Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Σκόρπισε, λοιπόν, για να μη ζημιωθείς.



15
Του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου

Όταν είπε· «Κάνετε φίλους για τον εαυτό σας», δε
σταμάτησε μέχρις εδώ, αλλά πρόσθεσε· «από τον άδικο μαμμωνά» (Λουκ.
16,9),

για να είναι δικό σου το κατόρθωμα. Και εδώ δεν εννοεί
τίποτε άλλο, παρά την ελεημοσύνη. Το περίεργο είναι ότι δεν ομιλεί καθαρά για
την περίπτωση, που δεν θα αδικήσουμε. Διότι λέει περίπου τα εξής:

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !!!

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΤΡΟΠΗ !!! ΑΣ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ !!!

Τι να πεις ... δεν υπάρχουν λόγια ! Σταϊκούρας και Μπαλτάκος διόρισαν τις συζύγους τους στη Βουλή


Ως μετακλητή υπάλληλος του Κοινοβουλίου έχει προσληφθεί από το 2009 η σύζυγος του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα , Άρτεμις Πάνου ενώ οργανική θέση στην Κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας έχει η σύζυγός του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου.

Ο Άγγελος που δεν είχε φτερά

Νίκος Λυγερός: Ο Αγγελος που δεν είχε φτερά
Έμοιαζε με άνθρωπο. Δεν ήταν όμως. Έμοιαζε με όλους μα κανείς δεν του έμοιαζε. Δεν ήξερε τι σημαίνει ζωή και συνεπώς δεν ζούσε. Αργοπέθαινε.

Στον ηλεκτρικό κοίταζε τους επιβάτες με έναν παράξενο τρόπο. Έψαχνε ανθρώπους.
Ήταν σαν να διάβαζε ένα μεγάλο βιβλίο ψάχνοντας σπάνιες λέξεις. Κάθε στάση ήταν ένα κεφάλαιο. Έβγαιναν λέξεις. Έμπαιναν λέξεις. Στο τέλος πάντα τα ίδια.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Τιμόθεος ὁ Ἀπόστολος


Σύμφωνα μὲ τὶς πληροφορίες πού μας παρέχουν οἱ Πράξεις τῶν Ἀποστόλων καὶ οἱ Ἐπιστολὲς τοῦ Ἀποστόλου Παύλο&upsilon ...
περισσότερα...

ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΒΙΟ ΑΒΙΩΤΟ!

15 Κάποιος Χριστιανός πήγε να συμβουλευτεί τον Αββά Σιλουανό.
- Έχω ένα θανάσιμο εχθρό Πάτερ, του εξομολογήθηκε. Τα κακά που μου έχει προξενήσει αυτός ο άνθρωπος είναι αναρίθμητα.
Προ καιρού κέρδισε με απάτη ένα μεγάλο κομμάτι απ’ το χωράφι μου. Με συκοφαντεί, όπου βρεθεί κακολογεί κι εμένα και την οικογένειά μου. Μου έχει κάνει το βίο αβίωτο.


ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΑΠΟΣΙΩΠΩΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΒΑΣΙΚΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΗΣ "ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ" ;;; ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ;;; ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΥΠΡΟΥ !!!

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟ : ΣΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ ΜΕ ΚΑΛΟΣΥΝΗ. ΣΤΟ ΜΙΣΟΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ

1 Στο φιλολογικό μνημόσυνο για τον Αρχιεπισκόπο και Εθνάρχη της Κύπρου Μακαρίου Γ΄απήυθυνε χαιρετισμό ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος. Σε αυτόν τον χαιρετισμό αναφέρει μεταξύ άλλων πως ο Εθνάρχης Μακάριος δεν ήταν απλώς ο μεγάλος Ηγέτης τής Κύπρου δεν ήταν μονάχα η μεγάλη ιστορική και ηγετική φυσιογνωμία τού νεότερου Ελληνισμού ήταν και  μεγάλος ανάμεσα στους μεγάλους τής οικουμένης!

ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΙΜΑΜΗ;

1 του Κωνσταντίνου Χολέβα
Πολιτικού Επιστήμονα

Ομολογώ ότι δεν μπορώ να καταλάβω τί ακριβώς πιστεύουν και τί ζητούν ορισμένα στελέχη της Αριστεράς όταν αναφέρονται στη θρησκευτική ελευθερία και στα δικαιώματα των μειονοτήτων.
Κατά καιρούς διαμαρτύρονται για δήθεν «προνομιακή μεταχείριση» της Ορθοδόξου Εκκλησίας χρησιμοποιώντας ως παραδείγματα τη μισθοδοσία του κλήρου και τον Χριστιανικό προσανατολισμό του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Αρσένιος και Νικόλαος οι Ιβηροσκητιώται


ΑΡΣΕΝΙΟΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΟΙ ΙΒΗΡΟΣΚΗΤΙΩΤΑΙ*
Μέρος Α΄
*Απόσπασμα από το βιβλίο Περιγραφή των περιπλανήσεων και των ταξιδιών του Αθωνίτη μοναχού Παρθενίου στην Ρωσία, την Μολδαβία, την Τουρκία και τους Αγίους Τόπους, τ. VI, Μόσχα, 1856

Επιθυμώ τώρα να σας παρουσιάσω τον πλούτο του Αγίου Όρους, τους ασω­μάτους δηλαδή εκείνους που είναι κρυμμένοι στις ράχες και τις χαράδρες, στα δάση και τις κοιλάδες του Άθω, τους δούλους του Θεού, τους Αθωνίτες ασκητές...

ΜΑ ΟΛΟΙ ;;; ... ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ !!!

ΤΑ WIKILEAKS ΚΑΙΝΕ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ!! Και ΒΙΝΤΕΟ η απόλυτη ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ του Σπύρου Καρατζαφέρη





Πάνο, μας πιάσανε… Τακτικός συνομιλητής της αμερικανικής πρεσβείας ο… αντιμνημονιακός Πάνος… Οι αποκαλύψεις των γνωστών wikileaks, που αυτή τη φορά… καίνε τον Καμμένο!
Σύμφωνα, λοιπόν, με έγγραφο που δημοσίευσε η εφημερίδα «Δημοκρατία», στην κυριακάτικη έκδοσή της, που έχει ημερομηνία 21 Δεκεμβρίου του 2006, οι Αμερικανοί ψάχνουν τις διαθέσεις του τότε υπουργού Αμύνης Μεϊμαράκη και απευθύνονται στον 
(προφανώς άνθρωπό τους…) Πάνο Καμμένο, τότε πρόεδρο της επιτροπής άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής, για να μάθουν λεπτομέρειες. Ο Π. Καμένος, προθυμότατα δίνει τις πληροφορίες που του ζητούνται στον τότε πρεσβευτή των ΗΠΑ, Ρις, ότι...


Ω ΘΕΕ ΜΟΥ ... ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ !!!

Καμμένος: Αποκαλύψεις για το βουλευτή Τζανή που αυτοκτόνησε





Το περιεχόμενο τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ του εκλιπόντος Λεωνίδα Τζανή και του πρώην ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Ιωάννη Διώτη, παραμονές του απονενοημένου διαβήματος του πρώην βουλευτή Μαγνησίας, δήλωσε πως γνωρίζει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος.

ΑΥΤΟ ΘΑ 'ΠΕΙ ... ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ !!!

Μαθήτρια νάρκωσε τους γονείς της για να μπει στο Διαδίκτυο


Κάτι στο ποτό τους
Κάτι υπήρχε στα ποτά τους: Μαθήτρια στην Καλιφόρνια κατηγορείται ότι κοίμισε τους γονείς της για να μπορεί να σερφάρει ανενόχλητη στο Διαδίκτυο μαζί με έναν φίλο της. Σύμφωνα με την αστυνομία του Ρόκλιν, μιας πόλης κοντά στο Σακραμέντο, οι γονείς της έφηβης μαθήτριας δεν της επέτρεπαν να συνδέεται μετά τις δέκα το βράδυ.

Χιονισμένα τοπία από όλο τον κόσμο




Travel photo: Artiste.grLet It Snow
Μοιpαζόμαστε μαζί σας μερικά από τα πιο όμορφα τοπία που έχουν συναντήσει. Από τα χιονισμένα τοπία στην Ισλανδία και το λευκό Central Park, στις νιφάδες χιονιού που πέφτουν στο Πεκίνο.

Δεν νοιάστηκαν για τους αυτόχειρες, όσους πεινάνε και βρίσκονται στο δρόμο, αλλά «καίγονται» για την αιθαλομίχλη!



Γράφει ο δημοσιογράφος Βασίλης Τσεκούρας
Αυτό κι αν είναι υποκρισία!
YPOKRISIAΤόσο καιρό ο κόσμος ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, ένα όριο που φορολογήθηκε και επίσημα πέρυσι…
3.000 αυτοκτονίες λόγω της κρίσης και της διάλυσης της κοινωνίας και της οικονομίας, από ένα πολιτικό σύστημα σαθρό και σάπιο που προσπαθεί ακόμα να στηρίξει όμοιους επιχειρηματικούς, μιντιακούς και τραπεζικούς κύκλους.

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ




Γιὰ περισσότερα ἀπὸ 35 χρόνια ἔκρυβαν μὲ τὸν καλύτερο τρόπο τὸν ὀρυκτὸ πλοῦτο τῆς Ἑλλάδος. Τώρα ποὺ πλέον τὸ ἄφησαν νὰ μαθευτῇ πουλοῦν τὴν γῆ μὲ τὴν ἐπαίσχυντη δικαιολογία τῆς δημιουργίας θέσεων ἐργασίας.

“Γιὰ τὴν Ἐκκλησία εἴτε ὁ ἄθεος μαρξισμὸς εἴτε ἡ δεξιὰ μασωνία εἶναι τὸ ἴδιο πράγμα”




170612220745_5779
Ἀπὸ τὸ Βιβλίο “Πατερικὴ Θεολογία” τοῦ π. Ἰωάννη Ρωμανίδη
Στὴν διαδικασία τῆς καθάρσεως, τοῦ φωτισμοῦ καὶ τῆς θεώσεως ἔχουμε μπροστὰ μας μία ἐπιστήμη. Αὐτὸ τὸ πράγμα ὅμως μπορεῖ νὰ πολιτικοποιηθεῖ; Δηλαδὴ μπορεῖ οἱ Ὀρθόδοξοι νὰ ποῦν πχ. ὅτι μόνο οἱ Ἀριστεροὶ μποροῦν νὰ ἔχουν νοερὰ προσευχή; Ἢ ὅτι ἐκεῖνος ποῦ ἔχει νοερὰ προσευχὴ εἶναι ὑποχρεωμένος νὰ εἶναι Ἀριστερὸς ἢ Δεξιός;

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Αγιος Μάξιμος ο Ομολογητής




ΤΟΥ ΕΝ ΑΓΙΟΙΣ ΠΑΤΡΟΣ ΗΜΩΝ ΜΑΞΙΜΟΥ ΤΟΥ ΟΜΟΛΟΓΗΤΟΥ
Διάλογος με τον Θεοδόσιο, τον επίσκοπο Καισαρείας Βιθυνίας, κατά την πρώτη του εξορία στο φρούριο της Βιζύης της Θράκης.
       Ο άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής, μέγας θεολόγος και Πατήρ της Εκκλησίας, ωμολόγησε την Ορθόδο­ξο Πίστι σε μία εποχή που παρουσιάζει πολλές ο­μοιότητες με την ιδική μας. Η πολιτική των τότε αυ­τοκρατόρων απέβλεπε σε πολιτικοκοινωνικές ενοποιήσεις σαν τις σημερινές.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΓΙΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ... ΕΚΛΕΙΠΟΥΝ !!!

Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο Μητροπολίτης Αργολίδος Ιάκωβος


Συγκίνηση και δάκρυα στα μάτια των πιστών προκάλεσε η δημόσια δήλωση του Μητροπολίτη Αργολίδος Ιακώβου με την οποία έκανε γνωστή την παραίτησή του από τον Μητροπολιτικό Θρόνο καθώς και την πρόθεσή του να στηρίξει για διάδοχό του τον βοηθό και πνευματικό ανάστημά του, Επίσκοπό Επιδαύρου Καλλίνικο.

O πονηρός δρόμος προς τις «έξυπνες» κάρτες





Έκπτωση στον ΦΠΑ θα έχουν όσοι πληρώνουν με κάρτες...


Εκπτώσεις στον ΦΠΑ θα κερδίζουν οι φορολογούμενοι που πληρώνουν με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, σύμφωνα με το σχέδιο που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών σε μια νέα προσπάθεια να πατάξει τη φοροδιαφυγή, η οποία παρά τα μέτρα που εξαγγέλλονται κατά καιρούς συνεχίζει να... οργιάζει.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ. Η Κίνα θέτει τις μονάδες επιθετικών ελικοπτέρων της σε πολεμική ετοιμότητα




Σε μια ακόμη κίνηση προετοιμασίας για ένοπλη σύρραξη αλλά και ψυχολογικών επιχειρήσεων εναντίον της αντιπάλου Ιαπωνίας προχώρησε ο Στρατός της Κίνας ο οποίος διέταξε το προσωπικό της Αεροπορίας Στρατού και πιο συγκεκριμένα τους υπηρετούντες στις μονάδες επιθετικών ελικοπτέρων να αλλάξουν την μορφή των αποστολών τους και να διακόψουν τις αποστολές εκπαίδευσης και υποστήριξης και να ανεβάσουν το επίπεδο ετοιμότητας σε αυτό της αναμονής εμπλοκής σε πολεμικές επιχειρήσεις. 

Πάει ξεφτιλιστήκανε οι κοσμοκράτορες. Για πρόσεξτε τα λόγια σου απάντησε αγέρωχα το Πεκίνο στην Χίλαρι!




Η Κίνα, επιδεικνύοντας παντελή έλλειψη σεβασμού προς την υπερδύναμη, απορρίπτει κατηγορηματικά τη θέση των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με τα Νησιά Ντιαογού, όπως δήλωσε σήμερα στο Πεκίνο η Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Τσιν Γκανγκ, η οποία πρόσθεσε: