Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ... ΦΑΚΟΥ !

Πανέμορφα τοπία!




ΣΗΜΕΡΑ ! ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ !

ΝΙΚΗ ή ΘΑΝΑΤΟΣ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Η Ελληνική Επανάσταση οργανωμένη με πίστη και τόλμη από τη Φιλική Εταιρεία, αποτελεί κορύφωση της εθνικής επαναστατικής συνείδη­σης και παράδοσης, το ενδοξότερο γεγονός της νεότερης ιστορίας του Ελληνισμού και από τα σπουδαιότερα πολιτικά γεγονότα της Ευρωπαϊκής Ιστορίας. Στη διάρκειά της η Μάνη, βασικός συντελε­στής της απελευθέρωσης, παρέμεινε απόρ­θητη στους Τούρκους. Εννέα χρόνια μετά τον ηρωικό αγώνα, δημιουργείται το ανεξάρτητο Ελληνικό Κράτος.


ΗΤΑΝ ΚΙ' ΑΥΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΣΙΜΠΟΥΣΙ ΤΟΥ "ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ" ! ΘΕΛΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ... ΑΠΟΦΑΓΙΑ

Αυτόν?

Αυτό μόνο ένας τραγικά γελοίος θα το έκανε. Να ζητήσει δηλαδή τη συμμετοχή των πολιτών σε
εκλογές, ενώ είναι ο μοναδικός υποψήφιος. Ακόμα και η ετυμολογία της λέξης "εκλογές" δίνει ξεγυρισμένη σφαλιάρα στον υπερόπτη "αντι-συνταγματολόγο". Η επιλογή ενός από πολλά.

"ΓΥΡΙΣΕ Ο ΤΕΝΤΖΕΡΗΣ ΚΑΙ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΤΟΥ"!

Προεκλογική παρέμβαση στήριξης του Αντώνη Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας σχεδιάζει ο Κώστας Καραμανλής

Σε μια προσπάθεια να συμβάλει όσο το δυνατόν περισσότερο στην συσπείρωση της κομματικής βάσης και των στελεχών της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα, ο πρώην πρωθυπουργός που διατηρεί άριστες επαφές με την νέα ηγεσία, σχεδιάζει να εκφράσει με ηχηρό τρόπο την στήριξη του στον Αντώνη Σαμαρά, ενόψει των...

ΝΗΣΤΕΙΑ...τα μυστικά της μοναστηριακής διατροφής







trapezaΣτη μοναστηριακή διατροφή αποδίδεται η μακροζωία των μοναχών οι οποίοι ζουν μέχρι και τα 95 έχοντας καλή ψυχική αλλά και σωματική κατάσταση. Μάλιστα η νηστεία των μοναχών φαίνεται ότι αποτελεί ασπίδα για τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Η ΚΑΤΑ ΘΕΟΝ ΑΠΛΟΤΗΣ !

Μια απίστευτη ιστορία!






Και βλέπεις, ο ταπεινός, και θαύματα να κάνει, πάλι δεν πιστεύει στον λογισμό του. Ήταν στην Ιορδανία ένας πολύ απλός παπάς που έκανε θαύματα. Διάβαζε ανθρώπους και ζώα που είχαν κάποια αρρώστια και γίνονταν καλά. Πήγαιναν και μουσουλμάνοι σ’ αυτόν, όταν έπασχαν από κάτι, και τους θεράπευε.

ΤΟΠΙΑ ΣΤΟ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ !

Όταν το νερό παγώνει...τρομερές εικόνες!









ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ! ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ !!!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Παίρνουν τηλέφωνα για να ψηφίσουν τον Βενιζέλο!


1




Και  όμως αληθινό! Από το πρωί μελή των τοπικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ παίρνουν τηλέφωνο όλα τα εγγεγραμμένα μελή του ΠΑΣΟΚ και τους παρακαλούν να προσέλθουν αύριο στις κάλπες για να ψηφίσουν το Ευάγγελο Βενιζέλο. Η Χίος δεν αποτέλεσε εξαίρεση και έτσι από το πρωί μελή από το γραφείο της τοπικής  οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται με τα τηλεφωνά στο χέρι και παίρνουν κάθε μέλος Τάο ΠΑΣΟΚ και το καλούν να προσέλθει στις κάλπες. Φοβούνται ότι αύριο θα είναι λίγοι αυτοί που θα ψηφίσουν. Στην Χίο ο πήχης είναι στα 1.000 άτομα(το συγκεκριμένο αριθμό ειπε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ στην Χιο)  τον κ.Παπανδρεου τον  είχαν κελέψει στην Χίο με περίπου 2.500 ψήφους..Εν αναμονή των αυριανών αποτελεσμάτων!

ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ !

Σοκ: Πώς οδηγήθηκε η χώρα στον όλεθρο.




του Γεώργιου Π. Μαλούχου,
«Τον Απρίλιο του 2010 που είχαμε ξεκινήσει, είχαμε βγάλει μία πολύ πετυχημένη έκδοση ομολόγων που ήταν πενταετίας, μία πολύ επιτυχημένη δεκαετίας και είχαν αρχίσει τα spreads να “μαζεύουν” στην Ελλάδα και ξαφνικά πληροφορούμαι ότι μέσα σ’ ένα μήνα θα έχουμε νέα αναθεώρηση και μου ήλθε ταμπλάς»: αυτά είπε χθες στη Βουλή ο γενικός διευθυντής του ΟΔΔΗΧ Π. Χριστοδούλου στην Βουλή. Και συνέχισε: «Ήταν τότε που ενώ.....

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ! ΟΜΩΣ ΠΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ !


Ο νόμος που απαγορεύει τα πάντα στην καλλιέργεια φτάνει σε λίγο και στην Ελλάδα

Σύντομα θα έχουμε εξελίξεις...
Άφιξη codex alimentarius στην Ελλάδα. Ο νόμος που απαγορεύει τα πάντα είναι πλέον εδώ…
Μια φωτογραφία 1000 λέξεις… το Codex Alimentarius έκανε την εμφάνιση του και στην Ελλάδα… ετοιμαστείτε για ακραίες καταστάσεις στο προσεχές μέλλον!

ΥΠΝΟΣ !

Τα παιδιά κοιμούνται στα πιο απίθανα μέρη! - Δείτε απίστευτες Φωτο



Τα παιδιά κοιμούνται στα πιο απίθανα μέρη! - Δείτε απίστευτες Φωτο

Τα πιτσιρίκια μερικές φορές μας εκλήσσουν με την ενεργητικότητά τους... Όταν όμως είναι κουρασμένα μπορούν να κοιμηθούν στα πιο απίθανα μέρη!
Δείτε ξεκαρδιστικές φωτογραφίες με παιδάκια να ρίχνουν έναν υπνάκο πραγματικά όπου βρουν, στις πιο αστείες στάσεις:

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ... ΕΚΛΟΓΕΣ !

Νέα κακά μαντάτα από την Τρόικα - Δεν μειώνονται οι φόροι, κόβονται κι άλλο οι μισθοί!

Τί δηλώνουν Τόμσεν και Μορς


Νέα κακά μαντάτα από την Τρόικα - Δεν μειώνονται οι φόροι, κόβονται κι άλλο οι μισθοί!  Τί δηλώνουν Τόμσεν και Μορς


Μονόδρομο θεωρεί τις περικοπές μισθών και στα επόμενα χρόνια ο επικεφαλής του κλιμακίου της ΕΕ που μετέχει στην Τρόικα, κύριος Ματίας Τόμσεν. «Είμαστε ακόμα στα μισά του δρόμου» δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε το μεσημέρι στις Βρυξέλλες, ερωτώμενος για το μέχρι πότε οι έλληνες θα πρέπει να υφίστανται τις μειώσεις μισθών, ενώ οι τιμές και το κόστος ζωής παραμένουν υψηλές.

ΟΤΑΝ ΗΛΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ... ΦΑΝΗΚΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ! (ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ)

Τη χούντα δεν την υπακούς… Την ανατρέπεις!


Με τους προδότες δε συζητάς… Τους κρεμάς!!!

Σταματήστε πολλοί από εσάς να φέρεστε σα να ζούμε σε δημοκρατία και τίποτα να μην έχει αλλάξει… Αυτό που ζούμε δεν είναι απλά μία κακή διακυβέρνηση ανίκανων ανθρώπων! Είναι η επιβολή μίας χούντας από ξένα κέντρα με ξεκάθαρο σκοπό την καταστροφή της Ελλάδας και την υποδούλωση του Ελληνικού λαού, ώστε να νιώθουν ασφαλείς και να δρουν ανενόχλητα στο έργο της απόλυτης λεηλασίας της… Αυτά που συμβαίνουν στη χώρα και ο ύπουλος τρόπος παράδοσής της σε ξένα χέρια είναι ίσως πρωτόγνωρα ιστορικά! Όπου και αν επιχείρησαν να υποδουλώσουν άλλη χώρα ή λαό, βρέθηκαν αντιμέτωποι με την αντίσταση των κατοίκων και αναγκάστηκαν ακόμη και σε πόλεμο προκειμένου να επιβληθούν…

ΠΑΡΟΙΜΙΑΙ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΟΣ Β' 3 - 6 (ΣΕΙΡΑ ΟΜΙΛΙΩΝ)

ΟΜΙΛΙΑ  π.  ΤΙΜΟΘΕΟΥ

"ΧΑΙΡΕ ΣΤΑΥΡΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ ΦΥΛΑΞ"

Ο Σταυρός του Κυρίου μας πηγή ζωής και σωτηρίας - Αρχ. Χριστοδούλου Φάσσου

Λοιπόν πως στεκόμαστε μπροστά στο Θεό ; Πέστε μου. Πώς στεκόμαστε ; Πώς τον βλέπουμε το Σταυρό ; Τον βλέπουμε έτσι σαν ένα αντικείμενο που συμβολίζει την πίστη μας ; Τον βλέπουμε σαν ένα φυλαχτάρι ; Καλό είναι να`χουμε κι ένα σταυρουδάκι επάνω μας. Μας φυλάει από κινδύνους . Έτσι τον βλέπουμε τον Σταυρό ; Ως σύμβολο της πίστεως μόνο ; Ως σταυρουδάκι για να μας φυλάει , γι`αυτό βάζουμε κι ένα Σταυρό στο λαιμό ; Το Σταυρό πρέπει να τον βλέπουμε με συμμετοχή . Είμαστε κι εμείς από αυτούς που σταυρώσαμε το Χριστό . Κι έχουμε κι εμείς συμμετοχή στο σταυρικό θάνατο του Κυρίου μας . Κι όταν κοιτάμε το Σταυρό , πρέπει εντόνως να μας διακατέχει η βεβαιότητα ότι Αυτός με το Σταυρό Του σώζει και εμένα και εσένα , τον καθένα από τις αμαρτίες μας .
Να κοιτάμε το Σταυρό και να βλέπουμε το Θεάνθρωπο επάνω στο Σταυρό και να ξέρουμε και να νοιώθουμε και να πιστεύουμε ότι Αυτός απέθανε για μένα και για σένα . Για να μην είμαι εγώ κι εσύ βυθισμένος μέσα στην αμαρτία . Για να μπορώ εγώ και να μπορείς κι εσύ , κι ο κάθε ένας αμαρτωλός από μας , να πάμε τώρα να κοινωνήσουμε και να πάρουμε το Σώμα και το Αίμα του Χριστού μας , που είναι η βάση της σωτηρίας μας και της λυτρώσεώς μας . Μην το ξεχνάμε , λοιπόν , αυτό . Αυτός πέθανε για μας. Αμήν.

          απόσπασμα από ομιλία την Γ΄ Κυριακή των νηστειών -    Της Σταυροπροσκυνήσεως

                                      ''  Η συγκατάβαση του Θεού και η ευθύνη του ανθρώπου ''
ΠΗΓΗ:     http://kl-klekk.blogspot.com/

ΡΙΧΤΕ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ... ΚΡΥΨΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ !

ΠΑΣΟΚ: Δικαίωμα ψήφου και στους 16χρονους

Στις εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη του Ε.Βενιζέλου, μπορούν να ψηφίζουν μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ, από 16 ετών.
Αλλά και μετανάστες, με την επίδειξη του διαβατηρίου και πολίτες κρατών-μελών της Ε.Ε. και γενικά, όποιος θέλει.
Άλλωστε το στοίχημα δεν είναι, ποιός θα εκλεγεί, αλλά πόσοι θα συμμετέχουν, αν και είμαστε βέβαιοι, ότι ...

δεν θα ανακοινωθεί ο αριθμός των ψηφισάντων κι αν ανακοινωθεί δεν θα είναι ειλικρινής.
Για ευνόητους λόγους.

ΠΗΓΗ:      http://taxalia.blogspot.com/2012/03/16.html

ΨΑΛΛΕΙ Ο ΕΜΜ. ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ

ΔΙΑΦΟΡΟΙ  ΥΜΝΟΙ

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΑΓΙΟΣ

Άγ.Ευγένιος Ροντιόνωφ


του ενορίτου μας Νικολάου Βοϊνέσκου

Στις μέρες μας γίνεται πολύς λόγος για το Ρώσο Νεομάρτυρα Ευγένιο Ροντιόνωφ.Ένα δεκαπεντάχρονο παλλικάρι,του οποίου οι μουσουλμάνοι έκοψαν το κεφάλι,γιατί αρνήθηκε να βγάλει το σταυρό που φορούσε στο λαιμό του και να γίνει μουσουλμάνος.
  

ΜΗΠΩΣ κ. ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ !

ΒΟΜΒΑ!!Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΟΥΣΕ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΜΑΘΗΤΡΙΑ!!ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΝ ΤΩΡΑ!

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!!!ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΛΙΓΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ!!!ΑΥΤΟΝ ΒΑΛΑΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ???ΑΙΣΧΟΣ!!!ΤΑ Μ.Μ.Ε ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΓΑΡΓΑΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΥΤΟ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ!!ΑΔΕΛΦΙΑ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!

ΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ... ΠΡΟΒΑΤΑ ! ΨΗΦΙΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ !

ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ!!! “Έσωσε” το έθνος, αλλά πάνω στη φούρια του διέφυγε ο λαός …

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΤΕ ΑΛΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ.

ΘΑΨΤΕ ΤΟΥΣ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΣΑΣ. ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΝ ΕΔΩ ΤΟΝ ΓΚΕΣΤΑΠΙΤΗ,ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑ ….

Ωραία η συλλογιστική του Ευάγγελου. Εφαρμόζουμε ένα σκληρό πρόγραμμα ύφεσης και λιτότητας που φέρνει φτώχεια και ανεργία.


ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ !

ΟΜΙΛΙΑ  π.  ΓΕΩΡΓΙΟΥ  ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ !!!

Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ, ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΛΕΙΣ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ;

ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΖΑΛΙΣΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ, ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ;

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΨΕΜΑΤΩΝ, Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΔΙΨΗΦΙΟ.


ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΓΕΛΑΕΙ ; 1. ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ 360€ ΚΑΙ 2. ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ "ΟΡΝΙΑ" ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΒΓΑΛΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ !

ΣΟΚ: ΣΤΑ 360 ΕΥΡΩ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Μπορεί να ακούγεται σε μερικούς εξωπραγματικό όμως πιθανότα να γίνει πραγματικότητα έαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μπορέσουν να δημιουργήσουν κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις εκλογές.
Συγκεκριμένα, σε ερώτηση δημοσιογράφου στον βουλευτή Ηλείας της

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΡΙΝ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΤΕ !

Δια χειρός… κόμματος η καταστροφή της Ελλάδας

Μέγιστη πρόκληση, οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ.

Αντί να αυτοδιαλυθούν, ήσυχα και χωρίς τυμπανοκρουσίες, αντί να φύγουν τα βασικά στελέχη στο εξωτερικό, αντί να εξαφανιστούν, έχουν το θράσος και μένουν εδώ και μάλιστα ετοιμάζονται για εσωκομματικές εκλογές.


ΟΣΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΛΟΝ ... ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ !

"Το ΠΑΣΟΚ έχει μέλλον" υποστηρίζει ο Ρέππας

ΤΙ ΠΙΝΟΥΝ;;;;
"Το ΠΑΣΟΚ έχει μέλλον και θα έχει πάντα μέλλον, όσο οι επιλογές του είναι ταυτισμένες με το καθήκον του να ανταποκριθεί στα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών", υπογράμμισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης....

"ΕΑΝ ΜΗ ΑΦΗΤΕ ΤΟΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΟΥΔΕ Ο ΠΑΤΗΡ ΥΜΩΝ Ο ΟΥΡΑΝΙΟΣ ΑΦΗ ΥΜΙΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ ΥΜΩΝ." !

Γιατί δεν συγχωρείς ;






Αγ.Ιωάννου Χρυσοστόμου

Ὁ Θεὸς ἐσένα τὸν ἴδιο ἔκανε κριτὴ τῆς συγχωρήσεως τῶν ἁμαρτημάτων σου. Ἂν συγχωρήσεις λίγα, λίγα θὰ σοῦ συγχωρεθοῦν. Ἂν συγχωρήσεις πολλά, θὰ σοῦ συγχωρηθοῦν πολλά. Ἂν τὰ συγχωρήσεις μὲ εἰλικρίνεια καὶ μὲ ὅλη σου τὴν καρδιά, μὲ τὸν ἴδιο τρόπο θὰ συγχωρήσει καὶ τὰ δικά σου ὁ Θεός.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ! ΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟΪ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ !

17 Μαρτίου
Γιορτάζουν:

Γεγονότα

45 π.Χ: Ο Ιούλιος Καίσαρας κατά την τελευταία του νίκη κατατροπώνει τις δυνάμεις της Πομπηίας στη μάχη του Μούνδα.

624: Ο Μωάμεθ σημειώνει μία αποφασιστική νίκη κατά των αντιπάλων στη Μέκκα, στη Μάχη της Μπαντρ.
1733: Η όπερα του Γκέοργκ Φρίντριχ Χέντελ «Δεβώρα» κάνει πρεμιέρα στο Λονδίνο.
1737: Ο πρώτος επίσημος εορτασμός του Αγίου Πατρικίου στη Βοστόνη.
1749: Η όπερα «Σολομών» του Γκέοργκ Φρίντριχ Χέντελ κάνει πρεμιέρα στο Λονδίνο.

ΧΡΥΣΟΥΝ ΣΤΟΜΑ - ΧΡΥΣΑ ΛΟΓΙΑ !

«Έξομολογείσθε τω Κυρίω εν κιθάρα, εν ψαλτηρίω δεκαχόρδω ψάλατε ούτω».





 
«Έξομολογείσθε τω Κυρίω εν κιθάρα,εν ψαλτηρίω δεκαχόρδω ψάλατε ούτω». Πρώτον με κιθάρα πρέπει να ευχαριστούμε τον Κύριο. Δηλαδή, να εκτελούμε αρμονικά τίς πράξεις του σώματος. Γιατί, επειδή αμαρτήσαμε με το σώμα,«όταν υποδουλώσαμε τα μέλη μας στην αμαρτία για να πράξουμε την ανομία»(Ρωμ. 6,19),με το σώμα και να εξομολογηθούμε, χρησιμοποιούντες το ίδιο όργανο για τη συγχώρηση της αμαρτίας με τον όποϊον αμαρτήσαμε.

"... ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΙΠΠΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ..."

Το σάλπισμα των ιπποτών της Αποκαλύψεως ακούγεται πάνω από την Ελλάδα




Γράφει ο Δημήτρης Κ. Τσίτος
Σε ένα περιβάλλον ζοφερό λέμε –και λένε- ότι η Ελλάδα πρέπει να μπορέσει να ορθοποδήσει, κατά κάποιο τρόπο, και να γίνει ανταγωνιστική. Και καλό είναι να πούμε με πολύ απλά λόγια τι σημαίνει ανταγωνισμός: όταν γίνεται σύγκριση με κάποιες άλλες χώρες να έχει ελπίδες να είναι συγκρίσιμη και ενδεχομένως να αποβεί προς όφελός της αυτή η σύγκριση διότι θα έχει πλεονεκτήματα που δεν θα έχουν οι ανταγωνιστές της.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΤΟ ΘΑΥΜΑ, ΤΗΕ ΜIRACLE (ЧУДО). Μια ρωσική ταινία βασισμένη σ'ένα θαύμα που συγκλόνισε την Σοβιετική Ενωση του 1956




Προκειται για την ταινία Το Θαύμα (Miracle), (ЧУДО), του Αlexander Proshkin η οποία βραβεύτηκε στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ της Μόσχας με το ειδικό βραβείο. Βασίζεται σ'ένα αληθινό γεγονός, σ΄ένα θαύμα που συγκλόνισε την πόλη Σαμάρα της Σοβιετικής Ένωσης το 1956!
Παρακάτω παραθέτω το συγκλονιστικό θαύμα του Αγίου Νικολάου,το οποίο βρηκα στο http://www.talantoblog.blogspot.com/ .

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

17 ΜΑΡΤΙΟΥ

Ὁ Ὅσιος Ἀλέξιος ὁ ἄνθρωπος τοῦ Θεοῦ

Ὁ Ὅσιος Ἀλέξιος γεννήθηκε στὴ Ρώμη κατὰ τοὺς χρόνους τοῦ αὐτοκράτορος Ἀρκαδίου (395 – 408 μ.Χ.) καὶ Ὀνωρίου (395 – 423 μ.Χ.) ἀπὸ εὐσεβεῖς καὶ εὔπορους γονεῖς. Ὁ πατέρας του Εὐφημιανὸς ἦταν συγκλητικός, φιλόπτωχος καὶ συμπαθής, ὥστε καθημερινὰ τρεῖς τράπεζες παρέθετε στὸ σπίτι του γιὰ τὰ ὀρφανά, τὶς χῆρες καὶ τοὺς ξένους ποὺ ἦταν πτωχοί. Ἡ γυναίκα του ὀνομαζόταν Ἀγλαΐς καὶ ἦταν ἄτεκνη. Στὴ δέησή της νὰ ἀποκτήσουν παιδί, ὁ Θεὸς τὴν εἰσάκουσε. Καὶ τοὺς χάρισε υἱό. Ἀφοῦ τὸ παιδὶ μεγάλωσε καὶ ἔλαβ ...
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Λάζαρος ὁ Δίκαιος, ὁ φίλος τοῦ Χριστοῦ

Στὸ Συναξάρι τῆς Κωνσταντινουπόλεως καὶ τὸ Λαυρεωτικὸ Κώδικα γίνεται μνεία τῆς ἀναστάσεως τοῦ Ἁγίου καὶ δικαίου Λαζάρου τοῦ φίλου τοῦ Χριστοῦ.(† Σάββατο τοῦ Λαζάρου καὶ † 17 Ὀκτωβρίου).
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Μαρίνος

Στοὺς Συναξαριστὲς ἀναφέρεται ὅτι ὁ Ἅγιος Μάρτυς Μαρίνος ἦταν ζηλωτὴς Χριστιανὸς καί, βλέποντας τοὺς Ἐθνικοὺς νὰ προσφέρουν θυσίες στοὺς ψεύτικους θεούς, κατέστρεψε τὸν βωμὸ καὶ καταπάτησε τὰ εἰδωλόθυτα ὀμολογώντας ὅτι εἶναι Χριστιανός. Γιὰ τὸν λόγο αὐτὸ τὸν συνέλαβαν καὶ τὸν κακοποίησαν μὲ πέτρες καὶ ρόπαλα. Τοῦ συνέτριψαν τὰ δόντια καὶ τὸν ἔσυραν ἀπὸ τὶς τρίχες τῆς κεφαλῆς. Στὸ τέλος τὸν παρέδωσαν δεμένο στὸν ἄρχοντα τοῦ τόπου, ὁ ὁποῖος, μετὰ ἀπὸ βασάνους ἀπέκοψε τὴν τίμια κεφαλὴ τοῦ Ἁγίου ...
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Πατρίκιος Ἀπόστολος τῆς Ἰρλανδίας

Ὁ Ἅγιος Πατρίκιος γεννήθηκε στὴν πόλη Γκλέβουμ τῆς Σκωτίας, κοντὰ στὴν ἐκβολὴ τῶν ποταμῶν Σέβερν καὶ Ἄβον περὶ τὸ 380 μ.Χ. Καταγόταν ἀπὸ βρεττανορωμαϊκὴ οἰκογένεια. Ὁ πατέρας του ἦταν διάκονος καὶ δεκουρίονας καὶ ὀνομαζόταν Καλφουρίνος καὶ ὁ παππούς του ἱερέας καὶ ὀνομαζόταν Πότιτος. Τὸ ὄνομα τῆς μητέρας του ἦταν Κονκέσσα. Σὲ ἡλικία 16 ἐτῶν συνελήφθη αἰχμάλωτος καὶ μεταφέρθηκε στὴν Ἰρλανδία, ὅπου καὶ παρέμεινε ἕξι χρόνια. Οἱ ὧρες τῆς μοναξιᾶς, ὅταν ὡς σκλάβος ἔβοσκε τὸ κοπάδι του, περνοῦσαν μ ...
περισσότερα...

Ὁ Ὅσιος Θεοστήρικτος ὁ Ὁμολογητής

Ὁ Ὅσιος Θεοστήρικτος, ὁ Ὁμολογητής, ἦταν ἡγούμενος τῆς μονῆς Πελεκητῆς. Φυλακίσθηκε ἀπὸ τὸν αὐτοκράτορα Κωνσταντίνο Ε’ τὸν Κοπρώνυμο (741 – 775 μ.Χ.), ὁ ὁποῖος κατέστρεψε τὴ μονὴ καὶ καταδίκασε τοὺς τριάντα ὀκτὼ μοναχοὺς αὐτῆς διὰ ἀσφυξίας θάνατο, ἐντὸς λουτροῦ στὴν Ἔφεσο.
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Παῦλος ὁ Ὁσιομάρτυρας

Ὁ Ἅγιος Ὁσιομάρτυς Παῦλος καταγόταν ἀπὸ τὴν Κρήτη καὶ μαρτύρησε ἐπὶ τοῦ ἀρχισατράπου τῆς νήσου Κρήτης, Θεοφάνους Λαρδοτύρου, ὅπως πληροφορούμαστε ἀπὸ τὸν βίο τοῦ Ἁγίου Στεφάνου τοῦ Νέου, τοῦ ὁποίου τὴν μνήμη τιμᾶ ἡ Ἐκκλησία στὶς 28 Νοεμβρίου. Ὁ Στέφανος ἦταν μοναχὸς στὸ ὄρος Αὐξεντίου τῆς Βιθυνίας, συνελήφθη ὡς εἰκονόφιλος καὶ φυλακίσθηκε στὴν Κωνσταντινούπολη ἐπὶ αὐτοκράτορα Κωνσταντίνου Ε’ τοῦ Κοπρώνυμου (740 – 775 μ.Χ.). Μέσα στὴν φυλακὴ βρῆκε καὶ ἄλλους 342 μοναχούς, ποὺ εἶχαν φυλακισθεῖ ...
περισσότερα...

Μνήμη Μεγάλου Σεισμοῦ

Ὁ σεισμὸς ἔγινε τὸ ἔτος 790 μ.Χ., ἐπὶ αὐτοκράτορα Κωνσταντίνου τοῦ ΣΤ’ τοῦ Πορφυρογέννητου (780 – 798 μ.Χ.), υἱοῦ τῆς Εἰρήνης τῆς Ἀθηναίας.Ὅπως ἀναφέρεται στὸ Λαυρεωτικὸ Κώδικα, ὅλη ἡ γῆ κλονιζόταν ἐπὶ πολλὲς ἡμέρες. Τότε κατέπεσε μεγάλο μέρος τῶν τειχῶν τῆς Κωνσταντινουπόλεως, ράγισαν ναοὶ καὶ κατέπεσαν οἰκίες. Ὁ βασιλεὺς μαζὶ μὲ τὸν Πατριάρχη καὶ τὸν λαό, ἔκαναν λιτανεῖες μὲ τὸν Τίμιο Σταυρό, τὰ ἅγια λείψανα καὶ τὶς ἱερὲς εἰκόνες καὶ προσεύχονταν μὲ δάκρυα καὶ νηστεία νὰ τοὺς ἐλεήσει ὁ Θεὸς ...
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Παῦλος ὁ Ὁσιομάρτυρας ὁ ἐν Κύπρῳ ἀθλήσας

Εἶναι ἄγνωστο ποῦ καὶ πότε μαρτύρησε ἐπὶ τῶν εἰκονομάχων ὁ Ἅγιος Ὁσιομάρτυς Παῦλος, ὁ ὁποῖος τελειώθηκε διὰ πυρός.
περισσότερα...

Ὁ Ὅσιος Μακάριος ἡγούμενος τῆς μονῆς Κολγιαζὶν τῆς Ρωσίας

Ὁ Ὅσιος Μακάριος, κατὰ κόσμο Ματθαῖος, γεννήθηκε τὸ ἔτος 1402 στὸ χωριὸ Κοζίνο τῆς Ρωσίας, ποὺ βρισκόταν κοντὰ στὴν πόλη Καζίν. Ὁ πατέρας του Βασίλειος Κόζα, ἦταν στρατιωτικὸς στὴν ὑπηρεσία τοῦ πρίγκιπα Βασιλείου Β’ τοῦ Ὀσκούρου. Κατόπιν ἐπιμονῆς τῶν γονέων του καὶ παρὰ τὴν μοναχική του κλίση, νυμφεύθηκε τὴν Ἑλένη Γιαχόντοβα. Τὰ ἑπόμενα τρία χρόνια πέθαναν οἱ γονεῖς του καὶ ἡ σύζυγός του. Ἔτσι ὁ Ὅσιος εἰσῆλθε στὴ μονὴ τοῦ Ἁγίου Νικολάου τοῦ Κολμπούκωφ, ὅπου ἐκάρη μοναχός. Μὲ τὴν εὐλογία τοῦ ἡ ...
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Γαβριὴλ ὁ Ὁσιομάρτυρας ὁ Μικρός

Ὁ Ἅγιος Ὁσιομάρτυρας Γαβριήλ, ὁ ἐπονομαζόμενος Μικρός, ἔζησε στὴν Γεωργία κατὰ τὸ δεύτερο ἥμισυ τοῦ 18ου καὶ τὶς ἀρχὲς τοῦ 19ου αἰῶνος μ.Χ. Ἦταν ἐκκλησιαστικὸς γραμματεὺς καὶ καλλιγράφος. Μαρτύρησε τὸ ἔτος 1802 ἀπὸ τοὺς Μουσουλμάνους.
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Θεόδουλος ὁ Ἱερομάρτυρας ὁ Σιναΐτης

Ὁ Ἅγιος Ἱερομάρτυρας Θεόδουλος ἦταν ἀδελφὸς τῆς μονῆς Σινᾶ καὶ διακονοῦσε στὸ μετόχι τῆς μονῆς, στὸν Ἅγιο Γεώργιο Πυργώτου τῆς Κύπρου. Τελειώθηκε μαρτυρικὰ ἀπὸ τοὺς Τούρκους τὸ ἔτος 1822.

ΓΙΑΤΙ ;;; ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΥΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ !

ΑΠΕΙΧΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ!


3

distomo 2
ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΜΕΡΚΕΛ - ΣΟΪΜΠΛΕ;
Έλαμψαν δια της απουσίας τους οι Υπουργοί, από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου συζητούντο οι γερμανικές αποζημιώσεις προς την Ελλάδα καθώς και τα αρχαία αντικείμενα που έκλεψαν οι Γερμανοί από την Πατρίδα μας στην κατοχική περίοδο 1941-’44.

Η ΣΥΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΑ 3.000.000 € ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΣΟΥ ! ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ !

«Συγγνώμη»… Βαγγελάκη;






Σε λίγες μόνο μέρες ο Βαγγέλης ξαναχτυπά με όπλο την… «συγγνώμη». Και την… αυτοκριτική. Έχει τίποτα… εκλάμψεις, ή τύψεις συνειδήσεως; Όχι βέβαια. Το μόνο που έχει είναι όνειρα θερινής νυκτός περί ανόδου στον πρωθυπουργικό θώκο.
Ποια «συγγνώμη», Βαγγελάκη μπορεί να πάρει πίσω αυτά που αντιμετωπίζει ο κάθε Έλληνας; Ποια «συγγνώμη» μπορεί να φέρει πίσω το χαμένο εισόδημα του πολίτη;

Η ... ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ !

Τελευταία Νέα από  http://www.pelop.gr/?page=latestnews
Προηγούμενη σελίδα  Προηγούμενη σελίδα 1 2 3 4 5 6 7 8 9  Επόμενη σελίδα  Επόμενη σελίδα 
Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012
[09:38] Το ΔΝΤ ζητά από την Ελλάδα να βρει άλλα 14 δις, προτείνοντας μέτρα
[09:12] 800.000 άνθρωποι σώθηκαν από τα αντικαπνιστικά μέτρα
[09:00] Οι Εφηβοι του ΝΟΠ και της ΝΕΠ στην Καλαμάτα
[08:15] Νέα μέθοδος "απο-εκτυπώνει" το χαρτί
[07:21] Οι συγγραφείς γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, στις 21 Μαρτίου
[07:03] Χιλιάδες Σύροι διαδηλωτές ζητούν «στρατιωτική επέμβαση»
[00:00] Η ΠΓΕ με τα Ταταύλα

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ! ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ... ΠΑΣΧΑ ! ΠΟΤΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ, ΠΟΤΕ Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ, ΠΟΤΕ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΠΟΤΕ ..., ΠΟΤΕ ..., ΤΩΡΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΩΤΗΡΑ ΚΑΙ ΛΥΤΡΩΤΗ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ !

Παραμένει το μυστήριο γύρω από τον τάφο του αδερφού του Ιησού


Άλυτο παραμένει προς το παρόν το μυστήριο γύρω από την μικρή σαρκοφάγο που φέρει επιγραφή γραμμένη στα Αραμαϊκά, σύμφωνα με την οποία ανήκει στον Ιάκωβο, γιο του Ιωσήφ, αδελφό του Ιησού .

Μετά από περισσότερα από επτά χρόνια ακροάσεων, ισραηλινό δικαστήριο δεν κατάφερε να καταλήξει σε απόφαση.....