Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Σισανίου Παύλου: Ο χρόνος της ζωής μας θα γίνει αληθινά καινούριος εάν βάλουμε το Χριστό στην ζωή μας

  • Από  desk agioritikovima
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Σισανίου Παύλου: Ο χρόνος της ζωής μας θα γίνει αληθινά καινούριος εάν βάλουμε το Χριστό στην ζωή μας
"Ο χρόνος της ζωής μας θα γίνει αληθινά καινούριος εάν βάλουμε το Χριστό στην ζωή μας" αναφέρει μεταξύ άλλων στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Σισανίου & Σιατίστης Παύλος.
Ολόκληρο το μήνυμα έχει ως εξής:  
Αγαπητοί μου αδελφοί,
Με τη χάρη του Θεού και τις πρεσβείες του Αγίου Βασιλείου του οποίου εορτάζουμε την μνήμη, ένα νέος έτος βρίσκεται από σήμερα μπροστά μας.

Θλίψεις και ασθένειες ας γίνουν οδηγός

  • Από  askitikon.eu
Θλίψεις και ασθένειες ας γίνουν οδηγός
Αγαπητή εν Κυρίω Γκ.!
Σας χρειάζονται υπομονή και προσευχή∙ το πότε το έλεος του Θεού θα σας ελευθερώσει από το επιτίμιο, αυτό είναι δουλειά του Θεού.

Δεν είναι δική μας δουλειά το να ερευνούμε τους καιρούς. Ένα είναι αναμφίβολο ότι υποφέροντας εδώ ο άνθρωπος απελευθερώνεται από την τιμωρία στην Αιωνιότητα.
Ορίστε, αυτή είναι η παρηγοριά όλων των πασχόντων. Τώρα ο εχθρός παλεύει ακόμα για την ψυχή σας και δεν θέλει να απομακρυνθεί, αλλά ο Κύριος δεν σας αφήνει και σας χαρίζει

Η ελευθερία είναι μεγάλο δώρο, αλλά και φρικτό!

  • Από  xristianos.gr
Η ελευθερία είναι μεγάλο δώρο, αλλά και φρικτό!
Γέροντας Σωφρόνιος του Έσσεξ
Δυο μοναχοί συνομιλούσαν για τη σωτηρία. Ο ένας έλεγε:
- Η ψυχή μου δεν μπορεί να συμβιβαστεί με τη σκέψη ότι κάποιος θα χαθεί αιώνια. Νομίζω πως ο Κύριος θα βρει τρόπο να τους σώσει όλους.
Ο άλλος απάντησε:
- Οι άγιοι Πατέρες λένε ότι ο Θεός μπορούσε να δημιουργήσει τον άνθρωπο χωρίς τη συνέργειά του, αλλά να τον σώσει χωρίς τη

Γέροντας Παΐσιος: Για να δεις αν αγαπάς την κοπέλα σου...

Γέροντας Παΐσιος: Για να δεις αν αγαπάς την κοπέλα σου...
Η πραγματική αγάπη είναι άσχημη...
Αν έχεις κοπέλα και λες ότι την αγαπάς, για να δεις αν πραγματικά την αγαπάς, φαντάσου το πρόσωπο της καμένο και

Έτσι μας έμαθαν να γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα οι γονείς μας

  • Από  eikonografies.gr
Έτσι μας έμαθαν να γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα οι γονείς μας
Σε μια επαρχιακή πόλη της Μακεδονίας, στη μαύρη και φοβερή Κατοχή του ’41 με ’42, όπου οι εκτελέσεις και οι σφαγές των αθώων ανθρώπων ήσαν ανελέητες και αθρόες, οι φυλακίσεις και οι εξορίες φοβερές, το ξύλο και τα βασανιστήρια τρομακτικά, και η πείνα ως γνωστόν θέριζε τους πάντες.
Σε όλα αυτά δυστυχώς έχω και γω προσωπική πείρα διότι πολλά είδαν τότε τα παιδικά μου μάτια.
Η οικογένεια της κυρίας αυτής όταν ήτο παιδούλα, ήτο πολύ

Γέροντας Παΐσιος: Η αδιαφορία για τον Θεό φέρνει την αδιαφορία και για όλα τα άλλα

  • Από  hellas-orthodoxy.blogspot.gr
Γέροντας Παΐσιος: Η αδιαφορία για τον Θεό φέρνει την αδιαφορία και για όλα τα άλλα
Η αδιαφορία για τον Θεό φέρνει την αδιαφορία και για όλα τα άλλα, φέρνει την αποσύνθεση.
Η πίστη στον Θεό είναι μεγάλη υπόθεση. Λατρεύει ο άνθρωπος τον Θεό και ύστερα αγαπάει τους γονείς του, το σπίτι του, τους συγγενείς του, την δουλειά του, το χωριό του, τον νόμο του, το κράτος του, την πατρίδα του.
Άγνοια δεν δικαιολογείται σήμερα στον κόσμο. Λείπει η καλή διάθεση, το φιλότιμο.
Εκείνος που έχει καλή διάθεση για να γνωρίσει τον Χριστό, θα Τον

Γέροντας Τύχων - Για την καλοπέραση

Γέροντας Τύχων - Για την καλοπέραση
Πολύ στενοχωριόταν, όταν έβλεπε καλοθρεμμένο νέο, και περισσότερο, όταν έβλεπε καλοθρεμμένο Καλόγηρο, επειδή δεν ταιριάζουν τα παχιά με το Αγγελικό Σχήμα.
Μια μέρα τον επισκέφτηκε ένας λαϊκός πολύ χονδρός και του λέει:
- Γέροντα, έχω πόλεμο σαρκικό με βρώμικους λογισμούς, πού δεν μ” αφήνουν καθόλου να ησυχάσω.
Ο Παπα – Τυχών του είπε:
«Εάν, παιδί μου, εσύ θα κάνης υπακοή, με την Χάρη του Χρίστου

Τα εμπόδια για την εξομολόγηση

  • Από  xristianos.gr
Τα εμπόδια για την εξομολόγηση
Η άγνοια, ο εγωισμός και η αμαρτωλή ζωή είναι οι κυριότεροι λόγοι για τους οποίους πολλοί χριστιανοί δεν εξομολογούνται.
Άλλοι λόγοι είναι η ιεροκατηγορία, το αντιεκκλησιαστικό πνεύμα, η πολεμική κατά της πίστεως και η ολιγοπιστία.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έρχεται και ο αντίδικος ημών διάβολος. Και προσπαθεί με κάθε τρόπο να μας εμποδίσει από την εξομολόγηση. Γιατί; Διότι γνωρίζει τα ευεργετικά και σωτήρια αποτελέσματα της εξομολογήσεως και διότι ενώ χαρά μεγάλη

Ιστορία Αγάπης

  • Από  Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου
Ιστορία Αγάπης
Ο οδηγός ανέβηκε σβέλτα στη θέση του και έβαλε μπρός τη μηχανή.
Οι τελευταίοι επιβάτες ανέβηκαν βιαστικά, βάλθηκαν να ψάχνουν τις θέσεις τους. Προπαραμονή Χριστουγέννων, η κίνηση στο ζενίθ.
Έσκυψε να σηκώσει τη βαλίτσα της, μα ο άντρας της την πρόλαβε. Την τακτοποίησε στον χώρο των αποσκευών και γύρισε κεφάτος κοντά της.
- Άντε λοιπόν, καλό σου ταξίδι, της χαμογέλασε αποχαιρετώντας

Ο άνθρωπος του Χριστού όλα τα κάνει προσευχή

  • Από  prodromoschurch.org
Ο άνθρωπος του Χριστού όλα τα κάνει προσευχή
Όλα τα προβλήματά μας, τα υλικά, τα σωματικά, τα πάντα, να τ΄ αναθέτουμε στον Θεό.Πως λέμε στην Θεία Λειτουργία, “… και πάσαν την ζωήν ημών Χριστώ τω Θεώ παραθώμεθα”.
Όλη τη ζωή μας σ΄ Εσένα, Κύριε, αφήνουμε. Ό,τι θέλεις Εσύ. “Γενηθήτω το θέλημά Σου, ως εν ουρανώ και επί της γης”.
Ο άνθρωπος του Χριστού όλα τα κάνει προσευχή. Και τη δυσκολία και τη θλίψη, τις κάνει προσευχή. Ό,τι και να του τύχει, αμέσως αρχίζει: “Κύριε Ιησού Χριστέ…”. Η προσευχή ωφελεί σε όλα, και

Πρέπει όλα να τ' αντιμετωπίζεις με γενναιότητα

  • Από  psigmataorthodoxias.blogspot.gr
Πρέπει όλα να τ' αντιμετωπίζεις με γενναιότητα
Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου
Τη λύπη την έβαλε μέσα μας ο Θεός.
Όχι, όμως, για να τη μεταχειριζόμαστε άσκοπα ή και βλαπτικά, σε ακατάλληλο χρόνο και σε αντίθετες συνθήκες στη φύση μας περιστάσεις, κλονίζοντας έτσι την υγεία της ψυχής και του σώματος, αλλά για ν' αποκομίζουμε απ' αυτήν όσο γίνεται μεγαλύτερο πνευματικό κέρδος.
Γι' αυτό, δεν πρέπει να λυπόμαστε όταν παθαίνουμε κάτι κακό, μα

30 εκπληκτικές φωτογραφίες του 2014


30 εκπληκτικές φωτογραφίες του 2014 (1)
Αφήνουμε πίσω μας το 2014 με 30 από τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες της χρονιάς, που ξεφεύγουν από την επικαιρότητα αλλά καταφέρνουν να μείνουν χαραγμένες στο μυαλό του θεατή!


Μάνα συγγνώμη και …σ’ ευχαριστώ!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4zj-MaKGcAkAKxxxnIO_DJZr7pfqsg4pTfc3kAJv_4tskeM7b0CFkcxXVwZcdBn4pGn9NBNz87d2if9tlJiPs9GggO4zonoYU_PVkN9LD_66VoB8Mv1Ha803_3jbWp3_VhptPG6Iz/s1600/MANA.jpg Ένας νεαρός άνδρας πήγε να υποβάλλει αίτηση για μια διευθυντική θέση σε μια μεγάλη εταιρεία . Αφού πέρασε την αρχική συνέντευξη , έπρεπε τώρα να συμφωνήσει και ο γενικός διευθυντής για την πρόσληψη.
Ο διευθυντής ανακάλυψε από το βιογραφικό του, ότι ο νεαρός είχε εξαιρετικές ακαδημαϊκές σπουδές. Ρώτησε, «Πως κατάφερες να κάνεις αυτέ τις σπουδές; Μήπως πήρες υποτροφίες;» «Όχι του απάντησε ο νεαρός». «Ο

Τι μας μένει από την Ελλάδα του 2014 – Οι καλύτερες φωτογραφίες της χρονιάς σε δυόμισι λεπτά! Ενα πραγματικά δυνατό βίντεο (vid)

Τι μας μένει από την Ελλάδα του 2014 – Οι καλύτερες φωτογραφίες της χρονιάς σε δυόμισι λεπτά [βίντεο] Η χρονιά που πέρασε ήταν αρκετά δύσκολη για τη χώρα μας, αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη, με σημαδιακά γεγονότα να σφραγίζουν το έτος που φεύγει και να αφήνουν «παρακαταθήκη» για τη χρονιά που έρχεται.

Το φωτογραφικό πρακτορείο SOOC (Straight Out Of

Eξαιρετικό!!! Κι όμως δεν είναι οι Μαλδίβες, αλλά ένα ονειρεμένο μέρος στην Ελλάδα!


diaforetiko.gr : Media Default ArticleImage  lixadoni ia Κι όμως δεν είναι οι Μαλδίβες, αλλά ένα ονειρεμένο μέρος στην Ελλάδα!Τα Λιχαδονήσια που λίγοι γνωρίζουν αποτελούν τις Σευχέλες της Ελλάδος..
Στο βόρειο Ευβοϊκό κόλπο, ανάμεσα στα Καμένα Βούρλα και στην Εύβοια, βρίσκεται μία συστάδα νησιών, που οι ντόπιοι αποκαλούν Σεϋχέλες.

ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΜΟΣ ΚΑΘΕ ΑΙΡΕΣΕΩΣ !!!

ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΠΑΡΑ ΤΟΥΣ ΠΟΔΑΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟΥ


ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑ
ΠΑΡΑ ΤΟΥΣ ΠΟΔΑΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ
π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΗΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ

   Οταν ὁ μακαριστός Ἀρχιεπίσκοπος Ἀθηνῶν Σεραφείμ Τίκας κάλεσε στό γραφεῖο του τόν π. Ἀντώνιο Ἀλεβιζόπουλο (ἐπανελθόντα ἀπό τήν ἐκκλησιαστική καί ἐκπαιδευτική ὑπηρεσία του στήν Γερμανία), ἡ έντολή πού τοῦ ἔδωσε ἦταν σαφής καί κοφτή· τοῦ εἶπε: –Ὅπως ξέρεις, π. Ἀντώνιε, ὁ

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

                                                                

Μνήμη Ὁσίου Χατζη-Γιώργη τοῦ Ἀθωνίτου - 31 Δεκεμβρίου (ν.ἡ.)

Ἐκτὸς ἀπὸ τὸ παρακάτω ἀπόσπασμα γιὰ τὸν Χατζη-Γιώργη, μπορεῖτε νὰ διαβάσετε (ἐδῶ) τὸ περσινὸ ἀφιέρωμά μας τὸ ὁποῖο ἔχει γράψει ὁ Γέροντας Παΐσιος ὁ Ἁγιορείτης γιὰ τὸν Ἅγιο Γέροντα Χατζηγιώργη.
Παρ΄ ὅτι ὁ Χατζη-Γεώργης ἔκανε τόσο αὐστηρή, ἀσκητικὴ ζωή, ἐξωτερικὰ φαινόταν ὑγιής, εἶχε πρόσωπο εὐτραφές, μάτια ἐκφραστικὰ καὶ μιλοῦσε λίγο μὲ κοφτὲς φράσεις. Ὁ Χατζη-Γεώργης ζοῦσε μὲ πολλὴ ἁπλότητα, μὲ φτώχεια καὶ ὅλα τὰ ἐξωτερικὰ τὰ παραμελοῦσε.
Εἶχαν Σαρακοστιανὴ τράπεζα συνέχεια. Ὄχι μόνο τὶς ἑορτὲς καὶ Κυριακὲς ὅλου

Το έθιμο της βασιλόπιτας και άλλα πρωτοχρονιάτικα

Στα χρόνια του Ιουλιανού του Παραβάτη, όταν το Βυζάντιο κήρυξε τον πόλεμο στην Περσία, ο Ιουλιανός πέρασε με τον στρατό του από την Καισαρεία. Τότε διέταξε να φορολογήσουν όλη την επαρχία και τα χρήματα αυτά θα τα έπαιρνε επιστρέφοντας για την Κωνσταντινουπολη. Ετσι, οι κάτοικοι αναγκάσθηκαν να δώσουν ό,τι είχε ο καθένας χρυσαφικά

Άγιος Βασίλειος ο Μέγας


Άγιος Βασίλειος ο Μέγας
Βίος και Πολιτεία του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου  

Ο Άγιος Βασίλειος, γεννημένος το 330μ.Χ. στη Νεοκαισάρεια του Πόντου από γονείς ευγενείς με δυνατό χριστιανικό φρόνημα, έμελλε να γίνει Μέγας πνευματικός διδάσκαλος και κορυφαίος θεολόγος και Πατέρας της Εκκλησίας, αφού η χριστιανική του ανατροφή και η πνευματική του πορεία τον οδήγησαν στην Θεία θεωρεία του Αγίου Ευαγγελίου, και στην αυστηρή ασκητική ζωή, παράλληλα με το ποιμαντικό,

«Μέγας Βασίλειος - Το λιοντάρι του Χριστού»


ΕΝΑ ΣΚΙΤΣΟ ... ΙΣΩΣ Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΝΕΤΕΙΛΕ !!!




Ενσωματωμένη εικόνα



«Πρώτον καθαρθήναι και είτα καθάραι· πρώτον φωτισθήναι και είτα φωτίσαι· πρώτον αγιασθήναι και είτα αγιάσαι» (Γρηγόριος Θεολόγος).

Ο ορκος της Φιλικης Εταιριας προς την Πατριδα

Posted by olympiada στο Ιανουαρίου 1, 2015


Ο ΟΡΚΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΚΩΝ Ορκιζόμεθα ως τίμιοι άνθρωποι, ως άνθρωποι οι οποίοι δεν κινούμεθα από κανένα άλλο αίσθημα, ειμή από το προς την ελευθερίαν της ταλαιπώρου Πατρίδος μας ίνα συντρέξωμεν με το νουν, με την καρδίαν και με το σώμα μας εις

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΝΑΟΝ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ !!!

ΑΝΕΚΔΟΤΟ !!!


Ήταν τρεις ξανθιές που ήθελαν να γίνουν αστυνομικίνες. Πάνε λοιπόν στην επιτροπή και ο εξεταστής λέει στην πρώτη:

- Αυτή είναι η φωτογραφία ενός υπόπτου. Πώς θα τον αναγνωρίσεις αν τον συναντήσεις στο δρόμο;

- Από το ότι έχει ένα μάτι, λέει η ξανθιά.


ΟΜΙΛΙΑΙ ΕΙΣ ΤΑΣ ΠΑΡΟΙΜΙΑΣ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΟΣ ( ΣΤ' 3-5 )




ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Περιτομὴ τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ

Ἡ κατὰ σάρκα περιτομὴ καὶ ὀνοματοδοσία τοῦ Ἰησοὺ Χριστοῦ, κατὰ τὴν ὄγδοη ἡμέρα ἀπὸ τὴν γέννησή Του, ἀποτελεῖ τὴν βεβ&a ...
περισσότερα...

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ