Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΣΑΒΒΑΤΟΝ  22  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2014

ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Εὕρεσις Τιμίων Λειψάνων Ἁγίων Ἀποστόλων Ἀνδρονίκου καὶ Ἰουνίας


Τὰ ἱερὰ λείψανα εὑρέθηκαν ἐπὶ βασιλείας τοῦ Ἡρακλείου (610 – 641 μ.Χ.) καὶ Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως Θωμὰ Α’ (607 – 610 μ.Χ.) κείμενα στὴ γῆ. Μετὰ δὲ ἀπὸ ἀρκετὸ χρόνο ἀποκαλύφθηκε μὲ θεία ἐπιφάνεια στὸν κληρικὸ Νικόλαο, ποὺ ἦταν καλλιγράφος, ὅτι τὰ ἱερὰ λείψανα ἀνῆκαν στοὺς Ἁγίους Ἀποστόλους Ἀνδρόνικο καὶ Ἰουνία, τοὺς ὁποίους ὁ Ἀπόστολος Παῦλος μνημονεύει στὴν πρὸς Ρωμαίους ἐπιστολή του.
περισσότερα...

Σεβαστέ Μοναχέ αντί του Σαμαρά ας αγκαλιάσουμε τον Χριστό!

sammexothema.gr_-660x330 

Δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Πενταπόσταγμα, ένα κείμενό μου με τίτλο, «η Σκύλλα του άθεου Τσίπρα και η Χάρυβδη των «Χριστιανών» υποκριτών»! Η συνέχεια όμως, του θεατρικού δράματος, εξελίσσεται όλο και πιο δύσπεπτη! Όλο και πιο στενόχωρη! Παρακολούθησα με απέραντη θλίψη, την τραγελαφική επίσκεψη – απάντηση, του «θρησκευόμενου» πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Σαμαρά, προς στον άθεο (κατά δήλωσή του) κ. Τσίπρα – κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο «Περιβόλι της Παναγίας».

ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΣΟΔΑ 1000 ΦΟΡΕΣ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

σόδα-λεμόνι 

Ο συνδυασμός του λεμονιού και της μαγειρικής σόδας έχει 1000 φορές πιο ισχυρή επίδραση από τη χημειοθεραπεία!
Γιατί το γεγονός αυτό φυλάσσεται ως μυστικό;
Πολυάριθμες μελέτες έχουν αποδείξει τις αντικαρκινικές ιδιότητες του λεμονιού. Το λεμόνι παρέχει και άλλα οφέλη, συμπεριλαμβανόμενης της ισχυρής δύναμης του στη θεραπεία κύστεων και όγκων.


Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Η ΦΟΒΕΡΗ ΩΡΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

15Το αληθινό γεγονός πού καταγράφουμε έγινε γύρω στο 1940, πριν από την έναρξη του πολέμου.

Ένας ιερεύς ο παπά-Θεόδωρος κλήθηκε για να κοινωνήσει δύο χριστιανούς ετοιμοθάνατους. Έναν πλούσιο, σκληρό και φιλάργυρο και μια ενάρετη χήρα, πού μεγάλωσε μόνη της, με τιμιότητα και σωφροσύνη, σκληρό αγώνα και φτώχεια πολλή, εκείνα τα χρόνια, οκτώ παιδιά!!!

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ;

.Τρείς Κυριακές αποτελούν τα προπύλαια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής:

Η Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου, η Κυριακή του Ασώτου και η Κυριακή της Απόκρεω. Η τελευταία εβδομάς, που εισάγεται με την Κυριακή της Αποκρέω, είναι το προοίμιο της νηστείας της Τεσσαρακοστής, γιατί κατ΄ αυτήν απαγορεύεται, σύμφωνα με τις εκκλησιαστικές διατάξεις, η βρώσις του κρέατος.

ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΟΥ

.Πίεζε τον εαυτό σου να ξυπνάς νωρίς το πρωί με σταθερό ωράριο.

Μόλις ξυπνήσεις, στρέψε το νου σου στο Θεό: κάνε το Σημείο του Σταυρού και ευχαρίστησέ Τον για τη νύχτα που πέρασε και όλους τους οικτιρμούς Του προς εσένα.

Ζήτησέ Του να καθοδηγεί όλες σου τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις επιθυμίες, ώστε οτιδήποτε λες ή κάνεις να είναι ευάρεστο σε Αυτόν.

ΑΣΤΕΓΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΛΟΤΤΟ ΚΑΙ ΔΩΡΙΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΣΤΕΓΩΝ


1Πριν από μερικούς μήνες, ο Λάζλο Άντρασεκ, ήταν βυθισμένος στα χρέη,  αλκοολικός και κοιμόταν στο δρόμο. Η τύχη, όμως, του χαμογέλασε με τον πιο αναπάντεχο τρόπο…
Η ιστορία του είναι σαν βγαλμένη από κινηματογραφικό σενάριο,




ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

ΤΟΥ  ΝΙΚΟΛ.  ΒΟΪΝΕΣΚΟΥ 

 Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας διδάσκει ότι η γυναίκα είναι πλασμένη κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν του Χριστού, για αυτό είναι πρόσωπο άξιο τιμής και σεβασμού. Ζώντας αγνά, καθαρά, πιστά και ταπεινά χαίρεται πραγματικά την ζωή της και γίνεται αιτία δοξολογίας του Χριστού. Μπορεί να αφιερώσει εξ’ ολοκλήρου τον εαυτό της στο Χριστό ζώντας επί γης αγγελική ζωή, μπορεί και να παντρευτεί και να γίνει μία καλή σύζυγος και μία αγία μητέρα. Αλήθεια, τι ωραιότερο και τι σπουδαιότερο υπάρχει για τη γυναίκα;
Η ΣΙΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ
                                    Λεωνίδα Γ. Μαργαρίτη- Επιτ. Δικηγόρου
                                    Προέδρου της Εταιρείας Λογοτεχνών

              «Κρείττον το σιγάν του λαλείν»μας συμβούλευσε πρόσφατα ο αρχαιολάτρης υπουργός μας.
              Όταν η ζωή μας είναι γεμάτη πιεστικά προβλήματα   δεν μπορούμε να σιωπάμε. Υπάρχουν κάποιες σιωπές που προκαλούν τον χειρότερο θόρυβο μέσα στο μυαλό του καθενός μας.
              Δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστη την  αφίσα που κυκλοφόρησε ο ίδιος  και  προπαγανδίζει μια επιλογή  που εμπεριέχει πολλά μηνύματα και ακόμη πιο  πολλούς  στόχους και αποδέκτες.