Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Ο σκανδαλισμός των πιστών.


2003_0512_111829AA - CopyΑκούμε από «ανθρώπους της Εκκλησίας» να λένε ότι σκανδαλίστηκαν, αν συμβεί να δουν ή να ακούσουν για παρατυπία κληρικών ή λαϊκών, από τους οποίους, βέβαια, θα περίμεναν μιαν άλφα συμπεριφορά. Πόσο αυτό έχει βάση πνευματική και πόσο δικαιολογείται;
Ο Χριστός μίλησε αυστηρά για όσους, επιπόλαια ενεργούντες, γίνονται αιτία να κλονιστεί η πίστη των αδυνάτων. «Οὐέ δι’ οὗ τό σκάνδαλον ἔρχεται». Αλλοίμονο σ’ αυτούς που σκανδαλίζουν, που αδιαφορούν για την εσωτερική αναστάτωση, τους λογισμούς και την απιστία, των ανθρώπων για τους οποίους «Χριστός απέθανε».

Υπογράψτε ώστε η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ να λειτουργήσει ξανά ως Ορθόδοξος Ναός

Μια πάρα πολύ σημαντική πρωτοβουλία πήρε το blog "ΗΓΓΙΚΕΝ" , αφορά ψήφισμα για την λειτουργία της Αγιά-Σοφιάς ως Ορθόδοξου Ναού όπως της αρμόζει! Ένα όνειρο όλων των Ελλήνων που κάποτε πρέπει να γίνει πραγματικότητα.

ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ;

.Επειδή έχουμε διπλή φύσι, προσφέρουμε διπλή προσκύνησι
Ο άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός μας διδάσκει, ότι δεν προσκυνούμε προς ανατολάς απλώς και ως έτυχε, αλλά επειδή η φύσις μας είναι σύνθετος, δηλαδή ορατή και αόρατος, νοητή και αισθητή, προσφέρουμε στον Δημιουργό διπλή και την προσκύνησι: η ψυχή είναι στραμμένη νοερά προς τον Θεό και ταυτόχρονα το σώμα προσκυνεί προς ανατολάς.

ΧΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ, ΟΤΑΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟ!

Χάνουμε πολλά, όταν καθυστερούμε στον εκκλησιασμό!.Πρέπει να γνωρίζουμε ότι κάθε πρωί τελείται στην Εκκλησία ο Όρθρος και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία, αν είναι Κυριακή ή γιορτή, αλλά και κάθε απόγευμα τελείται ο εσπερινός, ενώ σε κάποιους ναούς τελείται και παράκληση.

ΔΟΚΙΜΗ ΜΟΝΑΧΗ ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΕΓΙΝΕ Η ΕΙΡΗΝΗ ΜΕΡΚΟΥΡΗ


altΗ τραγουδίστρια Ειρήνη Μερκούρη είναι πλέον δόκιμη μοναχή σε μοναστήρι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Παραπολιτικά" η Ειρήνη Μερκούρη πήρε τη μεγάλη απόφαση να εγκαταλείψει τα εγκόσμια και να αφοσιωθεί στο θεό.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ!

altΥψηλά τα κύματα των πειρασμών.
Βαρειές οι αλυσίδες των παθών.
Σφοδρό το μίσος του πονηρού.

Πικρά τα βέλη των οργάνων του.

Εμείς όμως, θέλουμε να είμαστε δικοί Σου Κύριε!

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

ΠΩΣ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ «ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ, ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ»

Ο πλέον συνηθισμένος τρόπος είναι να λέμε την Ευχή είτε προφορικά είτε ψιθυριστά είτε από μέσα μας με τον ενδιάθετο λόγο, παντού και πάντοτε. Έτσι, στη δουλειά, στο σπίτι, στο δρόμο λέμε:
«Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με». Όταν τρώμε, όταν περπατάμε και ειδικότερα, όταν βρισκόμαστε μέσα στην Εκκλησία: «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με».

ΚΥΡΙΑΚΗ  8  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2013

ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Ὁ Ὅσιος Πατάπιος


Γεννήθηκε στὴν Αἴγυπτο καὶ ἀπὸ μικρὸ παιδὶ εἶχε «πνεῦμα ἀγάπης καὶ σωφρονισμοῦ». Δηλαδή, πνεῦμα ἀγάπης καὶ πνεῦμα ποὺ σωφρονίζει, ὥστε φρόνιμα καὶ συνετὰ νὰ κυβερνᾶ τὸν ἑαυτό του, ἀποφεύγοντας κάθε ἠθικὴ παρεκτροπή, διατηρώντας τὴν ἁγνότητα, ἀλλὰ συγχρόνως παραδειγμάτιζε καὶ τοὺς συνανθρώπους του. Καὶ αὐτὸ τὸ ἀπέδειξε ἀκόμα περισσότερο, ὅταν μεγάλωσε. Ἀφοῦ διαμοίρασε τὴν κληρονομιά του στοὺς φτωχούς, ἀποσύρθηκε στὴν ἔρημο. Ἐκεῖ γέμιζε τὸν χρόνο του μὲ προσευχή, μελέτη καὶ ἀγαθοεργίες. Σὲ κάθε ...
περισσότερα...

ΣΩΖΟΝΤΑΙ ΑΡΑΓΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΑΠΤΙΣΜΕΝΟΙ;

.Όταν κάποτε επισκέφθηκα τις σπηλιές του Αγίου Όρους, κάποια φορά συνάντησα έναν ασκητή με τον οποίο κάθησα να συζητήσω και να ρωτήσω κά­ποια πράγματα...
Τον ερώτησα λοιπόν, ανάμεσα σε άλλα, αν σώζονται αυτοί που δεν είναι βαπτισμένοι... Κι εκείνος μου είπε: