Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

H Παλαιά Διαθήκη Πολεμούμενη και Απολογούμενη

Παλαιά Διαθήκη Μωυσής

Περιφρονείται η Παλαιά Διαθήκη

Στις ημέρες μας, αγαπητοί μου αδελφοί Χριστιανοί, γίνεται και αυτό το μεγάλο αμάρτημα, που είναι σαν προδοσία πίστεως: Περιφρονείται και υβρίζεται η Παλαιά Διαθήκη. Το αμάρτημα δε αυτό, την άρνηση της Παλαιάς Διαθήκης, το είπα μεγάλο, ως προδοσία πίστεως, γιατί η Παλαιά Διαθήκη περιέχει την πρώτη αποκάλυψη, που έδωσε ο Θεός στους ανθρώπους· γιατί περιέχει μεγάλες αλήθειες της πίστεώς μας· γιατί μιλάει για την προετοιμασία της ανθρωπότητας για τον ερχομό του Χριστού· γιατί η Παλαιά Διαθήκη, τέλος, είναι η βάση της Καινής Διαθήκης.

ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΡΠΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

IMG_7534
   Δυο χρόνια πριν είχαμε αντιδράσει στην εκκωφαντική ΣΙΩΠΗ των αντιαιρετικών οργάνων της Ελλαδικής Εκκλησίας με άρθρο μας που έγινε πρωτοσέλιδο στον Ορθόδοξο Τύπο με τίτλο “Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ  ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΕΚΤΩΝ“. 
 Εκεί μεταξύ άλλων επισημαίναμε και τα εξής: 

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ... ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ !!!

Η αλήθεια για τα εμβρυικά βλαστοκύτταρα

«Με τον όρο βλαστοκύτταρα περιγράφουμε ένα σύνολο από ανώριμα κύτταρα, τα οποία έχουν δύο μοναδικά χαρακτηριστικά: πρώτον πολλαπλασιάζονται με μεγάλη ταχύτητα ή και ακατάπαυστα, και δεύτερο μπορούν να διαφοροποιηθούν σε πολλούς, διαφορετικούς μεταξύ τους ιστούς. Βλαστοκύτταρα όμως ονομάζονται και άλλα είδη κυττάρων. Έτσι, ανάλογα με την ωρίμανσή τους μπορούν να διαχωριστούν σε πολλές κατηγορίες.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Οἱ Ἅγιοι Κυπριανὸς καὶ Ἰουστίνη


Ὁ Ἅγιος Κυπριανὸς ἔζησε καὶ μαρτύρησε ἐπὶ αὐτοκρατορίας Δεκίου. Γεννήθηκε στὴν Ἀντιόχεια τῆς Συρίας ἀπὸ ἐπιφανὴ καὶ πλούσια οἰκογένεια, ἡ ὁποία τοῦ εἶχε προσφέρει ἀξιόλογη μόρφωση. Ὁ Κυπριανὸς ὑπῆρξε γιὰ πολλὰ χρόνια ξακουστὸς μάγος. Σὲ αὐτὸν μάλιστα προσέτρεξε καὶ ἕνας εἰδωλολάτρης ὁ Ἀγλαΐδας, ὁ ὁποῖος ἦταν ἐρωτευμένος μὲ μία παρθένα τὴν Ἰούστα. Ἐπειδὴ ὅμως δὲν ἔβρισκε ἀνταπόκριση στὸν ἔρωτά του, ζήτησε ἀπὸ τὸν Κυπριανὸ νὰ τὸν βοηθήσει μὲ τὶς μαγικές του ἱκανότητες. Ὅμως οἱ ἐνέργειες τοῦ Κυπ ...
περισσότερα...

«Σου έχω πει την ιστορία την παλιά με το τσάι, το καρότο και τ’ αυγό;» Η Έλλη γνέφει «όχι».
«Άκου, λοιπόν!» αρχίζει ο παππούς. «Κάποτε παραπονιόταν ένας άνθρωπος πως είχε βάσανα πολλά. Τον κάλεσε, που λες, στο σπίτι της κάποια σοφή γερόντισσα, έβαλε ένα τσουκάλι με νερό να βράσει κι έριξε μέσα ένα καρότο κι ένα αυγό.

Ο τσομπάνος που πήγε στον Παράδεισο


Αυτός ό τσοµπάνος, πού πήγε στόν Παράδεισο, τόν λέγανε Μαυρογένη, γιατί είχε µαύρα γένια καί ζούσε µέ τήν γυναίκα του απ' τόν κόσµο µακρυά, µέ τά ζωντανά του καί δέν κατέβαινε στό χωριό, παρά µονάχα γιά νά 
πουλήση τά τυριά του καί νά ψουνίση τά χρειαζούµενα, ξεκίνησε νά λέη ό Προκόπης. 

ΜΠΡΑΒΟ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ !!! ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙΣ ΣΕ "ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ" !!!

Απάντηση Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ σε εκπρόσωπο τύπου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας


Απάντηση Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ σε εκπρόσωπο τύπου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Ἀκτὴ Θεμιστοκλέους 190, 185 39 ΠΕΙΡΑΙΕΥΣ, Τηλ. +30 210 4514833 (19), Fax +30 210 4528332 e-mail: impireos@hotmail.com

 Ἐν Πειραιεῖ τῇ 1ῃ Ὀκτωβρίου 2013

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ !!! ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ;;;

Χρωστούσαμε 360 δις...πήραμε μέχρι τώρα 550 δις(!), πόσα χρωστάμε ακόμα;


Και που πήγανε τα 550;;;
Απίστευτες μαθηματικές πράξεις από τους μέχρι τώρα υπουργούς των... οικονομικών!!!
Κι εσύ ραγιά,... Ακούς;;;... !!!!
Ο Στούρναρος ρωτάει τον ALEXIS: Ποιος θα μας δώσει αυτά τα 550 Δισ. που έχουμε πάρει;;

ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΦΕ, ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΕΝΑ ΕΙΚΟΣΑΛΕΠΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ... ΡΕΣΤΑ !!! Α, ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ !!! Α, ΡΕ, ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΟΙ !!!

Γελάει ο κόσμος με τον τιμοκατάλογο του κυλικείου της Βουλής! Δείτε τον τιμοκατάλογο του κυλικείου της Βουλής και θα πάθετε ΣΟΚ ...!!!


Μας κάνουν πλάκα τελικά οι “Ηγέτες” μας, αφού στο κυλικείο του ελληνικού Κοινοβουλίου, ο ελληνικός καφές κοστίζει μόλις…0,15 λεπτά του ευρώ (0,10 καφές + 0,05 ποτήρι)!

Δέκα ζώα που πιθανώς δεν ξέρετε ότι υπάρχουν!


Σήμερα υπάρχουν χιλιάδες γένη και είδη ζώων που έχουν ταξινομηθεί από τους επιστήμονες με βάση τα χαρακτηριστικά τους και τις συνήθειες που έχουν.
ΤΕΤΑΡΤΗ  2  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2013