Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΤΗΣ …ΟΡΓΗΣ!

ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΤΗΣ …ΟΡΓΗΣ!

Ἕνας Γεωπόνος γράφει:

.           Ὁ Ἕλληνας ἔχει μία μανία νὰ τρώει λευκὸ εἰσαγόμενο μανιτάρι ἀπὸ τὴν Πολωνία, γιατί πιστεύει ὅτι ἐπειδὴ εἶναι λευκό, εἶναι καὶ ἁγνό. Διαβάστε λοιπὸν τί συμβαίνει. Τὶς 2 βδομάδες τῶν ἑορτῶν τῶν Χριστουγέννων, πουλήθηκαν 200 τόνοι εἰσαγόμενου λευκοῦ (AGARICUS ) μπαγιάτικου, καὶ ψεκασμένου μὲ φορμόλη καὶ χλωρίνη (γιὰ νὰ εἶναι ἄσπρο) μανιταριοῦ καὶ ὠφελήθηκαν 2 ἑταιρεῖες γερμανικῶν

Ιερομόναχος Σάββας Σταυροβουνιώτης (1909 – 8 Μαρτίου 1985)

Αποτέλεσμα εικόνας για σαββας σταυροβουνιωτης
Ο καλοκάγαθος ιερομόναχος Σάββας

 Γεννήθηκε στο χωριό Αραδίππου της Κύπρου το 1909. Με την παρότρυνσή του οι τρεις αδελφές του και μία ανιψιά του έγιναν μοναχές. Από μικρός Τετάρτη και Παρασκευή έτρωγε αλάδωτο φαγητό κι έκανε αγρυπνίες και μετάνοιες με τις αδελφές του. Το καλύτερο δώρο που ήταν να του κάνουν, ήταν θρησκευτικά βιβλία. Πολλές φορές τις νύχτες έφευγε κρυφά και πήγαινε να προσευχηθεί, στις εκκλησίες. Ασκούνταν από παιδί στην εγκράτεια με διάφορους

Φωτογραφίες με ανεμοστρόβιλους προκαλούν… δέος!

| 11:33 - 9 Μαρτίου 2017


Το ζευγάρι των Βρετανών Cammie Czuchnicki και Tim Moxon κάθε άνοιξη για τα τελευταία επτά χρόνια ταξιδεύει στις ΗΠΑ φωτογραφίζοντας ανεμοστρόβιλους.
perierga.gr - Ζευγάρι ταξιδεύει στις ΗΠΑ και φωτογραφίζει ανεμοστρόβιλους

Πολύχρωμη “θάλασσα νεφών” πάνω από το Τόκιο!

| 13:12 - 9 Μαρτίου 2017


Ο φωτογράφος Kazuki Sato απαθανατίζει την ομορφιά του Τόκιο όχι μέσα στην πολύβοη πόλη αλλά πάνω από αυτήν, έτσι όπως καλύπτεται από μια πολύχρωμη θάλασσα νεφών. Στην περιοχή Chichibu, που είναι περίπου δυόμισι ώρες (με το τρένο) από το Τόκιο, ο Sato συλλαμβάνει την την πόλη μέσα σε πυκνή ομίχλη.
perierga.gr - Πολύχρωμη “θάλασσα νεφών” πάνω από το Τόκιο!

Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ π. ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ


ΑΝΕΚΔΟΤΟ !!!



ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

10 ΜΑΡΤΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Κοδράτος ὁ Μάρτυρας καὶ οἱ σὺν αὐτῷ

Οἱ Ἅγιοι Μάρτυρες Κοδράτος, Ἄνεκτος, Παῦλος, Διονύσιος, Κυπριανὸς καὶ Κρήσκης ἦταν φίλοι καὶ μαρτύρησ& ...
περισσότερα...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ... !!!

10 Μαρτίου

μ.Χ.
Υπογράφεται στο Λονδίνο από τις Μεγάλες Δυνάμεις το Πρωτόκολλο, με το οποίο το ελληνικό κράτος αποκτά αυτονομία από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Μεταξύ άλλων, προβλέπονται: α) Τα σύνορα του αυτόνομου ελληνικού κράτους προς βορρά καθορίζονται από την οροθετική γραμμή Αμβρακικού - Παγασητικού. β) Στο νέο κράτος θα περιλαμβάνονται τα νησιά Σποράδες, Κυκλάδες, Σάμος και πιθανόν η Κρήτη, γ) Το καθεστώς του κράτους θα είναι κληρονομική μοναρχία. δ) Ο ετήσιος φόρος υποτέλειας προς τον Σουλτάνο θα ανέρχεται στα 1.500.000 γρόσια.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ