Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

 Γκάνα: Μια ανθρώπινη ιστορία, γεμάτη από Θεό



 Ένα πρωινό μιας αυγουστιάτικης Κυριακής, περιμέναμε στο Ιεραποστολικό μας Κέντρο έναν Ιερέα από τη Σιέρρα Λεόνε, που είχε φέρει για λόγους υγείας στην Γκάνα την Πρεσβυτέρα του, η οποία έπασχε από την ανίατη νόσο σε διάφορα μέρη του σώματός της.
ΒΡΕΦΟΣ

π. Έπιφάνιος Θεοδωρόπουλος: Λόγος περί εκτρώσεων

Ο γνωστός σε όλους μας, άγιος και πολύ μορφωμένος, μακαριστός Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος (1930-1989) διηγείται από την μεγάλη του εξομολογητική και ποιμαντική πείρα το εξής περιστατικό:

‘’Κάποτε μιὰ μητέρα ἑνὸς ἑπτάχρονου –περίπου- ἀγοριοῦ ἔμεινε ἔγκυος γιὰ δεύτερη φορά. Βασανίστηκε ἀπὸ δαιμονόπληκτους λογισμοὺς νὰ κάνει ἔκτρωση. Τηλεφώνησε στὸν γυναικολόγο της,

 Ο σταυρός ως δρόμος προς την σωτηρία

Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεου Βλάχου
Κάθε ανθρώπινη πολιτεία έχει ένα νομικό πλαίσιο μέσα στο oποίο κινείται, γιατί είναι γεγονός ότι μετά την πτώση του ανθρώπου οι συνθήκες ζωής γίνονται δύσκολες. Ο άνθρωπος περιέπεσε στον σκοτασμό του νου και άλλαξαν οι σχέσεις του και με τον Θεό και με τον συνάνθρωπο. Ο άνθρωπος με σκοτισμένο νου γίνεται ιδιοτελής, φίλαυτος, αυτάρκης, εμπαθής και αυτό έχει τραγικές συνέπειες για την ζωή της κοινωνίας.


ΑΝΕΚΔΟΤΟ !!!



Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

                                      13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


Ἐγκαίνια Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίας Ἀναστάσεως

Πρόκειται γιὰ τὸν Ναὸ τοῦ Παναγίου Τάφου, ποὺ ὁ Μέγας Κωνσταντῖνος ἀνήγειρε στὸν τόπο τοῦ Γολγοθᾶ καὶ τὸ Ναὸ αὐτὸ ...
περισσότερα...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ... !!!

13 Σεπτεμβρίου


μ.Χ.
Ο Μιχαήλ Άγγελος αρχίζει την κατασκευή του «Δαυίδ», του γλυπτού αριστουργήματός του.