Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟ ΠΑΝΑΓΙΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΓΟΛΓΟΘΑ !!!


"ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙΣ ;;;"

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ



Γέφυρες ή Φράχτες;

«Μια φορά κι έναν καιρό, δύο αδέλφια που ζούσαν σε γειτονικά κτήματα μάλωσαν. Ήταν το πρώτο σοβαρό ρήγμα στη σχέση τους. Για 40 χρόνια, εργάζονταν μαζί ως γεωργοί, μοιράζονταν χωρίς κανένα πρόβλημα τα γεωργικά μηχανήματα, και συνεργάζονταν αρμονικά για την εμπορία των προϊόντων τους.
 Όμως, η μακρά συνεργασία τους διεκόπη απότομα. Η διένεξη ξεκίνησε από μια μικρή παρεξήγηση, εξελίχθηκε σε μια σημαντική διαφορά, και τελικά κατέληξε σε ανταλλαγή πικρών λόγων.

ΑΓΙΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΕΛΑΒΑΝ ΑΟΡΑΤΩΣ ΤΟ ΑΓΙΟ ΑΡΤΟΦΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ

Posted: Σεπτεμβρίου 20, 2014 at 11:35 μμ, Last Updated:
ΑΡΤΟΦΟΡΙΑ+16+-+18+ΑΙΩΝ
Αρτοφόρια, 16ος-18ος αιών.
Παλαιότερα, κυκλοφορούσαν βίντεο στο διαδίκτυο, που έδειχναν πρόσωπα να περπατούν στο νερό χωρίς να βουλιάζουν. Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι συνέβαινε και παλαιότερα με τη δύναμη του δαίμονα. Μια τέτοια ιστορία διασώζει ο Καισάριος :

«Σκοπός τους τώρα είναι να απομακρύνουν τα παιδιά από την Εκκλησία», Γέρων Παΐσιος

Posted:
γεροντασ-παισιοσ
Γ. Παΐσιος: Μικρό παιδάκι, πόσο με βοηθούσε που πήγαινα στην Εκκλησία!
Είχαμε καλό δάσκαλο στο Δημοτικό και μας βοηθούσε και αυτός. Μας μάθαινε
εθνικά άσματα και εκκλησιαστικούς ύμνους.
Στην Εκκλησία τις Κυριακές ψάλλαμε την Δοξολογία, «Ταις πρεσβείες….»,
«Άγιος ο Θεός», το Χερουβικό.

Ο βλάσφημος

  • Από  athos.alexsoft.gr
Ο βλάσφημος
Ο αείμνηστος πατήρ Φιλόθεος Ζερβάκος, Ηγούμενος τότε, για 50 περίπου χρόνια στο ιστορικό Μοναστήρι της Λογγοβάρδας στην Πάρο, στο βιβλίο του "Πόλεμος κατά τής βλασφημίας", σημειώνει κάποια συνταρακτικά περιστατικά τα οποία νομίζουμε ότι αξίζουν για μία ευρύτερη δημοσιότητα.
Γράφει σχετικά: Κατά το έτος 1924, εις την αρχή τής Μεγάλης Τεσσαρακοστής, καθήμενος εις το κελί μου και μελετών, άκουσα

Άγγελος Κυρίου κατήλθε εξ ουρανού, εμέλισε το βρέφος και έβαλε το αίμα στο Άγιο Ποτήριο

  • Από  tribonio.blogspot.gr
Άγγελος Κυρίου κατήλθε εξ ουρανού, εμέλισε το βρέφος και έβαλε το αίμα στο Άγιο Ποτήριο
Ένας γέροντας Ασκητής, ενάρετος στην χριστιανική πολιτεία, απλούς και αγράμματος, δεν πίστευε ότι ο Άρτος που μεταλαμβάνουμε είναι Θεός, αλλά τύπος μόνο. Όταν το άκουσαν αυτό δύο γέροντες, οι οποίοι γνώριζαν την ενάρετη πολιτεία του ασκητή αυτού, κατανόησαν ότι το κάνει αυτό εξαιτίας της απλότητάς του. Πήγαν στο κελί του και του είπαν ότι κάποιος αββάς λέγει ότι δεν πιστεύει πως ο Άγιος Άρτος που μεταλαμβάνουμε είναι Σώμα του Χριστού, αλλά τύπος.

Ο Μητροπολίτης Κυθήρων για τον Νικόλαο Σωτηρόπουλο

  • Από  desk agioritikovima
Ο Μητροπολίτης Κυθήρων για τον Νικόλαο Σωτηρόπουλο
"Σύγχρονο μάρτυρα της Πίστεώς μας" χαρακτηρίζει τον αείμνηστο Νικάλαο Σωτηρόπουλο σε ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης Κυθήρων.
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση: 
 
Εν Κυθήροις τη 12η Σεπτεμβρίου 2014
Προς
Την Ιεραποστολικήν Αδελφότητα «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ»
Ζωοδόχου Πηγής 44
Αθήνας 106 81
Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,
           


Γόρτυνος Ιερεμίας: Οι Παλαιοημερολογίτες της Ελλάδος δεν έχουν ιερωσύνη, είναι έξω από την Εκκλησία

  • Από  desk agioritikovima
Γόρτυνος Ιερεμίας: Οι Παλαιοημερολογίτες της Ελλάδος δεν έχουν ιερωσύνη, είναι έξω από την Εκκλησία
Κυριακάτικο κήρυγμα του Μητροπολίτου Γόρτυνος Ιερεμία 
1. Στο σημερινό μου κήρυγμα, αδελφοί μου χριστιανοί, θα σας ερμηνεύσω τον πρώτο Αποστολικό Κανόνα. Ο Κανόνας αυτός λέγει «ο Επίσκοπος να χειροτονείται από τρεις ή τουλάχιστον από δύο Επισκόπους». «Επίσκοπο» λέμε το «Δεσπότη», που τον λέμε και «Μητροπολίτη» ή και «Αρχιερέα» Χριστού. Όλοι αυτοί οι τίτλοι έχουν βαθειές θεολογικές έννοιες, που δεν μας παίρνει ο χρόνος να τις παρουσιάσουμε.

Να κρύβεις εντελώς την καλωσύνην σου, να την γράφεις σε νερό, να λησμονιέται!

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Να κρύβεις εντελώς την καλωσύνην σου, να την γράφεις σε νερό, να λησμονιέται!
Αφού ο Χριστός αρκετά διακωμώδησεν εκείνους ( τους επιδειξιομανείς) και τους κατηγόρησε τόσο πολύ, ώστε να τους ντρέπονται οι ακροατές, διορθώνει πάλιν τη γνώμη που είναι άρρωστη σχετικά μ’ αυτά.

Προηγουμένως είπε πώς δεν πρέπει να ελεούμε, τώρα υποδεικνύει τον τρόπο ελεημοσύνης «Μὴ γνώτω , λέγει, ἡ ἀριστερά σου, τί ποιεῖ ἡδεξιά σου». Φυσικά εδώ δεν υπονοεί ο Χριστός τα χέρια, αλλά χρησιμοποιεί υπερβολή γι’ αυτό.


Πού είναι η δικαιοσύνη του Θεού…

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Πού είναι η δικαιοσύνη του Θεού…
Αλλ’ όμως εκτός από αυτό πολλοί προβάλλουν και κάποια άλλη αντίρρησι∙ «Πού είναι», λένε «η δικαιοσύνη του Θεού, όταν κάποιος αμαρτάνη στην γη και τιμωρήται και εδώ και εκεί στον ουρανό»;

Θέλετε λοιπόν να σας υπενθυμίσω τα λόγια σας , ώστε στο εξής πλέον να μη μας ενοχλήτε, αλλά και μόνοι σας να λύσετε τις απορίες σας;


Η χρήση των επιτιμίων

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Η χρήση των επιτιμίων
Γέροντα, η ακριβής τήρηση των εντολών βοηθάει να έχουμε την αίσθηση του Θεού;

-Ποιων εντολών; του Μωσαϊκού Νόμου;

- Όχι, του Ευαγγελίου.


- Η τήρηση των εντολών βοηθάει, αλλά η σωστή τήρηση, γιατί μπορεί κανείς να τηρή τις εντολές και λανθασμένα. Στην πνευματική ζωή χρειάζεται η θεία δικαιοσύνη και όχι η ξερή εφαρμογή του νόμου. Βλέπουμε και οι Άγιοι Πατέρες με πόση διάκριση έλεγαν να εφαρμόζωνται οι ιεροί κανόνες! Ο Μέγας

Η ευχή και το Άγιον Πνεύμα

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Η ευχή και το Άγιον Πνεύμα
Η διδασκαλία του παππού μας Ιωσήφ και του Γέ­ροντος μας Έφραίμ, αποτελεί συνέχεια της διδασκα­λίας του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.
Η πείρα του Γέροντος μας Εφραίμ εις την νοεράν προσευχήν, όπως μας την παρέδωσεν, αποτελεί συνέχεια όλης της νηπτικής ασκητικής παραδόσεως.

Λέγει ο Γέροντας Εφραίμ: «Η καρδία του άνθρωπου είναι το

Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός για την δύναμη του καλού λόγου

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός για την δύναμη του καλού λόγου
«Και παράγων ο Ιησούς εκείθεν είδεν άνθρωπον καθήμενον επί το τελώνιον, Ματθαίον λεγόμενον, και λέγει αυτώ· ακολούθει μοι. Και αναστάς ηκολούθησεν αυτώ» (Μθ. 9, 9).

Ποιος ήταν αυτός ο Ματθαίος, ο οποίος στη συνέ­χεια έγινε μεγάλος απόστολος και ευαγγελιστής; Ήταν τελώνης και μάζευε φόρους.


Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

Αναρτήθηκαν στο taxis τα μεσάνυχτα του Σαββάτου τα νέα διορθωμένα εκκαθαριστικά
8.34: Άσχημη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι της Ναυπάκτου και της ευρύτερης
Με οκτώ αστυνομικούς αναμένεται να ενισχυση η δύναμη της Αστυνομικής

Ανεξιχνίαστες οι βουλές του Θεού

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Ανεξιχνίαστες οι βουλές του Θεού
Κάποιος αββάς που ασκήτευε και είχε παρρησία στο Θεό, τον παρακαλούσε με δάκρυα να του φανερώσει τον τρόπο που ο Θεός κρίνει και αποφασίζει σε κάποιες περιπτώσεις και που οι άνθρωποι δεν τον κατανοούν, αλλά νομίζουν ότι πρόκειται για παράξενα πράγματα.
Ο Θεός όμως για πολύ καιρό δεν ήθελε να του φανερώσει τίποτα, επειδή ο άνθρωπος ποτέ δεν μπορεί να γνωρίσει και να καταλάβει

«Ενέργειες με σύνεση και αγάπη»

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
«Ενέργειες με σύνεση και αγάπη»
 «Εργασία στον εαυτό µας»
Εάν θέλης να βοηθήσης την Εκκλησία, είναι καλύτερα να κοιτάξης να διόρθωσης τον εαυτό σου, παρά να κοιτάς να διόρθωσης τους άλλους.


Αν διόρθωσης τον εαυτό σου, αµέσως διορθώνεται ενα κοµµατάκι της Εκκλησίας. Εάν φυσικά αυτό το έκαναν όλοι, η Εκκλησία θα ήταν διορθωµένη. Άλλα σήµερα οι άνθρωποι ασχολούνται µε όλα τα άλλα θέµατα εκτός από τον εαυτό τους. Γιατί το να ασχολήσαι µε τον εαυτό σου έχει κόπο, ενώ το να ασχολήσαι µε τους άλλους είναι εύκολο.

Πώς να σηκώνουμε την συκοφαντία

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Πώς να σηκώνουμε την συκοφαντία
ΟΣΙΟΥ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΥ
Σας συκοφάντησαν. Δεν είστε ένοχος. Οφείλετε, ωστόσο, να υπομείνετε τη συκοφαντία μεγαλόψυχα. Και η υπομονή σας αυτή θα είναι ο κανόνας, το θεραπευτικό επιτίμιο, για παράπτωμα που διαπράξατε και για το οποίο είστε ένοχος.

Μέσα στη συκοφαντία, επομένως, είναι κρυμμένο το έλεος του Θεού…

Το ωμοφόριο Ορθοδόξου επισκόπου, που θαυματουργικά μένει ανέπαφο από τη φωτιά

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Το ωμοφόριο Ορθοδόξου επισκόπου, που θαυματουργικά μένει ανέπαφο από τη φωτιά
Διηγήσεις από την Ορθόδοξο Παράδοσι αναφερόμενες στην αίρεσι των Μονοφυσιτών - Το ωμοφόριο Ορθοδόξου επισκόπου, που θαυματουργικά μένει ανέπαφο από τη φωτιά, επιστρέφει πρώην Σεβηριανό μοναχό.

Μας διηγήθηκε κάποιος από τους πατέρες για το μακάριο Εφραίμιο, πατριάρχη Αντιοχείας, ότι είχε πολύ ζήλο και θέρμη για την ορθόδοξη πίστη.


Πατερικές συμβουλές για την αντιμετώπιση του πλησίον

  • Από  pentapostagma.gr
Πατερικές συμβουλές για την αντιμετώπιση του πλησίον
Αν ένας αδελφός σού κάνει κακό και τον κατηγορήσει κάποιος μπροστά σου, φύλαξε την καρδιά σου, για να μην ανανεωθεί μέσα σου η κακία.
Θυμήσου αμέσως τις αμαρτίες που έχεις κάνει ενώπιον του Θεού και που θέλεις να σούσυχγωρεθούν, και μην ανταποδώσεις (το κακό) στον πλησίον σου.

Ο δικός σου Σταυρός !

Δημοσιεύθηκε: 18 Σεπτεμβρίου 2014 Κατηγορίες: Ορθόδοξη πίστη
 Οι φωτογραφίες της Diamadw Lolo

Οι φωτογραφίες της Diamadw Lolo
Κάποτε, κάποιος νεαρός έφτασε στα όρια της απελπισίας. Πολλά τα προβλήματα. Ήταν πελαγωμένος. Αντικρίζοντας μόνο αδιέξοδο, έπεσε στα γόνατα προσευχής, λέγοντας: «Κύριε, δεν μπορώ να συνεχίσω, δεν αντέχω άλλο. Ο σταυρός που κουβαλώ είναι πολύ βαρύς, ασήκωτος “.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΑΝΕΚΔΟΤΟ ;;; 'Η Η ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ;;;

Στον Ινδικό ωκεανό

Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο, κατά τον πλουν στον Ινδικό ωκεανό,
περνά μπροστά από ένα νησάκι. Σε μία παραλία του νησιού αυτού φαίνεται
ένας ταλαιπωρημένος, κουρελιασμένος ανθρωπάκος, ο οποίος κουνάει δυνατά

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Κοδρᾶτος ὁ Ἀπόστολος ὁ ἐν Μαγνησίᾳ


Τὰ θεόπνευστα λόγια τοῦ Ἀποστόλου τοῦ Θεοῦ, Πέτρου, συμβουλεύουν: «Ἕτοιμοι ἀεὶ πρὸς ἀπολογίαν παντὶ τῷ αἰτούντι ὑμᾶς λόγον περὶ τῆς ἐν ὑμὶν ἐλπίδος μετὰ πραΰτητος καὶ φόβου», ποὺ σημαίνει, νὰ εἶστε πάντοτε ἕτοιμοι γιὰ νὰ ἀπολογηθεῖτε καὶ νὰ ὑπερασπίσετε τὴν ἀλήθεια τοῦ Εὐαγγελίου στὸν καθένα πού σᾶς ζητᾶ λόγο καὶ ἀπόδειξη γι’ αὐτὰ ποὺ ἐλπίζετε νὰ ἀπολαύσετε στὸ μέλλον, καὶ γιὰ τὰ ὁποία μας περιγελοῦν οἱ ἄπιστοι. Νὰ ἀπολογηθεῖτε ὅμως, χωρὶς ἐξάψεις καὶ φανατισμό, ἀλλὰ μὲ πραότητα καὶ μὲ φόβο Θ ...
περισσότερα...