Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

ΜΙΑ ΕΠΑΡΣΗ ... ΤΟΣΟ ΑΡΡΩΣΤΗ !!!

Η έπαρση του Γεωργιάδη σε όλο της το μεγαλείο


Εντύπωση έχει προκαλέσει η έπαρση με την οποία αντιμετωπίζει το θέμα των απολύσεων ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υπογράμμισε με έμφαση χθες πως οι απολύσεις γιατρών είναι δική του απόφαση και όχι της…

τρόικας!

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Η αντικαρκινική δράση των οσπρίων

 
Προληπτική δράση για τον καρκίνο του παχέος εντέρου έχουν τα φασόλια
Για τους λαούς που ζουν στη λεκάνη της Μεσογείου αποτέλεσαν πάντα τη ραχοκοκαλιά της καθημερινής τους διατροφής.

Η τηλεόραση καταστρέφει το μυαλό του τηλεθεατή

 
Όσο εξελίσσεται η κοινωνία, εξελίσσονται και οι μέθοδοι χειραγώγησής της.
Ο έλεγχος δεν συνίσταται πια στο να μας ωθούν σε συγκεκριμένες ενέργειες, αλλά στο να ωθούμαστε μόνοι μας σε αυτές. Ο JeanBodrillard επισημαίνει ότι η τηλεόραση συνιστά τον κοινωνικό έλεγχο μέσα στο σπίτι, όχι κατ’ ανάγκην σαν κατασκοπευτικό όργανο αλλά κάτι περισσότερο από αυτό. Εξασφαλίζει ότι οι άνθρωποι δεν θα μιλούν πλέον μεταξύ τους. Θα είναι οριστικά απομονωμένοι μπροστά σε δηλώσεις χωρίς απόκριση.

Τα οκτώ γλυκά που δεν παχαίνουν.


Τα γλυκά, για τους περισσότερους, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Άλλωστε, το γλυκό το έχει ανάγκη και ο οργανισμός μας.
Τα πιο διαιτητικά και υγιεινά γλυκά, τα οποία συστήνουν και οι διαιτολόγοι, όχι μόνο για τις λίγες θερμίδες που έχουν, αλλά και

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Φίλιππος ὁ Ἀπόστολος


Ὑπῆρξε ἕνας ἀπὸ τοὺς δώδεκα. Καὶ μάλιστα ἐπίλεκτο μέλος τῆς ἁγίας αὐτῆς ὁμάδος. Τὴν πρώτη γνωριμία του μὲ τὸν Χριστό μᾶς τὴν παρουσιάζει ὁ Εὐαγγελιστὴς Ἰωάννης μὲ τοῦτα τὰ λόγια: «Τῇ ἐπαύριον ἠθέλησεν ὁ Ἰησοῦς ἐξελθεῖν εἰς τὴν Γαλιλαίαν· καὶ εὑρίσκει Φίλιππον καὶ λέγει αὐτῷ· ἀκολούθει μοι» (Ἰωαν. α’ 44).   Βρισκόταν στὴν Ἰουδαία ὁ Κύριος. Ὕστερα ἀπὸ τὸ βάπτισμά Του καὶ τὴν τεσσαρακονθήμερη νηστεία Του στὴν ἔρημο καὶ τοὺς πειρασμούς Του ἀπὸ τὸν διάβολο, νικητὴς ἀποφασίζει νὰ ἀναχωρήσει ...
περισσότερα...

Σε χηρεία η Μητρόπολη Κίτρους και Κατερίνης με απόφαση της ΔΙΣ

mitropolitis_kitroys_agathonikos


Συνήλθε σήμερα Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013, στην πρώτη Συνεδρία Της για τον μήνα Νοέμβριο η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :

Αυτομεμψία όχι απελπισία.

automempsia-ohi-apelpisia
- Γέροντα, είναι εύκολο εξαρχής νά συναισθανθούμε σέ βάθος τήν άμαρτωλότητά μας;
- Ό  Θεός  άπό  αγάπη  δέν  επιτρέπει  στήν  άρχή  της  πνευματικής  μας  ζωής  νά συναισθανθούμε τήν άμαρτωλότητά  μας, γιά  νά μήν καμφθούμε. Υπάρχουν φιλότιμες και
ευαίσθητες ψυχές πού δέν θά τό άντεχαν και θά πάθαιναν ζημιά. Θαμπώνει τά μάτια μας και  δέν  βλέπουμε  όλα  μαζί  τά  σφάλματα  μας. Μπορεί  π.χ.  νά  έχουμε  κουτσουλιές  στό μανίκι  μας,  και  εμείς  νά  νομίζουμε  ότι  είναι  λουλούδια. 

Κόκκινο κρέας και διαβήτης

 
Ο σακχαρώδης διαβήτης (ΣΔ) είναι ένα νόσημα που χαρακτηρίζεται από αύξηση των τιμών της γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα. Αυτό συμβαίνει είτε γιατί ο οργανισμός δεν μπορεί να παράξει καθόλου ινσουλίνη (διαβήτης τύπου Ι ή ινσουλινοεξαρτώμενος διαβήτης), είτε γιατί η ινσουλίνη που παράγεται δεν είναι αποτελεσματική (διαβήτης τύπου ΙΙ ή μη ινσουλινοεξαρτώμενος διαβήτης).

Πειρασμοί (Διδαχές - Άγιου Νεκταρίου Πενταπόλεως)

peirasmoi-agiou-nektariou
     Οἱ πειρασμοὶ παραχωροῦνται γιὰ νὰ φανερωθοῦν τὰ κρυμμένα πάθη, νὰ καταπολεμηθοῦν κι ἔτσι νὰ θεραπευθεῖ ἡ ψυχή. Εἶναι καὶ αὐτοὶ δεῖγμα τοῦ θείου ἐλέους. Γί’ αὐτὸ ἄφησε μὲ ἐμπιστοσύνη τὸν ἑαυτό σου στὰ χέρια τοῦ Θεοῦ καὶ ζήτησε τὴ βοήθειά Του, ὥστε νὰ σὲ δυναμώσει στὸν ἀγώνα σου. Ἡ ἐλπίδα στὸ Θεὸ δὲν ὁδηγεῖ ποτὲ στὴν ἀπελπισία. Οἱ πειρασμοὶ φέρνουν ταπεινοφροσύνη.

Ποιος σκύλος; Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου είναι... ο ελέφαντας!




Ο σκύλος μπορεί να είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου όμως τη μεγαλύτερη "κατανόηση" τη δείχνει ο ελέφαντας!
Οι ζωολόγοι ανακάλυψαν ότι οι ελέφαντες κατανοούν καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο ζώο τις χειρονομίες των ανθρώπων.
Όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, χωρίς καμία εκπαίδευση, ένας ελέφαντας αν δείξει κάτι με το χέρι του ένας άνθρωπος αντιλαμβάνεται την κίνηση και αντιδρά αναλόγως.
ΠΕΜΠΤΗ  14  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2013

Ενισχύστε την όραση σας με ντομάτα.


Ενισχύστε την όραση σας με ντομάτα.

Μια εκπληκτική θεραπεία για την υγεία των ματιών σας μόνο με ντομάτα και ελαιόλαδο. 
Πρόσφατες μελέτες επιβεβαίωσαν τις πλούσιες αντιοξειδωτικές ιδιότητες της ντομάτας και την ευεργετική της δράση στην ανθρώπινη υγεία. 
Αντικαρκινικές ιδιότητες , καθαρισμός του αίματος από τις τοξίνες αλλά και πολλές ακόμη χάρη κυρίως στο λυκοπένιο που δίνει και το κόκκινο χρώμα της.

Η σύμβαση «Cooper» και το ξεπούλημα του ορυκτού μας πλούτου



ΤΕΛΙΚΑ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ
Σύμβαση Cooper ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΦΕΚ!! 17/02/1940

Η Σύμβαση «Cooper” υπάρχει στο Yπουργείο Bιομηχανίας (άγνωστο αν έχει περιέλθει τώρα στο υπουργείο Οικονομικών ή το Ανάπτυξης) και παραδίδεται - σαν “ιερό κείμενο”- από υπουργό σε υπουργό! Στην Σύμβαση αυτή, δεσμεύονται τα λεγόμενα «στρατηγικά ορυκτά» της Ελλάδος, μαζί με τον υδάτινο μας πλούτο, από ένα Αμερικανικό consortium εταιρειών!

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΝΕΙΛΟΥ

 ΟΣΙΟΣ ΝΕΙΛΟΣ

(Πιστόν αντίγραφον από το βιβλίον «Ευαγγελικός Κήπος», της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου Κύπρου).

Ο Όσιος Νείλος έζησε τον 16ο αιώνα. Κατήγετο από ένα χωρίον της Τριπόλεως της Πελοποννήσου. Ασκήτευσεν εις το Άγιον Όρος και εκοιμήθη την 12ην Νοεμβρίου του έτους 1651. Εκ του τάφου του Οσίου ανέβλυσεν ευωδέστατον μύρον δι' αυτό και ονομάζεται μυροβλήτης.

Δείτε ποιο τρόφιμο είναι light, πλούσιο σε σίδηρο και χαμηλό σε αλάτι


Δεν είναι και τα πλέον συνηθισμένα τρόφιμα που μπαίνουν στο τραπέζι μας, αλλά για κάποιους αποτελούν μια αγαπημένη γεύση. 
Μιλάμε για τα σαλιγκάρια, τα οποία αν και δεν είναι γνωστά για τη θρεπτική τους αξία, εντούτοις αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική τροφή. Τα 100 γραμμάρια μας δίνουν μόλις 90 θερμίδες.

ΑΙΣΧΟΣ!!! ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ «ΜΟΝΑΧΟΣ» ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΑΝΔΑΛΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ!

Η πέτρα του σκανδάλου: Ο «Γέροντας Ποιμένας» με κόκκινο ράσο και την Έφη Θώδη αγκαλιά, κατά τα γυρίσματα της εκπομπής «Κάτι Ψήνεται»
Αναγνώστες μας ενημέρωσαν για το θέμα, εκφράζοντας παράλληλα την απορία και θλίψη τους για την παρουσία μοναχού (;;;) σε τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής που προβάλεται καθημερινά στον Άλφα: Μάλιστα, κάνοντας μια μικρή αναζήτηση διαπιστώσαμε πως έχει ήδη γίνει τεράστιος ντόρος με τον εν λόγω «Γέροντα»,

ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ;;; ΤΗΡΗΣΕ ΑΡΑΓΕ ΤΗΝ ΝΗΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Ή ΜΗΠΩΣ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ ... ΑΥΤΑ ΚΑΤΑΛΙΜΠΑΝΟΝΤΑΙ ;;;

Μεσογαίας για ρασοφόρους Μυρελαίου: “…δεν ανήκουν σε καμμία κανονική Εκκλησία”

322fd1h45d4g2s1f2s4gd2sd4g
Ο «Γέροντας Ποιμένας» με κόκκινο ράσο και την Έφη Θώδη αγκαλιά, κατά τα γυρίσματα της εκπομπής «Κάτι Ψήνεται»
Διαβάζουμε στο ιστολόγιο ΕΛΛΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ:
Αναγνώστες μας ενημέρωσαν για το θέμα, εκφράζοντας παράλληλα την απορία και θλίψη τους για την παρουσία μοναχού (;;;) σε τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής που προβάλεται καθημερινά στον Άλφα:

"ΤΙ ΕΣΤΙΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΤΙ ΜΙΜΝΗΣΚΕΙ ΑΥΤΟΥ, Ή ΥΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΟΤΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΙ ΑΥΤΟΝ ;" !!!


ΦΥΛΛΑ ΚΑΤΟΧΗΣ


ΦΥΛΛΑ   ΚΑΤΟΧΗΣ
Όλγας Ντέλλα

   Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες ανοίγω τα "Φύλλα Κατοχής" της Ιωάννας Τσάτσου (Εστία, 1991). Τα ξεφυλλίζω με την ίδια, αναλλοίωτη, συγκίνηση. Και με την ίδια διάθεση κοινωνίας, που μου την υπαγορεύουν μονάχα τα έργα που με λυγίζουν με την αλήθειά τους.

ΚΑΙΣΑΡ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ: Του «ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ»

ΡΕΜΠΡΑΝΤ-ΜΩΥΣΗΣ ΜΕ ΤΙΣ 10 ΕΝΤΟΛΕΣ
ΡΕΜΠΡΑΝΤ-ΜΩΥΣΗΣ ΜΕ ΤΙΣ 10 ΕΝΤΟΛΕΣ
ΚΑΙΣΑΡ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
               Η κυβέρνηση έχει ετοιμάσει νομοσχέδιο, με βάση το οποίο θα επιτρέπεται η κατά Κυριακή λειτουργία των καταστημάτων. Το νομοσχέδιο, καθώς ήταν από καιρό γνωστή η πρόθεση των κυβερνήσεων υπό την πίεση των κατακτητών της χώρας μας, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων κυρίως στον εμπορικό κόσμο της χώρας.

ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΦΕΡΕΤΡΑ ΞΕΣΚΕΠΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΗΔΕΙΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ


Vanessa Nehko 7χρονη νεκρή μαθήτρια.
Vanessa Nehko 7χρονη νεκρή μαθήτρια.

Βρυξέλλες, Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η κηδεία των μικρών μαθητών του Ελληνορθόδοξου σχολείου Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός στην χριστιανική συνοικία της Κάασσα όπως επιβεβαιώνουν το AP ,το ΑRΜΕΝPRESS κ.α ειδησεογραφικά πρακτορεία.