Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ  ΗΣΑΪΟΥ
ΕΙΣ  ΤΗΝ  ΤΡΙΘΕΚΤΗΝ
ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ 
 ΕΚ  ΤΗΣ  ΓΕΝΕΣΕΩΣ  Α'  ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ  ΕΚ  ΤΩΝ  
ΠΑΡΟΙΜΙΩΝ  ΤΟΥ  ΣΟΛΟΜΩΝΤΟΣ  
Β'  ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟΝ  ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

ΤΟΥ  ΜΕΓΑΛΟΥ  ΑΠΟΔΕΙΠΝΟΥ 

ΚΕΙΜΕΝΟΝ

Το μαγεμένο, πλωτό δάσος του Σίδνεϊ

Last updated on ploio1
Εδώ και χρόνια, στον κόλπο Homebush Bay δυτικά του Σίδνεϋ της Αυστραλίας, υπάρχει ένα εξωπραγματικό δάσος, το “Δάσος που επιπλέει”.
Έτσι είναι γνωστό ένα πλοίο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που παροπλίστηκε και το 1972 στάλθηκε στο νεκροταφείο πλοίων, στον κόλπο Homebush.

Στο «καρουσέλ» των ελληνικών Δημοσκοπήσεων!…

Last updated on dimoskopisi_aftodioikisi1 

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Το καρουσέλ των Λούνα Παρκ το γνωρίζουμε, λίγο πολύ, όλοι μας.
Όσοι, μάλιστα, βιώσαμε τη χαρά να είμαστε γονείς (μαζί και οι παππούδες) που μοιραστήκαμε μαζί με τα παιδιά ή τα εγγόνια μας τη βόλτα του γύρου στο καρουσέλ θα με καταλάβετε.

Να γιατί οι Σπαρτιάτες ήταν άτρωτοι στη μάχη!

Last updated on σπαρτιάτες

Το 1961 ο Αμερικανός πυρηνικός φυσικός και καθηγητής μεταλλουργίας δρ Λάιλ Μπόρστ επισκέφθηκε την Σπάρτη επηρεασμένος από την ανδρεία των αρχαίων Σπαρτιατών αλλά και για να μελετήσει τα όπλα που χρησιμοποιούσε αυτός ο πολεμικός λαός της αρχαίας Ελλάδας.

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !!!

Προκλητικό σκάνδαλο το κτίσιμο του τζαμιού στην Ελλάδα.

Last updated on
τζμί στην αθήνα
Το ελληνικόν Κράτος, άνευ ουδεμιάς υποχρεώσεως, προσφέρει πολύτιμον χώρον στρατιωτικής βάσεως εντός των Αθηνών δια την ανέγερσιν μεγαλοπρεπούς μουσουλμανικού τζαμιού με χρηματικά ποσά εκατομμυρίων ευρώ τα οποία αρπάζει από τον πενόμενον ελληνικόν λαόν. Πρόκειται περί προκλητικού πολιτικού σκανδάλου ολκής.

Μέλι ένα φυσικό φάρμακο για το στομάχι μας

Last updated on meli-ena-fisiko-farmako-gia-to-stomaxi-mas

Το μέλι από παλιά είναι γνωστό, εκτός των άλλων, και για τις ευεργετικές του ιδιότητες για το στομάχι μας. Στους πληγωμένους στρατιώτες του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου χρησιμοποιούνταν με τη μορφή καταπλάσματος για την επούλωση των πληγών των στρατιωτών.

Ο κακός μαθητής που άλλαξε τον κόσμο

Last updated on αινσταιν μικρος 

Γεννήθηκε το 1879 στο Ουλμ της Γερμανίας. Το κεφάλι του ήταν τόσο μεγάλο που οι γιατροί θεωρούσαν ότι έχει κάποια γενετική ανωμαλία και σχεδόν τον φώναζαν “κεφάλα” δεξιά αριστερά.
Μίλησε όταν έκλεισε τα τρία του χρόνια και περνούσε την ώρα του φτιάχνοντας πύργους από τραπουλόχαρτα.

Η ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΔΡΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Last updated on NAZIΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΜΟΣ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΣΤΙΓΕΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ
ο Αρχηγός του Svoboda
ο Αρχηγός του Svoboda
Πορφύρης Δ /Σταφυλά Π, Βρυξέλλες για το pentapostagma.gr
To “Daily Beast” (28/02/14) αναφέρει ότι  ”Ευρωπαίοι Τζιχαντιστές ταξίδεψαν στη Συρία για να λάβουν μέρος στον ιερό πόλεμο.Τώρα ευρωπαίοι νεοναζί πηγαίνουν στην Ουκρανία για να σώσουν τη λευκή ράτσα”.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

4 ΜΑΡΤΙΟΥ

Ὁ Ὅσιος Γεράσιμος ὁ Ἰορδανίτης


Ὁ Ὅσιος Γεράσιμος ὁ Ἰορδανίτης γεννήθηκε στὴ Λυκία τὸν 5ο αἰῶνα μ.Χ., ἀπὸ εὐσεβεῖς καὶ ταπεινοὺς γονεῖς καὶ ἐκ &b ...
περισσότερα...

ΒΑΣΤΑ ΒΛΑΔΙΜΗΡΕ !!!

ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΥΚΡΑΝΟΥ ΗΓΕΤΗ ΣΤΟΝ ΤΣΕΤΣΕΝΟ ΑΡΧΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ OUMAROV

Last updated on

ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΑΝΤΙΡΩΣΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥΣ ΤΣΕΤΣΕΝΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ
ΟΛΗ Η ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ
Ο νεοφασίστας Ηγέτης του Δεξιου Τομέα
Ο νεοφασίστας Ηγέτης του Δεξιου Τομέα

Βρυξέλλες Πορφύρης Δ/Σταφυλά Π για το pentapostagma.gr
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας αντέδρασε όπως αρμόζει στην έκκληση του αρχηγού του Ουκρανικού Κόμματος “Δεξιός Τομέας” προς τον Τσετσένο αρχιτζιχαντιστή Dokou Οumarov να υποστηρίξει τις αντιρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία:

Πατροκοσμάς: Γενικός Πόλεμος μετά από διπλή Πασχαλιά και διπλό καλοκαίρι

Last updated on Chess-world-war 

Θα έρθει ξαφνικά… Έτος 2014; Ο πατροκοσμάς ο Αιτωλός, ο μέγας αυτός Άγιος της πίστης μας, ο γίγαντας εθνομάρτυρας του νεότερου ελληνισμού, μίλησε στους υπόδουλους τότε Ρωμηούς τη γλώσσα την προορατική. «Είδε» βαθιά μέσα στον μέλλοντα χρόνο όχι μόνο τα επερχόμενα για την εποχή του γεγονότα που θα οδηγούσαν στην απελευθέρωση του γένους, αλλά και τα συμβάντα που χαρακτηρίζουν την δική μας εποχή!

ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ, ... ΠΑΝΤΟΥ ΕΣΥ !!!

H Ελλάδα στη Βιβλιοθήκη της Ιαπωνικής Βουλής

Last updated on Η αλήθεια ελευθερώσει ημάςΜπαίνοντας ο επισκέπτης στη Βιβλιοθήκη της Ιαπωνικής Βουλής, από τα πράγματα που βλέπει πρώτα είναι μια σκαλισμένη επιγραφή στην ελληνική γλώσσα, πάνω δεξιά στην πρόσοψη του γραφείου υποδοχής. Αριστερά είναι σκαλισμένη η μετάφραση της επιγραφής στα ιαπωνικά.
«Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΥΜΑΣ». Η πρόταση αυτή, η οποία είναι απόσπασμα από το Kατά Ιωάννην Ευαγγέλιον (Η΄-32, «καί γνώσεσθε τήν αλήθειαν καί ή αλήθεια ελευθερώσει υμάς») αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Βιβλιοθήκης της Ιαπωνικής Βουλής.
Μάλιστα το καταστατικό του 1948 της Βιβλιοθήκης ξεκινάει: «Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Βουλής ιδρύεται πάνω στην πεποίθηση ότι η αλήθεια μας ελευθερώνει, και με σκοπό να συμβάλλει στη διεθνή ειρήνη και τον εκδημοκρατισμό της Ιαπωνίας όπως διακηρύττει το Σύνταγμά μας». Συντάκτης του ο Ιάπωνας βουλευτής και ιστορικός Γκόρο Χανί (Goro Ηani, 1901-1983), τότε πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Βιβλιοθήκης της Γερουσίας. Ο Χανί στη διάρκεια των σπουδών του στη Γερμανία είχε πρωτοδεί την επιγραφή «Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΥΜΑΣ» στα γερμανικά στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου του Φράιμπουργκ (Universität Freiburg).
Η επιγραφή μπήκε στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης από τον πρώτο πρόεδρο της, τον βουλευτή Τοκουτζίρο Καναμόρι (Tokujiro Kanamori, 1886-1959).
Η Βιβλιοθήκη της Ιαπωνικής Βουλής (National Diet Library), είναι η μόνη κρατική βιβλιοθήκη της Ιαπωνίας και ιδρύθηκε το 1948 με πρωταρχικό σκοπό την εξυπηρέτηση των Ιαπώνων βουλευτών σε θέματα δημόσιας διοίκησης. Η κεντρική βιβλιοθήκη βρίσκεται στο Τόκιο, στο Ναγκάτα-τσό (Nagata-cho).
Ως κρατική βιβλιοθήκη έχει όλα τα βιβλία που εκδίδονται στην Ιαπωνία και επίσης ειδικές συλλογές όπως σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ιαπωνίας, νόμοι, πρακτικά και συνταγματικό δίκαιο, επιστήμη και τεχνολογία, χάρτες, ξένες εκδόσεις σχετικές με την Ιαπωνία κ.α. Επίσης περιέχει συλλογή με σπάνια βιβλία και υλικό από την εποχή του Έντο και νωρίτερα.
Σήμερα, είκοσι αιώνες μετά από τη συγγραφή της στην ελληνική γλώσσα, αυτή η φράση συνεχίζει να υπενθυμίζει στους επισκέπτες της Βιβλιοθήκης της Ιαπωνικής Βουλής τη σπουδαιότητα της γνώσης της αλήθειας…

Κείμενο-φωτογραφίες: Junko Nagata / GreeceJapan.com
Greecejapan.com

ΠΗΓΗ:  ΚΛΙΚ

Προσευχή, Συγχώρηση, Νηστεία και Ουράνιοι Θησαυρισμοί, κατά τη διδασκαλία του Ιησού Χριστού (Ματθ. 6, 14-21)

Last updated on
Του Μιχαήλ Γ. Χούλη, Θεολόγου

Αφού δίδαξε ο Ιησούς στα πλήθη του λαού τα θαυμάσια πνευματικά μηνύματα της επί του Όρους Ομιλίας, επαναξιολόγησε, διόρθωσε και συμπλήρωσε τον μωσαϊκό νόμο του Μωυσή, όσον αφορά την οργή και το φόνο, την μοιχεία, τον όρκο, την εκδίκηση, την αγάπη, την ελεημοσύνη, την προσευχή, τη συγνώμη, τη νηστεία και τον αληθινό θησαυρισμό, που έχει να κάνει με την ουράνια δόξα και σωτηρία.

Γέροντας Γερβάσιος Παρασκευόπουλος: «ΟΠΟΥ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΥΜΩΝ, ΕΚΕΙ ΕΣΤΑΙ ΚΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΥΜΩΝ»

Last updated on Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΓΗ 

Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΓΗ
«ὅπου γάρ ἐστιν ὁ θησαυρὸς ὑμῶν, ἐκεῖ ἔσται καὶ ἡ καρδία ὑμῶν». Ποιος μπορει να αρνηθεί την αλήθεια αυτή; Ερευνώντες τι ποθεί κάθε ανθρώπινη καρδιά και πως αυτή κινείται προς απόκτηση του κατ’ αυτήν εφετού, παρατηρούμε γενικά ότι η ανθρωπινη καρδιά φέρεται όπου νομίζει ή αισθάνεται ότι θα βρει την πλήρη ικανοποίηση των επιθυμιών και ορέξεων αυτής.

Ποιος διασφαλίζει τα πυρηνικά εργοστάσια της Ουκρανίας; Η ανθρωπότητα σε κίνδυνο;

Last updated on τα πυρηνικά εργοστάσια της Ουκρανίας
Σήμερα το βράδυ πληροφορίες που έρχονται θέτουν στο πλαίσιο των γεγονότων και εξελίξεων που συμβαίνουν στην Ουκρανία νέες επικίνδυνες παραμέτρους.
Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία η ναζιστική ομάδα, “Δεξιός Τομέας” κάλεσε τον Ντόκου Ουμάροφ, που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους πιο επικίνδυνους ισλαμιστές, να βρίσκεται σε ετοιμότητα.


Τσουνάμι εξελίξεων. Οι Εβραίοι σκοπεύουν να απαγορεύσουν την χρήση του τεμένους του Ομάρ, ώστε να κάνουν τον τρίτο ναό.

Last updated on Οι Εβραίοι σκοπεύουν να απαγορεύσουν την χρήση του τεμένους του Ομάρ, ώστε να κάνουν τον τρίτο ναό

Ο Νταβούτογλου πήγε στους Ουκρανούς εχθρούς του Πούτιν
Χαμός εξελίξεων. Η εβραϊκή κνεσέτ (βουλή), σκοπεύει να απαγορεύσει την είσοδο μουσουλμάνων στο χώρο που βρίσκονται τα δύο τεμένη και όπου υπήρχε κάποτε ο ναός του Σολομώντος.
Αυτό έχει ξεσηκώσει τους Παλαιστινίους και αναμένονται συγκρούσεις και ένταση.

ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΣΑΣ !!!

Είναι δυνατόν να συμβαίνει;

 Δείτε μια παράξενη φωτογραφία του παρελθόντος!