Σάββατο 7 Απριλίου 2012

ΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ .....

Aνέκδοτο


Ένας μισόκουφος γέρος πάει με τη γυναίκα του στο γιατρό και
παραπονιέται για κάτι πόνους που είχε. Ο γιατρός τον εξετάζει και του
λέει:
- Θα χρειαστώ δείγματα κοπράνων, ούρων και σπέρματος, για αναλύσεις.

- Τι είπε; ρωτάει ο κουφός τη γυναίκα του.
- Είπε ότι θέλει να του φέρεις ένα... σώβρακό σου, του απαντάει αυτή. 
ΠΗΓΗ:        http://xsefoto.blogspot.com/2012/03/blog-post_2638.html

Όταν οι σταγόνες γίνονται τέχνη...


Πανέμορφες ανοιξιάτικες εικόνες που σε μαγεύουν!



ΩΡΑΙΑ ΔΙΗΓΗΣΗ !

Η Παναγιά και ο κλόουν



Ο Πέτρος Γκουερέν ήταν σπουδαίος κλόουν. Τα χρόνια όμως πέρασαν, γέρασε και δεν έβρισκε πια δουλειά. Απελπισμένος και για να μη πεθάνει της πείνας, πήρε το δρόμο για ένα μοναστήρι αφιερωμένο στην Παναγία. Ίσως οι καλόγεροι να τον φιλοξενούσαν για λίγο.

Ο Θεός κάθε ώρα μας στέλνει ανθρώπους...






Το λάθος μας πάντα είναι ότι δεν παίρνουμε στα σοβαρά αυτό που είναι η δεδομένη, η παρεχομένη σημερινή ημέρα της ζωής μας, το ότι ζούμε στο παρελθόν ή στο μέλλον και το ότι όλο και περιμένουμς κάποιαν ιδαίτερη μέρα, οπότε η ζωή μας θα ξεδιπλωθεί και θα αποκτήσει όλη την σημασία και σπουδαιότητά της και δεν προσέχουμε ότι η ζωή μας κυλάει και φεύγει σα νερό, που διαρρέει μέσα από τα δάκτυλα του χεριού, ή όπως τον πολύτιμο σπόρο, που διαπερνά και πέφτει από μη σφιχτοδεμένο σακκί.

Ο ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ ΑΝ ΒΑΛΕΙ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΛΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΣΟΛΙΑΣ ;;;;

Ο Γέροντας Παΐσιος για τη Μακεδονία





Tου Ησαΐα Κωνσταντινίδη,
διδάκτορα φιλοσοφίας 

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ξέσπασε στην πολύπαθη περιοχή μας το νεώτερο "μακεδονικό" ζήτημα, αυτή τη φορά με την εμπλοκή των Σκοπίων.

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΟΚ !

Σηφουνάκης: «Είμαστε πολιτικά ανεπαρκείς. Ξαναψηφίστε μας!»




Άρχισαν πλέον να παραδέχονται και οι “κηπουροί” του ΓΑΠ, ότι το 2009 δεν γνωρίζαν τί έκαναν, κυβερνούσαν τον τόπο χωρίς κυβερνητικό πρόγραμμα, χωρίς "μπούσουλα", χωρίς να γνωρίζουν τί γινόταν....“δεν ήξερε το ΠΑΣΟΚ τί έκανε ...” δηλώνει δημόσια με πολιτική ομολογία “ΣΟΚ”, ο κ. Σηφουνάκης στο βίντεο.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ !

Εποχή για φράουλες, φρούτο μεγάλης διατροφικής αξίας με σημαντικά οφέλη στην υγεία μας.




Συντάκτης: Kλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μορ. βιολόγος,medlabnews.gr

Αγγειόσπερμο, δικότυλο φυτό η φράουλα ανήκει στηνοικογένεια των Ροδοειδών (Rosaceae) με 15 περίπου είδη ιθαγενή των βόρειων εύκρατων περιοχών. Κατά πάσα πιθανότητα η καταγωγή της είναι από τη Χιλή. Ιδιαίτερα γνωστή στην Ελλάδα είναι η ευρωπαϊκή φράουλα που βρίσκεται και αυτοφυής σε λοφώδεις και δασώδεις και ημιδασώδεις περιοχές. Ο καρπός της άγριας αυτής φράουλας είναι μικρός ,εξαιρετικά γλυκός και νόστιμος.

Ε, ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ! ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ, ΤΟΝ ΠΑΝΕ ΚΑΙ "ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ" ! ΠΟΛΥ ΠΑΕΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ !

Tο τελευταίο αντίο στον 77χρονο συνταξιούχο που έβαλε τέλος στη ζωή του - Φωτό και βίντεο

Κοινωνία

Συγγενείς, φίλοι αλλά και άνθρωποι που δεν τον γνώριζαν παρέστησαν στην πολιτική κηδεία του

Tο τελευταίο αντίο στον 77χρονο συνταξιούχο που έβαλε τέλος στη ζωή του - Φωτό και βίντεο Συγγενείς, φίλοι αλλά και άνθρωποι που δεν τον γνώριζαν παρέστησαν στην πολιτική κηδεία του
Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον 77χρονο συνταξιούχο φαρμακοποιό που έβαλε τέλος στη ζωή του.
Συγγενείς και φίλοι αλλά, μέλη του "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" και πολίτες που ούτε καν τον γνώριζαν βρέθηκαν στο Πρώτο Νεκροταφείο για να αποχαιρετήσουν τον άνθρωπο που με την πράξη του έστειλε το δικό του μήνυμα για την κρίση σε όλους τους πολιτικούς και αφύπνισε πολίτες.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΑΓΙΚΕΣ !

Συντριβάνια στον κόσμο σωστό... υπερθέαμα!


Συντριβανια στον κοσμο σωστο... υπερθεαμα!
Συντριβάνια του κόσμου... Σ' άλλα μπορείτε να κάνετε ευχή και σ' άλλα η ευχή μπορεί και να πιάσει... Το σίγουρο είναι ότι σ' όποιο από τα συντριβάνια που ακολουθούν κι' αν βρεθείτε το θέαμα είναι τόσο εντυπωσιακό που ακόμη κι' αν δεν έχετε πάνω σας κέρματα, μια φωτογραφία σίγουρα θα τραβήξετε!!!

ΟΜΙΛΙΑ ΣΑΡΑΝΤΟΥ ΚΑΡΓΑΚΟΥ


Προηγούνται οι δανειστές, έναντι ακόμα και των συνταξιούχων και με νόμο…




Και με την «βούλα» πλέον, την απόλυτη προτεραιότητα στις πληρωμές του κράτους θα έχουν οι δανειστές. Αυτό προβλέπεται με σχετική νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε στην Βουλή…

Και είναι βέβαια απολύτως… φυσικό να γίνεται αυτό για δύο πολύ σημαντικούς λόγους: α. Οι δανειστές (ή αλλιώς «η ανάγκη εξυπηρέτησης του χρέους») έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα, για την κάλυψη ζωτικών αναγκών, ενώ οι συνταξιούχοι μπορούν να μείνουν…απλήρωτοι διότι εκτός από το ότι αρκετά… «επιβαρύνουν» το κράτος ως μη… παραγωγικοί, έχουν την πολυτέλεια να περιμένουν να εκπληρώνονται πρώτα οι υποχρεώσεις του χρέους, διότι έχουν χρήματα στην άκρη από τους προηγούμενους μήνες, ειδικά οι χαμηλοσυνταξιούχοι οι οποίοι με έναν μήνα σύνταξης εξασφαλίζουν την διαβίωσή τους για τους υπόλοιπους έντεκα….

ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ !


Παράδεισος στη Γη; Η Λίμνη Shangrila λένε... ότι είναι!


Παραδεισος στη Γη; Η Λιμνη Shangrila λενε... οτι ειναι!
Η λίμνη Shangrila ή Kachura βρίσκεται περίπου 20 λεπτά από την πόλη Skardu στο Πακιστάν. Θεωρείται ως μια από τις ωραιότερες λίμνες στον κόσμο, ένας «Παράδεισος στη γη» όπως εύστοχα αποκαλείται.
Η λίμνη Shangrila καθιερώθηκε ως τουριστικός προορισμός το 1983 με το άνοιγμα του πρώτου ξενοδοχείου. Το θέρετρο Shangrila ιδρύθηκε από τον πρώην ταξίαρχο Muhammad Aslam Khan, που ήταν ο διοικητής που κάτω από τις εντολές του ο στρατός ελευθέρωσε τις βόρειες περιοχές το 1948.

ΟΙ "ΦΩΤΟ" ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΛΑ !

Ο Νόμος της Φύσης λέει: Σκότωνε μόνο όταν πεινάς



Ο φωτογράφος Michel Denis-Huot, που τράβηξε τις πιο κάτω υπέροχες φωτογραφίες σε σαφάρι στην Κένυα τον Οκτώβρη του περασμένου έτους, είπε ότι έμεινε έκπληκτος από αυτό που είδε:
"Τρία αδέρφια cheetahs ζούσαν μαζί, από τότε που άφησαν τη μητέρα τους, σε ηλικία περίπου 18 μηνών.Ένα πρωινό που τα είδε, φάνηκαν να μην είναι πεινασμένα, και έτρεχαν, παίζοντας μεταξύ τους.

Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΑΧΡΕΙΩΝ ... ΑΓΡΙΩΝ !

Στη χώρα του Άγνωστου Αυτόχειρα, Βορίδης, Παπακωνσταντίνου και Σκανδαλίδης σκορπάνε 10 εκατ. ευρώ για επικοινωνία!





Λεφτά...υπάρχουν πάντα, όταν πρόκειται για επικοινωνιακή προβολή. Σε περιπτώσεις μάλιστα όπως η διαφήμιση ενός υπουργικού έργου, τα λεφτά που υπάρχουν είναι πολλά. Όπως του υπουργείου Μεταφορών-Υποδομών.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ! ΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟΪ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ !

7 Απριλίου
Γιορτάζουν:

Γεγονότα

30: Ειδικοί ερευνητές υπολογίζουν ότι αυτή τη μέρα σταυρώθηκε ο Χριστός.

529: Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Ιουστινιανός εκδίδει ένα θεμελιώδες νομικό σύγγραμμα, τον Ιουστινιάνειο Κώδικα (Corpus Juris Civilis).

1348: Ιδρύεται στην Πράγα το Πανεπιστήμιο του Καρόλου, ένα από τα πιο παλιά ανώτατα ιδρύματα της Ευρώπης.

ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ   ΝΙΚ.   ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΑΘΗΜΑ ΑΠΟ ΕΝΑ 8ΧΡΟΝΟ !

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ 8ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΑΦΩΝΗ ΤΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΟΥ

  
Άφωνη άφησε δασκάλα σε Δημοτικό Σχολείο κοινότητας των Κοκκινοχωρίων, ένας οκτάχρονος μαθητής, όταν τυχαία, ανακάλυψε το «μυστικό» του πριν λίγες μέρες.

Μέχρι εκείνη τη μέρα, το υπέροχο μυστικό, μοιραζόταν ο οκτάχρονος με συνομήλικο συμμαθητή και φίλο του.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ... ΑΝΘΡΩΠΟΙ !

O ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

  
Εάν δεv πιστεύετε μπείτε στο Google βάλτε το όνομα του και σε 6'' θα κατέβουν 72.500 καταχωρήσεις με το όνομα του...

Τα τελευταία έντεκα χρόνια έχει δώσει ζωή σε 9.000 παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο.


Μοναδική του αμοιβή, το χαμόγελο που ξαναγεννήθηκε στα χείλη τους.


ΠΑΡΟΙΜΙΑΙ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΟΣ Γ' 13-14 (ΣΕΙΡΑ ΟΜΙΛΙΩΝ)

ΟΜΙΛΙΑ   π.   ΤΙΜΟΘΕΟΥ

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ... Η ΕΛΛΑΔΑ !

ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

   
Εκδηλώθηκε στις 5:15 το πρωί της 6ης Απριλίου 1941 στα οχυρά της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας, η επίθεση των στρατευμάτων της Ναζιστικής Γερμανίας.
Η επίθεση άρχισε  45 λεπτά πριν από την προβλεπόμενη ώρα στη γερμανική διακοίνωση που είχε επιδοθεί νωρίτερα στον πρωθυπουργό Αλέξανδρο Κορυζή από τον γερμανό πρεσβευτή στην Αθήνα πρίγκηπα Έρμπαχ. Επιδίδοντας το τελεσίγραφο, ο Έρμπαχ

ΨΑΛΛΕΙ Ο κ. ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΑΛΙΑΔΩΡΟΣ

ΥΜΝΟΙ   ΜΕΓ.   ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΤΟΥ 'Η ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΤΟΥΣ !

Στη Χαλκίδα την Κυριακή ο Γ. Καρατζαφέρης

Περιοδεία στην Χαλκίδα θα πραγματοποιήσει μεθαύριο Κυριακή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.
Ο κ. Καρατζαφέρης στη 1 το μεσημέρι θα μιλήσει σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης σε φίλους του κόμματος, ενώ νωρίτερα (12:00) θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά γραφεία του ΛΑΟΣ.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΙ ΘΑ ΤΡΩΤΕ ;;; (ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ)

Οι επικίνδυνοι Γερμανοί."Δεν θα μπαίνουν στη χώρα όλοι όσοι έρχονται από Ελλάδα"

Είναι όχι απλά απαράδεκτοι,αλλά επικίνδυνοι.Οι Γερμανοί ,όπως και όλοι οι βορειοευρωπαίοι σφύριζαν αδιάφορα χρόνια τώρα για το τεράστιο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης που αντιμετώπιζε η Ελλάδα. Τελευταία για να δείξουν ότι κάτι κάνουν έστειλαν τη Frontex.Και τώρα ζητάνε και τα ρέστα!

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΜΕΓ. ΕΒΔΟΜΑΔΑ !

Τι καιρό θα κάνει τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα


Οι νοτιάδες που ανέλαβαν δράση από χθες ουσιαστικά προσφέρουν ζέστη, υγρασία, πρωϊνές ομίχλες, λασποβροχές και αφρικάνικη σκόνη. Ο μουντός καιρός προκαλεί εντονα αισθήματα δυσφορίας ιδιαίτερα σε ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα.


ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΗΗΗΗΗΝ ! ΚΑΙ ΣΥ ΓΙΑ 10000€ ;

Η Ξενογιαννακοπούλου κάνει επιστροφή στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ

Επέστρεψε στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία είχε παραιτηθεί από την κυβέρνηση Παπαδήμου, αρνούμενη να υπερψηφίσει τα μέτρα του δεύτερου μνημονίου και είχε, εξ αυτού, τεθεί εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας. Η βουλευτής της Β΄ Αθήνας, η οποία είχε χθες συνάντηση με τον πρόεδρο του Κινήματος Ευάγγελο Βενιζέλο, σήμερα μετά...

ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ... ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ! ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΑΣ !

Πέταξαν γιαούρτια σε παρουσιαστή την ώρα του δελτίου

Οι άγνωστοι εισέβαλαν στο χώρο και επιτέθηκαν φραστικά ενώ δε δίστασαν να εκτοξεύσουν ακόμα και αυγά και γιαούρτια στον παρουσιαστή Παναγιώτη Μπούρχα. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

dis2012


Η Ιερά Σύνοδος για την αυτοκτονία στο Σύνταγμα


Το γεγονός της αυτοκτονίας του ηλικιωμένου συνταξιούχου στην Πλατεία Συντάγματος μας προξενεί λύπη και συμπάθεια και μας οδηγεί στις παρακάτω σκέψεις :

Η ... ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ !

[08:55]
Web only
[08:44]
Web only
[08:33]
Web only
[08:22]
Web only
[08:11]
Web only
[08:00]
Web only
[01:34]
Web only
[01:18]
Web only
[01:09]
Web only

ΓΥΡΙΖΟΥΝ .... ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ! ΦΤΑΝΕΙΕΙΕΙΕΙΕΙΕΙΕΙ ! ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ... ΣΩΤΗΡΕΣ ! ΑΝ ΑΝΤΙ ΓΙΑ 10000€ ΕΠΑΙΡΝΑΝ 1000€ ΠΟΙΟΙ ΘΑΘΕΛΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ... ΣΩΤΗΡΕΣ ;;;

Πίσω στο ΠΑΣΟΚ και ο Χρήστος Μαγκούφης

Πολιτική

Είχε διαγραφεί από την ΚΟ του κόμματος στις 12 Φεβρουαρίου

Πίσω στο ΠΑΣΟΚ και ο Χρήστος Μαγκούφης  Είχε διαγραφεί από την ΚΟ του κόμματος στις 12 Φεβρουαρίου
Υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Τρικάλων, ανακοίνωσε ότι θα είναι ο Χρήστος Μαγκούφης που είχε διαγραφεί από την ΚΟ του κόμματος στις 12 Φεβρουαρίου, όταν στην ψηφοφορία για το νέο μνημόνιο είχε ψηφίσει "παρών επί της αρχής" και "όχι" στο άρθρο 1.

ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ... ΜΕΡΚΕΛ !!!

Νέα δημοσκόπηση: ΝΔ 20,8%, ΠΑΣΟΚ 14,09%- Τρίτο το ΚΚΕ, τέταρτη η ΔΗΜΑΡ- Παγιώνεται ο Καμμένος - Ποιοι μπαίνουν στη Βουλή

Πολιτική

Οι ερωτηθέντες θεωρούν προτιμότερη κυβέρνηση συνεργασίας περισσοτέρων κομμάτων σε ποσοστό 59,29%

Νέα δημοσκόπηση: ΝΔ 20,8%, ΠΑΣΟΚ 14,09%- Τρίτο το ΚΚΕ, τέταρτη η ΔΗΜΑΡ- Παγιώνεται  ο Καμμένος - Ποιοι μπαίνουν στη Βουλή   Οι ερωτηθέντες θεωρούν προτιμότερη κυβέρνηση συνεργασίας περισσοτέρων κομμάτων σε ποσοστό 59,29%
Το υπό διαμόρφωση κομματικό σύστημα: Σαφές Προβάδισμα Νέας Δημοκρατίας, πολυκομματική βουλή και κυβέρνηση συνεργασίας. Αυτό είναι το συμπέρασμα από τη δημοσκόπηση της Vote για το enikos.gr.
Η Νέα Δημοκρατία καταγράφει σαφές προβάδισμα απέχοντας όμως από το διακηρυγμένο στόχο της αυτοδυναμίας. Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου προηγείται με διαφορά 6,7 ποσοστιαίων μονάδων, φθάνοντας το 20,80% έναντι 14,09% του ΠΑΣΟΚ.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Καλλιόπιος ὁ Μάρτυρας

Ὁ Ἅγιος Μάρτυς Καλλιόπιος καταγόταν ἀπὸ τὴν Πέργη τῆς Παμφυλίας καὶ ἔζησε κατὰ τοὺς χρόνους τοῦ βασιλέως Μαξιμιανοῦ (286 – 305 μ.Χ.). Σὲ πολὺ μικρὴ ἡλικία ἔμεινε ὀρφανὸς ἀπὸ πατέρα καὶ ἡ ἐνάρετη μητέρα του Θεόκλεια τὸν ἀνέθρεψε καὶ τὸν γαλούχησε μὲ τὰ νάματα τῆς Χριστιανικῆς πίστεως. Ἔτσι κατὰ τὴν περίοδο τῶν διωγμῶν ὁ νεαρὸς Καλλιόπιος ὄχι μόνο δὲν φοβήθηκε, ἀλλὰ ἀντιθέτως ἐμψύχωνε καὶ παρηγοροῦσε τοὺς ὀλιγόψυχους. Ἐνῷ ὁ διωγμὸς εἶχε κηρυχθεῖ, ὁ Ἅγιος ἀναχώρησε γιὰ τὴν Πομπηϊούπολη, ὅπου αὐτ ...
περισσότερα...

Ἀνάστασις τοῦ Λαζάρου

Αυτό το Σάββατο τιμάμε την υπό του Χριστού Ανάσταση του φίλου Του Λαζάρου.Αναγράφει το «Ωρολόγιο»: «Ο Λάζαρος ήταν φίλος του Χριστού και οι αδελφές του Μάρθα και Μαρία που τον φιλοξένησαν πολλές φορές (Λουκ. ι΄, 38-40, Ιωαν. ιβ΄, 1-3) στη Βηθανία κοντά στα Ιεροσόλυμα περίπου δύο μίλια. Λίγες μέρες προ του πάθους του Κυρίου ασθένησε ο Λάζαρος και οι αδελφές του ενημέρωσαν σχετικά τον Ιησού που τότε ήταν στη Γαλιλαία να τον επισκεφθεί. Ο Κύριος όμως επίτηδες καθυστέρησε μέχρι που πέθανε ο Λάζαρ ...
περισσότερα...

Οἱ Ἅγιοι Ἐπιφάνιος, Ρουφίνος καὶ Δονάτος οἱ Μάρτυρες καὶ οἱ σὺν αὐτοῖς μαρτυρήσαντες

Ὁ Ἅγιος Ἱερομάρτυς Ἐπιφάνιος, ὁ ὁποῖος ἦταν Ἐπίσκοπος καὶ οἱ Ἅγιοι Μάρτυρες Ρουφίνος ὁ διάκονος καὶ Δονάτος, μαρτύρησαν μαζὶ μὲ ἄλλους Χριστιανοὺς στὴν Ἀφρική.
περισσότερα...

Οἱ Ἅγιοι Ρουφίνος καὶ Ἀκυλίνη οἱ Μάρτυρες καὶ οἱ σὺν αὐτοὶς διακόσιοι Μάρτυρες

Ὁ Ἅγιος Μάρτυς Ρουφίνος, ὁ διάκονος καὶ ἡ Ἁγία Μάρτυς Ἀκυλίνα μαρτύρησαν μαζὶ μὲ ἄλλους διακόσιους Χριστιανοὺς στὴ Σινώπη κατὰ τοὺς χρόνους τοῦ αὐτοκράτορα Δεκίου (249 – 251 μ.Χ.). Ὄντας ἐκεῖνο τὸν καιρὸ ὁ Ἅγιος Ρουφίνος διάκονος τῆς Ἐκκλησίας τοῦ Χριστοῦ, δίδασκε πολλοὺς στὸ Ὄνομα τοῦ Χριστοῦ. Γι’ αὐτὸ συνελήφθη καὶ κλείσθηκε στὴ φυλακή. Ἡ Χριστιανὴ Ἀκυλίνα, ἐπειδὴ τὸν ἐπισκέφθηκε, συνελήφθη καὶ ἡ ἴδια. Καὶ οἱ δύο, ἀφοῦ παρουσιάσθηκαν στὸν ἄρχοντα, ὁμολόγησαν τὴν πίστη τους στὸν Χριστὸ καὶ β ...
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Γεώργιος ὁ Σημειοφόρος Ἐπίσκοπος Μυτιλήνης

Ὁ Ἅγιος Γεώργιος, Ἐπίσκοπος Μυτιλήνης, ἔζησε κατὰ τοὺς χρόνους τῆς εἰκονομαχίας. Ἀγωνίσθηκε σθεναρὰ κατὰ τῶν δυσσεβῶν εἰκονομάχων καὶ ἐξορίσθηκε σὲ κάποιο νησὶ τῆς Προποντίδος, ὅπου καὶ πέθανε ἀπὸ τὶς κακουχίες τὸ ἔτος 821 μ.Χ. σὲ ἡλικία σαράντα πέντε ἐτῶν. Τὸ τίμιο λείψανό του παρέμεινε ἐνταφιασμένο ἐπὶ εἴκοσι χρόνια στὸν τόπο τῆς ἐξορίας. Ἐπὶ Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως Μεθοδίου (842 – 847 μ.Χ.), μετὰ τὴν ἀποκατάσταση τῆς Ὀρθοδοξίας, ἔγινε ἡ ἀνακομιδὴ πολλῶν ἱερῶν λειψάνων Ἁγίων ποὺ πέθαν ...
περισσότερα...

Ὁ Ὅσιος Λεύκιος ἐκ Ρωσίας

Ὁ Ὅσιος Λεύκιος ἦταν ἱδρυτὴς καὶ ἡγούμενος τῆς μονῆς Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου Βολοκολὰμσκ τῆς Ρωσίας, κοντὰ στὸν ποταμὸ Ρούζα. Κοιμήθηκε ὁσίως μὲ εἰρήνη τὸ ἔτος 1492.
περισσότερα...

Ὁ Ὅσιος Δανιὴλ τοῦ Περεγιασλάβλ

Ὁ Ὅσιος Δανιήλ, κατὰ κόσμον Δημήτριος, γεννήθηκε μεταξὺ τῶν ἐτῶν 1459 – 1460 στὸ Περεγιασλάβλ – Ζελέσκϊυ τῆς Ρωσίας ἀπὸ εὐσεβεῖς καὶ φιλόθεους γονεῖς, τὸν Κωνσταντίνο καὶ τὴν Θεοδοσία, ἡ ὁποία ἀργότερα ἔγινε μοναχὴ μὲ τὸ ὄνομα Θέκλα. Ἀπὸ μικρὴ ἡλικία διδάχθηκε τὰ τῆς μοναχικῆς πολιτείας κοντὰ στὸν ἡγούμενο τῆς μονῆς Νικίτσκϊυ τοῦ Περεγιασλάβλ, Ἰωνᾶ. Ἔγινε μοναχὸς στὴ μονὴ τοῦ Ὁσίου Παφνουτίου (Μπορόβσκι) καὶ τὴν πνευματική του ζωὴ καθοδήγησε ὁ Ἅγιος Λεύκιος τοῦ Βολοκολὰμσκ ποὺ τιμᾶται τὴν ἴδι ...
περισσότερα...

Ὁ Ὅσιος Γεράσιμος ὁ Βυζάντιος

Ὁ Ὅσιος Γεράσιμος, ὁ διδάσκαλος, καταγόταν ἀπὸ εὐσεβὲς γένος. Γεννήθηκε στὴν Κωνσταντινούπολη, στὰ λεγόμενα Ὑψωμάθεια, ἀπὸ γονεῖς εὐσεβεῖς. Συναναστράφηκε στὴν πατρίδα του μὲ σοφοὺς ἄνδρες, ἦλθε στὴν Πάτμο, ὅπου μαθήτευσε κοντὰ στὸν πιὸ σοφὸ δάσκαλο τοῦ Γένους, τὸν Ὅσιο Μακάριο τὸν Καλογερά, στὴν περιώνυμη Πατμιάδα Σχολὴ καὶ ἀνέλαβε τὴν καθοδήγησή της μετὰ τὴν ὁσιακὴ κοίμηση τοῦ Ὁσίου Μακαρίου. Ἀφοῦ ἀπομακρύνθηκε ἀπὸ τὶς βιοτικὲς μέριμνες, ἔγινε μοναχὸς στὴ βασιλικὴ καὶ πατριαρχικὴ Μονὴ τοῦ Ε ...
περισσότερα...

Ὁ Ὅσιος Ἀγαπητὸς ὁ Τυφλός

Ὁ Ὅσιος Ἀγαπητὸς ἀσκήτεψε θεοφιλῶς στὴ μονὴ Βάλαμο τῆς Φιλανδίας καὶ κοιμήθηκε μὲ εἰρήνη τὸ ἔτος 1905.
περισσότερα...

Ὁ Ὅσιος Σάββας ὁ Νέος ὁ ἐν Καλύμνῳ

Ὁ Ὅσιος Σάββας ὁ Νέος, κατὰ κόσμο Βασίλειος, γεννήθηκε τὸ ἔτος 1862 στὴν Ἡρακλείτσα τῆς περιφέρειας Ἀβδὶμ τῆς Ἀνατολικῆς Θράκης ἀπὸ πτωχοὺς καὶ ἁπλοϊκοὺς γονεῖς, τὸν Κωνσταντίνο καὶ τὴ Σμαραγδή. Ὁ Βασίλειος μεγάλωσε ἔχοντας βαθιὰ πίστη καὶ μεγάλη εὐσέβεια καὶ προσπαθώντας νὰ μιμηθεῖ τὴν ἄσκηση τῶν Ἁγίων τῆς Ἐκκλησίας μας. Σὲ ἡλικία δώδεκα ἐτῶν ὁ Βασίλειος διαπίστωνε καθημερινὰ ὅτι τὸ ἐπάγγελμα ποὺ ἀσκοῦσε δὲν ἦταν στὰ μέτρα του καὶ ποθοῦσε μία ἄλλη ζωή. Ἤθελε νὰ ζήσει μόνο γιὰ τὸν Χριστὸ καὶ ...
περισσότερα...

ΑΧ! ΠΟΣΟ ΘΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ !!! ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ ! 'Η ΜΑΛΛΟΝ ... "ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ" !!!


To Ebay έβαλε σε αγγελία... την Ελλάδα!

Το γύρο του κόσμου κάνει η αγγελία στην γνωστή ιστοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου ebay στην οποία πωλείται η χώρα μας με τιμή εκκίνησης 1.525 δολάρια!
Ο πωλητής, Έλληνας μάλιστα, αποφάσισε να πωλήσει τη χώρα μας βάζοντας στο ''πακέτο'' χαμηλές συντάξεις, χαμηλούς μισθούς αλλά και ''300 πολιτικούς, εκπαιδευμένους στο Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών των Σκανδάλων''...