Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΟ ΤΙΤΛΟ !

Π.Καμμένος: ” Έχω αποφασίσει να εξηγήσω στον ελληνικό λαό ότι αν δεν ξεσηκωθεί αυτή τη στιγμή, τότε θα έχει παραδοθεί η χώρα”

“Δεν υπάρχουν κόκκινοι, εγώ είμαι γαλάζιος, εγώ είμαι Έλληνας.
Όπως υπάρχουν εκατομμύρια Έλληνες, αυτό το παραμύθι της κομματικής αντιπαράθεσης θα το παίξουμε όταν θα μπορέσουμε να διασφαλίσουμε την ύπαρξη του ελληνικού έθνους, της γης μας, της πατρίδας, των παιδιών μας.

... ΚΑΙ ΟΙ ΙΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΝΕ "ΠΕΡΙΠΑΤΟ"; "ΟΥ ΔΕΙ ΜΕΤΑ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΥΧΕΣΘΑΙ " !

ΤΟ  ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ  ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ  ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ  ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ  ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ!

Το Πατριαρχείο Ρουμανίας όπως κάθε χρόνο τον Ιανουάριο βρίσκεται σε οικουμενιστικό παραλήρημα συμπροσευχής  με κάθε είδους αίρεση.
Από το Γραφείο Τύπου του Πατριαρχείου Ρουμανίας ανακοινώθηκε ότι:
 Κάθε χρόνο, την τρίτη εβδομάδα του Ιανουαρίου (18 - 25 Ιανουαρίου), οι  Χριστιανικές  Εκκλησίες  διοργανώνουν βραδιές της συμπροσευχής για την ενότητα των Χριστιανών. Το θέμα της Εβδομάδας Προσευχής

... ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟ ΘΑ "ΠΙΑΣΕΙ" ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ! ΚΑΤΑΡΑ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ !

Έβγαλαν και αφίσα για να διαφημίσουν την οικουμενιστική βραδιά συμπροσευχής στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012.



ΠΗΓΗ:   http://aktines.blogspot.com/2012/01/21-2012.html

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ "ΑΟΡΑΤΟ ΧΕΡΙ" ΠΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ !

Τα πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών! Πριν από 110 Χρόνια!




Έτος 1902: Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών  βλέπουν το φως της δημοσιότητας στη Ρωσία με την έκδοση του Sergel Nilus. Η ευρύτατη διάδοσή τους τα επόμενα χρόνια θα διχάσει τις απόψεις καθώς θα θεωρηθούν από άλλους ως αντιεβραϊκή προπαγάνδα και απο άλλους ως μεθόδευση της παγκόσμιας κυριαρχίας τους.

ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΨΕΥΣΗ . ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΔΙΑΨΕΥΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΨΕΥΣΗ !

Πάτρα: Παραλίγο παρεξήγηση από μια φωτογραφία με έναν "μασκαρά" παπά!

Διαβεβαιώσεις από τον Καρναβαλικό Οργανισμό ότι δεν πρόκειται να εμφανιστεί στην τελετή έναρξης


Πάτρα: Παραλίγο παρεξήγηση από μια φωτογραφία με έναν "μασκαρά" παπά! Διαβεβαιώσεις από τον Καρναβαλικό Οργανισμό ότι δεν πρόκειται να εμφανιστεί στην τελετή έναρξης


Μια φωτογραφία ήταν αρκετή για να προκαλέσει αναστάτωση σε καποιους ιερείς. Μέχρι και σήμερα το πρωί, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το thebest.gr, ιερείς της πόλης εμφανίζονταν ενοχλημένοι εξαιτίας μιας φωτογραφίας, όπου εμφανίζεται ένα από τα μέλη συγκροτήματος, που θα λάβει μέρος στην τελετή έναρξης του καρναβαλιού και είναι "μασκαρεμένος" παπάς.

ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΣ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ! ΟΤΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΒΕΒΑΙΟΙ !

ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ:ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΕ ΜΝΗΜΑ ΜΙΚΡΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ;



To μωρό που βλέπετε στην φωτογραφία νά 'χει στην αγκαλιά του ο Κύριος έχει κοιμηθεί.
Απαρηγόρητος ο Πατέρας από τον μοιραίο αυτό χαμό του γιού του έκλεγε και οδυρώταν.
 
Την ώρα του ύστατου χαίρε όμως κατάφερε να βρεί το κουράγιο, να πάρει μια φωτογραφική μηχανή και να φωτογραφήσει το νεκρό μοναχοπαίδι του μέσα στο φέρετρο (μνήμα) λίγο πριν την ταφή..

Κατά την εμφάνιση του φίλμ όμως η φωτογραφία που εμφανίστηκε κατά θαυμαστό τρόπο είναι αυτή που βλέπουμε τώρα και η οποία ήταν ένα μύνημα παρηγορίας από τον Κύριο πρός τον απαρηγόρητο πατέρα.
Η ανάρτηση αυτή είναι αναδημοσίευση από το agioritikovima με κάθε επιφύλαξη για τη γνησιότητα του.

Προφητεία τού Γέροντα Σίμωνα Αρβανίτη για την Ελλάδα


http://vatopaidi.files.wordpress.com/2009/03/simon-arvanitis-3.jpg
Προφητεία τού Γέροντα Σίμωνα Αρβανίτη
(απομαγνητοφωνημένη)


Επέρχεται η κάθαρσις. Θα την ανυψώσει την Ελλάδα ο Θεός, θα την δοξάσει ... ...


Προφητεία του Γέροντα Σίμωνα Αρβανίτη, Μονής Αγίου Παντελεήμονα Νέας Πεντέλης, παρμένη από το βιβλίο του Μοναχού Ζωσιμά: "Ιερομόναχος Σίμων Αρβανίτης 1901-1988, η ζωή και το έργο του".
Σήμερα όμως, έχουμε ανάγκη να θέλουμε νά κάνουμε κάτι τοιούτο, γιά νά ίδωμεν ότι, ότι μπορούμε σήμερα στήν ζωήν αυτήν, νά φέρομε ωραία αποτελέσματα, διότι όπως βλέπουμε σήμερα τόν κόσμο γενικώς,

ΜΕ ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ... ΜΟΝΟΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΙΖΕΡΙΑΣ ΜΑΣ !

ΜΑααα ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΕΚΕΙ;;;;;

Είναι να απορεί κανείς, πως βρέθηκαν εκεί που βρέθηκαν….
Δείτε και τα υπόλοιπα απίστευτα:

ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ !


ΜΠΟΡΕΙ, ΜΠΟΡΕΙ! ΑΦΟΥ ΤΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΤΑΓΟΙ ΜΑΣ, ΜΠΟΡΕΙ ! ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ, Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ! ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΟΡΚΙΣΘΕΙ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΠΗΔΑΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ !

Συγνώμη αλλά αυτή δεν μπορεί να είναι η εκκλησία του Χριστού.

Με αφορμή το άρθρο:
Ορθόδοξοι, Ρ/Καθολικοί, Προτεστάντες και Αρμένοι θα συμπροσευχηθούν
θα θέλαμε να εκφράσουμε τους προβληματισμούς μας. Πόσο εποικοδομητικές είναι αυτές οι συμπροσευχές και τελικά σε ποιον προσεύχονται όλοι αυτοί που θα μαζευτούν για να; Αν δεν κάνω λάθος οι Ιερές Σύνοδοι με το φωτισμό του Αγίου πνεύματος είναι αυτές που.....

ΨΑΛΛΕΙ Ο κ. ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΑΛΙΑΔΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΟΡΟΙ  ΥΜΝΟΙ

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ;

ΣΟΚ: Πενταμελής οικογένεια ζει σε σπηλιά!

Ακούγεται σαν ψέμα, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό το γεγονός ότι μια πενταμελής οικογένεια προσπαθεί να επιβιώσει έχοντας μετατρέψει με πενιχρά και πρωτόγονα μέσα σε κατάλυμα διαβίωσης μια σπηλιά στην περιοχή της Χρυσοπηγής στο Ηράκλειο, μην έχοντας άλλες δυνατότητες για την κάλυψη των αναγκών της στέγασής της.

Όταν πέρυσι το χειμώνα ο......
άνδρας της οικογένειας προσπάθησε να σκεπάσει τη σπηλιά με ελενίτ, κάποιος τον κατήγγειλε στην Πολεοδομία, η οποία και παρενέβη, του επέβαλε πρόστιμο και τον οδήγησε μάλιστα στο αυτόφωρο!



Πηγή: troktiko.eu

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΕ, ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΙ, ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΙ, ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΕ ΣΑΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ !

Με αυτούς τους Ιερείς πρέπει να συμπροσευχηθούν οι δικοί μας Πατέρες;





Ένας βαπτιστής ιερέας με τη συμπαράσταση της συζύγου του προσπαθεί να πείσει τους πιστούς της ενορίας του για τα οφέλη που έχει το… σεξ στο γάμο! Για το λόγο αυτό ανέβασε ένα κρεβάτι στην ταράτσα της εκκλησίας του και μπήκε μέσα σε αυτό με την πανέμορφη σύζυγό του.

ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΣΚΕΠΤΕΣΘΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ, ΡΙΧΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΚΩΜΩΔΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΦΕΤΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ !!





ΕΛΕΟΣ: ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΗΝ ΚΟΥΡΜΠΑΝΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ! ΔΙΑΣΥΡΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΗΣ! Εκτύπωση E-mail
17.01.12
 Image
Παπάς στην Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, από το συγκρότημα που επέλεξε ο Δήμος Πατρέων να κορυφώσει μουσικά τις επίσημες εκδηλώσεις
Embarassed

Απίστευτο, κι όμως ….Δημαρικό:
Ο Δήμος Πατρέων θα παρουσιάσει μουσικό δρώμενο και συναυλία, με πρωταγωνιστή πρόσωπο, το οποίο θα υποδύεται τον …Παπά, στην επίσημη Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού!
Όλα αυτά, από το συγκρότημα “The Burger Project”, που τουλάχιστον σε εμάς μπορεί να είναι παντελώς άγνωστο ως όνομα, αλλά αυτό όμως δεν μας εμποδίζει να πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι και σημαντικό σε καλλιτεχνικό επίπεδο.

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ "ΕΚΚΛΗΣΙΑ" ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΑΙ Σ΄ ΑΥΤΗΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΤΑΞΟΥΝ !

Συγνώμη αλλά αυτή δεν μπορεί να είναι η εκκλησία του Χριστού...



 Με αφορμή το άρθρο:


Ορθόδοξοι, Ρ/Καθολικοί, Προτεστάντες και Αρμένοι θα συμπροσευχηθούν


θα θέλαμε να εκφράσουμε τους προβληματισμούς μας. Πόσο εποικοδομητικές είναι αυτές οι συμπροσευχές και τελικά σε ποιον προσεύχονται όλοι αυτοί που θα μαζευτούν ; Αν δεν κάνω λάθος οι Ιερές Σύνοδοι με το φωτισμό του Αγίου πνεύματος είναι αυτές που έχουν καταδικάσει ως αιρετικούς όλους αυτούς που έχουν απομακρυνθεί από την Αλήθεια.

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟΥΤΖΙΚΟ Η ΔΩΡΕΑΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑ !

Αναμονή 10 μήνες για ένα χειρουργείο στη Ρόδο!

Πως μπορεί άραγε κάποιος να μετατρέψει 131 εργαζόμενους σε 290;

Με έναν μαγικό τρόπο το υπουργείο Υγείας μπορεί.

Και το αποδεικνύει αυτό στην πράξη στο νοσοκομείο της Ρόδου όπου πρόσφατα ο διοικητής του Νοσοκομείου παραιτήθηκε με βολές κατά του Ανδρέα Λοβέρδου και διαμαρτυρόμενος για την έλλειψη προσωπικού που καθιστά τη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος επικίνδυνη.

ΠΕΡΙ ΣΑΡΚΟΛΑΤΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ  π.  ΤΙΜΟΘΕΟΥ

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟΙ ΑΠ' ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ "ΦΡΕΣΚΟ" ! 'Η ΤΕΛΙΚΑ Η ΜΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Ο ... ΕΦΡΑΙΜ !

Θεσσαλονίκη: Στα άδυτα της ''μαφίας'' -Τρανταχτά ονόματα, εκβίαζαν και ξέπλεναν ''μαύρο χρήμα''!


Νομιμοποιούσαν τα παράνομα έσοδα με κερδισμένα δελτία του ΟΠΑΠ που εξασφάλιζαν έναντι χρηματικής αμοιβής

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑΜΕ, ΛΕΜΕ, ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΜΕ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΧΡΕΩΚΟΠΙΕΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ! ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ "ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΟΥΜΕ" ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ !

Επιμένει να... χρεοκοπήσει την Ελλάδα η Fitch


Ένα από τα υψηλόβαθμα στελέχη της Fitch ο Edward Parker, managing director, δεν μιλάει απλά για χρεοκοπία, δίνει και ημερομηνία.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Ἀθανάσιος ὁ Μέγας

Ὁ Μέγας Ἀθανάσιος γεννήθηκε κατὰ τὸ ἔτος 295 μ.Χ. στὴν Ἀλεξάνδρεια ἀπὸ Χριστιανοὺς γονεῖς. Ἔτυχε ἐπιμελημένης ἐκπαιδεύσεως φιλοσοφικῆς καὶ θεολογικῆς. Κατὰ τὴ νεανική του ἡλικία συνδέθηκε μὲ τὸν Μέγα Ἀντώνιο καὶ ἀσκήτευσε μαζί του στὴν ἔρημο. Στὴν ἀρχὴ χειροθετήθηκε ἀναγνώστης τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἀλεξανδρείας καὶ τὸ 318 μ.Χ. ἦταν ἤδη διάκονος. Τὸ ἔτος 325 μ.Χ. συνοδεύει τὸν γέροντα Πατριάρχη Ἀλεξανδρείας Ἀλέξανδρο στὴ Νίκαια, ὅπου συγκλήθηκε ἡ Α’ Οἰκουμενικὴ Σύνοδος, «τοῦ χοροῦ τῶν διακόνων ἡγ ...
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Κύριλλος Πατριάρχης Ἀλεξανδρείας

Ὁ Ἅγιος Κύριλλος ἔζησε κατὰ τοὺς χρόνους τοῦ αὐτοκράτορα Θεοδοσίου τοῦ Μικροῦ (408 – 450 μ.Χ.) καὶ γεννήθηκε περὶ τὸ 370 ἢ 375 μ.Χ. στὴν Ἀλεξάνδρεια ἀπὸ εὔπορους γονεῖς τῆς ἑλληνικῆς κοινωνίας τῆς πόλεως. Ἦταν θερμοῦ καὶ ζωηροῦ χαρακτῆρος, ἀνήσυχος, τολμηρός, ἐνεργητικὸς καὶ πολὺ δραστήριος. Διακρινόταν γιὰ τὴν εὐστροφία, τὴν ταχύτητα καὶ ἀποφασιστικότητα  τῶν ἐνεργειῶν του καί, κυρίως, γιὰ τὴν ἐπιμονή, ὁρμητικότητα καὶ τὸ ἀνυποχώρητο στὶς ἐπιδιώξεις τῶν σκοπῶν γιὰ τοὺς ὁποίους ἀγωνιζότα ...
περισσότερα...

Ἡ Ἁγία Θεοδούλη ἡ Μάρτυς

Ἡ Ἁγία Μάρτυς Θεοδούλη καταγόταν ἀπὸ τὰ Ἀνάζαβρα καὶ ἔζησε στὰ χρόνια του αὐτοκράτορα Διοκλητιανοῦ (284 – 305 μ.Χ.). Ἐπ& ...
περισσότερα...

Οἱ Ἅγιοι Ἑλλάδιος, Θεόδουλος, Βοήθος, Εὐάγριος καὶ Μακάριος οἱ Μάρτυρες

Ὁ Ἅγιος Ἑλλάδιος ἦταν Κομαντερήσιος. Οἱ Ἅγιοι αὐτοί, ἤσαν εἰδωλολάτρες καὶ πίστεψαν στὸν Χριστὸ διὰ τῆς Ἁγί&al ...
περισσότερα...

Ἡ Ἁγία Ξένη ἡ Μάρτυς

Δὲν ἔχουμε λεπτομέρειες γιὰ τὸν τόπο καὶ τὸν χρόνο τοῦ Μαρτυρίου τῆς Ἁγία Ξένης. Ἡ μόνη πληροφορία, ἀναφέρει ὅτι Μα&rh ...
περισσότερα...

Ὁ Ὅσιος Μαρκιανὸς

Ὁ Ὅσιος Μαρκιανὸς γεννήθηκε καὶ ἀνατράφηκε στὴν πόλη Κύρρο. Περιφρόνησε τὰ ἐγκόσμια καὶ ἀναχώρησε γιὰ τὴν ἔρημο, ὅπ ...
περισσότερα...

Ὁ Ὅσιος Ἐφραίμιος

Ὁ Ὅσιος Ἐφραίμιος ἀναφέρεται στὸν Σιναϊτικὸ Κώδικα 150.Δὲν ἔχουμε περισσότερες λεπτομέρειες γιὰ τὸν βίο τοῦ Ὁσίου.
περισσότερα...

Ὁ Ὅσιος Σιλβανὸς ὁ ἐν Παλαιστίνῃ ἀσκήσας

Δὲν ἔχουμε λεπτομέρειες γιὰ τὸν βίο τοῦ Ὁσίου.
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Ἰωακεὶμ ἐκ Βουλγαρίας

Ὁ Ἅγιος Ἰωακεὶμ καταγόταν ἀπὸ τὴ Βουλγαρία καὶ ἔζησε τὸν 13ο αἰώνα μ.Χ. Διδάχθηκε τὸ μοναχικὸ βίο τοῦ Ἁγίου Ὄρους καὶ ἐξελέγη Ἀρχιεπίσκοπος Τυρνόβου. Ὅταν ὁ αὐτοκράτορας τῆς Νίκαιας, Ἰωάννης Δούκας Βατάτζης (1222 – 1254), τὸν ὁποῖο ἡ Ἐκκλησία τιμᾶ ὡς Ἅγιο († 4 Νοεμβρίου), συμμάχησε μὲ τὸν ἡγεμόνα τῶν Βουλγάρων Ἰωάννη Ἀσσὰν τὸν Β’ (1218 – 1241) καὶ τέλεσε τὸν γάμο τοῦ υἱοῦ αὐτοῦ Θεοδώρου μετὰ τῆς θυγατέρας τοῦ Ἀσσὰν Ἑλένης στὴ Λάμψακο τῆς Μικρᾶς Ἀσίας, τότε ὁ Ἀρχιεπίσκοπος Τυρνόβου ἀναγορεύθηκ ...
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Μάξιμος Ἐπίσκοπος Οὐγγροβλαχίας

Ὁ Ἅγιος Μάξιμος γεννήθηκε στὴν Σερβία καὶ ἦταν υἱὸς τοῦ ἡγεμόνα τῶν Σέρβων Ἁγίου Στεφάνου Βράνκοβιτς τοῦ Τυφλοῦ († 10 Δεκεμβρίου) καὶ τῆς Ἁγίας Ἀγγελίνας († 30 Ἰουλίου). Τὸ κοσμικό του ὄνομα ἦταν Γεώργιος. Ὁ νεαρὸς πρίγκιπας ἐγκατέλειψε τὴν κοσμικὴ δόξα καὶ ἔγινε μοναχὸς στὴ Μονὴ Μανάσσια τῆς κεντρικῆς Σερβίας. Λόγω τῶν ἐπιδρομῶν τῶν Τούρκων, κατέφυγε στὴ Ρουμανία, ὅπου καὶ χειροτονήθηκε Ἐπίσκοπος Οὐγγροβλαχίας. Ὅταν ἔφθασε σὲ βαθὺ γῆρας ἀποσύρθηκε στὴ Μονὴ Κρούσεντολ τῆς Σερβίας καὶ κοιμήθηκ ...
περισσότερα...

Ὁ Ὅσιος Ἀθανάσιος ὁ διὰ Χριστὸν Σαλός

Ὁ Ὅσιος Ἀθανάσιος τοῦ Ναβολόσκυϊ καταγόταν ἀπὸ τὴν περιοχὴ Καργκοπὸλ τῆς Ρωσίας καὶ ἔζησε μεταξὺ τοῦ 16ου κ ...
περισσότερα...

Ὁ Ὅσιος Ἀθανάσιος ἐκ Ρωσίας

Ὁ Ὅσιος Ἀθανάσιος τοῦ Σγιαντέμσκϊυ ἔζησε τὸν 16ο αἰώνα μ.Χ. Ξεκίνησε τὸν ἀσκητικὸ βίο ἀπὸ τὴ μονὴ τοῦ Βάλαμο τῆς Φιλαν ...
περισσότερα...

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ