Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Η Ελένη Μαχάνκοβα-Μια Νεομάρτυρας!

  • Από  desk agioritikovima
Η Ελένη Μαχάνκοβα-Μια Νεομάρτυρας!
Ιερομόναχος Θεολόγος 
Η Ελένη Μαχάνκοβα γεννήθηκε στην μεγαλούπολη Μπαρναούλ της Σιβηρίας στίς 18 Αυγούστου του 1977. Πήγε στην νότια Τουρκία να εργασθεί, όπως πολλοί συμπατριώτες της, στις τουριστικές εγκαταστάσεις πού εκατομμύρια Ρώσοι επισκέπτονται κάθε χρόνο. Ηταν λογίστρια καί όμορφη. Εκεί γνωρίστηκε με έναν ντόπιο πού την παντρεύτηκε, κατά τα μουσουλμανικά έθιμα, στό τζαμί.
Η οικογένειά της, στην Ρωσία, ήταν άθεη. Ο άντρας της κατόπιν την λογάριαζε μουσουλμάνα καί ήταν υπερήφανος γι' αυτήν ενώ

«ΕΔΩΣΑ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΣΕΝΑ καὶ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΣΥΓΧΩΡΗΣΗ;»

ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ

cf80ceb5cf81ceb9cf83cf84ceb1cf84ceb9cebaceac-cebcceb5cf84ceb1cebdcebfceafceb1cf82.             Ἕνας ἀδελφὸς ἔκανε συνεχῶς αὐτὴ τὴν προσευχὴ στὸν Θεό:
-Κύριε, δὲν ἔχω φόβο Θεοῦ! Στεῖλε μου λοιπὸν κεραυνὸ  ἢ καμιὰ ἄλλη τιμωρία ἢ ἀρρώστια ἢ δαιμόνιο, μήπως κι ἔτσι ἔρθει σὲ φόβο ἡ πωρωμένη μου ψυχή.
.           Ἄλλοτε πάλι παρακαλοῦσε κι ἔλεγε:
-Ξέρω πὼς ἔχω πολὺ ἁμαρτήσει ἐνώπιόν

ΠΑΙΔΙΑ ... ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ !!!



Δημοσιεύματα σε δύο ελληνικές εφημερίδες έρχονται να βάλουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό.

Εισαγγελική έρευνα για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως αποκαλύπτει η Real News.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, «o

Γερ. Παΐσιος: «Οσο γκρινιάζει κανείς, τόσο ρημάζει…»

  • Από  misha.pblogs.gr
Γερ. Παΐσιος: «Οσο γκρινιάζει κανείς, τόσο ρημάζει…»
- Γέροντα, πού οφείλεται η γκρίνια και πώς μπορείς να την αποφύγης;
- Στην κακομοιριά οφείλεται και με την δοξολογία την κάνει κανείς πέρα. Η γκρίνια γεννά γκρίνια και η δοξολογία γεννά δοξολογία.
Όταν δεν γκρινιάζη κανείς για μια δυσκολία που τον βρίσκει , αλλά δοξάζη τον Θεό, τότε σκάζει ο διάβολος και πάει σε άλλον που γκρινιάζει , για να του τα φέρη όλα ανάποδα. Γιατί, όσο γκρινιάζει κανείς, τόσο ρημάζει.
Μερικές φορές μας κλέβει το ταγκαλάκι και μας κάνει να μη μας

ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ: ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ-2 «Πρέπει νὰ σοβαρευτοῦμε καὶ ν’ ἀσκηθοῦμε στὴν τήρηση ὅλων τῶν ἐντολῶν τοῦ Κυρίου».

ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ
 (Μάρκ. β´ 1-12) 
[Β´ Μέρος]

ἀπὸ τὸ βιβλίο «Καιρὸς μετανοίας», β´ ἔκδ., Ἀθῆναι 2012, μετάφρ. Π. Μπότση, σελ. 127 ἑξ. Πηγὴ ἠλ. κειμ.: «Η ΑΛΛΗ ΟΨΙΣ»

Μέρος Α´: ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ: ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ-1 «Τὸ πιὸ σπουδαῖο πράγμα στὸ δρόμο τῆς σωτηρίας εἶναι νὰ προσεγγίσουμε μὲ πίστη τὴν παρουσία τοῦ Κυρίου».

.               Ὁ Κύριος ζητᾶ ἀπ’ ὅλους τοὺς πιστούς Του νὰ

Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα ταξίδια στον κόσμο! (ΦΩΤΟ)

Τα ταξίδια είναι σίγουρα ένας υπέροχος τρόπος να γνωρίσουμε τον κόσμο και να περάσουμε τις διακοπές μας. Κάποια μέρη, όμως, ίσως να μην είναι και τα πιο ασφαλη.
Ηφαίστειο Villarrica

Εναι ενεργό ηφαίστειο στην Χιλή. Το ηφαίστειο δεσπόζει πάνω από την πόλη Βιγιαρρίκα και τη λίμνη Βιγιαρρίκα. Η ανάβαση στο

Το ομορφότερο σπήλαιο στην άκρη του κόσμου


Το ομορφότερο σπήλαιο στην άκρη του κόσμου
Aπό πολλούς θεωρείται ως το πιο όμορφο δίκτυο σπηλαίων στον κόσμο και έχει ηλικία 6.000 ετών. Τα ανάγλυφα, λαξευμένα από τα πελώρια κύματα της λίμνης General Carrera, τοιχώματα του Cuevas de Marmol, το κάνουν να μοιάζει σχεδόν ψεύτικο και να αποτελεί ένα από τα μέρη που ανήκουν στην ελίτ των

Γέρων Παΐσιος: Ό­ταν α­δι­κεί­σαι να μη λες: «Να το βρει α­πό τον Θε­ό», για­τί τό­τε κα­τα­ριέ­σαι με ευ­γέ­νεια!


Ό­ταν α­δι­κεί­σαι να μη λες:

« Να το βρει α­πό τον Θε­ό», για­τί τό­τε κα­τα­ριέ­σαι με εύ­γέ­νεια.

Ο άν­θρω­πος πού σου ζη­τά ειλι­κρι­νή συγ­χώ­ρε­ση, ό­ταν σφά­λει, να τον συγ­χω­ράς, κά­θε φο­ρά πού σφάλ­λει, με κα­λο­σύ­νη και να τον α­γα­πάς και α­πό κο­ντά. 

Δείτε το σοφό τεστ του Σωκράτη που πρέπει να κάνουμε όλοι κάθε μέρα

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/socrates-03.jpg Μια μέρα, εκεί που ο μεγάλος αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Σωκράτης έκανε τη βόλτα του στην Ακρόπολη, συνάντησε κάποιον γνωστό του, ο οποίος του ανακοίνωσε ότι έχει να του πει κάτι πολύ σημαντικό που άκουσε για κάποιον από τους μαθητές του.

Ο Σωκράτης του είπε ότι θα ήθελε, πριν του πει τι

Αεροπλάνο περνάει πάνω από τα κεφάλια τουριστών, κυριολεκτικά! (Βίντεο)

airplane_landing
Στο διεθνές αεροδρόμιο Princess Juliana, στο νησάκι St Martin της Καραϊβικής, τα αεροπλάνα μοιάζουν να προσγειώνονται πάνω από τα κεφάλια των έκπληκτων τουριστών… Ένα μοναδικό βίντεο τράβηξε τουρίστας που βρισκόταν στην διάσημη παραλία Maho Beach, στο νησί St Martin της Καραϊβικής. Εκεί, το διεθνές αεροδρόμιο Princess Juliana βρίσκεται πολύ κοντά στην παραλία του νησιού και τα αεροσκάφη κατά την προσγείωση μοιάζουν να αγγίζουν με τους τροχούς τους την άμμο.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ... !!!

9 Μαρτίου

Προβάλλονται μόνο τα σημαντικότερα!
Η πλήρης έκδοση της ημερομηνίας αυτής περιλαμβάνει 117 Γεγονότα, 35 Γεννήσεις και 26 Θανάτους.
Για να δείτε την πλήρη έκδοση ή να ενεργοποιήσετε τα φίλτρα θα πρέπει πρώτα να .   Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε!
μ. Χ.
1500
Ο πορτογάλος εξερευνητής Πέδρο Καμπράλ με 13 πλοία αφήνει τη

Η Λάμψη της Ορθοδοξίας έχει ήδη ξεκινήσει! (ΒΙΝΤΕΟ)

    Η Λάμψη της Ορθοδοξίας έχει ήδη ξεκινήσει! (ΒΙΝΤΕΟ)


    Ατενίζοντες με πίστη προς την προσδοκώμενη τελική Λάμψη της Ορθοδοξίας, αυτή που θα πραγματοποιηθεί μετά την επιστροφή της Πόλης στους Ρωμιούς και το ξύπνημα του Βασιλέως Ιωάννη, κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε δυσσεβείς και μικρόνοες, αν παραμείνουμε μουγγοί και κουφοί στην προοιμιακή Λάμψη της Ορθοδοξίας, που δώρισε στην ανθρωπότητα ο Τριαδικός Θεός ημών και συντελείται και αυξάνει σε μια ολόκληρη ήπειρο, στη Β.Αμερική.

    Η άγνωστη ιστορία των εικονιδίων


    Η άγνωστη ιστορία των εικονιδίων (1)
    Τα σύμβολα του υπολογιστή στο μικροσκόπιο της ανάλυσης.

    Τα εικονίδια του ηλεκτρονικού υπολογιστή είναι τα καθημερινά οδικά σήματα του ψηφιακού μας κόσμου.
    Άμεσα αναγνωρίσιμα σύμβολα δηλαδή που πατάς, κλικάρεις και χαζεύεις αναρίθμητες φορές την ημέρα καθώς αλληλεπιδράς με το computer.
    Για κάτι τόσο αναπόσπαστο όμως στην ημερήσια ηλεκτρονική μας

    ΟΜΙΛΙΑ "Ο ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο ΠΑΛΑΜΑΣ" !!!




    ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

    9 ΜΑΡΤΙΟΥ

    Οἱ Ἅγιοι Τεσσαράκοντα Μάρτυρες οἱ ἐν Σεβαστείᾳ

    Οἱ Ἅγιοι Τεσσαράκοντα Μάρτυρες, οἱ ὁποῖοι κατάγονταν ἀπὸ διάφορους τόπους καὶ μαρτύρησαν στὴν λίμνη τῆς Σεβαστείας, τὸ ἔτος 320 μ.Χ., εἶναι οἱ : Ἀγγίας, Ἀγλάϊος, Ἀειθαλᾶς, Ἀέτιος, Ἀθανάσιος, Ἀκάκιος, Ἀλέξανδρος, Βιβιανός, Γάϊος, Γοργόνιος, Γοργόνιος, Δομετιανὸς ἢ Δομέτιος, Δόμνος, Ἐκδίκιος, Εὐνοϊκός, Εὐτύχιος, Ἠλιάδης ἢ Ἠλίας, Ἡράκλειος, Ἡσύχιος, Θεόδουλος, Θεόφιλος, Ἰωάννης ἢ Κάνδιδος, Κλαύδιος, Κύριλλος, Κυρίων, Λεόντιος, Λυσίμαχος, Μελίτων, Νικόλαος, Ξανθίας, Οὐαλέριος, Οὐάλης, Πρίσκος, Σα ...
    περισσότερα...

    ΕΡΓΑΣΙΑΙ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΙΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ !!!


    Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


    ΑΝΕΚΔΟΤΟ !!!

    Το χτυπημα


    Στο δικαστήριο:
    Ο δικαστής επαναλαμβάνει την Κατηγορία: - Χτυπήσατε τον αρχιεργάτη με το σφυρί στο κεφάλι και ισχυρίζεστε ότι αυτός σας το ζήτησε.
    - Μάλιστα κύριε πρόεδρε. Μου είπε: 'Τώρα θα βγάλω το σίδερο από τη φωτιά και μόλις κουνήσω το κεφάλι μου, εσύ χτύπα το με το σφυρί'.


    ΠΗΓΗ:  ΚΛΙΚ