Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Ποιες είναι οι 7 χειρότερες τροφές για τα δόντια σου;

Ο καλύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για λαμπερά δόντια είναι το καλό πλύσιμο πρωί και βράδυ αλλά και η σωστή διατροφή... Δες παρακάτω ποιες είναι οι 7 τροφές που πρέπει να αποφεύγεις προκειμένου να έχεις ένα υγιές και λαμπερό χαμόγελο.

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΐΣΙΟΣ: ΔΙΩΞΤΕ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΛΕΒΕΝΤΙΑ

15Γέροντα, όταν μου έρχωνται απανωτές δυσκολίες στον αγώνα μου, γογγύζω και με πιάνει λύπη.

-         Ε, στην δύσκολη  στιγμή φαίνεται η δύναμη του ανθρώπου. Μη φοβάσαι, μην πανικοβάλλεσαι, όταν συναντάς κάποια δυσκολία. Να ζητάς από τον Θεό να σου δίνη πνευματικό ανδρισμό, για να αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες στην πνευματική σου πορεία με θάρρος και να αγωνίζεσαι με λεβεντιά.

Ο ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ


15Η νύχτα και ο έναστρος ουρανός κρατύνουν πάνω από τα κτίσματα του μοναστηριού. Είναι ώρα προσευχής, εγρήγορσης και ανάτασης της ψυχής προς τις θείες διακοσμήσεις.

Στις 7:30΄ με τη Βυζαντινή ώρα, ο εκκλησιαστικός θα σημάνει το πρώτο τάλαντο, θα ανάψει τις κανδήλες, τις λουσέρνες, τα φανάρια και τους φανούς του Καθολικού.

ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΟΤΑΝ Η ΠΙΣΤΗ ΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ

15Γέροντα, γιατί πολλοί άνθρωποι ,ενώ πίστευαν, έχασαν την πίστη τους;

- Αν δεν προσέχει κανείς στα θέματα της πίστεως και της λατρείας, σιγά-σιγά ξεχνιέται και μπορεί να γίνη αναίσθητος, να φθάση σε σημείο να μην πιστεύη τίποτε.

- Μερικοί, Γέροντα, λένε ότι η πίστη τους κλονίζεται, όταν βλέπουν να υποφέρουν καλοί άνθρωποι.

Γιατί ντρέπεσαι νά ἐξομολογηθεῖς;

  
exomologisi
Η ντροπή στήν Εξομολόγηση έρχεται από τον σατανά πού παρακολουθεί άγρυπνος τί θα κάνουμε… 
» Ντρέπεσαι λοιπόν και κοκκινίζεις να ομολογήσεις τις αμαρτίες σου; Αλλά και αν ακόμα έπρεπε να τις ομολογείς μπροστά στους ανθρώπους και να εξευτελίζεσαι, ούτε καί τότε θά έπρεπε να ντρέπεσαι· διότι ντροπή και αισχύνη είναι το να αμαρτάνεις, και όχι το να ομολογείς τις αμαρτίες σου… 
Γνωρίζω και εγώ ότι δεν ανέχεται η συνείδηση την ενθύμηση των αμαρτιών μας. Διότι αν θυμηθούμε μόνον τις αμαρτίες μας η ψυχή μας αναπηδά όπως ακριβώς αναπηδά κάποιο αδάμαστο και δύστροπο πουλάρι.

ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΒΑΞΕΒΑΝΗ ΓΙΑ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ


altΤις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε με ιδιαίτερη προσοχή ότι τα πρόσωπα εκείνα που  έστησαν το "σκάνδαλο" Βατοπαιδίου κρίνονται ένοχοι από την ελληνική δικαιοσύνη.

Η συκοφαντία και η ενορχηστρωμένη λασπολογία είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί της αλήθειας...

ΕΙΚΟΝΑ ΑΓΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΤΗ


1Δείτε την εικόνα του αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη,  έργο του ιερομονάχου Μαξίμου Καυσοκαλυβίτη μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο και μετά βεβαίως την απόφαση της αγιοποίησή του.


Εάν θέλεις να αποκτήσεις δόξα…

Εάν θέλεις να αποκτήσεις δόξα
Εάν θέλεις να αποκτήσεις δόξα, να αποφεύγεις την δόξα· Εάν όμως επιδιώκεις την δόξα, θα την χάσεις.
Πες μου, ποιους θαυμάζουμε; όχι αυτούς που την περιφρονούν;

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Ὁ Ὅσιος Θεοδόσιος ὁ Κοινοβιάρχης καὶ Καθηγητὴς τῆς Ἐρήμου


Ὁ Ὅσιος Θεοδόσιος καταγόταν ἀπὸ τὴν κωμόπολη τῆς Μωγαρισσοῦ, ἡ ὁποία ἀνῆκε στὴν ἐπαρχία τῆς Καππαδοκίας. Ἔζησε κατὰ τοὺς χρόνους τοῦ Λέοντος τοῦ Θρακὸς καὶ ἔφτασε ἕως καὶ τοὺς χρόνους τοῦ αὐτοκράτορα Ἀναστασίου (491 – 518 μ.Χ.). Ὁ πατέρας του ὀνομαζόταν Προαιρέσιος καὶ ἡ μητέρα του Εὐλογία. Ἦταν καὶ οἱ δυὸ εὐσεβεῖς καὶ πιστοὶ ἄνθρωποι. Ὁ Θεοδόσιος ὅμως, ἀπὸ θεῖο ζῆλο, δὲν ἀκολούθησε τὴν ἔγγαμο ζωή, ἀλλὰ τὸ μοναχικὸ βίο. Γι’ αὐτὸ ἔφυγε ἀπὸ τὴν πατρίδα του καὶ πῆγε στὰ Ἱεροσόλυμα νὰ προσκυνήσει ...
περισσότερα...

Obamacare: Τα τρία μεγάλα ψέματα για τις αμβλώσεις

Obamacare-Τα-τρία-μεγάλα-ψέματα-για-τις-αμβλώσεις 
Ο Νόμος περί Προσιτής Υγειονομικής Φροντίδας (σ.σ. pentapostagma.gr – Affordable Care Act) των Η.Π.Α ή εν συντομία Obamacare έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις του κινήματος των υπέρμαχων του δικαιώματος στη ζωή (pro-life movement). Και αυτό γιατί ενώ ο Πρόεδρος των Η.Π.Α Barack Obama δεσμεύθηκε ότι ο Νόμος δεν θα καλύπτει την διενέργεια εκτρώσεων, αυτό φαίνεται ότι ανατρέπεται εντελώς σύμφωνα με τα ισχύοντα δεδομένα:

Συμβουλές για ενάρετη ζωή

κεριά
Αν παρακολουθείς τον εαυτό σου και τον δοκιμάζεις, θα δεις ότι οι άρχοντες και τα αφεντικά έχουν εξουσία μόνο του σώματος, όχι και της ψυχής. Και να το θυμάσαι αυτό πάντοτε. Γι’ αυτό, αν διατάζουν φόνους ή τίποτε άτοπα ή άδικα και ψυχοβλαβή, δεν πρέπει να υπακούμε σ’ αυτούς και αν μας βασανίζουν ακόμα. Γιατί ο Θεός δημιούργησε την ψυχή ελεύθερη και αυτεξούσια σε όλα όσα κάνει, καλά η κακά.

Μητρόπολη Πειραιώς για Βαρθολομαίο: Ο Παναγιώτατος χρησιμοποιεί οικουμενιστική ιδεολογία και γλώσσα

φραγκισκος βαρθολομαίος
Η προσφώνηση του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου προς την αντιπροσωπεία των Παπικών επί τη Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου (30 Νοεμβρίου 2013) προκάλεσε την ένοτνη αντίδραση της Μητρόπολης Πειραιώς.
 
Σε ανακοίνωσή του το γραφείο αιρέσεων αυτής χαρακτηρίζει μάλιστα προσχηματική την προ μηνών αναφορά του κ. Βαρθολομαίου “Δεν προδίδομεν την Ορθοδοξία”


ΣΥΡΙΑ: ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΦΙΛΟ ΤΟΥ


Ο μάρτυρας Fadi που αποκεφαλίστηκε
Ο μάρτυρας Fadi που αποκεφαλίστηκε
Βρυξέλλες, Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά
Άλλος ένας γιος της της κοιλάδας των Χριστιανών (κατά λέξη «  των Ναζωραίων » από το « al nasara »), δολοφονήθηκε εν ψυχρώ με τον πιο οδυνηρό τρόπο, δια αποκεφαλισμού.

ΠΟΛΛΟΙ ΑΘΕΟΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ !!! Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΟΜΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΑΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙ !!!

Θα δεχθούν οι Αγιορείτες τον Άθεο Τσίπρα;;;

 τσιπρας-βαρθολομαίος
Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε με «ανοιχτό το στόμα» κυριολεκτικά τον Άθεο κ. Αλέξη Τσίπρα, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να κάνεις συναντήσεις με τους πνευματικούς αρχηγούς της Εκκλησίας μας.  Και επειδή πολλοί θα παρεξηγηθούν με τον όρο «άθεο Τσίπρα» μπορούν να παρακολουθήσουν τον ίδιο να το λέει σε αυτή τη συνέντευξη. Πως είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που αρνείται να προσκυνήσει τον Πανάγιο Σταυρό να έχει θέση σε έναν διάλογο με την Εκκλησία μας;

Ποιοί θέλουν η Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης στο Σινά, να χάσει την ελληνικότητα της; Ποιοί δέν θέλουν να κυματίζει η Ελληνική σημαία;


‘Οι σημαίες της Ελλάδας κυματίζουν πάνω στα όρη της’
Όλα δείχνουν, ότι το χθεσινό μας δημοσίευμα σχετικά με την Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης του Σινά, έτυχε ευρύτερου ενδιαφέροντος (καθως δεχθήκαμε ασυνήθιστο αριθμό μυνημάτων) .
Στο πλαίσιο αυτό μας δόθηκαν επιπλέον στοιχεία που εντείνουν την ανησυχία ότι μπορεί η υπόθεση αυτή να υποκρύπτει μεγαλύτερης έκτασης ζητήματα που θα αναδειχθούν με την πάροδο του χρόνου.

Για ποιό πράγμα καυχάσθε ω άνθρωποι; (Αγ.Ιουστίνου Πόποβιτς)

Για ποιό πράγμα καυχάσθε ω άνθρωποι
Μπροστά στον θάνατο οι άνθρωποι είναι αδύνα­μοι σαν τα κουνούπια, σαν τα πετραδάκια.
Για ποιό πράγμα καυχάσθε ω άνθρωποι; Για τον πλούτο, την ε­πιστήμη, την φιλοσοφία και την κουλτούρα; Όλα αυ­τά είναι σκύβαλα – συ και εγώ δούλοι του θανάτου! Κάθε άνθρωπος είναι δούλος του φόβου, δούλος του θανάτου.
Μπορεί να γίνει άνθρωπος σε αυτό τον κό­σμο με χαρά;
Όχι δεν μπορεί.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Ο Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής για τον Αχρίδος Ιωάννη

Αχρίδος Ιωάννης
Ο Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. καθηγητής κ. Μιχαήλ Γ. Τρίτος με την ιδιότητά του ως Καθηγητού της Ιστορίας των Σλαβικών Εκκλησιών έκανε την ακόλουθη δήλωση με την ευκαιρία της συμπληρώσεως δύο χρόνων φυλακίσεως του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος Ιωάννου.

Ο ΠΑΑΑΑΑΠΑΣ ;;; ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ !!!

Ο Άγιος Ισίδωρος και οι 72 μάρτυρες.Τους έπνιξαν οι ρωμαιοκαθολικοί την ημέρα των Θεοφανείων

Ο Άγιος Ισίδωρος και οι 72 μάρτυρες
Στις περιοχές όπου τα Θεοφάνεια το νερό παγώνει η διαδικασία αγιασμού των νερών είναι διαφορετικη.Πρώτα κόβεται ένα κομμάτι πάγου,συνήθως σε σχήμα σταυρού και έπειτα βυθίζεται ο σταυρός από τον επίσκοπο ή τον ιερέα.

Nτροπή να νιώθεις όταν αμαρτάνεις, μη ντρέπεσαι όταν μετανοείς!!!

Nτροπή να νιώθεις όταν αμαρτάνεις, μη ντρέπεσαι όταν μετανοείς
Kοίταξε τί σου έκανε ο διάβολος. Yπάρχουν δύο πράγματα η αμαρτία και η μετάνοια. H αμαρτία είναι τραύμα η μετάνοια φάρμακο. ‘Οπως ακριβώς για τά σώματα υπάρχουν φάρμακα και τραύματα, το ίδιο και γιά την ψυχή υπάρχουν τα αμαρτήματα και η μετάνοια.

Ο Θεός δεν βλέπει την επιτυχία με τα δικά μας μάτια.

Ο Θεός δεν βλέπει την επιτυχία με τα δικά μας μάτια
Αν δεν αντέχεις ν’ ακούς την αλήθεια σου να την παραμορφώνουν οι παλιάνθρωποι και να την κάνουν ψέματα για χαζούς, και να βλέπεις να τσακίζουν εκείνα για τα οποία έδωσες τη ζωή σου, σκύψε τη μέση σου, και χτίσε τα ξανά με τα χιλιοδουλεμένα, τα φθαρμένα σου σύνεργα. (Κίπλινγκ)

ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΚΑΝΟΥΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ > Για όσους δεν γνωρίζουν τι θα πει Έλληνας και Ελλάδα που “τάχα” πάει για φούντο….

1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης.

ΣΑΒΒΑΤΟ  11  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2014

 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ

Μάρτυρες του Χριστού όχι του Ιεχωβά


Μάρτυρες του Χριστού όχι του Ιεχωβά
ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΟΧΙ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
Του Πρωτ. Βασιλείου Α. Γεωργοπούλου, Λέκτωρος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
Θεμελιώδης κακόδοξη διδασκαλία της Εταιρείας «Σκοπιά» αποτελεί ο ισχυρισμός της πως οι αληθινοί λάτρεις του Θεού πρέπει να ονομάζονται αποκλειστικά και μόνο «Μάρτυρες του Ιεχωβά». Το επιχείρημα αυτό σχετίζεται άμεσα και με άλλες κακοδοξίες της: α) ότι δήθεν ο Θεός έχει ένα μοναδικό όνομα, το Ιεχωβά, β) την άρνηση του μυστηρίου της Αγίας Τριάδος και γ) της θεότητος του Χριστού.

Επιστολή Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ πρός τόν Μακ. Πατριάρχην Μόσχας κ.κ. ΚΥΡΙΛΛΟΝ


Επιστολή Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ πρός τόν Μακ.  Πατριάρχην Μόσχας  κ.κ. ΚΥΡΙΛΛΟΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Ἀκτὴ Θεμιστοκλέους 190, 185 39 ΠΕΙΡΑΙΕΥΣ, Τηλ. +30 210 4514833 (19), Fax +30 210 4518476 e-mail: impireos@hotmail.com
Πειραιεύς 9 Ἰανουαρίου 2014


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν
Ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιῶς κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ἀπέστειλε τήν κάτωθι ἐπιστολήν πρός τόν Μακαριώτατον Πατριάρχην Μόσχας καί πάσης Ρωσίας κ.κ. ΚΥΡΙΛΛΟΝ:

Ἀριθμ. Πρωτ. 50                                        Ἐν Πειραιεῖ τῇ 9ῃ Ἰανουαρίου 2014

Τῷ Μακαριωτάτῳ & Ἁγιωτάτῳ
Πατριάρχῃ Μόσχας
καί πάσης Ρωσίας
Κυρίῳ κ. ΚΥΡΙΛΛΩι
καί τῇ περί Αὐτῷ Ἱερᾷ Συνόδῳ
Ε ἰ ς  Μ Ο Σ Χ Α Ν


Μακαριώτατε καί Ἁγιώτατε Πάτερ καί Δέσποτα,
Σεβασμιώτατοι Ἅγιοι Ἀδελφοί,

Πάνυ εὐλαβῶς, μετά βαθυτάτων αἰσθημάτων εὐγνωμοσύνης ἐκ προσώπου τοῦ εὐαγοῦς Κλήρου καί τοῦ φιλοχρίστου λαοῦ τῆς καθ’ ἡμᾶς Ἁγιωτάτης Μητροπόλεως τῆς ναυλόχου πόλεως τοῦ Πειραιῶς καί πρώτου λιμένος τῆς Ἑλλάδος προάγομαι ὅπως ὑποβάλω θερμάς συγχαρητηρίους προσρήσεις καί εἰλικρινεῖς εὐχαριστίας διά τό υἱοθετηθέν ὑφ’ Ὑμῶν κατά τήν συνεδρίαν τῆς 25-26 Δεκεμβρίου 2013 (Πρακτικά Νο157) ἐκπονηθέν κείμενον ὑπό τῆς Συνοδικῆς Θεολογικῆς Ἐπιτροπῆς περί «Πρωτείου ἐπί παγκοσμίου ἐπιπέδου ἐντός τῆς Ἐκκλησίας» καταθέτων ἐν ταὐτῷ καί μίαν οὐσιώδην ἔνστασι ἐν τῷ τέλει.

ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ... ΔΥΟ !!! ΦΙΛΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ... ΔΑΓΚΩΜΑΤΙΕΣ !!!

ΤΟ ΣΦΙΧΤΑΓΚΑΛΙΑΣΜΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟ... ΦΙΛΙ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ


1Φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας

Τι σου κάνει αυτός ο κατεργάρης ο φακός ώρες-ώρες...Έγραφε χθες το "Αγιορείτικο βήμα" για την προσπάθεια εναγκαλισμού του Αλέξη Τσίπρα με την Εκκλησία... Δεν περιμέναμε βέβαια τέτοια στιγμιότυπα!

ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕ ΣΤΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ !!! ΣΚΕΤΗ ΓΛΥΚΑ !!!


Συμπροσευχή του Αρχιεπισκόπου με αντιπροσωπεία του C.E.C και της COMECE

Φυσικά στην είδηση δεν υπάρχει αναφορά συμπροσευχής για να μην αντιδράσει ο Σεραφείμ. Έλα όμως που δημοσίευσαν λάθος φωτογραφία...
------------------------------------------------------------
Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με αντιπροσωπεία του C.E.C και της COMECE
Για τις κοινές δράσεις τους στις Βρυξέλλες και τις δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας είχαν τη δυνατότητα να ενημερώσουν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ με άλλα μέλη του Συμβουλίου των Εκκλησιών της Ευρώπης (C.E.C), καθώς και ο Αρχιεπίσκοπος των Ρωμαιοκαθολικών στην Αθήνα Νικόλαος Φώσκολος,