Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Ὁ Προφήτης Ναούμ


Εἶναι ἕνας ἀπὸ τοὺς δώδεκα μικροὺς λεγομένους προφῆτες. Ἔζησε τὸν 7ο αἰώνα πρὸ Χριστοῦ καὶ ἦταν ἀπὸ τὴ φυλὴ τοῦ Σ&u ...
περισσότερα...

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ Ο ΑΛΗΤΗΣ

altΉταν ο απόλυτος αλήτης.
Αναρχοαυτόνομος που λένε.

Δεν είχε μόνιμη δουλειά, γυρνούσε από δω και από κει. Κάθε βράδυ έβγαινε, ποτέ του δεν είχε σταθερή σχέση. Τα ρούχα του, το βλέμμα του, ο τρόπος που περπατούσε. Γεμάτα αντίδραση. Όλα το έδειχναν όμως. Κάτι ζητούσε διαφορετικό, μα το έψαχνε σε λάθος δρόμο.

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΥΧΗΣ


15Θέλετε λέγει ο άγιος, να σας πω την αλήθεια; Για να μην έχετε πειρασμούς και κακούς λογισμούς, χρειάζεται να ησυχάζει το μυαλό σας. Να μην έχετε ούτε δεξιούς λογισμούς. Εδώ είναι η δική μας αποτυχία: Μόλις δούμε έναν καλό, κατά την γνώμη μας λογισμό,

ΠΩΣ ΑΚΟΥΝΕ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΑΣ;

.Ίσως έχεις ακούσει κάποιους να ρωτάνε: «Πώς ακούνε οι άγιοι τις προσευχές μας;».
Ίσως κι εσύ η ίδια να έχεις αναρωτηθεί για το ίδιο πράγμα. Απαντήσεις και απαντήσεις έχουν δοθεί, μα το ερώτημα παραμένει ακόμη αναπάντητο.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΗΓΩΜΕΝΟΙ

1του Αγίου Νικόδημου Αγιορείτη

Όταν βρίσκεσαι πληγωμένος, επειδή έπεσες σε κάποιο αμάρτημα λόγω αδυναμίας σου ή καμιά φορά με τη θέλησή σου μη δειλιάσεις· ούτε να ταραχθείς γι’ αυτό, αλλά αφού επιστρέψεις αμέσως στον Θεό, μίλησε έτσι: «Βλέπε, Κύριέ μου· έκανα τέτοια πράγματα, σαν τέτοιος που είμαι· ούτε ήταν δυνατό να περίμενες και τίποτε άλλο από εμένα τον τόσο κακοπροαίρετο και αδύνατο, παρά ξεπεσμό και γκρέμισμα».

Ο Καρδινάλιος Μπεργκόλιο (νυν Πάπας Φραγκίσκος) σε Παπική Λειτουργία με Ταγκό.

 
σχόλιο Γ.Θ : Στο 26:38 το αληθινό πρόσωπο της παπικής εκκλησίας μπροστά στην "Αγία" τους Τράπεζα...

ΔΕΙΤΕ   ΚΑΙ   ΤΟ   ΒΙΝΤΕΟ: ΕΔΩ
 

Ομολογητής και μάρτυρας ΣΤΕΦΑΝΟΣ ο Νέος [28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ]


 

ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΑΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ Ο ΝΕΟΣ
 
28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

      Ο άγιος Στέφανος, εφάμιλλος του πρωτομάρτυρος, γεννήθηκε το 715 στην Κωνσταντινούπολη από ευσεβείς και επιφανείς γονείς που για πολλά χρόνια ήταν άτεκνοι. Όταν ο Θεός τους χάρισε το τέκνο αυτό μετά από φανέρωση της Υπεραγίας Θεοτόκου, το έταξαν στην υπηρεσία Του. Βαπτίσθηκε από τον άγιο πατριάρχη Γερμανό [12 Μαΐου], ο οποίος το έθεσε υπό τη σκέπη του πρωτομάρτυρος.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ: ΠΩΣ ΕΚΔΙΚΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ


15Γράμμα του Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς σε μια κυρία
Μου γράφεις πως κάτι σε αναστατώνει στον ύπνο. Τρία παιδιά εμφανίζονται μόλις κλείσεις τα μάτια και γελούν μαζί σου, σε κοροϊδεύουν, σε απειλούν και σε τρομάζουν. Πήγες, είπες, σε έξυπνους ανθρώπους και έψαχνες φάρμακο. Εκείνοι σου είπαν: «Δεν είναι τίποτα»! Εσύ τους είπες:

ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΗ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

15Είχε πάει μία κυρία νά εξομολογηθεί σέ έναν πνευματικό, καί αυτή είχε πολύ περιποιηθεί τόν εαυτό της, είχε βαφτεί, είχε πάρα πολύ φροντίσει τόν εαυτό της, αλλά η ψυχή τής διψούσε ακόμα καί δέν ενοιωθε ευτυχισμένη. Καί της λέει ο πνευματικός μέ πολύ αγάπη.

ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ !!! ΡΙΞΕ ΤΟΥΣ "ΜΥΘΟΥΣ" !!! ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΕ ΤΟΥΣ ΓΕΛΟΙΟΥΣ !!!

Μητρόπολη Πειραιώς: Οικουμενιστικό προσκύνημα ή περί Βασούλας Ρύντεν


1
Το γραφείο αιρέσεων και παραθρησκειών της Μητροπόλεως Πειραιώς εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή ένα άρθρο στο περιοδικό «Ανοιχτοί Ορίζοντες». 


Συγκεκριμένα αναφέρει: 

Το περιοδικό των εν Ελλάδι Ιησουιτών «Ανοιχτοί Ορίζοντες» (τεύχος 1083, Αύγουστος – Οκτωβριος 2013) δημοσίευσε άρθρο του παπικού κληρικού και διευθυντή του εν λόγω περιοδικού κ. Θεοδώρου Κοντίδη με θέμα: «Ένα ιδιαίτερο προσκύνημα στους Αγίους Τόπους».  
ΚΥΡΙΑΚΗ  1  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2013

ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ

Χτυπήθηκε η πρεσβεία της Ρωσίας στη Δαμασκό

 
Ένας Σύρος σκοτώθηκε και άλλοι 9 άνθρωποι τραυματίστηκαν από βλήμα όλμου που έπληξε την πρεσβεία της Ρωσίας στη Δαμασκό, ανακοίνωσε σήμερα από τη Μόσχα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
"Ένοπλες αντικυβερνητικές οργανώσεις εκτόξευσαν όλμους στη συνοικία όπου βρίσκεται η πρεσβεία της Ρωσίας στη Συρία. Ένα βλήμα έπεσε εντός του περιβόλου της πρεσβείας και άλλο ένα σε κοντινό σημείο".

ΜΙΑ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ !!!

Διαμαρτυρία πρός τόν Ὑπουργό Παιδείας για το μάθημα των θρησκευτικών

thriskeutika

Η ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ
ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΕΥΚΑΚΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Ἀπευθύνει Διαμαρτυρία
πρός τόν Ὑπουργό Παιδείας, διά βίου Μάθησης καί Θρησκευμάτων
κ. Κωνσταντῖνον Ἀρβανιτόπουλον
Καί καλεῖ τούς Ἕλληνες Πολῖτες νά τήν συνυπογράψουν

Κατόπιν τῶν ἐνεργειῶν τοῦ ἐκλεκτοῦ ἐπιστήμονος Θεολόγου Δρ. Λέοντος Μπράνγκ καί τοῦ Περιοδικοῦ μας, οἱ ὁποῖες παρ’ ὅτι ἦσαν καίριες, ἔπεσαν εἰς «ὦτα μή ἀκουόντων», ἡ Ἐνορία μας ἀπο­φάσισε νά ἀπευθύνη ἀνοικτή ἐπιστολή Διαμαρτυρίας πρός τόν Ὑπουργό Παιδείας καί καλεῖ τόν Ὀρθόδοξο λαό μας νά τήν προσυπογράψη.

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών



kseka8arisma-logariasmon

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Εικόνες σήψης και διαφθοράς, με πρωταγωνιστές επίορκους αστυνομικούς, αναδύονται από την πολυσέλιδα μήνυση-φωτιά που κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών την 1η Αυγούστου 2013.

Κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης, που αναδεικνύει σήμερα το zougla.gr, είναι ένας ειδικός φρουρός, ο οποίος -σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην μήνυση-, συνελήφθη, εκβιάστηκε και κρατήθηκε επί τέσσερις ημέρες στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ για πράξεις που «ουδέποτε διέπραξε».

Αγιοκατάταξη του Γέροντα Μελετίου του εν Υψενή της Ρόδου

agios-upsenis-tis-rodou
Στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας συμπεριλήφθηκε από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Ιερομόναχος Μελέτιος ο εν Υψενή της Ρόδου.
 

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΚΛΕΟΠΑΣ ΗΛΙΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ, ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ

 ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΚΛΕΟΠΑΣ ΗΛΙΕ

Καλύτερα να μην γεννιόταν η γυναίκα εκείνη που σκοτώνει τα παιδιά της. Διότι αυτό είναι αμαρτία εναντίον του Αγίου Πνεύματος. Και έπειτα, πού έπρεπε να βρίσκει ο Θεός καλύτερη κατοικία για το παιδί, παρά στην κοιλία της μητέρας του; Και από ’κει το βγάζεις και το πετάς στα σκυλιά και το σκοτώνεις;