Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Παιδί μου, στην κόλαση θα πάνε και οι τεμπέληδες, όχι μόνο οι αμαρτωλοί

Παιδί μου, στην κόλαση θα πάνε και οι τεμπέληδες, όχι μόνο οι αμαρτωλοί
Ο Γέροντας παπα-Τύχων την λέξη «ευλόγησον» την χρησιμοποιούσε πάντα και με τις πολλές καλογερικές έννοιες, όπως το «ευλογείτε» ή «ευλόγησον», όταν ζητούσε ταπεινά την ευλογία του άλλου, και μετά θα έδινε και αυτός την ευλογία του με την ευχή «Ο Κύριος να σε ευλόγηση».
Μετά από τον συνηθισμένο χαιρετισμό οδηγούσε τους επισκέπτες στο Ναό και έψαλλαν μαζί το Σώσον, Κύριε, τον λαόν σου και το

ΚΑΤΑΦΥΓΗ καὶ ΔΥΝΑΜΗ

Καταφυγὴ καὶ δύναμη

   .             Τί εἶναι ὁ ἄνθρωπος; Ὁ μικρὸς καὶ ἀδύναμος ἄνθρωπος τί εἶναι μέσα στὸν ἀπέραντο κόσμο ποὺ τὸν περιβάλλει; «Κάλαμος ὑπὸ ἀνέμου σαλευόμενος. Κάλαμος, ὁ ἀσθενέστερος τῶν καλάμων», εἶπε κάποιος σοφός. Ἕνα μικρόβιο εἶναι ἱκανὸ νὰ τὸν καθηλώσει στὸ κρεβάτι. Μιὰ ἀσθένεια μπορεῖ νὰ τὸν ἀχρηστεύσει· μιὰ ἀποτυχία νὰ καταβάλει τὴν ψυχή του, νὰ τὸν ἀπογοητεύσει· μιὰ ἀδικία νὰ

Φθινόπωρο στις χώρες της Ευρώπη. 48 μαγικές φωτογραφίες

Oslo-NorwayΑς περιηγηθούμε σ ένα εικονικό ταξίδι σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Ορισμένες περιοχές είναι απλά μαγικές.

Άγιος Παΐσιος: Ευλάβεια είναι ο φόβος του Θεού, η συστολή, η πνευματική ευαισθησία

Άγιος Παΐσιος: Ευλάβεια είναι ο φόβος του Θεού, η συστολή, η πνευματική ευαισθησία
Ευλάβεια είναι ό φόβος του Θεού, η συστολή, η πνευματική ευαισθησία.
Ό ευλαβής μπορεί να σφίγγεται, άλλα αυτό τό σφίξιμο στάζει μέλι στην καρδιά του· δεν του κάνει μαρτυρική τήν ζωή, άλλα τον ευχαριστεί.
Οι κινήσεις του είναι λεπτές, προσεγμένες. Αισθάνεται έντονα τήν

Ταπεινός είναι αυτός που χαίρεται όταν τον περιφρονούν

Ταπεινός είναι αυτός που χαίρεται όταν τον περιφρονούν
Από το Ευεργετινό
Κάποιος Κωνσταντίνος, άνθρωπος πάρα πολύ ευλαβής, κατοικούσε στην πόλη Αγκώνα της Ιταλίας και υπηρετούσε στο ναό του αγίου πρωτομάρτυρος Στεφάνου.
Κάποτε που τελείωσε το λάδι και επειδή δεν είχε με τι να ανάψει τα κανδήλια, τα γέμισε με νερό, έβαλε το συνηθισμένο φυτίλι στο καθένα απ’ αυτά και τα άναψε σαν να είχαν λάδι.
Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος, ενώ έκανε τέτοια θαύματα, ακούστε τι

Για τον ασπασμό (χειροφίλημα) του Ιερέως

  • Από  alopsis.gr
Για τον ασπασμό (χειροφίλημα) του Ιερέως
Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς
Πέθανε ο γέρος ιερέας σας, και στη θέση του ήρθε νέος θεολόγος. Στον γέρο ιερέα με ευχαρίστηση φιλούσατε το χέρι, αλλά λέτε ότι σας είναι δυσάρεστο να φιλάτε το χέρι του ιερέα που είναι πολύ πιο νέος από σας. Δεν ακούσατε την ιστορία περί του ηγεμόνα Μίλος και του νεαρού ιερέα; Αυτή η ιστορία έχει ως εξής:
Κάποιος νεαρός παπάς, έκανε Λειτουργία στο Κραγκουγιέβατς

Να μην ταπεινώνεις τον αδελφό σου

Να μην ταπεινώνεις τον αδελφό σου
Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου
Έχεις άφθονα κατορθώματα; Να μη χλευάζεις τον πλησίον σου και μειώνεις το εγκώμιό σου. Και να προσέχεις τα λόγιά σου, αγαπητέ μου. Περισσότερο οφείλει ο δίκαιος να φοβάται την υπερηφάνεια, παρά ο αμαρτωλός.
Αυτό το είπα και χθες, το λέω και σήμερα…. Διότι ο αμαρτωλός

Εντυπωσιακή “γαλάζια λίμνη” στη Μεσσηνία!

| 21:05 - 2 Οκτωβρίου 2015
Η «γαλάζια» λίμνη της Ελλάδας συνθέτει ένα μαγευτικό τοπίο που κόβει την ανάσα. Λίμνες, καταρράκτες και ποτάμια στο Φαράγγι του Πολυλιμνίου στη Μεσσηνία κερδίζουν τις εντυπώσεις με την ομορφιά τους. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια οι λίμνες έχουν αξιοποιηθεί και αποτελούν έναν όχι μόνο μαγευτικό αλλά και οργανωμένο προορισμό.
perierga.gr - Εντυπωσιακή "γαλάζια λίμνη" στη Μεσσηνία!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ... !!!

4 Οκτωβρίου

Προβάλλονται μόνο τα σημαντικότερα!
Η πλήρης έκδοση της ημερομηνίας αυτής περιλαμβάνει 111 Γεγονότα, 22 Γεννήσεις και 22 Θανάτους.
Για να δείτε την πλήρη έκδοση ή να ενεργοποιήσετε τα φίλτρα θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.   Δεν είστε ακόμα συνδρομητής; Μάθετε περισσότερα!
H Πλήρης Έκδοση διατίθεται και ως eBook στο Κατάστημα!  

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Ἱερόθεος

Ὁ Ἅγιος Ἱερόθεος ἦταν πλατωνικὸς φιλόσοφος καὶ ἕνας ἀπὸ τὰ ἐννέα μέλῃ τοῦ Συμβουλίου τῆς Γερουσίας τοῦ Ἀρείου Πάγου. Ἀφοῦ δέχθηκε καὶ διδάχθηκε τὴν πίστη τοῦ Χριστοῦ ἀπὸ τὸν Ἀπόστολο Παῦλο, χειροτονήθηκε πρῶτος ἐπίσκοπος Ἀθηνῶν τὸ 152 μ.Χ. Μαθητὴς τοῦ ὑπῆρξε ὁ Ἅγιος Διονύσιος ὁ Ἀρεοπαγίτης, ὁ ὁποῖος στὰ συγγράμματά του πλέκει ἐγκώμια γιὰ τὸν δάσκαλό του. Ἐκοιμήθη ἐν εἰρήνῃ σὲ βαθιὰ γεράματα, μετὰ ἀπὸ πολύχρονη ποιμαντικὴ καὶ συγγραφικὴ δραστηριότητα.Ἡ τίμια κάρα του φυλάσσεται στὸ ὁμώνυμο μον ...
περισσότερα...

ΑΝΤΙ ΑΝΕΚΔΟΤΟΥ !!!

Αστείες Φωτογραφίες #611 (1)