Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Ο Μητροπολίτης Σιατίστης απαντά στην Χρυσή Αυγή

siatistis
Γράφει ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος
Διάβασα μέ πολλή προσοχή τό Δελτίο Τύπου τῆς Χρυσῆς Αὐγῆς τό ὁποῖο ἀφορᾶ στό πρόσφατο κείμενο μου καί θέλω νά παρατηρήσω τά κάτωθι.
Εἶναι  ἕνα κείμενο ἤρεμο, πολύ μελετημένο, ἀλλά καί πολύ ἀποκαλυπτικό. Τώρα μπορῶ νά εἶμαι ἀπολύτως βέβαιος γιά τήν ὀρθότητα καί τήν ἀναγκαιότητα τῆς παρεμβάσεως μου.
Τονίζεται στό κείμενο καί μάλιστα δύο φορές ὅτι «ἡ Χρυσή Αὐγή στηρίζει τήν Ὀρθοδοξία σάν ἀπαραίτητο συστατικό τῆς ἐθνικῆς μας ταυτότητας».
Τό πρῶτο ὅμως ἐρώτημα πού γεννιέται εἶναι γιά τό ποιά «Ὀρθοδοξία» μιλάει ἡ Χρυσή Αὐγή; Γιά τήν Ὀρθοδοξία τῆς Ἐκκλησίας ἤ γιά τήν «Ὀρθοδοξία» τή δική Της;

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: ΠΩΣ ΠΙΣΤΕΨΕ ΕΝΑΣ ΑΘΕΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗΣ

15 Του Αντώνη Τενέδιου Σκαλοχώρι
Η παρακάτω ιστορία συνέβη εδώ και αρκετά χρόνια. Την ιστορία αυτή μού τη διηγήθηκε ο καλός μου φίλος πατήρ Δημήτριος εφημέριος του ναού του Αγίου Βασιλείου στο Πειραιά στην οδό Σαχτούρη. Παραθέτω την ιστορία αυτή όπως μου τη διηγήθηκε όπως την έζησε ο ίδιος:

Ένα πρωί μετά τη θεία Λειτουργία πήγα στο Γραφείο του Ναού. Εκεί ήρθε να με δει ένας κύριος περίπου 50 ετών. Δεν τον ήξερα. Ούτε και τον είχα ξαναδεί στην εκκλησία. Μού μίλησε για ένα άνθρωπο 42 ετών που νοσηλευόταν σε Πειραϊκό Νοσοκομείο. Είχε τη παλιό αρρώστια!

ΑΠΟ ΛΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΡΗΜΙΤΗΣ ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΙΑΤΗΣ

15 Από το 1892 έως το 1941 σε ένα από τα ησυχαστήρια της παλιάς Σκήτης του Αγιοβασίλη, με πολλή αυταπάρνηση, εγκράτεια και ταπείνωση, έζησε και πνευματικά αγωνίστηκε, ο Μοναχός Νικήτας.

Αυτός κατάγονταν από τα μέρη της Θεσσαλίας και σαν περιβόητος Ληστής που ήταν, κυριολεκτικά ελυμαίνονταν την περιοχή. Είχε ριμάξει και ταράξει στις ληστείες και στα εγκλήματα όλη την περιφέρεια εκείνη.

Με τα πολλά κακά που είχε κάνει και γύριζε στην περιοχή αυτή, πληροφορήθηκε για την ενάρετη ζωή και πνευματική προκοπή, του τότε περιβόητου πνευματικού Παπα - Χαρίτωνα, πού κι αυτός κατάγονταν από τα μέρη εκείνα των Τρικάλων.

Θεία Κοινωνία χωρίς...νηστεία;


Μέσα στην Αγία Γραφή ακούγεται η πρόσκληση «υιέ μου δος μοι σην καρδίαν». Την καρδιά του ανθρώπου ζητά ο Θεός, για να ζει και να αναπνέει με το θέλημά Του.
Μέσα ακόμη όμως και στον χώρο των λεγομένων πιστών δεν  κυριαρχεί, δυστυχώς, το θέλημα του Θεού, αλλά το ίδιον θέλημα. Εδώ τα πράγματα γίνονται τραγικά, διότι ενώ γνωρίζουν το λόγο του Θεού, όμως τον διαμορφώνουν σύμφωνα με τα μέτρα τους.

Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ: Ομιλία με θέμα Τεκτονισμός - Μασονία


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Ἀκτὴ Θεμιστοκλέους 190, 185 39 ΠΕΙΡΑΙΕΥΣ, Τηλ. +30 210 4514833, Fax +30 210 4518476 e-mail: impireos@hotmail.com
ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Πειραιεύς, 22 Ὀκτωβρίου 2012
Ἡ κατωτέρω ὁμιλία ἐδόθη στή «Σύναξη Κληρικῶν καί μοναχῶν» εἰς μνήμην τοῦ μακαριστοῦ ἀγωνιστοῦ τῆς πίστεως ἀοιδίμου Νικολάου Ψαρουδάκη ἐκ τῶν συγγραφῶν τοῦ ὁποίου ἀρρύσθην τά παρατιθέμενα στοιχεῖα .
ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ - ΜΑΣΟΝΙΑ
Τό ἵδρυμα μέ τήν ἐπωνυμία «ΤΕΚΤΟΝΙΚΟΝ ΙΔΡΥΜΑ» συνεστήθη δυνάμει τοῦ Π.Δ. τῆς 10/12/1927, τό ὁποῖον ἐν συνεχείᾳ δέ ἐτροποποιήθη δυνάμει τοῦ Β.Δ. τῆς 19/7/1949 καί τοῦ Β.Δ. τῆς 16/11/1956. Σκοπός τοῦ ὡς ἄνω ἱδρύματος εἶναι ἡ εὐόδωσις ἔργων εὐποιΐας, ἰδία διά περιθάλψεως ἐνδεῶν καί μορφώσεως ἀπόρων παίδων.
Ἐν προκειμένῳ τό ὡς ἄνω ἵδρυμα ἐνῶ κατά τά ὡς ἄνω Διατάγματα ἔχει ὡς κύριο ἔργο του τήν περίθαλψη ἐνδεῶν καί τήν μόρφωση ἀπόρων παίδων, ἐν τῇ πράξει ὡς κύριο ἔργο του ἔχει τήν ἵδρυση, λειτουργία καί συντήρηση Μασονικῶν Στοῶν καί τήν προώθηση τῆς λατρείας τοῦ Μεγάλου Ἀρχιτέκτονα τοῦ Σύμπαντος (Μ.Α.Τ.Σ.) καί πραγματοποιεῖ μυήσεις. Μέ τόν τρόπο αὐτό καί ὑπό τόν ἀνωτέρω νομικό μανδύα λειτουργεῖ τό ὡς εἴρηται Ἵδρυμα, ἐνῶ στήν πραγματικότητα ἀποτελεῖ ἔκφραση μιᾶς θρησκείας (τοῦ μασονισμοῦ ἤ τεκτονισμοῦ ἤ ἐλευθεροτεκτονισμοῦ).

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕΙ ;;; Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΙΓΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ !!! ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ !!!

Δικαιολογούνται οι πανηγυρισμοί Σαμαρά;...Σωνόμαστε ή πάμε για μεγάλες περιπέτειες;





Παρά τους πανηγυρισμούς του Σαμαρά και τα χειροκροτήματα των Καναλιών, βαδίζουμε σε καυτή περίοδο όπου θα βιώσουμε συγκλονιστικά γεγονότα και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τα κάθε ενδεχόμενο. Ενδεικτικά αναφέρω:

  1. Η Τρόϊκα αναμένεται να δώσει θετική εισήγηση εδώ και αρκετό καιρό. Αλλά περιμένουμε...Και τι ατύχημα φοβάται ο Σαμαράς αφού είναι σίγουρος; Μήπως μετά τις αμερικάνικες εκλογές το ΔΝΤ εμφανιστεί σκληρό απέναντι μας για κάποιο λόγο; Σκεφτείτε ότι το ΔΝΤ ελέγχεται από ΗΠΑ και Αγγλία, που είναι κατά του ευρώ και κατά της Γερμανικής Ηγεμονίας που καλοβλέπει τα Ελληνικά Πετρέλαια που επίσης καλοβλέπουν άλλοι...

ΑΥΤΟ ΚΙ' ΑΝ ΕΙΝΑΙ ... ΑΝΕΚΔΟΤΟ !!!

Σε ετοιμότητα 5 λεπτών τα τούρκικα Φ(ερετρα) - 16 στο Ιντσιρλίκ... Α ρε μπουνταλάδες τι σας περιμένει...




Σε ετοιμότητα 5 λεπτών ,με τα συστήματα ανοικτά και έτοιμα για απογείωση και τους πιλότους εντός του κόκπιτ βρίσκοντα ιεπι 24ωρου βάσεως δύο F-16 στην βάση του Ιντσιρλίκ της ΝΑ Τουρκίας.
 
Αυτό αναφέρει ο επικεφαλής της εφημερίδας Milliyet στην Αγκυρα Φικρέτ Μπιλά σε άρθρο του στην πρώτη σελίδα με τίτλο «Θερμή αναμονή στο Ιντσιρλίκ>>.

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

Φανταστικές εικόνες με δέντρα!



Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΜΑ ΤΟΤΕ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΞΙΑ ... ΟΤΑΝ ΣΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ !!!

Ο Σαμαράς διέγραψε τον βουλευτή της ΝΔ Νίκο Σταυρογιάννη
  • 0
     


 Ο Σαμαράς διέγραψε τον βουλευτή της ΝΔ Νίκο Σταυρογιάννη
Διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ με απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά ο βουλευτής Νίκος Σταυρογιάννης.
Ο κ.Σαμαράς, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κ.Ο. της ΝΔ τον βουλευτή Φθιώτιδος Νίκο Σταυρογιάννη…
Παράλληλα, με έγγραφό του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της κόμματος, Ιωάννη Τραγάκη, παραπέμπει στην Επιτροπή τον βουλευτή Νίκο Σταυρογιάννη, με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλος της Νέας Δημοκρατίας.

ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!! ΑΓΝΟΗΣΕ ΤΟΥΣ !!!

09:53Απάντηση Μητροπολίτη Πειραιώς στο περιοδικό Εποχή

  • 0
     


 Απάντηση Μητροπολίτη Πειραιώς στο περιοδικό Εποχή
Απάντηση στο περιοδικό “Εποχή” έστειλε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, απαντώντας σε άρθρο του κ. Θωμά Τσαλαπάτη. Η επιστολή του έχει ως εξής:
“Ανέ­γνω­σα το πε­ρι­παι­κτι­κό και α­πα­ξιω­τι­κό σχό­λιό Σας πού α­φο­ρού­σε το κεί­με­νό μου, με το ο­ποίο ε­φι­στού­σα την προ­σο­χή για τις δει­νές ε­πι­πτώ­σεις α­πό την πα­ρά­χρη­ση των σω­μα­τι­κών ορ­γά­νων. Προέ­βα­λα, έ­στω και αν δεν συμ­φω­νού­σα με την ο­ρο­λο­γία, δύο δη­μο­σιεύ­μα­τα της ια­τρι­κής ε­πι­στη­μο­νι­κής κοι­νό­τη­τας, πού ι­σχυ­ρο­ποιού­σαν την τα­πει­νή μου πρό­τα­ση και θα ή­θε­λα, πα­ρ’ ό­τι γνω­ρί­ζω ό­τι μι­λάω σε «ώ­τα μη α­κουό­ντων», να Σας πως με ει­λι­κρι­νή α­γά­πη στα πρό­σω­πά Σας, έ­στω και αν δεν το πι­στεύε­τε, ό­τι ε­κό­ντες ά­κο­ντες εί­σθε οι με­γα­λύ­τε­ροι ευερ­γέ­τες μου και ό­τι οι λοι­δω­ρίες Σας, έ­στω και αν δεν το α­ντι­λαμ­βά­νε­σθε, προς και­ρόν θα εί­ναι ο με­γα­λύ­τε­ρος δή­μιός Σας.

ΜΑ ΤΙ ΓΚΑΝΤΕΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ !!! ΚΑΙ ... ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΑΜΕ ΗΡΩΪΔΑ !!!

19χρονη ξύπνησε από κώμα την ώρα που θα της αφαιρούσαν τα όργανα - ΦΩΤΟ

Η 19χρονη Καρίνα μετά από ένα φοβερό αυτοκινητιστικό ατύχημα έπεσε σε κώμα και σύμφωνα με τους γιατρούς ήταν απίθανο να συνέλθει. Η 19χρονη νοσηλευόταν σε κατάσταση...

 ...κώματος στο νοσοκομείο Aarhus στη Δανία και οι γιατροί θεωρούσαν τόσο απίθανο το έφηβο κορίτσι να συνέλθει με αποτέλεσμα να πείσουν την οικογένειά της να σταματήσει η θεραπέια και να δωρίσουν τα όργανά της. Την ώρα που γιατροί προετοιμάζονταν για να της αφαιρέσουν τα όργανα έκπληκτοι οι υπάλληλοι του νοσοκομείου τους ενημλερωσαν πως το κορίτσι άνοιξε τα μάτια του και κούνησε τα πόδια της. Η Καρίνα, ζωντανή απόδειξη ότι συμβαίνουν θαύματα αυτήν την περίοδο αναρώνει σ ένα ειδικό κέντρο αποκατάστασης και μάλιστα μπορεί και περπατάει, μιλάει και ιππεύει και το αγαπημένο της άλογο! 

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ὁ Ὅσιος Ἀβέρκιος ὁ Ἱσαπόστολος καὶ Θαυματουργὸς

Ἔζησε στὰ τέλη τοῦ 2ου αἰώνα μ.Χ. Ἡ ἄμεπτη ζωή του καὶ ἡ καρποφορία τῆς διδασκαλίας του, παρακίνησαν τὸ ποίμνιο ...
περισσότερα...

ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ !!! ΚΑΝΕΙ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ !!! ΚΑΝΕΙ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ !!!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΑΛΛΑ Ο ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΑ ΚΟΛΛΗΤΑΡΙΑ ΤΟΥ!!!

"Εντυπωσιακά πολλοί φίλοι και γνωστοί του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αποκτούν αυτόν τον καιρό επικερδείς θέσεις εργασίας.."
Δεν το λέμε εμείς το Der Spiegel  το λέει...
«Δουλειές για καλούς φίλους», είναι ο τίτλος άλλου ρεπορτάζ του περιοδικού Der Spiegel που αναφέρει: «Εντυπωσιακά πολλοί φίλοι και γνωστοί του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αποκτούν αυτόν τον καιρό επικερδείς θέσεις εργασίας – ακόμα και αν δεν φαίνεται να είναι πλέον κατάλληλοι για αυτές.

ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΒΓΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ !!!

Νικολόπουλος:"H ώρα που ο λαός θα διαγράψει τους νέους καπηλευτές των ελπίδων του, δεν είναι πολύ μακριά"

Πολιτική

O βουλευτής δηλώνει ότι δεν του έκανε εντύπωση η διαγραφή του Σταυρόγιαννη

πριν 12 λεπτά
Νικολόπουλος:"H ώρα που ο λαός θα διαγράψει τους νέους καπηλευτές των ελπίδων του, δεν είναι πολύ μακριά" O βουλευτής δηλώνει ότι δεν του έκανε εντύπωση η διαγραφή του Σταυρόγιαννη
Με αφορμή την ανακοίνωση διαγραφής του Βουλευτή Φθιώτιδας, κ. Ν. Σταυρόγιαννη από τη Ν.Δ. ο Βουλευτής και συντονιστής του Κινήματος Χριστανοδημοκρατικής Αναγέννησης, κ. Νίκος Νικολόπουλος, δήλωσε:

ΦΟΥΡΝΟΣ MΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ: ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΣΤΑ ΦΥΤΑ

Παρακάτω παρουσιάζεται ένα επιστημονικό πείραμα από μία κοπέλα.
Σε αυτό πήρε φιλτραρισμένο νερό και το χώρισε σε δύο μέρη.

Το πρώτο μέρος θερμάνθηκε μέχρι βρασμού σε μια κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και το δεύτερο μέρος θερμάνθηκε μέχρι βρασμού σε φούρνο μικροκυμάτων.
Στη συνέχεια, μετά την ψύξη του, χρησιμοποίησε το νερό σε δύο ίδια φυτά για να δει αν θα υπήρχε καμία διαφορά στην ανάπτυξη μεταξύ του κανονικού βρασμένου νερού και του βρασμένου νερού σε φούρνο μικροκυμάτων.

ΤΑΧΥΔΑΚΤΥΛΟΥΡΓΙΚΑ !!!


ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΙΣ 'Η ΝΑ ΚΛΑΨΕΙΣ ;;;

Ήθελε να αυτοκτονήσει ... αλλά έπεσε πάνω σε περαστικό!

Ένας 49χρονος άντρας, επιχείρησε να αυτοκτονήσει πηδώντας από...
το παράθυρο του σπιτιού του στην ανατολική γαλλική πόλη Verdan, αλλά η συνέχεια είναι βγαλμένη από ταινία, καθώς έπεσε πάνω σε μία γυναίκα που περνούσε εκείνη τη στιγμή.
Ο άντρας, «ένας ανισόρροπος, ο οποίος είχε ξαναεπιχειρήσει να αυτοκτονήσει, πήδηξε από το παράθυρο του 2ου και έπεσε σε μία γυναίκα.

ΚΟΥΪΖ !!! ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΗ ΣΟΚΑΡΙΣΤΕΙΤΕ !!!


1. Καθιερώνεται το 8ωρο και η πληρωμή των υπερωριών.

2. Καθιερώνεται η υποχρεωτική αργία της Κυριακής.

3. Απαγορεύεται αυστηρά η παιδική εργασία.

4. Καθορίζονται κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων - το λεγόμενο «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» και υπογράφονται οι πρώτες συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

5. Ιδρύεται το ΙΚΑ.