Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Ραινιέρ: Το βουνό που η σκιά του πέφτει στα...ΣΥΝΝΕΦΑ!!!

Ημερομηνία: 09 Οκτωβρίου 2013
Ραινιερ: Το βουνο που η σκια του πεφτει στα...ΣΥΝΝΕΦΑ!!!
Όλα τα αντικείμενα δημιουργούν σκιά κάθε φορά που πέφτει πάνω τους το φως. Όσο μικρό ή μεγάλο και αν είναι το αντικείμενο, σχηματίζεται και η ανάλογη σκιά στο έδαφος. Σκεφτείτε τώρα ένα ψηλό βουνό και προσπαθήστε να φανταστείτε την σκιά που θα δημιουργήσει στο έδαφος όταν βρεθεί πίσω του ο ήλιος. Θα είναι αντίστοιχα μεγάλη με το μέγεθος του, στην πραγματικότητα θα σκεπάσει το έδαφος. Όλα αυτά βέβαια αφορούν όλα τα βουνά στον κόσμο εκτός από ένα..

Υπάρχει ένα και μοναδικό βουνό στον κόσμο που ρίχνει την σκιά του, όχι στο έδαφος αλλά στα σύννεφα! Πρόκειται για το βουνό Ραινιέρ, μια τεράστια ηφαιστειακή κορυφή που βρίσκεται 87 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Σιάτλ στην πολιτεία της Ουάσινγκτον. Έχει ύψος 4.392 μέτρα και τοπογραφικά θεωρείται το πιο σημαντικό βουνό σε ολόκληρες τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Στις καθαρές από σύννεφα μέρες η κορυφή του δεσπόζει στο νοτιοανατολικό ορίζοντα και μπορεί να φανεί τόσο από το Πόρτλαντ, όσο και από το Όρεγκον, τη Βικτόρια και την Βρετανική Κολούμπια.
Αλλά τα συννεφιασμένα πρωινά, την ώρα που ανατέλλει ο ήλιος, η σκιά του βουνού πέφτει όχι στο έδαφος όπως θα ήταν πολύ φυσιολογικό, αλλά στα σύννεφα δημιουργώντας ένα μοναδικό υπερθέαμα!






Πηγή: http://www.dinfo.gr/
ΠΗΓΗ:   http://www.travelstyle.gr/portal/gr/destination_articles.php?dest_id=0&id=15443

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου