Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Οἱ Ἅγιοι Εὐλάμπιος καὶ Εὐλαμπία τὰ ἀδέλφια


Ἔζησαν στὰ χρόνια του αὐτοκράτορα Μαξιμιανοῦ (296 μ.Χ.). Ὁ διωγμὸς κατὰ τῶν χριστιανῶν ἦταν σκληρὸς καὶ ἀνελέητος. Γι’ αὐτό, ὁ Εὐλάμπιος καὶ ἡ ἀδελφή του Εὐλαμπία κρύβονταν μαζὶ μὲ ἄλλους χριστιανοὺς στὸ βουνό. Ἐκεῖ, ζοῦσαν καλλιεργώντας τὴν προσευχὴ καὶ τὴ μελέτη τῶν Ἱερῶν Γραφῶν. Κάποια μέρα, ὁ Εὐλάμπιος πῆγε στὴ Νικομήδεια νὰ προμηθευθεῖ τροφές. Ἀλλὰ οἱ εἰδωλολάτρες τὸν ἀναγνώρισαν καὶ ἀμέσως τὸν συνέλαβαν. Βέβαια, στὴν ἐρώτηση τοῦ βασιλιὰ ἂν πιστεύει στὸ Χριστό, ὁμολόγησε φανερὰ ὅτι εἶναι ...
περισσότερα...

Πως πρέπει να προετοιμαζόμαστε για την Μετάληψη των Αχράντων Μυστηρίων;

pos-prepei-na-proetoimazomaste-gia-tin-metalipsi-ton-ahranton-mustirion
«Δοκιμαζέτω δε άνθρωπος εαυτόν, και ούτως εκ του άρτου εσθιέτω και εκ του ποτηρίου πινέτω ο γάρ εσθίων και πίνων αναξίως κρίμα εαυτώ εσθίει και πίνει, μη διακρίνων το σώμα του Κυρίου» (Α’ Κορ.11,28-29)
…Θα παρουσιάσουμε τα αναγκαιότερα έργα τα όποια πρέπει να γνωρίζουν, όσοι επιθυμούν να κοινωνούν των Αχράντων Μυστηρίων.

Θαυμαστό γεγονός: Μέσα στο κορμό υπήρχε ένας αχειροποίητος Σταυρός!


ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ...

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ, ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΥΚΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ , ΕΚΟΨΑΝ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΣΤΟΝ ΑΥΛΕΙΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕΓΑΛΩΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΗ ΕΙΔΑΝ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΜΟ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΠΑΧΟΥΣ 2 ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΚΑΤΟΣΤΩΝ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΟΠΗΚΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ. ΗΜΟΥΝ ΠΑΡΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ Π. ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΑΝΕΣΤΟΓΛΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕ. ΡΩΤΗΣΑΜΕ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟ ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ,ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΙΣΙΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑ.
 

ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ... ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ !!!


Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Νεκρά θάλασσα, γή Σοδόμων καί Γομόρων, πού ούτε πουλί πετούμενο δεν μπορεί επάνω της να πετάξει... Υπάρχει γιά να "θυμίζει..."

Χρέος τής Ορθόδοξης Εκκλησίας τής Ελλάδος διά μέσου τής Ιεράς Συνόδου είναι να λάβει άμεσες αποφάσεις γιά το θέμα αυτό ξεκαθαρίζοντας τήν Χριστιανική θέση της σύμφωνα με τα λόγια τού Χριστού καί τού Αγίου Του Ευαγγελίου... 




" Άντε παιδί μου, πρώτα να μάθεις Αρχαία Ελληνικά καί μετά να μιλάς..." (Κάρολος  Μάρξ )

Τοῦ Σαράντου Ἰ. Καργάκου
Ἱστορικοῦ-Φιλόλογου
Ἐπί μιά τετραετία ἡ Ελληνική κοινωνία ἀσχολεῖται μέ τό τί ἔγραψε, τί εἶπε καί τί ἐξακολουθεῖ νά λέει «συνωστικά» (δέν λέμε συνωμοτικά) μιά κυρία πού ἐκλέχτηκε βουλευτής ἀπό τό λαό τοῦ Πειραιᾶ.

ΑΝΤΩΝΑΚΗ, Η "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΚΡΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΣΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑ !!! ΑΣΕ ΤΙΣ ΜΑΓΚΙΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΣΕ ΚΑΜΑΡΩΣΟΥΜΕ !!!

ΣΑΜΑΡΑΣ: ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


15Χαρακτήρισε την οργάνωση ντροπή για οποιαδήποτε χώρα και για την Ελλάδα που έχασε το 10% του πληθυσμού της στην κατοχή - Η Δημοκρατία με σεβασμό στους νόμους είναι ισχυρότερη από τον εξτρεμισμό, είπε ο πρωθυπουργός.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ: Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ


1"Η ολοκλήρωση κάθε ανθρώπου εξαρτάται από τη σχέση του με το Θεό και τους αδελφούς του", αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ενόψει της έναρξης των κατηχητικών ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ. 

ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΚΑΜΕΡΕΣ ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ;;;

ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΑΠΟ ΕΥΠ - ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ


1Διαστάσεις παίρνει το ζήτημα των παρακολουθήσεων τηλεφώνων πολιτικών και κομμάτων.
Μετά την καταγγελία, του Α.Τσίπρα για παρακολουθήσεις των τηλεφώνων του ιδίου και στελεχών του κόμματος


ΠΕΜΠΤΗ  10  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2013

Ραινιέρ: Το βουνό που η σκιά του πέφτει στα...ΣΥΝΝΕΦΑ!!!

Ημερομηνία: 09 Οκτωβρίου 2013
Ραινιερ: Το βουνο που η σκια του πεφτει στα...ΣΥΝΝΕΦΑ!!!
Όλα τα αντικείμενα δημιουργούν σκιά κάθε φορά που πέφτει πάνω τους το φως. Όσο μικρό ή μεγάλο και αν είναι το αντικείμενο, σχηματίζεται και η ανάλογη σκιά στο έδαφος. Σκεφτείτε τώρα ένα ψηλό βουνό και προσπαθήστε να φανταστείτε την σκιά που θα δημιουργήσει στο έδαφος όταν βρεθεί πίσω του ο ήλιος. Θα είναι αντίστοιχα μεγάλη με το μέγεθος του, στην πραγματικότητα θα σκεπάσει το έδαφος. Όλα αυτά βέβαια αφορούν όλα τα βουνά στον κόσμο εκτός από ένα..