Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015

«Να είσαι άνθρωπος»: Το βίντεο που έκανε εκατομμύρια ανθρώπους να δακρύσουν...


Το βίντεο που ακολουθεί κάνει τον γύρο του διαδικτύου!

Δίνει ένα μάθημα ζωής, ένα μάθημα αθλητισμού.


Μία συγκλονιστική επιστολή μελλοθανάτου ( Φυλακές Αμάσειας)

Μία συγκλονιστική επιστολή μελλοθανάτου ( Φυλακές Αμάσειας)
Επιστολή Αντωνίου Τζινόγλου,
Διευθυντού του Γραφείου Προσφύγων, εν Αμισώ.

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 1921
Σεβαστοί μου γονείς, προσφιλής μου σύζυγος, Τέκνα μου αγαπητά, λοιποί συγγενείς και φίλοι. Κατεδικάσθην αθώος ων εις θάνατον, ήτο θέλημα Θεού, διά τούτο και εγώ δεν λυπούμαι και σείς μη λυπηθήτε · έχω πίστιν, ότι θα συναντηθούμε εις την άλλην ζωήν.

Άγιος Νήφων: Η ανταμοιβή της ευσπλαχνίας

Άγιος Νήφων: Η ανταμοιβή της ευσπλαχνίας
 Κάποτε ήρθε στο κελί του Αγίου Νήφωνα ένας χριστιανός να τον συμβουλευθεί. Μετά τον συνήθη χαιρετισμό, ρώτησε τον όσιο:

-Σε παρακαλώ, πάτερ, πες μου τί ωφέλεια έχουν αυτοί που μοιράζουν την περιουσία τους στους φτωχούς;

- Δεν άκουσες τί λέει το ευαγγέλιο; του απάντησε εκείνος.
Πολλά άκουσα και διάβασα, αλλά θα ήθελα ν' ακούσω κάτι και

Nτροπή να νιώθεις όταν αμαρτάνεις, μη ντρέπεσαι όταν μετανοείς!

Nτροπή να νιώθεις όταν αμαρτάνεις, μη ντρέπεσαι όταν μετανοείς!
Kοίταξε τί σου έκανε ο διάβολος. Yπάρχουν δύο πράγματα η αμαρτία και η μετάνοια. H αμαρτία είναι τραύμα η μετάνοια φάρμακο.
Οπως ακριβώς για τά σώματα υπάρχουν φάρμακα και τραύματα, το ίδιο και γιά την ψυχή υπάρχουν τα αμαρτήματα και η μετάνοια.
H αμαρτία μέσα της έχει την ντροπή η μετάνοια έχει το θάρρος και τήν παρρησία. Θέλω να με ακούσεις, σε παρακαλώ, με προσοχή,

Τι απολογίαν θα έχωμεν, όταν ο Χριστός μας δείξη τα τρυπημένα χέρια Του….

stavros1
Τι απολογίαν θα έχωμεν, όταν ο Χριστός μας δείξη τα τρυπημένα χέρια Του ή την λογχευμένην πλευράν Του ή την κεντημένην άχραντον κεφαλήν Του από τας ακάνθας ή τα ξηραμένα και πικραμένα χείλη Του από την χολήν και το όξος και θα μας είπη:
«Δια σε, φιλτάτη ψυχή, όλα ταύτα έπαθα, δια την πολλήν αγάπην, που σου έχω, δείξον μοι και εσύ της προς Εμέ αγάπης σου τα

Ζουράρις: Αι σιχτιρ με τα βλακόμετρα και τα κατιναριά«Άγγελε, μόνο στο όνειρο μου δίνεις τα φτερά σου;  Αι σιχτίρ πλέον».  

Ξέσπασε ο Κώστας Ζουράρις σχολιάζοντας τα «πάθη» της Παιδείας και του εκπαιδευτικού συστήματος,  κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβερνήσεως, στη βουλή.

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Καπετάνιοι ξεχωρίζουν τα ωραιότερα τοπία που είδαν!

| 13:05 - 6 Οκτωβρίου 2015
Μπορεί οι πιλότοι να βλέπουν πανέμορφα τοπία από ψηλά, ωστόσο και οι καπετάνιοι αντικρίζουν εξαιρετικούς τόπους στα λιμάνια που προσεγγίζουν με τα πλοία τους. Χειμωνιάτικα τοπία, καλοκαιρινά ή ανοιξιάτικα, η ομορφιά που βλέπουν οι καπετάνιοι αποτυπώνεται στο φακό τους και μεταφέρεται αυτούσια στον θεατή. Η Royal Caribbean επικαλέστηκε την αυθεντία ορισμένων από τους καπετάνιους των 23 πλοίων της για να αποκαλύψει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά τοπία που αντικρίζουν ταξιδεύοντας στους 260 προορισμούς της, από το ένα σημείο του πλανήτη στο άλλο…
Παγετώνας Hubbard, Αλάσκα perierga.gr - Καπετάνιοι ξεχωρίζουν τα ωραιότερα τοπία που είδαν!

ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ καὶ ΠΆΠΑΣ

Ἀμβλώσεις καί Πάπας

τοῦ ἱεροκήρυκος ἀρχιμ. Δανιήλ Ἀεράκη

.             Ὁ Πάπας Φραγκίσκος ἀνακοίνωσε, ὅτι κατά τό Ἰωβηλαῖο, πού ἀρχίζει στίς 8 Δεκεμβρίου 2015 καί τελειώνει στίς 26 Νοεμβρίου 2016, θά δίνεται ἄφεσις ἁμαρτιῶν σέ γυναῖκες, πού διέπραξαν ἄμβλωσι!

  • Οἱ ἀμβλώσεις δέν συγχωροῦνται μαζικά μέ ἕνα παπικό φιρμάνι. Ἡ ἄφεσις τῶν ἁμαρτιῶν δίνεται σέ ὅλους τούς ἁμαρτωλούς, πού μετανοοῦν.

Ὁ Χριστός, βεβαίως, σταυρώθηκε γιά ὅλους. Εἶναι ἡ καθολική

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (Γ. Ν. Παπαθανασόπουλος)

Ἐπιχείρηση διάσπασης τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος

Τοῦ Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου

.           Πρὶν παρέλθουν εἴκοσι τέσσερις ὧρες ἀπὸ τὴν ἀποστολὴ τοῦ κειμένου τοῦ ὑπογράφοντος «Ἀπορίες γιὰ τὴν Ἱεραρχία τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος» νέα γεγονότα πρόσθεσαν μία τραγικότητα στὶς, οὕτως ἢ ἄλλως, πολὺ δυσάρεστες ἐξελίξεις. Μετὰ τὴν πρόκληση τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου νὰ προσκαλέσει στὴ Σύνοδο τῆς Ἱεραρχίας Του ὅλους τοὺς Μητροπολίτες τῶν «Νέων Χωρῶν» τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, προστέθηκαν νέες, ἐκ μέρους τοῦ Φαναρίου, προκλήσεις.
.           Τὸ ἑσπέρας τῆς Δευτέρας, 5ης Ὀκτωβρίου, σὲ κεντρικὸ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ... !!!

7 Οκτωβρίου

Προβάλλονται μόνο τα σημαντικότερα!
Η πλήρης έκδοση της ημερομηνίας αυτής περιλαμβάνει 136 Γεγονότα, 32 Γεννήσεις και 19 Θανάτους.
Για να δείτε την πλήρη έκδοση ή να ενεργοποιήσετε τα φίλτρα θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.   Δεν είστε ακόμα συνδρομητής; Μάθετε περισσότερα!
H Πλήρης Έκδοση διατίθεται και ως eBook στο Κατάστημα!  

Δελφικές Εντολές - Η κληρονομιά των Ελλήνων


Τα Δελφικά Παραγγέλματα είναι οι σοφές εντολές που άφησαν στους Έλληνες οι σοφοί της Αρχαίας Ελλάδας. Μια πολύτιμη κληρονομιά γνώσης και σοφίας για τις επερχόμενες γενεές.

Βγάλτε Επιτέλους τα Σκουπίδια Από τα Μάτια Σας και Δείτε την Αλήθεια

https://hellasforce.files.wordpress.com/2015/10/ceb2ceb3ceb1cebbcf84ceb5-cf84ceb1-cf83cebacebfcf85cf80ceb9ceb4ceb9ceb1-ceb1cf80cebf-cf84ceb1-cebcceb1cf84ceb9ceb1-cf83ceb1cf83-cebaceb1.jpg?w=750&h=339 Βγάλτε Επιτέλους τα Σκουπίδια Από τα Μάτια Σας και Δείτε την Αλήθεια

«Έκαιγε το χέρι μου…»

«Έκαιγε το χέρι μου…»
Ροδοκόκκινος από χαρά άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του ο κυρ-Γιώργης και ξέσπασε με ενθουσιασμό:
- Δεν ξανάνιωσα ποτέ μου τέτοια χαρά, Αγλαΐα! Αυτό το Πάσχα θα το θυμάμαι σ’ όλη μου τη ζωή!…
- Μα τι έπαθες, παιδάκι μου; ρώτησε η γυναίκα του. Ηρέμησε! Κάτσε. Τι συνέβη; Έφερες τα λεφτά; Σε περιμένω για να πάμε το δώρο που είπαμε. Πρέπει να βγούμε σύντομα στην αγορά. Μέγα Σάββατο σήμερα. Δεν μπορώ να γυρίζω στους δρόμους.
- Καλά, καλά! Όλα θα γίνουν. Μη βιάζεσαι!

Θαύματα της Αγίας Ζώνης

Θαύματα της Αγίας Ζώνης
Παναγία μου, αν θές κάνε το θαύμα σου!
Έδεσσα 20-11-2004
«Θά θελα να σάς διηγηθώ ένα θαύμα που έγινε κατά την διάρκεια έλευσης και παραμονής της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου στην Έδεσσα.
Το Θαύμα της Αγίας Ζώνης
Πάνω από μία δεκαετία ταλαιπωρούμαι με ένα πρόβλημα υγείας, που οι γιατροί ονομάζουν αρτηριοφλεβική επικοινωνία έξω καροτίδας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το ανεύρυσμα του αίματος να

Πανέμορφα παιδικά βιβλία με βίους αγίων

Πανέμορφα παιδικά βιβλία με βίους αγίων
Προτάσεις παιδικών βιβλίων από τις εκδόσεις Άθως – παιδικά (φυσικά υπάρχουν αντίστοιχα βιβλία και σε άλλες εκδόσεις). 
Με ένα κλικ θα βρεθείτε σ” ένα γοητευτικό και χαριτωμένο (με την ορθόδοξη έννοια) κόσμο, για τα παιδιά και για να ξαναγίνουμε όλοι παιδιά…
Εννοείται ότι, εκτός από τα βιβλία με βίους αγίων, θα δείτε εκεί και ένα σωρό παιδικά βιβλία με άλλα θέματα.
O Άγιος Νικόλαος – Το θαύμα της αγάπης

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΑΝΕΚΔΟΤΟ !!!

Λαιμητομος η σχοινι;


Μια φορά ένας Ιταλός, ένας Γερμανός και ένας Πόντιος και βρέθηκαν όλοι μαζί, αιχμάλωτοι σε μια φυλή κανίβαλων. Εκεί, ο αρχηγός της φυλής, τους είπε πως θα τους σκοτώσουν, αλλά αυτοί θα μπορούσαν να επιλέξουν ανάμεσα σε μια λαιμητόμο κι ένα σκοινί.
Πρώτος πηγαίνει ο Ιταλός και διαλέγει τη λαιμητόμο. Όταν όμως

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Οἱ Ἅγιοι Σέργιος καὶ Βάκχος

Ὑπηρετοῦσαν στὶς στρατιωτικὲς τάξεις τοῦ αὐτοκράτορα Μαξιμιανοῦ. Τοὺς διέκρινε μεγάλη ἀνδρεία στὰ πεδία τῶν μαχῶν, ἀλλὰ καὶ σωφροσύνη στὴν καθημερινή τους ζωή. Γι’ αὐτὸ καὶ ὁ αὐτοκράτορας τοὺς ἀπένειμε τὰ ἀξιώματα τοῦ πριμικηρίου καὶ τοῦ σεκουνδουκηρίου, ἀντίστοιχα. Ὅταν ὅμως ἔμαθε ὅτι οἱ δυὸ ἐπίλεκτοι στρατιῶτες του ἦταν χριστιανοί, δὲν ἤθελε μὲ κανένα τρόπο νὰ τὸ πιστέψει. Γιὰ νὰ πεισθεῖ λοιπὸν χειροπιαστά, ὀργάνωσε τελετὲς μὲ θυσίες σὲ εἰδωλολατρικὸ ναὸ καὶ κάλεσε νὰ παραστοῦν σ’ αὐτὲς οἱ ...
περισσότερα...