Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

Στην εντατική από ... ψύξη


Στην εντατική από ... ψύξη
ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΑΠΟ...ΨΥΞΗ
Γράφει ὁ γιατρός Φώτης Μιχαήλ
(Χρήσιμο ιατρικό αφήγημα)
Ὁ Θανάσης ἦταν ὀλιγόλογος στό τηλεφώνημά του ἀλλά σαφής: «Γιατρέ μου, κανόνισε γιά τό βράδυ, τί ὧρα θά μέ δεῖς , γιατί πούντιασα καί δέ λέω νά συνέλθω».  
Ἦρθε παρέα μέ τόν κουνιάδο του, τόν Πρόδρομο. Στά νιάτα τους δέν  τά πήγαιναν καί τόσο καλά, ἀλλά τελευταῖα εἶναι μέλι γάλα. Ἄχ αὐτά τά κληρονομικά! 

Ερμηνεία του Αποστολικού Αναγνώσματος του Ψυχοσαββάτου κατά τον Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη


Ερμηνεία του Αποστολικού Αναγνώσματος του Ψυχοσαββάτου κατά τον Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη
ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ  ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟΥ (Α΄ ΘΕΣ. 4, 13-18) ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΔΗΜΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ

Ἐν Πειραιεῖ 21-2-2014
πρωτοπρεσβ. π. Ἄγγελος Ἀγγελακόπουλος
ἐφημ. Ἱ. Ν. Ἁγίας Παρασκευῆς Ν. Καλλιπόλεως Πειραιῶς

Τό ἀποστολικό ἀνάγνωσμα, ποῦ ἐμμελῶς ἐπαγγέλλεται στή Θεία Λειτουργία τοῦ Ψυχοσαββάτου, προέρχεται ἀπό τήν A΄ Θεσ. ἐπιστολή τοῦ Ἄπ. Παύλου καί συγκεκριμένα ἀπό τό Δ΄ κεφ. καί περιλαμβάνει τούς στίχους 13 ἕως 17. Ἡ περικοπή αὐτή κάνει λόγο περί τῶν κεκοιμημένων καί περί ἀναστάσεως.

ΕΜΠΡΟΣ ΜΑΓΕΙΡΟΙ ΚΙ' ΟΠΟΙΟΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ !!!



ΣΥΝΤΑΓΗ : Κοτόπουλο με Ουίσκι

Αγοράζετε ένα κοτόπουλο 1200 γρ. και ένα μπουκάλι Ουίσκι.
Προβλέψτε, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, και μπέικον σε λωρίδες. 
Για καλό και για κακό βεβαιωθείτε ότι έχετε και ένα βάζο μαγιονέζα. 
Τυλίξτε το κοτόπουλο με τις λωρίδες, αλατοπιπερώστε, και ρίξτε μια υποψία ελαιόλαδου .
Προθερμάνετε τον φούρνο σε μεσαία θερμοκρασία, (220 βαθμοί ή θερμοστάτης στο 5 ) για 10 λεπτά.
ΔΕΥΤΕΡΑ  24  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2014

ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ

ΟΤΑΝ ΣΕ ΑΔΙΚΟΥΝ...

15Άρχισε να διδάσκει ο μακάριος Ζωσιμάς, αφού σφράγισε πρώτα το στόμα του με το σημείο του σταυρού.

Ο άνθρωπος του θεού προχωρώντας και προκόβοντας πνευματικά, όλα τα θεωρεί σαν σκουπίδι, έστω κι αν όλος ο κόσμος είναι δικός του. Διότι, όπως λέω, δεν βλάπτει το να έχεις, αλλά το να είσαι προσκολλημένος σε όσα έχεις.


ΣΚΕΤΗ ... ΚΟΛΑΣΗ !!!

Μασονικαί επιδράσεις εις τα έργα του Ν. Καζαντζάκη - Μέρος Γ'


Μασονικαί επιδράσεις εις τα έργα του Ν. Καζαντζάκη - Μέρος Γ'
Μασονικαί επιδράσεις εις τα έργα του Ν. Καζαντζάκη
Του κ. Αχιλλέως Β. Πιτσίλκα, Δρ, Θ.
ΜΕΡΟΣ Γ'
Κεφ. Β’. Η προβολή των μασονικών αρχών του
Ο κύριος σκοπός του Νικολάου Καζαντζάκη, όμως, δεν ήταν το γκρέμισμα του Χριστιανισμού, αλλά η θεμελίωση της δικής του ειδωλολατρικής θρησκείας, που στην πραγματικότητα ταυτιζόταν με τις επιδιώξεις της Μασονίας.

Διαμαρτυρίες Ἁγιορειτῶν στὸν Σαμαρὰ γιὰ τὴν κατάργηση τῆς κυριακάτικης ἀργίας, τὸ μάθημα τῶν Θρησκευτικῶν καὶ τὰ ἀπάνθρωπα οἰκονομικὰ μέτρα!

Διαμαρτυρίες Ἁγιορειτῶν στὸν Σαμαρὰ 

Ὁ πρωθυπουργὸς ἐκτὸς ἀπὸ τὶς κωδωνοκρουσίες, ἄκουσε καὶ τὴν κριτικὴ τῶν ἁγιορειτῶν, μὲ εὐγενικὸ βέβαια τρόπο.
Τὴν ὁμιλία ἐκφώνησε ὁ π. Φώτιος Γρηγοριάτης.
«Ἐξοχώτατε κύριε Πρωθυπουργὲ μετὰ τῶν ἐπιφανῶν στελεχῶν τῆς Ὑμετέρας κυβερνήσεως καὶ τῶν ἐκλεκτῶν συνεργατῶν καὶ συνοδῶν Ὑμῶν, μετὰ βαθείας συγκινήσεως σᾶς ὑποδεχόμεθα ἐκ μέρους ὅλων των ἁγιορειτῶν Πατέρων εἰς τὸν Ἱερὸν Ἄθωνα, τὸ «Περιβόλι τῆς Παναγίας» μας.

Ο μοναχός, οι δαίμονες και το κελί…

μοναχός 

Για τον Άγιο Μακάριο έλεγαν, πως κάποτε, καθώς πήγαινε στην εκκλησία των κελλίων για τη συνήθη ακολουθία, βλέπει έξω απ’ το κελλί ενός αδελφού ένα μεγάλο πλήθος από δαίμονες, που ήταν μετασχηματισμένοι, άλλοι σε γυναίκες, που μιλούσαν αναίσχυντα, άλλοι σε νεαρούς με το στόμα τους όλο βρισιές, άλλοι να χορεύουν κι άλλοι να μεταλλάζουν διάφορες μορφές και σχήματα.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΠΩΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

OYKRANIA 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Πριν από λίγες μέρες το γνωστό αγγλόφωνο ρωσικό κανάλι, RussianTV, είχε παρουσιάσει ένα ενδιαφέρων ρεπορτάζ από την Κροατία. Στο ρεπορτάζ μιλούσαν κυρίως ηλικιωμένοι Κροάτες που είχαν ζήσει την εποχή της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας και συνέκριναν εκείνη την εποχή με την σημερινή.

Ένας άθεος στο Άγιο Όρος

Ένας άθεος στο Άγιο Όρος


Επίσκεψη «περισυλλογής και συμμετοχής» για τονπρώην πρόεδρο της ιταλικής Βουλής Μπερτινότι, πρώην πρόεδρο της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης.

Δεν ήταν μια παρόρμηση της στιγμής ή μια ξαφνική απόφαση. Ήταν μια πρόσκληση -και συνάμα πρόκληση- που απευθύνθηκε στον Φάουστο Μπερτινότι πριν από τα Χριστούγεννα.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Εὕρεσις Τιμίας κεφαλῆς τοῦ Ἁγίου Προφήτου, προδρόμου καὶ βαπτιστοῦ Ἰωάννη


Ὅταν ἀποκεφαλίσθηκε ἀπὸ τὸν Ἡρώδη, ὁ Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Πρόδρομος, ἡ τίμια κεφαλὴ αὐτοῦ τοποθετήθηκε μέσα σὲ ἀγγεῖο ἀ& ...
περισσότερα...

«Τα μωρά γελούν, κλαίνε και ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους μέσα στη μήτρα»

Τα-μωρά-γελούν-κλαίνε-και-ανοιγοκλείνουν-τα-μάτια-τους-μέσα-στη-μήτρα 

Τα μωρά γελούν, κλαίνε και ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους πριν από τη γέννησή τους, αναφέρει o Καθηγητής και μαιευτήρας Stuart Campbell.
Οι εξελίξεις στην υπερηχοτομογραφία (σ.σ. pentapostagma.gr – ultrasound scanning) έχουν επιτρέψει στους γιατρούς να δουν τα μωρά να επιδεικνύουν εκφράσεις του προσώπου όπως

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ Α-ΘΕΩΝ

Παρθενώνας

Εάν μπορούσαμε να βάλουμε ταυτόχρονα παράλληλες κάμερες στην καθημερινότητα ενός Ελληνορθοδόξου αστού, ενός Κομφουκιανού στην Ιαπωνία, ενός Μουσουλμάνου στην νότια Αμερική, ενός Βουδιστή στην Συγκαπούρη,ενός Αγγλικανού στο Λονδίνο, ενός Αμερικάνου στην Βαλτιμόρη κ.λ.π. θα είχαμε πράγματι στο τέλος πρόβλημα να ξεχωρίσουμε τις διαφορές στις λεπτομέριες.

«Αν ο Θεός σε καλεί να κάνεις κάτι, απλά κάντο» – Μοναδική στάση ζωής από σοβαρά παραμορφωμένο άνδρα

μοναδική-στάση-ζωής-από-σοβαρά-παραμορφωμένο-άνδρα

Αυτές οι λέξεις ενθάρρυνσης και κινητοποίησης έρχονται από έναν άνθρωπο που προσδίδει σε αυτές ακόμη μεγαλύτερο νόημα.
Ο Brad Dowling υποφέρει από νευροϊνωμάτωση, μία γενετική διαταραχή που οδηγεί στην ανάπτυξη χιλιάδων ογκιδίων στους νευρικούς ιστούς,

Ουκρανία: Ποιος ο ρόλος της Mosanto και του G. Soros στην εξέγερση

Ουκρανία Ποιος ο ρόλος της Mosanto και του G. Soros στην εξέγερση 

Πολλά είναι τα διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν αναφορικά με τις γενεσιουργές αιτίες της πρωτοφανούς κρίσης στην Ουκρανία η οποία λίγο απέχει από ένα εμφύλιο πόλεμο με όλα τα μέσα. Η πιο «δημοφιλής» αιτία φαίνεται να είναι αυτή της γεωπολιτικής σύγκρουσης της ΕΕ και των ΗΠΑ από τη μια με τη Ρωσία από την άλλη με τη Δύση να επιχειρεί να θέσει υπο τον έλεγχό της τη χώρα.

Η «ανατριχιαστική» αλήθεια των αμβλώσεων

After-Tiller-ντοκιμαντέρ-για-τις-αμβλώσεις-ΗΠΑ 

Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ με τίτλο After Tiller που δείχνει το «προφίλ» τεσσάρων ιατρών που διενεργούν εκτρώσεις κατά το τρίτο τρίμηνο της κύησης ανέλυσε πρόσφατο το ειδησεογραφικό δίκτυο ABC.

ΑΛΛΟ ... ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΚΑΙ ΑΛΛΟ ... ΤΙΤΛΟΣ ΤΙΜΗΣ !!!

«Θεμελιώδες δικαίωμα» η ομοφυλοφιλία σύμφωνα με τον Obama

Θεμελιώδες-δικαίωμα-η-ομοφυλοφιλία-σύμφωνα-με-τον-Obama 

O Πρόεδρος των Η.Π.Α Barack Obama, σε μία νέα τουλάχιστον αμφιλεγόμενη δήλωση του, προσδιόρισε το δικαίωμα της ομοφυλοφιλικής συμπεριφοράς ως ένα από τα «καθολικά θεμελιώδη δικαιώματα», κριτικάροντας ανοικτά τη στάση της Uganda.

Νύχτα Τσικνοπέμπτης….! Μιά πολύ διδακτική ιστορία…

Ιερέας 

Νύχτα Τσικνοπέμπτης….!
«Πώς αγριεύουν έτσι οι άνθρωποι; Πώς μεμιάς αφήνονται έρμαια στις ροπές καί στίς τάσεις τής φθαρτής ανθρώπινης τους φύσης; Πώς κατάντησε απόψε αυτή η ήσυχη επαρχιακή πόλη; Θαρρείς καί δέν τήν κατοικούν άνθρωποι αλλά ανθρωπόμορφα τέρατα πού άλλος μέ κεφάλι γαιδάρου, άλλος λιονταριού, άλλος πιθήκου τρέχουν νά προλάβουν νά γλεντήσουν, νά μεθύσουν, νά άμαρτήσουν όσο γί­νεται περισσότερο.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ... ΠΡΟΣΕΥΧΗ !!!

Με μόλις 9.90 ευρώ μπορείτε να πάρετε το διάβολο σπίτι σας!!

διαβολος-σπίτι-μας 

Θέλετε να βάλετε τον διάβολο σπίτι σας και δεν ξέρετε πώς; Θέλετε τα παιδιά σας αλλά και εσείς οι ίδιοι να εντρυφήσετε στα μυστικά της μαγείας και ότι έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα σας φαίνεται ξεπερασμένο;;

Η γνώση είναι πολύ όμορφη, αλλά λίγη, για να σε ελευθερώσει

Η γνώση είναι πολύ όμορφη 

γράφει ο  Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος

Η έρευνα είναι μέθη. Ο κόσμος μας είναι φτιαγμένος με ασύλληπτη ομορφιά και σοφία. Αξίζει να ανακαλύψει κανείς και τα δύο όσο περισσότερο μπορεί. Απλά πρέπει να το κάνει με την ταπείνωση του ανθρώπου, όχι με το θράσος ενός ψευτοθεού. Πρέπει να συμβιβασθεί με τα όριά του.


Β.Πούτιν σε Α.Μέρκελ: “Να καταδικάσετε τις τρομοκρατικές πράξεις της αντιπολίτευσης”

Β.Πούτιν σε Α.Μέρκελ 

Σαφή προειδοποίηση απηύθυνε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν προς την Άνγκελα Μέρκελ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Πέμπτηόπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.


Μεγάλο κακό η αδιαλλαξία

Μεγάλο κακό η αδιαλλαξία
 
Από το Γεροντικο του Αγίου Ορους
Σε μια από τις ησυχαστικές Καλύβες των Κατουνακίων, ένας υποτακτικός, ο Μοναχός Χερουβείμ, πολλά χρόνια στην υπακοή, από φθόνο κι συνεργεία του εχθρού της αρετής και εφευρέτη της κακίας Σατανά, διαφώνησε με τον Γέροντα του Μοναχό Ακάκιο, και έτσι όπως ήταν σκανδαλισμένοι έτυχε ο Γέροντας Ακάκιος να πεθάνει.

Ποια είναι τα 23 τάγματα των τελωνίων; Μια θαυμαστή εμπειρία για τον τελωνισμό της ψυχής

Ποια είναι τα 23 τάγματα των τελωνίων 

Τα 23 Τελώνια είναι 23 έλεγχοι που υφίσταται η ψυχή του ανθρώπου μετά το θάνατό του για συγκεκριμένα αμαρτήματα.Σε κάθε έλεγχο εξετάζετε η ψυχή για ένα συγκεκριμένο αμάρτημα. Αν δεν έχει υποπέσει σ’ αυτό το αμάρτημα προχωρά στο επόμενο τελώνιο και αν κατορθώσει και περάσει και το εικοστό τρίτο τελώνιο φτάνει μπροστά στην Πύλη του Παραδείσου.