπως μπορείς,για να φτάσεις να προσεύχεσαι όπως πρέπει»

  • Από  askitikon.eu
«Να προσεύχεσαι όπως μπορείς,για να φτάσεις να προσεύχεσαι όπως πρέπει»
-Πως να προσευχόμαστε;
-Ο γέροντας Θεόφιλος από την μονή Σίμπατα έλεγε στους χριστιανούς:«Να προσεύχεσαι όπως μπορείς,για να φτάσεις να προσεύχεσαι όπως πρέπει»Ο καλύτερος δάσκαλος της προσευχής είναι η ίδια η προσευχή.Σου λέει πως να προσεύχεσαι.Εσύ προσευχήσου και θα σου πει εκείνη πως να προσευχηθείς.Μόνο να την υπακούς.

Λέγει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος:

ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ !!! ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ Π Ο Τ Ε ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ !!!

Προσοχή δείτε ένα τέχνασμα των αιρετικών!

  • Από  askitikon.eu
Προσοχή δείτε ένα τέχνασμα των αιρετικών!
Είναι αυτονόητο σε κάθε ορθόδοξο χριστιανό ότι η ορθόδοξη πίστη μας είναι ο πολυτιμότερος θησαυρός, που έχουμε.
Είναι η διαχρονική, ακατάλυτη και αμετάβλητη διδασκαλία του Κυρίου και των αγίων αποστόλων, που παραδόθηκε «άπαξ» (Ιούδα, 3), αυτή διαφυλάττει, αυτή παραδίδει και με αυτή ζει το σώμα Του, που είναι η Εκκλησία.

Τι συμβολίζουν τα ρούχα των μοναχών;

  • Από  askitikon.eu
Τι συμβολίζουν τα ρούχα των μοναχών;
Φως μοναχοίς άγγελοι. Φως δε πάντων ανθρώπων μοναδική Πολιτεία, είναι η ζωή κατά μίμηση των Αγγέλων, αυτή στήριξε και στηρίζει την Οικουμένη και ο άνθρωπος, ο χριστιανός που ενδύεται το Μέγα και Αγγελικό Σχήμα είναι άξιος πολλών επαίνων και μακαρισμών.
Όταν κάποιος, λοιπόν, προσέρχεται για να αφιερώσει τη ζωή του εξ όλης της ψυχής και της διανοίας του στο Νυμφίο Χριστό τότε χαίρεται και αγάλλεται ο ουρανός και πανηγυρίζει ο κόσμος των

Εμοί κόσμος εσταύρωται καγώ τω κόσμω

  • Από  hellasforce.com
Εμοί κόσμος εσταύρωται καγώ τω κόσμω
Του Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου
«Πως φθάνει κανείς, ώστε να μη είναι από τον κόσμο; Εάν σταυρώσει τον εαυτό του ως προς τον κόσμο και τον κόσμο στον εαυτό του, όπως έλεγε και ο Παύλος· ‘’εμοί κόσμος εσταύρωται καγώ τω κόσμω’’ (Γαλάτες, 6:14).
Και ως προς τι, λέγει, συμφωνούν αυτά τα λόγια προς εκείνα; Τα λόγια βέβαια, λέγει, είναι άλλα, η δύναμη όμως και των δύο είναι μία και η αυτή.

Γιατί είναι αναγκαία η εξομολόγηση;

  • Από  askitikon.eu
Γιατί είναι αναγκαία η εξομολόγηση;
Η εξομολόγηση είναι αναγκαία για τους εξής λόγους: α) διότι είναι εντολή του Θεού, β) διότι επαναφέρει και αποκαθιστά την ειρήνη μεταξύ Θεού και ανθρώπων, και γ) διότι ωφελεί τον άνθρωπο από ηθική και πνευματική άποψη.

Το ότι η εξομολόγηση είναι θεία εντολή φαίνεται από τις Άγιες Γραφές , την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη.

Εξ ονόματος του Θεού ο Μωυσής λέει στους Ισραηλίτες : «Όποιος άνθρωπος, άνδρας ή γυναίκα υπέπεσε σε κάποια από τα αμαρτήματα των ανθρώπων και παραμελώντας αδιαφόρησε γι’ αυτό, πρέπει να εξομολογηθεί την αμαρτία την οποία διέπραξε» ( Αρ. ε΄6-7 ) . και πάλι: «Εάν η ψυχή αμαρτήσει… και εξαγορευτεί

Η προσευχή του γέροντα Παϊσίου

  • Από  diakonima.gr

.Κύριε ημών Ιησού Χριστέ,

Μην εγκαταλείπεις τούς δούλους Σου πού ζουν μακριά από την Εκκλησία, η αγάπη Σου να ενεργήσει και να τούς φέρει όλους κοντά Σου.

ΑΝΕΚΔΟΤΟ !!!

Θάψαμε χθες την πεθερά μου

Eνας τύπος σε κακό χάλι, γεμάτος γρατσουνιές στο πρόσωπο και στο λαιμό , συναντιέται με έναν φίλο του.
Εκείνος ανήσυχος τον ρωτά :
- Μα καλά...Τί έπαθες ; είσαι χάλια.
- Aσε, θάψαμε χθες την πεθερά μου...
- Και καλά, τί είναι όλες αυτές οι γρατσουνιές ;
- Δεν ήθελε !!!

ΠΗΓΗ: ΚΛΙΚ

Μάνα συγγνώμη και... σ’ ευχαριστώ!

  • Από  askitikon.eu
Μάνα συγγνώμη και... σ’ ευχαριστώ!
Ένας νεαρός άνδρας πήγε να υποβάλλει αίτηση για μια διευθυντική θέση σε μια μεγάλη εταιρεία . Αφού πέρασε την αρχική συνέντευξη , έπρεπε τώρα να συμφωνήσει και ο γενικός διευθυντής για την πρόσληψη.
Ο διευθυντής ανακάλυψε από το βιογραφικό του, ότι ο νεαρός είχε εξαιρετικές ακαδημαϊκές σπουδές. Ρώτησε, «Πως κατάφερες να κάνεις αυτέ τις σπουδές; Μήπως πήρες υποτροφίες;»
«Όχι του απάντησε ο νεαρός».

Στον πατέρα που έψαχνε παντού το φάρμακο για τον γιο του!

  • Από  askitikon.eu
Στον πατέρα που έψαχνε παντού το φάρμακο για τον γιο του!
Παντού έψαχνες φάρμακο και τίποτα. Οπουδήποτε άκουγες για κάποια μάντισσα , πήγαινες. Πήγες στη Βοσνία, στους χότζες για τα γραπτά.
Και όταν όλα αυτά δεν βοήθησαν , κάλεσες τελικά και τον ιερέα. Αλλά ούτε η προσευχή του ιερέα βοήθησε. Ο γιος ασθενούσε και πέθανε. Τώρα η ζωή σου κατάντησε χωρίς στόχο και δίχως νόημα.
Σκέπτεσαι την αυτοκτονία. Προμηθεύτηκες δηλητήριο, το έβαλες κάτω από το μαξιλάρι σου, και ολόκληρες νύχτες αποφασίζεις , εάν

ΗΠΑ: Η συγκλονιστική προσευχή ενός άθεου

  • Από  eisdoxantheou-gk.blogspot.gr
ΗΠΑ: Η συγκλονιστική προσευχή ενός άθεου
Δημοσιεύθηκε ευρύτατα μια προσευχή, που βρέθηκε στο αμπέχονο ενός Αμερικανού στρατιώτη, που σκοτώθηκε στον πόλεμο, στη βόρεια Αφρική. Προσευχή, βαθειά συγκλονιστική γιατί, μέσα στην οικειότητα του ύφους της, φανερώνει την ανάγκη την οποία νοιώθει κάποτε και ο νέος άνθρωπος να είναι κοντά στο Θεό.
"Άκουσε, Θεέ μου! Ακόμα δεν Σού έχω μιλήσει. Όμως τώρα

Το «Πιστεύω» έχει συνοπτικά όλα τα δόγματα της πίστης μας

  • Από  xristianos.gr
Το «Πιστεύω» έχει συνοπτικά όλα τα δόγματα της πίστης μας
Η Ορθόδοξος Εκκλησία το παρέλαβε από τους Αγίους Πατέρας και το διατήρησε αναλλοίωτο, ενώ οι Παπικοί το βεβήλωσαν και το αλλοίωσαν διά του Φιλιόκβε. Διατί να λέμε το «Πιστεύω» μας κατά το Απόδειπνο;
Ο Σεβ. Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας εις εγκύκλιο του κήρυγμα, υπό ημερομηνία 1ην Απριλίου, αφού αναλύει το Πιστεύω των Ορθοδόξων και το «Σύμβολο της Πίστεως» μας. εις το οποίον

Διονύσης Χαριτόπουλος, απλά εξαιρετικός: Το κρατος δεν ειναι η πατριδα.

Posted by olympia spyr στο Οκτωβρίου 6, 2014

«Στις 16 Νοεμβρίου του 1967 η τουρκική Εθνοσυνέλευση εξουσιοδότησε την κυβέρνηση Ντεμιρέλ για πόλεμο με την Ελλάδα. Στις 19 Νοεμβρίου ο Ελληνικός Στρατός στον Εβρο πήρε εντολή για ύψιστη ετοιμότητα και προώθηση στις τελικές θέσεις. «Ώς εδώ ήταν το λαδάκι μας. Εδώ πιθανόν θα πεθάνεις» σκέφτεται ο Δόκιμος (σ.σ Δόκιμος Εφεδρος Αξιωματικός -ΔΕΑ). Και λέει: «Πετιέμαι

Οι γονείς ομήρου των τζιχαντιστών έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες και ένα γράμμα του

Posted by spitha80 στο Οκτωβρίου 6, 2014

 kassing

“Προφανώς και φοβάμαι να πεθάνω αλλά το πιο δύσκολο είναι να μην ξέρω, να αναρωτιέμαι, να ελπίζω και να σκέφτομαι αν πρέπει να ελπίζω. Αν όντως πεθάνω, θεωρώ ότι τουλάχιστον εσείς κι εγώ μπορούμε να παρηγορούμαστε γνωρίζοντας ότι έφυγα ως αποτέλεσμα της προσπάθειάς μου να ανακουφίσω τον πόνο εκείνων που είχαν ανάγκη και να τους βοηθήσω”.


Αυτό είναι ένα από τα αποσπάσματα του γράμματος που