Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Το ομορφότερο σπήλαιο στην άκρη του κόσμου


Το ομορφότερο σπήλαιο στην άκρη του κόσμου
Aπό πολλούς θεωρείται ως το πιο όμορφο δίκτυο σπηλαίων στον κόσμο και έχει ηλικία 6.000 ετών. Τα ανάγλυφα, λαξευμένα από τα πελώρια κύματα της λίμνης General Carrera, τοιχώματα του Cuevas de Marmol, το κάνουν να μοιάζει σχεδόν ψεύτικο και να αποτελεί ένα από τα μέρη που ανήκουν στην ελίτ των ταξιδιωτικών εμπειριών.

Βρίσκεται στα νότια της Χιλής, στην Παταγονία και είναι γνωστό και ως Μαρμάρινος Καθεδρικός μιας και αποτελεί μέρος της χερσονήσου που περιβάλλεται από την παγωμένη λίμνη Carrerα --σχεδόν εξολοκλήρου από μασίφ, καθαρό μάρμαρο.

 Τα σπειροειδή περίτεχνα σχέδια του εσωτερικού του, είναι αποτέλεσμα της αντανάκλασης του γαλανού νερού το οποίο ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και την εποχή, αυξομειώνει την στάθμη του και αφήνει το στίγμα του στο μάρμαρο. Αυτό που κάνει το σπήλαιο μοναδικό είναι η ικανότητα του να μεταμορφώνεται και να αλλάζει συνεχώς, χρόνο με το χρόνο.


Στις αρχές της άνοιξης, τα ρηχά νερά είναι γαλαζοπράσινα και δημιουργούν μια κρυσταλλική λάμψη που στροβιλίζεται στους τοίχους. Το καλοκαίρι, τα επίπεδα του νερού αυξάνονται και το χρώμα τους παίρνει μια βαθιά μπλε απόχρωση που δίνει στο σπήλαιο μια μοναδική αλλόκοσμη σκιά. Όλη αυτή η φυσική μετάλλαξη επηρεάζεται παράλληλα από τους παγετώνες και το ίζημα της λίμνης που αφήνουν από την δημιουργία και το λιώσιμο τους.


Το ταξίδι ως τη σπηλιά είναι μεγάλο και η πρόσβαση δύσκολη. Μόλις τελειώσει ο περίπου 200 μιλίων χωματόδρομος, οι ειδικές βάρκες αναλαμβάνουν την ξενάγηση στο εσωτερικό του η οποία είναι πλωτή καθ' όλη την διάρκεια της.




ΠΗΓΗ
ΠΗΓΗ
ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου