Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ !

Εκλογή Βενιζέλου: Ο σεληνιασμός για μια τιποτένια ΑΠΑΤΗ!

Αν έχει κάποια αξία να σχολιάσει κανείς την κακόγουστη φαρσοκωμωδία της εκλογής του Βενιζέλου είναι μόνο η υστερικά νοσηρή προβολή της από τα κανάλια, ιδιαίτερα από τους διατεταγμένους προπαγανδιστές του Mega.
Τέτοια κοάζουσα σχιζοφρένεια είναι δίχως ιστορικό προηγούμενο.

ΜΠΡΑΒΟ Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ !


Σκόπια is Monkey-donia....A ρε ΠΑΟΚ μόνο εσύ!!!!
Κοινοποίηση όλοι ...
για να φτάσει η εικόνα αυτή στους Σκοπιανούς!!!!!

Εγκύκλιος Μητροπολίτου Κονίτσης για 25 Μαρτίου
ΙΕΡΑ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΔΡYΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣ


Ἀριθ.  Πρωτ.  15                                                           
Ἐν Δελβινακίῳ τῇ 19ῃ Μαρτίου 2012
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ  154η

ΘΕΜΑ: Τότε ἀγώνας, μὲ σύμμαχο τὴν φτώχεια, γιὰ τὴν Ἑλλάδα. Σήμερα, τί ;
Ἀγαπητοί μου Χριστιανοί,
-Α-
Ἡ ἐθνικὴ ἐπέτειος τῆς 25ης Μαρτίου 1821 μᾶς γυρίζει 191 χρόνια πίσω. Καὶ μᾶς φέρνει στὴν Ἁγία Λαύρα, στὰ Δερβενάκια, στὸ Μανιάκι, στὴν Γραβιά, στὸ Μεσολόγγι, στὴν Χίο καὶ στὰ Ψαρά. Σὲ ὅλους ἐκείνους τοὺς θρυλικοὺς καὶ αἱματοπότιστους τόπους, ὅπου οἱ Ἕλληνες, μὲ ἐλάχιστα πολεμικὰ μέσα, τὰ ἔβαλαν μὲ τὴν πανίσχυρη τότε Ὀθωμανικὴ Αὐτοκρατορία. Καὶ τὴν ἐνίκησαν κατὰ κράτος. Μόνοι τους, μὲ τὴν Εὐρώπη ἐχθρικὴ ἀπέναντί τους, ἀφοῦ ἔτσι τὸ ἤθελε ἡ λεγόμενη «ἱερά», ἀλλὰ στὴν πραγματικότητα ἀνίερη συμμαχία, ποὺ εἶχε ἐπὶ κεφαλῆς ἕνα φοβερὸ μισέλληνα, τὸν διαβόητο Μέττερνιχ.

Εκπληκτικές φωτογραφίες με ζώα!

by Danny Brown



by Wolf Ademeit

"ΩΣ ΕΜΕΓΑΛΥΝΘΗ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ, ΠΑΝΤΑ ΕΝ ΣΟΦΙΑ ΕΠΟΙΗΣΑΣ "

Εκπληκτικές φωτογραφίες από τον βυθό της θάλασσας!


ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !

25η Μαρτίου και πολιτικοί - Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή ψηφοφορία

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή ψηφοφορία για την παρέλαση της 25η Μαρτίου. Πάνω απο το 75% δήλωσε οτι οι πολιτικοί και οι πολιτευτές δεν έχουν θέση ανάμεσα στους επίσημους.
Δείτε τα αποτελέσματα και πείτε μας την γνώμη σας:


... ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΛΕΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ !

Ο Λιάγκας ρώτησε την 12χρονη αν της αρέσει ο Πετρετζίκης ως άντρας!

Έκπληκτοι έμειναν όλοι στο "Πρωινό mou" και άφωνη η μικρή Λίλιαν, όταν άκουσαν την ερώτηση του Γιώργου Λιάγκα. "Ο Άκης πως σου φαίνεται; Σ' αρέσει σαν μάγειρας ή σαν άντρας;", ρώτησε ο Λιάγκας και όλοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό, μα πιο πολύ η μικρή νικήτρια του Masterchef.

ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ... ΤΟ ΚΟΜΜΑ !

ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ !!!  «Φλερτ» Τούρκων επενδυτών με τα ελληνικά νησιά

Με το βλέμμα στα ελληνικά νησιά, η τουρκική Global Investments Holding «ψάχνει» για επενδυτικές ευκαιρίες στο χώρο της ενέργειας και των υποδομών, με ιδιαίτερη έμφαση στα λιμάνια.

ΣΩΤΗΡΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ 10.000€ ΤΟ ΜΗΝΑ ! ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ!

ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ...Στο ΛΑΟΣ ο Π. Μαντούβαλος

Νέα «μετεγγραφή» για τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Την προσχώρηση του Πέτρου Μαντούβαλου στο ΛΑ.Ο.Σ., ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης.
 
ΠΗΓΗ:     http://ksipnistere.blogspot.com/2012/03/blog-post_9906.html

ΚΑΙΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗ, ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ !

Η οργή του Γιώργου Νταλάρα: «Δεν ανέχομαι τη θηριωδία και τη «δημοκρατική» τρομοκρατία»

Ο Γιώργος Νταλάρας μίλησε για την επίθεση που δέχτηκε στις συναυλίες του! Ο ίδιος γράφοντας στο aixmi μιλά για όλα όσα συνέβησαν στις συναυλίες του, παίρνει θέση και δηλώνει: «Δεν ανέχομαι τη θηριωδία και τη «δημοκρατική» τρομοκρατία»! «Ανεξάρτητα του πόσο αισιόδοξοι....

ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ !!! ΑΦΟΥ ΟΙ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΕ ... ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ .......

Για πρώτη φορά οι ανάπηροι πολέμου αποφάσισαν να ΜΗΝ παρελάσουν

Η Συνομοσπονδία Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ελλάδας ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά τα μέλη της δεν θα συμμετέχουν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, θέλοντας να αντιδράσουν με τον δικό τους τρόπο στα σκληρά κυβερνητικά μέτρα που επιβάλλονται και προωθούνται. «Εμείς οι ανάπηροι μαχητές αυτών των....

ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΝ ...ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑ !


ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ... ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ Ο ... "ΜΙΚΡΟΥΛΗΣ" ;

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο «Μεγάλος Αδελφός», έρχεται! Ο εφιάλτης θα είναι γεγονός το 2013!




Ένα τεραστίων διαστάσεων κέντρο παρακολούθησης τηλεφωνικών επικοινωνιών, διαδικτυακών επικοινωνιών, ελέγχου κινητών τηλεφώνων και μετατροπής τους σε πομπούς παρακολούθησης δεδομένων φωνής ακόμα και όταν είναι κλειστά τα κινητά, δημιουργούν αυτή την στιγμή οι ΗΠΑ σε μία έκταση 970 στρεμμάτων στην στρατιωτική βάση Camp Williams κοντά στην πόλη Bluffdale της πολιτείας Utah.

ΤΙ ΛΕΤΕ ΚΑΛΕ! ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ! ΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΑ ... ΔΥΣΘΕΩΡΗΤΑ ΥΨΗ ΤΩΝ 300€ ! ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ... ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΘΕ !

Και ξαφνικά η κυβέρνηση… θυμήθηκε τον άνεργο, τον συνταξιούχο και τον εργαζόμενο…




Η κυβέρνηση λες και ξύπνησε από λήθαργο, και ανακάλυψε πως σε αυτήν την χώρα, υπάρχουν άνεργοι, συνταξιούχοι κι εργαζόμενοι…

Έτσι, δια στόματος Διαμαντοπούλου και με αφορμή τις αναμενόμενες απεργίες των ναυτεργατών, η κυβέρνηση υποσχέθηκε πως θα τους…προστατέψει:

ΚΑΛΑ! "ΖΗΣΕ ΜΑΗ ΜΟΥ ..." ! ΕΔΩ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ... ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΔΙΣ ! ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ !


Η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων ύψους 165 δισ. ευρώ περίπου εξετάζεται σήμερα Τρίτη σε κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής. Στη συνεδρίαση είχε...
κλιθεί να παραστεί ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος. Ωστόσο, λόγω της μετάβασής του στη Φρανκφούρτη θα τον εκπροσωπήσει ο Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Ιωάννης Παπαδάκης.

ΑΦΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ... ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ, ΘΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΙ' ΑΣ ΤΟΥΣ "ΠΑΡΟΥΝ" ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ !

Νέες μειώσεις μισθών σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ και ιδιωτικό τομέα. ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ

Νέες μειώσεις μισθών στο Δημόσιο, τις ΔΕΚΟ και τον ιδιωτικό τομέα προβλέπει η ετήσια έκθεση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

Οι μειώσεις αφορούν το 25 με 30% των εργαζομένων, πλην ΔΕΚΟ, Τραπεζών και....
Ιδιωτικού Τομέα.


ΚΟΙΤΑ ΚΑΗΜΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΣΟ ... ΚΥΒΕΡΝΑΓΕ !

Παπανδρέου: Τώρα θα μπορώ να χορεύω και να κολυμπάω ελεύθερα

Ντυμένος με σκούρο μπλε κουστούμι και καρό πουκάμισο με μαλακά μαύρα snickers ο Γιώργος Παπανδρέου, παρέδωσε και τυπικά την προεδρία του ΠΑΣΟΚ στον Βαγγέλη Βενιζέλο και αποχώρησε από την Ιπποκράτους.
Αμέσως μετά την κοινή δήλωση που έκαναν Βενιζέλος – Παπανδρέου στον 5ο, ο μεν νέος πρόεδρος ανέβηκε τις σκάλες προς το καινούργιο του γραφείο στον 6ο όροφο.


ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ !

Τι σημαίνει η φράση «αιωνία η μνήμη»








«Αιωνία η μνήμη» σημαίνει: αιώνια να υπάρχει η μνήμη για σένα. Άκουσα μια φορά πως κάποιος στον επικήδειο λόγο επάνω από το νεκρό φώναξε: « αιωνία η μνήμη σου στη γη!». Παραξενεύτηκα σε μια τόσο λανθασμένη ερμηνεία της πίστης μας. Μα μπορεί κάτι να είναι αιώνιο στη γη, όπου όλα περνούν βιαστικά σαν προσκεκλημένοι σε γάμο;

ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΦΘΑΝΕΙΣ ... ΔΕΥΤΕΡΟΣ ! ΤΙ ΔΟΥΛΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ !!!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ: Να γιατί ο κύριος Βαγγέλης Βενιζέλος ήρθε 2ος και καταϊδρωμένος!

Να γιατί ο κύριος Βαγγέλης Βενιζέλος ήρθε 2ος και καταϊδρωμένος!

Ο ΜΟΝΟΜΑΧΟΣ Βαγγέλης Βενιζέλος του 2012, έχασε με διαφορά 62.000 ψήφων, από τον …εαυτόν του!

Ο κύριος Βαγγέλης Βενιζέλος, υποψήφιος για το ίδιο αξίωμα το 2007, και......
μάλιστα με ΔΥΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ (Σκανδαλίδη, Παπανδρέου) είχε ψηφιστεί από 292.000 ψηφοφόρους.

Το 2012 με την υποστήριξη όλων των αντιπάλων του, και …ΜΟΝΟΜΑΧΟΣ, ψηφίστηκε μόνο από 230.000 (χωρίς να ληφθεί υπόψιν, ΟΥΤΕ ΕΝΑ, από τα μύρια όσα ακούστηκαν).

http://www.tsantiri.gr/
ΠΗΓΗ:         http://ksipnistere.blogspot.com/2012/03/2_20.html

Ανέκδοτο: Πως μπορούμε να βγούμε από την κρίση…

Σκέψου… …

αν ενάμιση δισεκατομμύριο Κινέζοι μάθουν να βουτάνε ψωμί σε ελληνικό λάδι, όχι σπουδαία πράγματα, έστω μια τζούρα, για ορεκτικό, αυτό ήταν. Τέλειωσε.

 Ξεχρεώσαμε για χίλια χρόνια. Κοίτα που θα σωθεί το έθνος, κυριολεκτικά, από μια παπάρα.
 
ΠΗΓΗ:    http://ksipnistere.blogspot.com/2012/03/blog-post_6946.html 

ΤΑΠΕΙΝΩΣΙΣ ΚΑΙ ΕΥΣΠΛΑΓΧΝΙΑ

ΟΜΙΛΙΑ  ΝΙΚ.  ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ... ΛΕΙΨΟΥΝ !

Δεν "ψηφίζουν" Ελλάδα για διακοπές οι Γερμανοί

Στους χαμένους της φετινής τουριστικής σεζόν είναι η Ελλάδα. Μεγάλη μείωση - πάνω από ένα τρίτο σε σύγκριση με την περυσινή περίοδο - εμφανίζουν οι κρατήσεις από τη Γερμανία, η οποία είναι σημαντική αγορά για τον ελληνικό τουρισμό. Η διάθεση των Γερμανών για διακοπές ενισχύεται από την οικονομική ανάκαμψη της...

ΜΑΣ ΟΜΙΛΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ !

Ο ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ...




Σε κοίταξα όταν ξύπνησες το πρωί. Περίμενα να μου πεις δύο-τρεις λέξεις, ευχαριστώντας με για όσα σου συνέβαιναν, ζητώντας την γνώμη μου για ότι πρόκειται να κάνεις σήμερα.
Παρατήρησα ότι ήσουν πολύ απασχολημένος προσπαθώντας να βρεις τα κατάλληλα ρούχα για να πας στη δουλειά σου. Ήλπιζα να βρεις κάποιες στιγμές να μου πεις μια καλημέρα!

ΨΑΛΛΕΙ Ο ΑΘΑΝ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

ΔΙΑΦΟΡΟΙ  ΥΜΝΟΙ

ΟΠΩΣ ΕΠΑΝΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΣΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ! ΘΥΜΑΣΤΕ ;;;;;


Νεα Δημοκρατία «Θα καταργήσουμε το χαράτσι της ΔΕΗ»

«Για το χαράτσι έχουμε μιλήσει συγκεκριμένα θα το καταργήσουμε», ανέφερε ο αναπληρωτής τομέαρχης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας Νότης Μηταράκης...
σε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ANT1, προσθέτοντας ότι
«θα επαναφέρουμε το ενιαίο ΕΤΑΚ όπως προϋπήρχε αλλά θα μπει και φόρος υπεραξίας, δηλαδή όταν πουληθεί ένα ακίνητο με κέρδος και όταν αυτό το κέρδος το εισπράξει ο φορολογούμενος, θα φορολογηθεί επί του κέρδους».

Η ΑΜΑΡΤΙΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ !

H Νέα εποχή της αμαρτίας




Δύσκολη η εποχή αδελφοί μου, δύσκολη και απο πλευράς υλικής, λόγω των πολλών κρίσεων που αντιμετωπίζουμε (οικονομική, κοινωνική) αλλά πρωτίστως και κυρίως απο πλευράς πνευματικής, και αυτό γιατί το χάσμα στις σχέσεις Δημιουργού - δημιουργήματος (θεού και ανθρώπου) μεγαλώνει. Και οι σχέσεις αμαρτίας - ανθρώπου γίνεται όλο και πιο δυνατή διότι όλο και απο ποιό πολλούς και πολλάκις διαπράτεται. Τι είναι εκείνο όμως που ειδικά στην εποχή μας η αμαρτία κάνει "πάταγο";

ΠΑΡΟΙΜΙΑΙ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΟΣ Β' 15 - 16 (ΣΕΙΡΑ ΟΜΙΛΙΩΝ)

ΟΜΙΛΙΑ  π.  ΤΙΜΟΘΕΟΥ

ΑΥΤΟ ΙΣΩΣ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ! ΑΛΛΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ! ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ !

Le Monde: Παραμύθια ότι οι Έλληνες φεύγουν..Οι Έλληνες και εν μέσω κρίσης επιστρέφουν στην πατρίδα τους



Εδώ και πάρα πολύ καιρό τα εγχώρια ΜΜΕ προσπαθούν να μας παρουσιάσουν ότι οι Έλληνες φεύγουν με συνοπτικές διαδικασίες στο εξωτερικό για να ξεφύγουν από την Δαντική κόλαση του μνημονίου. Σε μεγάλο κανάλι πρόσφατα παρουσιάστηκε νεαρή φοιτήτρια, φοιτούσα στο Βουκουρέστι, η οποία δήλωνε ότι μετά τις σπουδές της θα έμενε στη Ρουμανία (του ΔΝΤ, και των 300 ευρώ) γιατί εκεί υπάρχουν προοπτικές!! Ποιός εχέφρων πιστεύει κάτι τέτοιο; Ας σκεφτούμε ότι το αν κάποιοι μανιωδώς μας ζητούν να φύγουμε από τη γενέθλια γη μας κάποιοι θα μας αντικαταστήσουν,μπορείτε από μόνοι σας να καταλάβετε ποιοί. Για αυτό το λόγο........

Η "ΑΠΑΙΤΗΣΙΣ" ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΤΟ "ΓΕΝΗΘΗΤΩ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΣΟΥ" !

Απαιτώ! - Ένα θαύμα κατ' απαίτηση...(Αληθινή ιστορία)




Το θαύμα, που θα εξιστορηθεί τώρα, δυστυχώς, όπως έδειξαν τα πράγματα, δεν έγινε κατ᾿ ευδοκίαν Θεού αλλά κατ᾿ απαίτησιν κάποιας μητέρας, που θεώρησε η δυστυχής τη δική της γνώμη και επιθυμία πιο σωστή από τη Θεία απόφαση που είχε ληφθεί για το καλό του παιδιού της.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ! ΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟΪ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ !

20 Μαρτίου

Γεγονότα

1739: Ο Σάχης της Περσίας, Ναντίρ, καταλαμβάνει το Δελχί στην Ινδία, λεηλατεί την πόλη και κλέβει τα αυτοκρατορικά κοσμήματα.
1760: Η μεγάλη φωτιά της Βοστόνης καταστρέφει 349 οικοδομές.
1800: Ο ιταλός φυσικός Αλεσάντρο Βόλτα ανακοινώνει με γράμμα του στον άγγλο φίλο του σερ Τζόζεφ Μπανκς ότι ανακάλυψε την μπαταρία.

ΠΡΟΣ ΔΟΞΑΝ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ" ΠΟΥ ΘΑΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο Γ.Α.Π.

Σε μουσείο μετετράπη Eκκλησία στο Αϊβαλί της Τουρκίας!


ekklisia
Σε μουσείο μετετράπη Εκκλησία στο Αϊβαλί της Τουρκίας με χορηγία από ίδρυμα Τούρκου επιχειρηματία.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, με τίτλο «Η εκκλησία ο Ταξιάρχης θα γίνει Μουσείο», η εκκλησία του Ταξιάρχη στα Μοσχονήσια του Αϊβαλί θα μετατραπεί σε Μουσείο από το Ίδρυμα Μουσείων και Πολιτισμού Ραχμί Κότς.

Η ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ! ΑΥΤΗΝ ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ !

Μητροπολίτης Μεσογαίας: «Ο πατριωτισμός είναι η δύναμή μας»

mesogaias nikolaos
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης,
Καλεσμένος της τηλεοπτικής εκπομπής «NETWEEK» και της δημοσιογράφου Έλλης Στάη, ήταν το βράδυ της Δευτέρας ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος.
Ο Μητροπολίτης Νικόλαος απάντησε σε διάφορα ερωτήματα, όπως για τους νέους, την παιδεία, τις επικείμενες εκλογές, τον ρόλο της Εκκλησίας και τον χωρισμό Πολιτείας και Εκκλησίας, την καύση των νεκρών καθώς και για το αν υπάρχει ελπίδα σήμερα.

ΤΡΕΛΛΑ! ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!


Ακυρώνονται οι αλλαγές στις πανελλήνιες εξετάσεις
Δεν θα προωθηθούν τελικά οι αλλαγές στο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων και τα λύκεια, όπως έκαναν γνωστό στενοί συνεργάτες του Γιώργου Μπαμπινιώτη, στους συντάκτες που καλύπτουν υπουργείο Παιδείας. Η δημοσιοποίηση έγινε λίγες μόλις ώρες μετά τις...

ΑΓΙΕ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΕ ΥΠΕΡ ΗΜΩΝ !

Όποιος έχει καλούς λογισμούς, oλα καλά τά βλέπει




Μου είπαν μερικοί ότι σκανδαλίζονται, γιατί βλέπουν πολλά στραβά στην Εκκλησία,
καί έγώ τους είπα: Άν ρωτήσης μια μύγα: Έχει λουλούδια εδώ στην περιοχή;, θά πη: δέν
ξέρω εκεί κάτω στον λάκκο έχει κονσερβοκούτια, κοπριές, ακαθαρσίες, και θά σου άραδιάση
όλες τις  βρωμιές  στις  όποιες  πήγε.  Άν  όμως ρωτήσης  μιά  μέλισσα:  είδες  καμμιά

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ! "ΦΑΤΕ ΜΑΤΙΑ ΨΑΡΙΑ" ΔΗΛΑΔΗ !

Κορυφαίες παραλίες του κόσμου για να βουτήξετε στα νερά τους... χωρίς δεύτερη σκέψη!


Κορυφαιες παραλιες του κοσμου για να βουτηξετε στα νερα τους... χωρις δευτερη σκεψη!
Ένα σπίτι δίπλα στη θάλασσα και συγκεκριμένα δίπλα σε μια από αυτές τις παραλίες είανι όνειρο για όλους μας! Εξάλλου, οι παραλίες που ακολουθούν δεν βρίσκονται τυχαία στη λίστα με τις καλύτερες του κόσμου...
1. Saint Pete Beach, Φλόριντα



Saint Pete Beach Photos
Saint Pete Beach Photos

ΤΟ ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ ... ΨΥΧΡΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ !

Οι τσέπες σας πρέπει να είναι ανοιχτές...




Γέροντας Παΐσιος Αγιορείτης

Παρά τα φαινόμενα και την αναξιότητα των μοναχών και κληρικών, η Εκκλησία είναι ακένωτη πηγή θαυμάτων. Παίρνει νερό και το κάνει Αγιασμό· παίρνει ψωμί και κρασί και το κάνει Θεία Ευχαριστία· παίρνει τον άνθρωπο χώμα και τον κάνει Θεό! Αλλά τα θαύματα πολλοί δεν τα βλέπουν. Γιατί, αν τα έβλεπαν, δεν θα
περιφρονούσαν ή μισούσαν την Εκκλησία του Χριστού, αλλά θα την αγαπούσαν, θα την τιμούσαν και δεν θα μιλούσαν γι’ αυτή με περιφρόνηση, όπως μιλούν.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ... ΔΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ !

«Σύντομα θα γυρίσουμε πίσω!»





https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZpjpqS2BQGpXJpH_qbmgNGgqKFR48xVt6iQrk4_ogyFE4G2LOMOkKpbXvvTVYaPZpjI1bfhYHdden7XMK6Czo-1Rglhhh_AXMqyz2F5ZvguhiAgI3DoI7eA9-YPt6a0H6e9D2KaYSznJb/s1600/paisios_kythrea.jpg
Φίλος μου από την Κύπρο βρέθηκε με ηλικιωμένο γέροντα και κουβέντα στην κουβέντα ο παππούς του ανέφερε ότι κατάγεται από τα κατεχόμενα.Σε ερώτηση του φίλου μου "πώς τα βλέπεις τα πράγματα παππού;" αυτός απάντησε ότι "σύντομα θα γυρίσουμε πίσω!" με αφοπλιστική βεβαιότητα!
"Και πώς είσαι τόσο σίγουρος;" τον ρώτησε πάλι ο φίλος μου. 

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

20 ΜΑΡΤΙΟΥ

Οἱ Ἅγιοι Ἀββάδες Μαῦροι οἱ ἐν τῇ μονῇ Ἁγίου Σάββα ἀναιρεθέντες

Οἱ Ἅγιοι αὐτοὶ Πατέρες ἀσκήτευαν στὴ Λαύρα τοῦ Ἁγίου Σάββα, στὴν περιοχὴ τῶν Ἱεροσολύμων καὶ εἶχαν συγκεντρωθεῖ ἐκεῖ ἀπὸ διάφορα μέρη. Ὅμως Ἄραβες λῃστὲς ἐπιτέθηκαν κατὰ τῆς μονῆς καὶ συνέλαβαν τοὺς Πατέρες αὐτῆς, ποὺ δὲν μπόρεσαν ἢ δὲν θέλησαν νὰ φύγουν. Καὶ ἀφοῦ τοὺς βασάνισαν μὲ διάφορους τρόπους, γιὰ νὰ ὑποδείξουν στοὺς λῃστὲς τοὺς κρυμμένους θησαυροὺς τῆς μονῆς, τοὺς θανάτωσαν. Ἄλλους τούς ἀποκεφάλισαν, ἄλλους τοὺς τεμάχισαν καὶ ἄλλους τοὺς κατατρύπησαν μὲ τὰ ξίφη τους. Καὶ μὲ αὐτὸν τὸν ...
περισσότερα...

Οἱ Ἁγίες Ἀλεξανδρία, Εὐφημία, Εὐφρασία, Ἰουλιανή, Θεοδοσία, Κλαυδία καὶ Ματρώνη οἱ Μάρτυρες ἐν Ἀμινσῷ

Οἱ Ἁγίες ἑπτὰ Μάρτυρες ἄθλησαν κατὰ τοὺς χρόνους τοῦ ἀσεβοῦς αὐτοκράτορα Μαξιμιανοῦ (286 – 305 μ.Χ.) στὴν πόλη Ἀμινσό, ὅταν ξεσηκώθηκε μεγάλος διωγμὸς κατὰ τῶν ἀνθρώπων ποὺ ὁμολόγησαν τὸν Χριστό. Οἱ Ἁγίες συνελήφθησαν ἀπὸ τὸν ἄρχοντα τῆς Ἀμινσοῦ, ποὺ ἦταν εἰδωλολάτρης. Καὶ ὅταν στάθηκαν ἐνώπιόν του, ὁμολόγησαν ὅτι εἶναι Χριστιανὲς καὶ τὸν ἔλεγξαν μὲ παρρησία, ἀφοῦ τὸν ἀποκάλεσαν σκληρὸ καὶ ἄδικο καὶ ἐχθρὸ τῆς ἀλήθειας. Ὁ ἄρχοντας ἐξοργίσθηκε. Τότε ἔδωσε ἐντολὴ καὶ τὶς τοποθέτησαν σὲ δημόσιο μ ...
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Ἀκύλας ὁ Μάρτυρας ὁ Ἔπαρχος

Ὁ Ἅγιος Μάρτυς Ἀκύλας τελειώθηκε διὰ ξίφους. Δὲν ἔχουμε περισσότερες λεπτομέρειες γιὰ τὸν βίο τοῦ Ἁγίου.
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Ἐμμανουὴλ ὁ Μάρτυρας

Ὁ Ἅγιος Μάρτυς Ἐμμανουὴλ τελειώθηκε διὰ ξίφους. Δὲν ἔχουμε περισσότερες λεπτομέρειες γιὰ τὸν βίο τοῦ Ἁγίου.
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Λολλίων ὁ Μάρτυρας

Ὁ Ἅγιος Μάρτυς Λολλίων τελειώθηκε μὲ χτυπήματα. Δὲν ἔχουμε περισσότερες λεπτομέρειες γιὰ τὸν βίο τοῦ Ἁγίου.
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Ροδιανὸς ὁ Μάρτυρας

Ὁ Ἅγιος Μάρτυς Ροδιανὸς τελειώθηκε διὰ ξίφους. Δὲν ἔχουμε περισσότερες λεπτομέρειες γιὰ τὸν βίο τοῦ Ἁγίου.
περισσότερα...

Ὁ Ὅσιος Κουθβέρτος ἐκ Βρετανίας

Ὁ Ὅσιος Κουθβέρτος γεννήθηκε στὸ Λάντερντέϊλ τὸ ἔτος 634 μ.Χ. καὶ σὲ μικρὴ ἡλικία ἔμεινε ὀρφανός. Μία βραδιὰ τοῦ 651 μ.Χ., καθὼς βρισκόταν στοὺς λόφους κοντὰ στὴ μονὴ Λίντισφεϊρν, εἶδε ἕνα ὅραμα. Εἶδε τὴν ψυχὴ ἑνὸς ἀνθρώπου νὰ ἀνεβαίνει στὸν οὐρανὸ μέσα σὲ ὑπερκόσμιο φῶς. Μετὰ ἀπὸ λίγες ἡμέρες πληροφορήθηκε γιὰ τὴν κοίμηση τοῦ Ἁγίου Ἀϊδανοῦ, κτήτορα τῆς μονῆς καὶ κατάλαβε ποιὸν ἀφοροῦσε τὸ ὅραμα ποὺ εἶδε. Ὁ δεκαεπτάχρονος Κουθβέρτος μετὰ ἀπὸ αὐτὸ ἀποφάσισε νὰ γίνει μοναχός. Γι’ αὐτὸ κατέφυγε ...
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Νικήτας ὁ Ὁμολογητής Ἐπίσκοπος Ἀπολλωνιάδος

Ὁ Ὅσιος Νικήτας ἔζησε κατὰ τοὺς χρόνους τῆς εἰκονομαχίας. Ἦταν ἄνδρας εὐσεβὴς καὶ πρόμαχος τῆς ὀρθῆς πίστεως. Γιὰ τὸν λόγο αὐτὸ ἐξελέγη Ἐπίσκοπος Ἀπολλωνιάδος. Κατὰ τὴν διάρκεια τῆς ἀρχιερατείας του διακρίθηκε γιὰ τὴν ἐλεημοσύνη καὶ φιλανθρωπία του καὶ ἔγινε περιάκουστος στὰ εὐαγγελικὰ ἔργα καὶ λόγια.Ἐπὶ τῆς εἰκονομαχίας, ἴσως ἐπὶ βασιλείας Λέοντος Ε’ τοῦ Ἰσαύρου (813 – 820 μ.Χ.) πιέσθηκε νὰ προχωρήσει στὴν αἵρεση τῶν εἰκονοκλαστῶν, ἀλλὰ μὲ παρρησία ἀρνήθηκε καὶ διεκήρυξε τὴν προσκύνηση τῶν ἱ ...
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Λουαρσάβος βασιλέας τῆς Γεωργίας

Ἡ μνήμη του τιμᾶται τὴν 21η Ἰουνίου. Ἄγνωστο γιατί ἐπαναλαμβάνεται αὐτὴ τὴν ἡμέρα.
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Εὐφρόσυνος ὁ Ἱερομάρτυρας ἐκ Ρωσίας

Ὁ Ἱερομάρτυρας Εὐφρόσυνος (Σινοζέρσκϊυ), κατὰ κόσμο Ἐφραίμ, γεννήθηκε σὲ ἕνα χωριὸ τῆς Καρελίας, κοντὰ στὴν λίμνη Λάντοζσκοε, κατὰ τὸ δεύτερο ἥμισυ τοῦ 16ου αἰῶνος μ.Χ. Ἀρχικὰ μόνασε στὴ μονὴ τοῦ Βάλαμο τῆς Φιλανδίας, ἔπειτα στὴν περιοχὴ         Ντολὸκ τῆς ἐπαρχίας Νόβγκοροντ τῆς Ρωσίας καὶ στὴν συνέχεια κοντὰ στὴν λίμνη Σινίτσε. Χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος στὴ μονὴ Οὐσπένσκι τῆς πόλεως Τιχβὶν καὶ τὸ ἔτος 1600 ἄρχισε τὴν ἐρημικὴ ζωὴ στοὺς ἄγριους βάλτους τῆς λ ...
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Μύρων ὁ Νεομάρτυρας ἀπὸ τὸ Ἡράκλειο Κρήτης

Ὁ Ἅγιος Νεομάρτυς Μύρων καταγόταν ἀπὸ τὸ Μεγάλο Κάστρο τῆς Κρήτης, τὸ σημερινὸ Ἡράκλειο καὶ γεννήθηκε ἀπὸ εὐσεβεῖς καὶ φιλόθεους γονεῖς. Ὁ πατέρας του ὀνομαζόταν Δημήτριος καὶ ἦταν δίκαιος καὶ ἐνάρετος ἄνθρωπος. Ὁ Ἅγιος ἦταν σεμνὸς καὶ σώφρων καὶ ἀγαποῦσε ὑπερβολικὰ τὴν παρθενία καὶ τὴν ἄσκηση. Ἐργαζόμενος ὡς ράπτης στὸ Ἡράκλειο συκοφαντήθηκε ἀπὸ τοὺς Τούρκους, οἱ ὁποῖοι τὸν φθονοῦσαν, ὅτι δῆθεν ἀποπλάνησε μία Τουρκοπούλα. Στὸ δικαστήριο ὁ Ἅγιος ἀπέρριψε ἀπολογούμενος τὴ συκοφαντία, ἀλλὰ ἐτέθ ...
περισσότερα...