Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Όσιος Παΐσιος: Οι δοκιμασίες από το Θεό είναι προς το συμφέρον μας

cd6cb7a6b2097318abeeb743c683324b_M

Πριν επιτρέψη ο Θεός να έρθη μια δοκιμασία, εργάστηκε με καλό τρόπο, αλλά δεν τον καταλάβαιναν, γι” αυτό μετά επέτρεψε την δοκιμασία.
Βλέπετε, και όταν ένα παιδί είναι ανάποδο, στην αρχή ο πατέρας του το παίρνει με το καλό, του κάνει τα χατίρια, αλλά, όταν εκείνο δεν αλλάζη, τότε του φέρεται αυστηρά, για να διορθωθή.
Έτσι και ο Θεός μερικές φορές, όταν κάποιος δεν καταλαβαίνη με

Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος: Κανένας δεν ζημιώθηκε από τη νηστεία!


canser-nhsteia
Η νηστεία ενισχύει την προσευχή. Γίνεται φτερό στην πορεία της προς τον ουρανό. Είναι μητέρα της υγείας, παιδαγωγός της νιότης, στολίδι των γηρατειών. Είναι συνοδοιπόρος των ταξιδιωτών και ασφάλεια των συγκατοίκων.
Ο άνδρας δεν αμφιβάλλει καθόλου για τη συζυγική πίστη της γυναίκας του, όταν τη βλέπει να συζεί με τη νηστεία. Η γυναίκα δεν λιώνει από ζήλεια, όταν βλέπει τον άνδρα της να νηστεύει.


Τα πέντε λεπτά που άφησαν άφωνο τον κόσμο! Δυστυχώς τίποτα δεν άλλαξε. (Βίντεο)

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο ΟΗΕ

Η ομιλία του 12χρονου κοριτσιού από το Βανκούβερ του Καναδά στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών επικαιροποιείται

ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ “ΞΕΦΤΙΛΑ” «Θέλουν μαζανθρώπους, οἱ ὁποῖοι θὰ ἀσχολοῦνται μὲ τὸ ὑπογάστριό τους καὶ δὲν θὰ ἔχουν ἀπόψεις, ἰδέες. Ὅλα πλέον, προκειμένου νὰ τὰ προσαρμόσουμε στὴν ἐπιθυμία τῆς Παγκοσμιοποίησης γιὰ τὸν μαζάνθρωπο, γιὰ τὸ ὅτι δὲν ὑπάρχει οὔτε φυσιολογικό, οὔτε παθολογικό».

Gay Pride = ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΗΘΙΚΗΣ ΣΗΨΕΩΣ

ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ  “ΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ”

τοῦ Μητροπ. Καλαβρύτων καὶ Αἰγιαλείας Ἀμβροσίου

   .                 Τὴν ὥρα ποὺ ἡ Χώρα μας συγκλονίζεται ἀπὸ τὰ

Η ΙΕΡA ΣYΝΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙOΓΚΑ

Ἡ Ἱερὰ Σύνοδος γιὰ τὴ Γιόγκα 16.6.2015

.             Στὸ πλαίσιο τοῦ σεβασμοῦ τῆς θρησκευτικῆς ἐλευθερίας, ἡ ὁποία στὴν Ἑλλάδα εἶναι συνταγματικῶς κατοχυρωμένη καὶ σεβαστή, ἀλλὰ καὶ τῆς ποιμαντικῆς της εὐθύνης γιὰ τὴν ἀποφυγὴ δημιουργίας κλίματος θρησκευτικοῦ συγκρητισμοῦ, μὲ ἀφορμὴ τὴν πρόσφατη καθιέρωση ἀπὸ τὸν ΟΗΕ τῆς 21ης Ἰουνίου ὡς «Παγκόσμιας Ἡμέρας Γιόγκα», ἡ

ΤΗΛΕΤΑΙΝΙΑ "Ο ΑΓΙΟΣ" !!!




ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ... !!!

17 Ιουνίου

Προβάλλονται μόνο τα σημαντικότερα!
Η πλήρης έκδοση της ημερομηνίας αυτής περιλαμβάνει 113 Γεγονότα, 26 Γεννήσεις και 13 Θανάτους.
Για να δείτε την πλήρη έκδοση ή να ενεργοποιήσετε τα φίλτρα θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.   Δεν είστε ακόμα συνδρομητής; Μάθετε περισσότερα!
H Πλήρης Έκδοση διατίθεται και ως eBook στο Κατάστημα!  
μ. Χ.
1462
Ο Βλαντ Γ' ο Παλουκωτής (ο ρουμάνος ευγενής που ενέπνευσε τον

Ὅταν τὸ ἐμπόριο γυναικῶν καὶ ναρκωτικῶν γίνεται ἀπὸ …«περιουσίους» τὰ ΜΜΕ ΣΙΩΠΟΥΝ!!!

Θυμάστε πόσες χιλιάδες φορές ακούσατε για τις ερωμένες του Berlusconi; Τα χιλιάδες ρεπορτάζ για τον Ζαχόπουλο και την «τριανταπεντάχρονη»; Για τον Ισραηλινό Αντιπρόεδρο της Βουλής και ιδιοκτήτη Casino στην Βουλγαρία, που εμπορευόταν γυναίκες και ναρκωτικά όμως δεν θα ακούσετε το παραμικρό.

35 υπέροχες φωτογραφίες απ’ όλη την Ελλάδα



topia_ellada_trikalaΤο γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μια από τις ωραιότερες χώρες του κόσμου δεν χωράει αμφισβητήσεις. Το παράξενο είναι ότι πολλές φορές την ομορφιά της την ανακαλύπτουμε δυστυχώς μόνο από τις φωτογραφίες.



ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

ΤΟΥ  ΝΙΚΟΛ.  ΒΟΪΝΕΣΚΟΥ

“Ο κύριος Μπαλτάς αποφαίνεται ότι «η ελληνική επανάσταση υπήρξε τέκνο του διαφωτισμού». Μόνον; Δεν υπήρξε στις γενεσιουργές αιτίες της Επανάστασης η λαϊκή ιδιοπροσωπία; Δεν υπήρξε η λαική παράδοση, οι θρύλοι του μαρμαρωμένου βασιλιά; Δεν υπήρξε η κλεφτουριά; Ούτε η κιβωτός των κοινοτήτων με τα εκκλησιαστικά κολλυβογράμματα; Ήταν η «ελληνική επανάσταση τέκνο του διαφωτισμού» ορφανή από τις προγενέστερες επαναστάσεις, ήδη απ’ τις αρχές του 1600, όπως η εξέγερση του

Άγιος Παΐσιος: «Θα έρθει καιρός πού όλοι θα πιστέψουν».


Γέροντα, πώς συμβαίνει άνθρωποι πιστοί νά φθάνουν στην αθεΐα;
– Στο θέμα αυτό μπορεί νά υπάρχουν δύο περιπτώσεις.
Στην μία περίπτωση μπορεί νά ήταν κανείς πολύ πιστός, νά ενήργησε ή δύναμη τού Θεού στην ζωή του μέ πολλά χειροπιαστά γεγονότα, και ύστερα νά έφθασε σέ μιά θόλωση στο θέμα της πίστεως. Αυτό συμβαίνει, όταν λ.χ. κάνη κανείς άσκηση αδιάκριτη με εγωισμό, πιάνη δηλαδή ξερά την πνευματική ζωή. «Τί έκανε ό τάδε Άγιος; λέει, θά το κάνω καί

Η Προσευχή είναι το οξυγόνο της ψυχής!


To πρώτο και κύριο που έχουμε να πούμε για την προσευχή είναι ότι όποιος προσεύχεται συνομιλεί με το Θεό.
Τι θα πει να είσαι άνθρωπος και να μιλάς στο Θεό ποιος δεν το ξέρει. Να εκφράσει όμως με λόγια αυτή την τιμή κανείς δεν το μπορεί.
Η προσευχή σε χωρίζει από τα άλογα ζώα και σε ενώνει με τους αγγέλους. Κι ο άνθρωπος που αφιερώνει όλη του τη ζωή

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΑΝΕΚΔΟΤΟ !!!

Γυναικείες κρέμες …



Γυναικείες κρέμες ...ΠΗΓΗ:    ΚΛΙΚ

ΟΜΙΛΙΑ ΕΙΣ ΤΑΣ ΠΑΡΟΙΜΙΑΣ ΣΟΛΟΜΩΝΤΟΣ ΙΣΤ' 6-8




ΚΙΟΝΟΚΡΑΝΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΝΑΟΝ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝ


ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

17 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Ἴσαυρος ὁ Ἱερομάρτυρας καὶ οἱ σὺν αὐτῷ μαρτυρήσαντες

Ἀπὸ τοὺς Μάρτυρες αὐτοὺς οἱ τρεῖς πρῶτοι κατάγονταν ἀπὸ τὴν Ἀθήνα, οἱ δὲ λοιποὶ ἀπὸ τὴν Ἀπολλωνιάδα τῆς Ἰλλυρίας καὶ ἄθλησαν κατὰ τοὺς χρόνους τοῦ αὐτοκράτορος Νουμεριανοῦ (283 – 284 μ.Χ.). Ὁ Ἴσαυρος ὑπῆρξε διάκονος στὴν Ἀθήνα, ἀφοῦ δὲ παρέλαβε καὶ τοὺς ἀσπασθέντας τὸ Χριστιανισμὸ συμπολίτες του Βασίλειο καὶ Ἰννοκέντιο, εὑρῆκαν ἐντὸς σπηλαίου κρυπτόμενους τοὺς ἐπίσης Χριστιανοὺς Φήλικα, Ἑρμεία καὶ Περεγρίνο, μὲ τοὺς ὁποίους, ἀδελφωθέντες, ἐζοῦσαν φυλάττοντες τὶς θεῖες ἐντολὲς καὶ μοχθοῦντες π ...
περισσότερα...