Τρίτη, 1 Ιουλίου 2014

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
======

Οι σχισματικοί -που αυτοαποκαλούνται αποτειχισμένοι- έχουν αποδυθεί σε σκαιές επιθέσεις εναντίον όσων θεωρούν Οικουμενιστές και “σιγανταροοικουμενιστές”.

Στους “σιγαντατοοικουμενιστές” -όπως τους αποκαλούν- συμπεριλαμβάνουν τους π. Θεόδωρο Ζήση, π. Γεώργιο Μεταλληνό, π. Εφραίμ της Αριζόνας, ακόμη και τον κ. Νικόλαο Σωτηρόπουλο και πάντα εχθρό και πολέμιο!

Ο ΣΕΒ. ΠΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 

ΑΓΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ 

ΓΕΡΒΑΣΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥΟ ΣΕΒ. ΠΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΓΕΡΒΑΣΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
=========

 Ὁ π. Γερβάσιος ὑπῆρξε διωκόμενος ἐκ τῆς νηπιακῆς αὐτοῦ ἡλικίας, πρῶτον ὑπό τῆς δυστρόπου μητρυιᾶς του. Διώκεται ἀκόμη ἀπό τήν πτωχεία, τήν στέρηση, τήν γυμνότητα. Διατρέχει πεζοπορῶν τήν ἀπόσταση ἀπό τήν Γορτυνία ἕως τήν Μονή Ταξιαρχῶν Αἰγιαλείας, ὅπου στό ἐκεῖ Σχολαρχεῖο διαπρέπει ὡς μαθητής, καί διά τοῦτο φθονεῖται, συκοφαντεῖται δεινῶς καί διώκεται. Δεδιωγμένος φθάνει στήν Μονή Γηροκομείου Πατρῶν,

ΟΙ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ κ. ΤΖΟΥΜΑ, Ο ΣΕΒ. ΔΩΔΩΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕNΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣΟΙ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ κ. ΤΖΟΥΜΑ, Ο ΣΕΒ. ΔΩΔΩΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕNΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========

Στο ιστόλογιο “Εξαψαλμος” του κ. Σ. Τζούμα, στη στήλη “Σφηνάκια”, διατυπώνεται ένα παραλήρημα ενθουσιασμού για την εκλογή του Σεβ. Ιωαννίνων Μάξιμου ή για να ακριβολογούμε ένα παραλήρημα ενθουσιασμού επειδή ο Παναγιότατος ταπεινώθηκε με την κραυγαλέα απόρριψη της επιλογής του για τη Μητρόπολη Ιωαννίνων. 

Καμιά παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας; Πάρτε να έχετε προσκυνημένοι σκλάβοι των δανειστών…

Για μια ακόμα φορά οι πολιτικοί της συγκυβέρνησης διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους πως η Ελλάδα δεν προχωρά σε καμιά εκχώρηση δημόσια περιουσίας και καμιά παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας… Ή είναι βλάκες και δεν θυμούνται τι έχουν υπογράψει, η είναι επικίνδυνοι και κοροϊδεύουν για μια ακόμα φορά τον κόσμο… Εσείς τι λέτε;

Τα προσφάτως διαδραματισθέντα στην Αγία Πόλη και τo εκκλησιολογικό τους υπόβαθρο


Τα προσφάτως διαδραματισθέντα στην Αγία Πόλη και τo εκκλησιολογικό τους υπόβαθρο
Τα προσφάτως διαδραματισθέντα στην Αγία Πόλη και τo εκκλησιολογικό τους υπόβαθρο
Ορθοδόξου ιερέως
Εἰσαγωγή  
Τά πρόσφατα λυπηρά, ὡς ἀντικανονικά, γεγονότα τῆς συναντήσεως καί τῶν συμπροσευχῶν στήν Ἁγία Πόλη Ἱερουσαλήμ τῶν Πατριαρχῶν Κωνσταντινουπόλεως καί Ἱεροσολύμων μέ τήν κεφαλή τοῦ Παπισμοῦ, τόν Πάπα Φραγκῖσκο, ἤδη εὑρίσκονται ἐδῶ καί πολλές ἡμέρες ὑπό τό μικροσκόπιο τῆς αὐτοσυνειδησίας τοῦ εὐσεβοῦς πληρώματος τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας. Ἡ ἀντιμετώπισή τους, ὅμως, ἑστιάζει ἕως τώρα κυρίως σέ ὅσα διαδραματίστηκαν, δηλαδή ἐν τῇ πράξει, καί στά μηνύματα πού ἀπορρέουν ἀπό ἐκεῖ, ἐμφανῆ ἤ ἀφανῆ.

Το μυστήριο με την μούμια που ανοιγοκλείνει τα μάτια της

Όταν ακούμε την λέξη μούμια, αμέσως στο μυαλό μας έρχονται οι πυραμίδες της Αιγύπτου και οι Φαραώ, που έκαναν τα πάντα για να διατηρήσουν την σορό τους στην αιωνιότητα. Όμως, η αλήθεια είναι ότι, είτε από καθαρή τύχη είτε επίτηδες, έχουν βρεθεί διάφορα σώματα ανέπαφα σε όλον τον κόσμο.

ΑΝΕΚΔΟΤΟ !!!

Μπάμπης o νταλικέρης


Είναι ένας νταλικέρης, ο Μπάμπης στο δρόμο κι οδηγάει, μέχρι που στο δρόμο συναντάει έναν τύπο στα κίτρινα και του κάνει σήμα να σταματήσει. Τι να κάνει, καλός άνθρωπος καθώς είναι σταματάει.
Ανοίγει ο Μπάμπης και του λέει
- "Να σε πάω κάπου;"
- "Είμαι ο μάγκας με τα κίτρινα αν δε μου δώσεις ένα σάντουιτς κι ένα καφέ θα σε σκοτώσω".
Τι να κάνει ο Μπάμπης του δίνει ένα σάντουιτς που είχε και τον καφέ του και φεύγει.

Φανταστικές φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης 


ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

1 ΙΟΥΛΙΟΥ

Οἱ Ἅγιοι Κοσμᾶς καὶ Δαμιανὸς οἱ Ἀνάργυροι


Οἱ Ἅγιοι Ἀνάργυροι Κοσμᾶς καὶ Δαμιανός, οἱ ὁποῖοι ἔζησαν τὴν ἐποχὴ ποὺ αὐτοκράτορας τῶν Ρωμαίων ἦταν ὁ Κάρυνος, ἦταν γιατροὶ στὸ ἐπάγγελμα καὶ παρεῖχαν ἰάσεις σὲ ὅλους ὅσους εἶχαν ἀνάγκη, καὶ γιὰ ἀντάλλαγμα δὲν ἔπαιρναν χρήματα, ἀλλὰ τὸ μόνο ποὺ ζητοῦσαν ἦταν νὰ πιστέψουν στὸν Χριστό. Κάποιοι ὅμως καλοθελητὲς διέβαλαν τοὺς ἁγίους στὸν αὐτοκράτορα καὶ τοῦ εἶπαν ὅτι οἱ θεραπεῖες καὶ τὰ θαύματα ποὺ ἐπιτελοῦσαν τὰ ἔκαναν μὲ μαγικὲς τέχνες. Τότε οἱ Ἅγιοι Ἀνάργυροι ἐπειδὴ δὲν ἤθελαν νὰ πᾶνε ἄλλους ...
περισσότερα...

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

Την έκθεση του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών αναμένει το
Σημάδια εξομάλυνσης της λειτουργίας της τραπεζικής αγοράς έχουν, ήδη, γίνει
Στο «κόκκινο» ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο για το μείζων θέμα της πώλησης

Μελιτζάνα: ένα καλοκαιρινό «φάρμακο» στον κήπο σας

Posted: June 29, 2014 at 2:30 pm, Last Updated:
μελιτζάνα-ένα-καλοκαιρινό-φάρμακο-στον-κήπο-σας
Καθώς η εποχή της μελιτζάνας είναι το καλοκαίρι, φροντίστε αυτή την περίοδο τουλάχιστον, να ευχαριστηθείτε την ιδιαίτερη γεύση της, με όλους του δυνατούς τρόπους μαγειρέματός της και να εκμεταλλευτείτε όλα τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό.
Η ιδιαίτερη, πικρή της γεύση, την εμπόδισε από το να χρησιμοποιηθεί στη μαγειρική και μέχρι τον 18ο αιώνα την χρησιμοποιούσαν κυρίως ως διακοσμητικό. Με την καλλιέργεια όμως ποικιλιών που είναι λιγότερο πικρές, η μελιτζάνα πήρε τη

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Σε καιρό διωγμών…

Posted:
augoustinos-kantiotis
AΝ ΕΡΘΕΙ ΔΙΩΓΜΟΣ, Η ΕΛΛΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙ Ν’ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ;

Aπάντηση από τον π. Αυγουστίνο:
Παιδί μου, «τα αδύνατα παρ’ ανθρώποις δυνατά παρά τω Θεώ εστι».
 Aπό εμάς ζητά μεγάλα πράγματα ο Θεός και για μεγάλα πράγματα πλαστήκαμε. Eάν έχουμε πίστη ως κόκκο σινάπεως, θα μας δώσει δύναμη ο Θεός.Όταν σκεφθεί κανείς, τι ήταν οι μαθηταί; Σε πιάνει ίλιγγος.

Ανακομιδή λειψάνων μιας σύγχρονης οσιακής μορφής της Ι. Μ. Πατρών (Πλούσιο φωτογραφικό υλικό)

Posted:

GeronGervasios23.8914Ιστορική ημέρα η 29 Ιουνίου του 1964, αλλά και η 29 Ιουνίου του 2014 για την Ιερά Μητρόπολη Πατρών, το ευσεβές πλήρωμά της, αλλά και για σύμπασα την Εκκλησία της Ελλάδος.

Σημειώματα για καταναγκαστική εργασία μέσα σε ρούχα κατασκευασμένα στην Κίνα

Posted: June 29, 2014 at 4:00 pm, Last Updated:
σημειώματα-για-καταναγκαστική-εργασία-μέσα-σε-ρούχα-κατασκευασμένα-στην-Κίνα
Μια γυναίκα από την Βόρεια Ιρλανδία πάγωσε μόλις διάβασε το σημείωμα που βρήκε στην τσέπη του παντελονιού που είχε αγοράσει από την αλυσίδα Primark.Γραμμένο πάνω σε ένα κομμάτι κίτρινο χαρτί και τυλιγμένο γύρω από μια ταυτότητα φυλακισμένου ήταν ένα μήνυμα από έναν κινέζο τρόφιμο φυλακής που κατασκεύαζε ρούχα προς εξαγωγή υπό συνθήκες καταναγκαστικής εργασίας.

ΞΕΚΑΘΑΡΗ πλέον η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στο Ιράκ

Posted: June 29, 2014 at 6:00 pm, Last Updated:
ξεκάθαρη-πλέον-η-στρατιωτική-επέμβαση-της-ρωσίας-στο-ιράκ
 Του Στρατή ΜαζίδηΉδη αφίχθησαν στο νότιο Ιράκ τα πρώτα 10 μεταχειρισμένα ρωσικά τύπου Sukhoi-24, είδηση την οποία επιβεβαιώνει το ιρακινό υπουργείο άμυνας. 
Ο ιρακινός πρωθυπουργός Αλ-Μαλίκι εκτιμά μάλιστα πως αυτή η ενίσχυση θα παίξει καταλυτικό ρόλο στη μάχη κατά των τρομοκρατών ενισχύοντας το momemtum που θέλει αυτή τη στιγμή τις ιρακινές ένοπλες δυνάμεις να ανακτούν σταδιακά τον έλεγχο διάφορων περιοχών.

Ιστορική Μαρτυρία Αιματος για την άλωση της Λευκωσίας από υιο του Σουλεϊμαν το 1570

Δημοσιεύθηκε από netakias.com στο Ιουλίου 1, 2014
Ιστορική Μαρτυρία Αιματος για την άλωση της Λευκωσίας από υιο του Σουλεϊμαν το 1570

.
του Παντελή Καρύκα
Ο σουλτάνος Σελίμ Β’, ήταν γιός και διάδοχος του Σουλεϊμάν, του λεγόμενου μεγαλοπρεπή.
Αμέσως μετά την άνοδο του στον θρόνο αποφάσισε να εκστρατεύσει κατά της βενετοκρατούμενης Κύπρου. Την 1η Ιουλίου 1570 η τουρκική αρμάδα μεθόρμισε στον όρμο της Πάφου και την επομένη τα τουρκικά στρατεύματα αποβιβάστηκαν στη Λεμεσό, χωρίς να συναντήσουν αντίσταση. Αυτό ήταν λογικό καθώς ο Ενετός στρατιωτικός διοικητής του νησιού Έκτωρ Βαλιόνε, δεν διέθετε παρά 6.000 πεζούς και 500 ιππείς, έναντι 82.500 Τούρκων.