Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Παρέμβαση Σεβ. Πατρών για τη διατήρηση του Κ.Ε.Τ.Χ.

Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρῶν κ.κ. Χρυσόστομος ἀπέστειλε πρός τούς Ἐξοχωτάτους κ.κ. Ὑπουργό καί Ὑφυπουργό Ἐθνικῆς Ἀμύνης Πᾶνο Παναγιωτόπουλο καί Παναγιώτη Καράμπελα τήν ἀκόλουθη ἐπιστολή:
Κύριε Ὑπουργέ,
Χαίρετε ἐν Κυρίῳ πάντοτε.
Πρό ὀλίγων ἡμερῶν, ἐπεσκέφθην τό Κ.Ε.ΤΧ. Πατρῶν προκειμένου νά τελέσω τήν Δοξολογία γιά τήν γενέθλια ἡμέρα τοῦ Στρατοπέδου.

"ΔΙΚΑΙΟΣ ΕΑΝ ΦΘΑΣΕΙ ΤΕΛΕΥΤΗΣΑΙ ΕΝ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ ΕΣΤΑΙ" !!!


Σε κλίμα συγκίνησης το ετήσιο μνημόσυνο του Κυρηνείας Παύλου


Με την προσήκουσα τιμή και την δέουσα συγκίνηση η Ιερά Μητρόπολις Κυρηνείας τέλεσε το πρωί, το πρώτο ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Μητροπολίτου Κυρηνείας κυρού Παύλου.
Το μνημόσυνο τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα Δασουπόλεως Λευκωσίας, ναό με τον οποίο ο μακαριστός συνδεόταν όλως ιδιαιτέρως και τον υπηρέτησε ως προϊστάμενος επί σειράν ετών.

ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΡΑΓΕ ΠΟΤΕ ... ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, 'Η ΘΑΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΑ "ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ" ;;;

Γ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: "ΣΚΟΤΩΣΕ" ΤΟ ΛΑΟ ΜΕ ΔΝΤ- ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ 2000 ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ!

ΚΥΡΙΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ; ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ;
Σοβαρά ερωτήματα εγείρονται για τον τρόπο που χειρίστηκε ο Γ. Παπακωνσταντίνου την υπόθεση των μεγαλοκαταθετών της Ελβετίας.
Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, ο τότε υπουργός Οικονομιών είπε διαδοχικά ψέμματα. Μετά τη δήλωση Στουρνάρα ότι...αγνοείται η τύχη του CD με τα ονόματα, το θέμα έχει εξελιχθεί σε μείζον θέμα.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


"ΣΟΒΑΡΩΤΑΤΟΣ" ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ !!!

ΑΧΑΪΑ: Κατάληψη... για να υπάρχει ανοχή στην πρωινή καθυστέρηση
ΣΕ 16 ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ "ΛΟΥΚΕΤΟ"
 
Ούτε ένα μήνα λειτουργίας δεν έχουν τα σχολεία.. και ξεκίνησαν καταλήψεις. Στο 2ο, 4ο, 5ο, 7ο, 8ο  και 12ο λύκειο έχουν κατεβάσει ρολά. κατάληψη όμως έχουν και 2 ΕΠΑΛ στην πάτρα αλλά και 6 γυμνάσια. Όπως επίσης και μία τάξη. Η Γ’ Γυμνασίου στο Καστρίτσι.

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

ΤΗ ΣΥΝΔΙΑΛΕΞΗ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ !!! ΤΙΣ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ... ΠΕΡΙΠΟΥ, ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΑ, ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ;;;;

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ: «ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΙΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΛΕΓΩΜΕΘΑ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΗΜΑΣ»


15 Τό Οικουμενικόν Πατριαρχείον εκφράζει τήν βαθείαν λύπην του καθώς η ανθρωπότης εισέρχεται εις περίοδον συγχύσεων καί ρευστότητος, χαρακτηριζομένην διά τάς θρησκευτικάς εξάρσεις, αποτέλεσμα τών οποίων είναι η εκδήλωσις βίας, καί διακρινομένην διά τήν έλλειψιν σεβασμού πρός τήν θρησκευτικήν διαφορετικότητα. Όταν ενεργώμεν κατά τρόπον αναιδή καί βίαιον εν ονόματι τών θρησκευτικών προκαταλήψεων ή τών θρησκευτικών μας πεποιθήσεων, τότε υποτιμώμεν αυτήν ταύτην τήν ζωήν καί τήν πίστιν μας, ενώ ταυτοχρόνως δημιουργούμεν κλίμα θυμού, μίσους καί δυσπιστίας τό οποίον φθείρει τούς από τής συστάσεως τού κόσμου συνεκτικούς δεσμούς τής ανθρωπότητος.

ΤΟΝ ΑΠΙΣΤΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ, ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ "ΠΙΣΤΕΥΩ" ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ !!! ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΑΠΙΣΤΟΙ, ΚΑΤΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ... ! ΤΟΥΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ... ΒΡΟΥΝ !!!

ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ… 


5«Άφες αυτοίς ου γαρ οίδασι τι ποιούσι», τα λόγια του Κυρίου Ιησού Χριστού πάντα είναι επίκαιρα. Η ευλογημένη αυτή φράση αρμόζει κατάλληλα στους νεαρούς της προόδου …που χλεύαζουν έναν φωτισμένο ασκητή της εποχής μας.
Για μία ακόμη φορά η ελληνική προοδευτική αριστερόστροφη διανόηση αυτοεξευτελίζεται και αποδεικνύει με κάθε τρόπο ότι εχθρός της είναι το σύνολο του ελληνικού λαού και των χριστιανών αυτής της χώρας με την συνεχόμενη επίδειξη της επιλεκτικής ευαισθησίας σε θέματα θρησκευτικής ελευθερίας.


ΟΣΙΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ: «ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΕΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΘΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ»


Το να βλέπουμε τα πάθη μας, να λυπόμαστε γι’ αυτά και να καταφεύγουμε στο Θεό, ζητώντας τη θεραπεία της ψυχής μας, είναι η καλή αρχή του καλού δρόμου.

Βλέπετε να υπάρχει μέσα σας η διάθεση για την απαλλαγή από τα πάθη; Αν ναι, να προσέχετε καθημερινά τον εαυτό σας, να φοβάστε τις πτώσεις και να φυλάγεστε με κάθε τρόπο από τις αιτίες της αμαρτίας. Έτσι, με τον καιρό, τα πάθη εξασθενούν. Αλίμονο στη ψυχή, που θα φτάσει στην αναίδεια να πει: «Τίποτα δεν φοβάμαι!». Αυτή η εγωιστική αφοβία είναι η αρχή της πτώσεως και της καταστροφής της.


ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ !!!

Τι δεν πρέπει να πει ΠΟΤΕ μια πεθερά στη νύφη της!

Το babble είναι ένα αμερικάνικο site που ασχολείται με παιδικά θέματα και διάφορα άλλα. Έκανε εντύπωση ένα άρθρο που είναι σαν να γράφτηκε από Ελληνίδα νύφη!
Δηλαδή, με λίγες λέξεις η πεθερά είναι παντού και δεν αλλάζει σε όποια πλευρά του πλανήτη και αν κατοικεί!

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Οἱ Ἅγιοι Κυπριανὸς καὶ Ἰουστίνη

Ὁ Ἅγιος Κυπριανὸς ἔζησε καὶ μαρτύρησε ἐπὶ αὐτοκρατορίας Δεκίου. Γεννήθηκε στὴν Ἀντιόχεια τῆς Συρίας ἀπὸ ἐπιφανὴ καὶ πλούσια οἰκογένεια, ἡ ὁποία τοῦ εἶχε προσφέρει ἀξιόλογη μόρφωση. Ὁ Κυπριανὸς ὑπῆρξε γιὰ πολλὰ χρόνια ξακουστὸς μάγος. Σὲ αὐτὸν μάλιστα προσέτρεξε καὶ ἕνας εἰδωλολάτρης ὁ Ἀγλαΐδας, ὁ ὁποῖος ἦταν ἐρωτευμένος μὲ μία παρθένα τὴν Ἰούστα. Ἐπειδὴ ὅμως δὲν ἔβρισκε ἀνταπόκριση στὸν ἔρωτά του, ζήτησε ἀπὸ τὸν Κυπριανὸ νὰ τὸν βοηθήσει μὲ τὶς μαγικές του ἱκανότητες. Ὅμως οἱ ἐνέργειες τοῦ Κυπ ...
περισσότερα...

ΧΑΘΗΚΕ 'Η ... ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΘΑΨΙΜΟ ;;;

Διεθνής εξευτελισμός: Η Ελλάδα έχασε τη λίστα με τους φοροφυγάδες

Πρέπει να μην πίστευε στα αυτιά του ο δημοσιογράφος των κυριακάτικων Financial Times όταν άκουσε τον Γιάννη Στουρνάρα να λέει ότι δεν γνώριζε την ύπαρξη του CD, της περιβόητης «λίστας Λαγκάρντ» με τα ονόματα περίπου 2.000 φορολογουμένων Ελλήνων που έβγαλαν στην Ελβετία κεφάλαια 1,5 δισ. ευρώ. «Θα ζητήσω αντίγραφο» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών στην εφημερίδα.

Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ για Μητ. Περγάμου κ. Ιωάννη...


᾿Εν Πειραιεῖ τῇ 1ῃ Ὀκτωβρίου 2012

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν
Ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Περγάμου κ.κ. Ἰωάννης (Ζηζιούλας), Ἀκαδημαϊκός, διατελέσας Πρόεδρος τῆς Ἀκαδημίας Ἀθηνῶν παγκοσμίως γνωστός γιά τήν θεολογική του κατάρτιση καί τίς συγγραφές του, δημοσιοποίησε στό διαδίκτυο ἐπιστολές του πρός τόν Σεβ. Μητροπολίτη Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου κ.κ. Ἱερόθεο, ὑπεροχικό καί ἀνεπανάληπτο θεολογικό ὀξύγραφο κάλαμο, τοῦ ὁποίου τά πολυτίμητα ἔργα ἔχουν μεταφρασθεῖ σέ εἴκοσι μία ξένες γλῶσσες παγκοσμίως, διαμαρτυρόμενος διά δῆθεν στρέβλωση τῶν θέσεών του κατά τήν ἐμπνευσμένη ὁμιλία τοῦ Σεβ. Ναυπάκτου στήν διοργανωθεῖσα ἀπό τήν Ἱ. Μητρόπολη Πειραιῶς ¨Ἡμερίδα μέ θέμα: «Πατερική Θεολογία καί Μεταπατερική Αἵρεση».

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ HEAVY METAL !!!

Η ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΟΥ COLUMBINE


Ο Eric Harris και ο Dylan Klebold σε δυο χαρακτηριστικές φωτογραφικές στιγμές. Ποιο άραγε ήταν το οριακό εκείνο σημείο στο οποίο οι δυο έφηβοι κυριολεκτικά μεταμορφώθηκαν σε αδίστακτους δολοφόνους; 
Η ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΟΥ COLUMBINE 
Από Heavy Metal συγκροτήματα αντλού­σαν επιχειρήματα για το θανάσιμο μίσος τους προς τον Χριστιανισμό.


ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ : «...Περιμένοντας την ώρα / προορισμένη να πεθάνει / εδώ επάνω στο τραπέζι της Κόλασης / Ο αρχιερέας περιμένει / με το μαχαίρι στο χέρι / να χύσει το αγνό αίμα της παρθένας / της κόρης του Σατανά...» Αυτοί ήταν μερικοί στίχοι από το κομμάτι  Altarof Sacrifice (Βωμός της θυσίας) του heavy metal συγκροτήματος  Slayer (Σφαγέας). Σύμφωνα με την ομολογία τους στο δικαστήριο, επηρεασμένοι από αυτό το τρα­γούδι, δύο νεαροί φανατικοί οπαδοί του συγκροτήματος οργάνωσαν μια «αυτοσχέδια σατανιστική τελετή» (έτσι την περιέγραψαν οι εφημερίδες), κατά την οποία σκότωσαν ένα δεκαπεντάχρονο κορίτσι... Και αυτό το περιστατικό δεν είναι το μοναδικό.

ΚΑΠΟΤΕ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΗΘΙΚΗ ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΑΝΥΠΑΝΤΡΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΝ ΣΤΑ ΞΩΚΚΛΗΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ !!! ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, "ΕΦΦΕΤΖΙΔΙΚΟ" ΠΑΝΗΓΥΡΙ !!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΔΕΣΠΟΤΑ !!!

Στη Φθιώτιδα

"Τέλος" στους γάμους ταυτόχρονα με βαφτίσια

Όσοι επιθυμείτε ταυτόχρονα με το μυστήριο του γάμου σας να τελέσετε και την βάφτιση του παιδιού σας στη Φθιώτιδα, μάλλον θα πρέπει να επισπεύσετε τις ημερομηνίες, αφού με τον ερχομό του νέου έτους σε καμία εκκλησία της περιοχής δεν θα επιτρέπονται τα διπλά μυστήρια.