Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

Κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης έλεγε προ διμήνου στο iefimerida.gr ότι «αν ο Φώτης
Υπερψηφίστηκε με 52 ψήφους υπέρ, 36 κατά και ένα «παρών», στο Γ' Θερινό Τμήμα της
Ζουν με το στίγμα του βαμπίρ. Σε όλη τη σύντομη ζωή τους παλεύουν για να

ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ !!!


ΑΠΟΕΛ: Εκπληκτικό, Ελπιδοφόρο, Αγωνιστικό, Εθνικό, Συγκινητικό, Υπέροχα Ελληνικό. Ας τιμωρηθείς ΑΠΟΕΛ από τους γραικύλους ευρωπαίους τουρκόφιλους. Τόσα παλληκάρια τιμούμε στους αγώνες σου.

Posted by spitha80 στο Οκτωβρίου 1, 2014

αποελ 

Εντυπωσιακό και συνάμα ανατριχιαστικό κορεό δημιούργησαν οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ στη νότια κερκίδα κατά την είσοδο των παικτών στον αγωνιστικό χώρο στο παιχνίδι με τον Άγιαξ.

Οι πορτοκαλί σχημάτισαν την μοιρασμένη πατρίδα, την Κύπρο, με κόκκινο χρώμα στις κατεχόμενες περιοχές και μαύρο φόντο γύρω της. Λίγο μετά, όμως, η συνέχεια ήταν πιο εντυπωσιακή (απολαύστε την μέσω του βίντεο)…

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΤΟ ΣΗΜΕΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ Η ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑ ΦΛΟΥΡΙΑ !!!


Ανέκδοτο

Πάει ο Κωστίκας στην Παναγία του Σουμελά και προσεύχεται μπροστά στην εικόνα.
- Αχ Παναγιά μου, σε παρακαλώ κάνε με να κερδίσω στο λόττο 5.000.000 και θα προσφέρω 500.000 στο ναό σου.
Περιμένει γύρω στις δυο βδομάδες κι αφού βλέπει πως δεν κερδίζει πηγαίνει ξανά στο ναό.

Αποθήκευση φρούτων και λαχανικών σε κελάρια

Posted: Αυγούστου 29, 2014 at 9:30 μμ, Last Updated:
αποθήκευση-φρούτων-και-λαχανικών-σε-κελάρια
Αποθήκευση φρούτων και λαχανικών σε κελάρια Χρησιμοποιήστε αυτές τις βασικές οδηγίες αποθήκευσης, για να κρατήσετε αυτά που παράγει ο κήπο σας φρέσκα για πολλούς μήνες. Στην παρακάτω λίστα, τα προϊόντα ταξινομούνται με σειρά προτεινόμενης θερμοκρασίας, με πληροφορίες σχετικά με τη συγκομιδή και τον τρόπο αποθήκευσης τους. Φυλάξτε αυτές τις ποικιλίες σε 0 έως 4 βαθμούς Κελσίου με 90 – 95% υγρασία.
Μήλα

Προσευχή ευγνωμοσύνης προς τον Κύριο

  • Από  askitikon.eu
Προσευχή ευγνωμοσύνης προς τον Κύριο
Φιλάνθρωπε Κύριε, πώς δε λησμόνησες τον αμαρτωλό δούλο σου, αλλά γεμάτος έλεος με είδες από τη δόξα σου και μου εμφανίστηκες με ακατάληπτο τρόπο!

Εγώ πάντοτε σε προσέβαλλα και σε λυπούσα. Συ όμως, Κύριε, για τη μικρή μου μετάνοια μου έδωσες να γνωρίσω τη μεγάλη σου αγάπη και την άμετρη αγαθότητά σου.


Το ιλαρό και πράο βλέμμα σου έθελξε την ψυχή μου. Τί να σου

Γέροντας Παΐσιος «Η πολλή αγάπη τους φιλότιμους τους κάνει πιο φιλότιμους...»

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Γέροντας Παΐσιος «Η πολλή αγάπη τους φιλότιμους τους κάνει πιο φιλότιμους...»
- Γέροντα, ο Αββάς Ποιμήν λέει: «Μάθε τι θέλει ο αδελφός και ανάπαυσέ τον». Τί θέλει να πη ακριβώς;

- Εννοεί να μάθης τι ανάγκη έχει ο αδελφός σου, ο πλησίον σου, και ανάλογα να τον αναπαύσης, με την καλή έννοια. Γιατί και η αγάπη χρειάζεται διάκριση.

Αν κάποιος λ.χ. είναι γαστρίμαργος, δεν πρέπει να του δίνης συνέχεια νόστιμα φαγητά, γιατί αυτό θα τον βλάψη. Θα κάνεις νόστιμο φαγητό για έναν που έχει ανορεξία, για να μπορέση να το

Στον άνθρωπο που δεν βλέπει καθαρά τον εαυτό του: Για τα πάθη.

  • Από  askitikon.eu
Στον άνθρωπο που δεν βλέπει καθαρά τον εαυτό του: Για τα πάθη.
Οι άλλοι σου λένε ότι έχεις ένα απαίσιο πάθος , αλλά εσύ δεν τους πιστεύεις. Γιατί δεν τους πιστεύεις; Δεν ξέρεις ότι τη δυσμορφία του προσώπου μας την προσέχουν οι άλλοι πάντα πριν από εμάς;

Το μάτι τα βλέπει όλα εκτός από τον εαυτό του. Οι άλλοι βλέπουν το πρόσωπό μας και χωρίς καθρέπτη, ενώ εμείς μόνο με καθρέπτη.

Για την ψυχή μας καθρέπτης είναι ο Χριστός. Κοίταξε τον Χριστό- παρατήρησε για πολύ καιρό Αυτόν στον καθρέπτη της ψυχής σου-

Να κάνεις προσευχή μέχρι τέλους στον Θεό με όλη την καριδά σου

  • Από  askitikon.eu
Να κάνεις προσευχή μέχρι τέλους στον Θεό με όλη την καριδά σου
Μάθε να προσεύχεσαι. Βίαζε τον εαυτόν σου εις την προσευχήν. Κατά αρχάς θα εύρης δυσκολίαν , ύστερον όμως όσον περισσότερον βιάζης τον εαυτόν σου, τόσον ευκολώτερον θα προσεύχεσαι.

Εις την αρχήν όμως είναι πάντοτε αναγκαίον να βιάζη κανείς τον εαυτό του.


Η καρδία μας κάθε ημέρα αποθνήσκει πνευματικώς. Και μόνον θερμή προσευχή συνοδευόμενη με δάκρυα την ζωογονεί και την

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Ἀνανίας ὁ Ἀπόστολος


Ὑπακούετε «ἐκ καρδίας εἰς ὂν παρεδόθητε τύπον διδαχῆς». Κάνετε ὑπακοὴ μὲ ὅλη τὴν καρδιά σας στὸν ἀκριβὴ κανόνα τῆς χριστιανικῆς διδασκαλίας. Τέτοιος ἄνθρωπος ὑπακοῆς στὸν Θεὸ ἦταν καὶ ὁ ἀπόστολος Ἀνανίας. Διότι, ὅταν ὁ Θεὸς τοῦ εἶπε μὲ ὅραμα νὰ συναντήσει τὸ Σαῦλο, ποὺ ἦταν ὁ φόβος καὶ ὁ τρόμος τῶν χριστιανῶν, ἔκανε ὑπακοὴ στὰ λόγια τοῦ Κυρίου. Ἀμέσως πῆγε στὴν Εὐθεῖα ὁδὸ καὶ ἀναζήτησε τὸ σπίτι τοῦ Ἰούδα, ὅπου ἦταν ὁ Σαῦλος. Τὸν θεράπευσε, τὸν βάπτισε χριστιανό, καὶ ἔπειτα αὐτός, μὲ τὸ ὄνομα ...
περισσότερα...

Για τους καρπούς της πίστης

  • Από  askitikon.eu
Για τους καρπούς της πίστης
Όσο για σας ήταν η αμαρτία κάποτε γλυκιά, τόσο σας είναι τώρα απεχθής . Διαβάσατε πολλή φιλοσοφία , από τον Πλάτωνα ως τον Μπέρκλεϋ. Είναι πολύ.
Δεν ξέρατε πού να σταματήσετε. Η μια φιλοσοφική κοσμοθεωρία αναιρούσε την άλλη. Ό,τι ένας φιλόσοφος πίστευε ως αλήθεια, ο άλλος το παρουσίαζε ως ψέμα.
Ό,τι ο ένας έβαφε άσπρο, ο άλλος το επάλειφε μαύρο. Δεν ξέρατε πού βρίσκεται η αλήθεια και αυτό σας καταπίεζε σφοδρά. Τελικά

Ο άνθρωπος επλάσθη διά να απολαμβάνει αιωνίως τον Θεόν

  • Από  askitikon.eu
Ο άνθρωπος επλάσθη διά να απολαμβάνει αιωνίως τον Θεόν
Όπως το λιβάνι στο θυμιατό θα μπορούσες να λιώνεις προς δόξαν Θεού, και αυτή να είναι η αμοιβή σου. Όμως ο Θεός θέλει να είναι Αυτός ο Ίδιος μισθός σου, ανίσως και εργάζεσαι θεοφιλώς κάθε αρετή.
Ο ίδιος ό Θεός θέλει να είναι «ὁ στεφανῶν καί ὁ στέφανός σου». Και ως άκρον και άπειρον αγαθόν όπου είναι ό Θεός, ημπορεί.

Η εξομολόγηση ενός απελπισμένου στον παπα-Κοδράτο

  • Από  askitikon.eu
Η εξομολόγηση ενός απελπισμένου στον παπα-Κοδράτο
Την εποχή που ζούσε ο παπα-Κοδράτος στην Ι.Μ. Καρακάλλου επεσκέφθη το Άγιον Όρος ένας λαϊκός προσκυνητής που ήθελε να εξομολογηθεί τις μεγάλες του αμαρτίες.
Πήγε στις Καρυές, στον π. Αβέρκιο που έφτιαχνε κομπολόγια, και ζητούσε επίμονα εξομολόγο.

Ο π. Αβέρκιος θεώρησε καλό να τον στείλει στην Ι. Μονή Κουτλουμουσίου που βρίσκεται κοντά στις Καρυές. Ήταν καλός πνευματικός, αλλά αυστηρός στους κανόνες, που τους έβαζε χωρίς επιείκεια.

Ο άνθρωπος πήγε στο Κουτλουμούσι και εξομολογήθηκε.

ΜΩΡΕ, ΑΝ ΕΞΑΡΤΙΟΤΑΝ ΑΠΟ ΣΕΝΑ, ΘΑ ΤΟ ... ΒΟΥΛΙΑΖΕΣ ΚΙΟΛΑΣ !!! ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ... ΑΛΛΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ... !!!

Αλέξης Τσίπρας: Όταν θα γίνω κυβέρνηση θα καταργήσω το Άβατο του Αγίου Όρους. Το ακούτε άγιοι Πατέρες;

Posted: Αυγούστου 28, 2014 at 1:05 μμ, Last Updated:

tsipras-agio-oros Ο Τσίπρας στο αεροπλάνο για το Αγιο Ορος: Τι αποκάλυψε στη βουλευτή της ΝΔ, Μαρία Αντωνίου

Η πρόσφατη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Άγιο Όρος συζητήθηκε επί μακρόν – πριν, αλλά και μετά την πραγματοποίησή της, τόσο από πολιτικούς, όσο και από ιεράρχες. Τώρα αναδεικνύεται μια άλλη πτυχή των σκέψεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, ο κ. Τσίπρας επιθυμεί να
Το μυθικό “Σπήλαιο των Λιμνών” στα Κάστρια Αχαίας – Ένα σπάνιο δημιούργημα της φύσης [Εικόνες Βίντεο] Posted: Αυγούστου 28, 2014 at 7:00 μμ, Last Updated:
το-μυθικό-σπήλαιο-των-λιμνών
 Στο χωριό Καστριά της Αχαΐας 60 χλμ. από την Τρίπολη και 9 χλμ. από την Κλειτοριά βρίσκεται το ξακουστό «Σπήλαιο των Λιμνών». Είναι ένα σπάνιο δημιούργημα της φύσης.
Εκτός από τους λαβυρινθώδεις διαδρόμους, τις μυστηριώδεις στοές και τους παράξενους σταλακτιτικούς σχηματισμούς το «Σπήλαιο των Λιμνών» έχει κάτι το αποκλειστικά δικό του, που δεν υπάρχει σε άλλα γνωστά σπήλαια. Είναι οι αλλεπάλληλες κλιμακωτές και μάλιστα σε τρεις ορόφους λίμνες του, που το καθιστούν μοναδικό στο είδος του στον κόσμο.

Ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλὸς: «Χωρὶς θρησκεία καὶ ἑλληνικὴ γλώσσα, διαλύεται ἡ Πατρίδα μας»

Posted: Αυγούστου 28, 2014 at 10:27 μμ, Last Updated:
αγιος κοσμας γλωσσα θρησκεια ελλαδα
Τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αἰτωλίας καὶ Ἀκαρνανίας Κοσμᾶ
Ὁ Ἅγιος Κοσμᾶς ἤθελε νὰ διδάσκεται ἡ ἑλληνικὴ γλώσσα, στὴν ὁποία εἶναι γραμμένο τὸ Εὐαγγέλιο, ὅπως ἔλεγε. Γι’ αὐτὸ καὶ ἤθελε νὰ μάθουν ὅλα τὰ παιδιὰ Ἑλληνικὰ καὶ ἵδρυσε, Ἑλληνικὰ Σχολεῖα. Διότι γνώριζε ὅτι, ἂν σταματήσουν «νὰ μαθαίνουν Ἑλληνικὰ μέσω τῶν Ἑλληνικῶν σχολείων», θὰ ἀποκοποῦν ἀπὸ τὶς ρίζες τους, δηλαδὴ ἀπὸ τὸ Ἔθνος τους. Γιατί χωρὶς Παιδεία θὰ χάσουν καὶ Θρησκεία καὶ Πατρίδα. Ἦρθε ἀντιμέτωπος μὲ τὴν χρῆσι τῆς ἀλβανικῆς καὶ βλάχικης γλώσσας, διότι ὑποχωροῦσε ἡ ἑλληνική.

Απληστία, τσιγγουνιά και ελεημοσύνη

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Απληστία, τσιγγουνιά και ελεημοσύνη
Ο στάρετς αγωνιζόταν επίμονα κατά της τσιγγουνιάς και της απληστίας, της ασυμπάθειας προς το πλησίον, για την άκαρπη συσσώρευση του πλούτου.
Έλεγε ότι τέτοιοι άνθρωποι , που ζουν μόνο για τη δική τους ικανοποίηση, που δεν θέλουν να σκέφτονται τους φτωχούς αδελφούς τους, είναι όμοιοι με τον άπληστο πλούσιο του Ευαγγελίου.
Ο στάρετς καλούσε τους ανθρώπους που είχαν πλούτο να βοηθούν

Περί βασκανίας και βασκάνου

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Περί βασκανίας και βασκάνου
Βασκανία είναι άδικη έχθρα εναντίον αυτού που απολαμβάνει κάποιο αγαθό, έχθρα διηνεκής και ακατάλυτη. Η βασκανία είναι δύσκολο πάθος, που παρασύρει, ώστε να περιφρονήσει κανείς ακόμη και την δική του σωτηρία.
Η βασκανία αμαυρώνει τα καλά. Ο θείος Χρυσόστομος λέει τα εξής για τη βασκανία: «Ένα ακόμη πάθος που κυβερνά τη ζωή των ανθρώπων, καταφθείροντας την καρδιά...
όπως η σκουριά το σίδερο, είναι η βασκανία? έχει βέβαια πολλά

Ποιό είναι το κέρδος γνωρίζοντας πότε θα γίνει η συντέλεια;

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Ποιό είναι το κέρδος γνωρίζοντας πότε θα γίνει η συντέλεια;
«Για τους χρόνους όμως και τους καιρούς, αδελφοί, δεν έχετε ανάγκη να σας γράψουμε». Γιατί δεν είπε, ότι κανείς δεν γνωρίζει ; γιατί δεν είπε, ότι δεν έχει αποκαλυφθή, αλλά «δεν έχετε ανάγκη να σας γράψουμε»;
Διότι με εκείνο τον τρόπο θα τους στενοχωρούσε περισσότερο, λέγοντας όμως έτσι θα τους παρηγόρησε. Διότι το «δεν έχετε ανάγκη» , δεν άφησε να ερευνούμε αυτό και σαν περιττό και σαν ασύμφορο.
Γιατί ποιό είναι, ειπέ μου, το κέρδος; Ας υποθέσουμε ότι η

Ζωή σε αδιάλειπτη ένωση με την Εκκλησία

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Ζωή σε αδιάλειπτη ένωση με την Εκκλησία
Ζωή σε αδιάλειπτη ένωση με την Εκκλησία. Πόσο απαραίτητο είναι ν’ ανήκει ο άνθρωπος στη Μία, Αγία, Ορθόδοξη Εκκλησία.

Πρέπει οπωσδήποτε ν’ ανήκουμε στην αληθινή Εκκλησία, Κεφαλή της οποίας είναι ο παντοδύναμος Κύριος, ο άρχοντας της ζωής και του θανάτου, ο Ιησούς Χριστός.

Η Εκκλησία είναι η βασιλεία Του, που μάχεται με τις αρχές, με τις

Εξομολόγηση, να δένουμε το τραύμα της ψυχής μας

  • Από  desk Agioritikovima.gr

15- Γέροντα, όταν στον αγώνα μου έχω πτώσεις, πανικοβάλλομαι.

- Μη φοβάσαι. Αγώνας είναι και θα έχουμε και τραύματα. Με την εξομολόγηση αυτά θεραπεύονται. Βλέπεις, οι στρατιώτες στον πόλεμο, όταν τραυματίζονται επάνω στην μάχη, τρέχουν αμέσως στον γιατρό, δένουν το τραύμα τους και συνεχίζουν να πολεμούν φιλότιμα. Εν τω μεταξύ αποκτούν και πείρα από τον τραυματισμό και προφυλάγονται καλύτερα, ώστε να μην ξανατραυματισθούν.

Άγιος Σεραφείμ του Σαρώφ:Οι Κοσμικοί και ο Γάμος

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Άγιος Σεραφείμ του Σαρώφ:Οι Κοσμικοί και ο Γάμος
Και τώρα ας περάσουμε τις διδαχές του Αγ. Σεραφείμ για εκείνους που ζουν στον κόσμο.

Καθώς διαβάζει κανείς για τις σχέσεις του π. Σεραφείμ με τους κοσμικούς και τις νουθεσίες του προς αυτούς, αισθάνεται δέος, συντριβή και μερικές φορές ακόμη και κατάπληξη, βλέποντας με τι αγάπη και τρυφερότητα τους μεταχειριζόταν.

Μερικές φορές μάλιστα φαίνεται σαν να προτιμούσε αυτούς από τους θρησκεύοντες.

Αναβάλλω την Εξομολόγηση

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Αναβάλλω την Εξομολόγηση
Κάποιος είπε: «Τα θαύματα του Κυρίου είναι παραβολές και οι παραβολές θαύματα»! Κάθε παραβολή ένα θαύμα, γιατί κρύβει μια υπέροχη αλήθεια. Η παραβολή του Ασώτου είναι το θαύμα των θαυμάτων, η ελπίδα όλων των αμαρτωλών, ο δρόμος για τη σωτηρία του ανθρώπου.

Ο νεαρός άσωτος αρχικά παρουσιάζεται αλαζόνας, υπερήφανος, αχάριστος προς τον πλούσιο πατέρα του! Έλαβε μια τεράστια

Τα θεμέλια της σωτηρίας μας: Ομολογία και πνευματικός αγώνας

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Τα θεμέλια της σωτηρίας μας: Ομολογία και πνευματικός αγώνας
Πρέπει ανοιχτά να ομολογούμε τον Χριστό. Αυτό είναι μεγάλη αρετή. Πόσοι χριστιανοί υπάρχουν που λένε: «Πιστεύω στον Θεό», αλλά στην πράξη δεν πιστεύουν!

Πόσα χείλη μένουν βουβά, όταν χρειάζεται να υπερασπιστούν μέσα στην κοινωνία τη δόξα του Θεού και των Αγίων Του!


Ο εχθρός Διάβολος προσπαθεί τόσο πολύ για να σβήσει την πίστη από την καρδιά και να φέρει στη λήθη τις αλήθειες του

Η πνευματική μελέτη προ της Προσευχής

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Η πνευματική μελέτη προ της Προσευχής
Γέροντα, δεν σκιρτάει η καρδιά μου για την προσευχή και, όταν βλέπω να περνάη η ώρα χωρίς να κάνω τίποτε, με πιάνει σφίξιμο και στενοχώρια.
-   Μελετάς καθόλου προηγουμένως;


-   Συνήθως, όχι.

-   Γιατί; Δεν είπαμε να μελετάς πρώτα, για να γλυκαθή η καρδιά; Εσύ δεν τρως πνευματικά, γι’ αυτό δεν γλυκαίνεσαι. Λίγη μελέτη από την Αγία Γραφή ή τον Ευεργετινό ή το Γεροντικό πριν από την

Άγιος Ιωάννης Κροστάνδης: Τι είναι η Εκκλησία

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Άγιος Ιωάννης Κροστάνδης: Τι είναι η Εκκλησία
Η Αγία μας Εκκλησία είναι το υπέρτατο, το αγιότερο, το αγαθότερο , το σοφότερο και το πιο απαραίτητο καθίδρυμα του Θεού πάνω στη γη. Είναι η σκηνή η αληθινή , «ην έπηξεν ο Κύριος και ουκ άνθρωπος» ( Εβρ. Η΄2 ).
Ούτε ο Λούθηρος, ούτε ο Καλβίνος , ούτε ο Μωάμεθ, ούτε ο Βούδας ή ο Κομφούκιος ή οποιοδήποτε άλλος αμαρτωλός κι εμπαθής άνθρωπος δεν μπορεί να «πήξει» Εκκλησία.

«Εάν ανομίας παρατηρήσης Κύριε, Κύριε, τις υποστήσεται;»

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
«Εάν ανομίας παρατηρήσης Κύριε, Κύριε, τις υποστήσεται;»
«Αν Κύριε, εξετάσης τις ανομίες μας, ποιος θα μπορέση να σταθή μπροστά σου;». Για να μη λέγη λοιπόν κάποιος ότι, επειδή είμαι αμαρτωλός και γεμάτος από αμέτρητα κακά, δεν μπορώ να προσέλθω και να προσευχηθώ και να παρακαλώ τον Θεό, αφαιρώντας την δικαιολογία αυτή λέγει:
«Αν εξετάσης τις ανομίες μας Κύριε, Κύριε, ποιος θα μπορέση να σταθή μπροστά σου;»; Το «ποιος», εδώ σημαίνει κανένας. Διότι δεν είναι δυνατό, δεν μπορεί κανένας ποτέ να επιτύχη την

Γέροντας Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης: «Εχουμε αδιαλείπτως έναν πειρασμό μπροστά μας»

  • Από  diakonima.gr
Γέροντας Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης: «Εχουμε αδιαλείπτως έναν πειρασμό μπροστά μας»
Το να γνωρίζουμε την πονηρία των ανθρώπων, δηλαδή το κακό που κάνουν οι άλλοι, μικρό ή μεγάλο, μας αλλοιώνει την λογική, μας εξασθενίζει τις δυνάμεις μας, διότι δεν συμμαρτυρεί με τον Θεό.
Τελικά έχουμε αδιαλείπτως έναν πειρασμό μπροστά μας.

Γι’ αυτό δεν πρέπει να θέλουμε να μαθαίνουμε, να γνωρίζουμε τί κάνει ο άλλος. Αν έρθουν αν μου μιλήσουν για άλλους, θα τους

Ο ήρωας της Ακροπόλεως Κώστας Κουκίδης και ο ετσιθελισμός του δημοσιογράφου του «ΣΚΑΪ» Άρη Πορτοσάλτε.

Posted by olympia spyr στο Σεπτεμβρίου 30, 2014

Το θέμα: Για πολλές δεκαετίες ήταν άγνωστη στην Ελλάδα –όπως και στον γράφοντα – η ηρωϊκή πράξη του φρουρού της Ελληνικής σημαίας Κώστα Κουκίδη, ο οποίος: Όταν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής ανέβηκαν στην Ακρόπολη, στα τέλη Απριλίου του 1941 να αναρτήσουν τη σημαία του Ράϊχ με τον αγκυλωτό σταυρό, διέταξαν τον Κουκίδη να κατεβάσει τη γαλανόλευκη που κυμάτιζε απεικονίζοντας το μεγαλείο του Ελληνικού