Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

ΠΕΜΠΤΗ  2  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2014

ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

Οι «μάνες» με τα ράσα που μεγαλώνουν ορφανά

Οι μάνες με τα ράσα που μεγαλώνουν ορφανά 
Μέχρι και το πρωινό της περασμένης Πέμπτης εστερνιζόμουν τη λαϊκή ρήση  «μάνα είναι μόνο μία». Μόλις, όμως, πέρασα το κατώφλι του Λύρειου Παιδικού Ιδρύματος, ενός πρότυπου Ορθόδοξου Χωριού, στο οποίο έχουν βρει καταφύγιο αθώες ψυχές, όλα μέσα μου επαναπροσδιορίστηκαν. Εκεί, στην κορυφή του βουνού, στην περιοχή μεταξύ Ραφήνας και Νέας Μάκρης, πάνω από τον παλαιό οικισμό του Νέου Βουτζά, συνειδητοποίησα ότι μάνα δεν είναι μόνο μία. Μάνες είναι 15 μοναχές, γυναίκες απλές, που παλεύουν να φροντίσουν 76 παιδιά, ηλικίας από μερικών ημερών μέχρι και 18 ετών. Δεν πρόκειται για συνηθισμένες μάνες, αλλά για μητέρες SOS. Δηλαδή, απλώς σπουδαίες…

Ι. Μ. Πειραιώς: «Είναι αιρετικές οι θέσεις του Δημητριάδος Ιγνατίου στην Ημερίδα των Παπικών….»

Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΑΙΡΕΤΙΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΠΑΠΙΚΩΝ ΔΙΑ ΤΗΝ Β´ ΒΑΤΙΚΑΝΗΝ ΣΥΝΟΔΟΝ
σεραφείμ-πειραιώς-ιγνατιοσ-δημητριάδος 
Ἀπάντησις εἰς ὅλας τὰς κακοδόξους θέσεις, τὰς ὁποίας διετύπωσεν εἰς τὴν ἡμερίδα. Ἀνεφέρθη εἰς τοὺς θεολογικοὺς διαλόγους, ἀλλὰ οὐδὲν εἶπε διὰ τὰς δογματικὰς διαφοράς, τὸ πρωτεῖον κ.λπ. Ἡ «ἀγαπολογία» καὶ τὰ ἀμείλικτα ἐρωτήματα πρὸς τὸν Σεβ. Δημητριάδος. Αἱ θεωρίαι περὶ διηρημένης ἐκκλησίας καὶ ἡ περιθωριοποίησις τῶν Πατέρων τῆς Ἐκκλησίας. Αἱ… ἀδελφαὶ «Ἐκκλησίαι».

Για όσους κοινωνούν ανεξομολόγητοι.Ένα θαύμα του Αγίου Ευγενίου

θαύμα του Αγίου Ευγενίου
Στα χρόνια του βυζαντινού αυτοκράτορα Κωνσταντίνου του νέου, πλήθος από Σκύθες με δική του διαταγή ξεκίνησαν για την Ανατολή. Κάποτε έφτασαν και στην Τραπεζούντα.
Ανάμεσά τους ήταν και κάποιος δεμένος με αλυσίδες, γιατί είχε μέσα του ολόκληρη λεγεώνα πονηρών πνευμάτων.

Συγκινητική ιστορία:Η γυναίκα που κουβαλά στις πλάτες της τον ακρωτηριασμένο άντρα της


Η-δύναμη-του-έρωτα-και-της-αγάπης-αποτυπώνεται-στη-φωτογραφία-του-Jesse-Cottle-και-της-συζύγου-του-Kelly.
Η συγκινητική ιστορία της Kelly και του Jesse: Η γυναίκα που κουβαλά στις πλάτες της τον ακρωτηριασμένο στον πόλεμο του Αφγανιστάν άντρα της

ΚΡΗΤΙΚΑ ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ: ΓΙΑ ΠΟΝΟΥΣ ΑΥΤΙΩΝ, ΔΟΝΤΙΩΝ, ΣΤΟΜΑΧΟΥ, ΛΑΙΜΟΥ ΚΑΙ ΨΕΙΡΕΣ, ΜΥΡΜΗΓΚΙΕΣ…

σκορδο
Τα παραδοσιακά γιατροσόφια, εμπεριέχουν ένα μέρος από τη ΣΟΦΙΑ και την πολύχρονη εμπειρία του λαού μας. Διαβάστε που και πως μπορούμε με υλικά απο τη φύση να λύσουμε προβλήματα υγείας!

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ... ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΟΙ "ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΙ" ΜΑΣ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ !!!

ΣΚΟΠΙΑ: Ο ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΧΡΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ-ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ


Ο επικεφαλής της αναγνωρισμένης από το Πατριαρχείο, Αρχιεπισκοπής Αχρίδας, Ιωάννης, (γνωστός ως Γιοβάν Βρανισκόφσκι) βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση και υπάρχουν φόβοι για τη ζωή του.


Ενδοεκκλησιαστική υποτίμηση της Παλαιάς Διαθήκης

Αρχιμανδρίτη Σαράντη Σαράντου
Του Αρχιμανδρίτη Σαράντη Σαράντου, Καθηγητή Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής
Η Νέα Εποχή βάλλει κατά της Παλαιάς Διαθήκης
Η Νέα Εποχή επιδιώκει, πάση θυσία, να εμφανίζεται παντού και πάντοτε με το καλύτερο, γοητευτικότερο και εκσυγχρονιστικότερο πρόσωπο. Ίσως η πρώτη προτεραιότητα των σχεδιαστών της Νέ­ας Εποχής να είναι εκκλησίες γεμάτες, αλλά με αλλοτριωμένη την Ορθόδοξη πίστη.

ΜΑ ΚΑΛΑ ... ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΔΕΣΠΟΤΗ ΕΝΘΡΟΝΙΣΑΝ 'Η ΤΟΝ ... "ΕΞ' ΑΠΟ ΄ΔΩ" ;;;

Διαθρησκειακή παρουσία στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Βελγίου Αθηναγόρα

Διαθρησκειακή παρουσία στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Βελγίου Αθηναγόρα
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εκπροσωπήθηκε στην οικουμενι(στι)κή ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Βελγίου Αθηναγόρα Πέκσταντ από τον Μητροπολίτη Γερμανίας Αυγουστίνο.
Θεολογική και ιστορική κριτική της εισηγήσεως του Σεβ. Μητρο. Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου στην Παπική ημερίδα για την β. Βαιτκάνειο Σύνοδο (δ)

Θεολογική και ιστορική κριτική της εισηγήσεως του Σεβ. Μητρο. Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου στην Παπική ημερίδα για την β. Βαιτκάνειο Σύνοδο (δ)
ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΟΥ κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΠΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Β΄ ΒΑΤΙΚΑΝΕΙΟ ΣΥΝΟΔΟ
(ΜΕΡΟΣ Δ΄)
Ἐν Πειραιεῖ  18-12-2013
πρωτοπρεσβ. π. Ἄγγελος Ἀγγελακόπουλος
ἐφημ. Ἱ. Ν. Ἁγίας Παρασκευῆς Νέας Καλλιπόλεως Πειραιῶς
Η) Οἱ θρονικές ἑορτές καί οἱ ἀνταλλαγές ἐπισκέψεων
Ὁ Σεβ. κ. Ἰγνάτιος στήν εἰσήγησή του κάνει λόγο γιά τίς θρονικές ἑορτές καί τίς ἀνταλλαγές ἐπισκέψεων. Λέει: «Καθιερώνεται τακτική ἀνταλλαγή ἐπισκέψεων ἐπισήμων ἀντιπροσωπειῶν τῶν δύο Ἐκκλησιῶν κατά τίς ἐτήσιες θρονικές ἑορτές τους καί σέ ἄλλες εὐκαιρίες».

Ποιους πολεμάει περισσότερο ο διάβολος;

Ποιους πολεμάει περισσότερο ο διάβολος
…γιατί όλους θέλει να τους κολάσει. Αλλά περισσότερο πολεμάει τους ενάρετους, αυτούς που αγωνίζονται με πόθο «τον καλό αγώνα της πίστεως» (βλ. Α΄ Τιμ. ς΄ 12), αυτούς που έχουν καρπούς πνευματικούς. Όπως τα παιδιά πετούν πέτρες στις καρυδιές που έχουν καρύδια, έτσι και ο διάβολος πετροβολάει αυτούς που έχουν καρπούς πνευματικούς. Κι όπως ο κλέφτης πηγαίνει να κλέψει εκεί όπου υπάρχουν θησαυροί υλικοί, έτσι κι ο διάβολος πηγαίνει να κλέψει εκεί όπου υπάρχουν θησαυροί πνευματικοί.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Σιλβέστρος Πάπας Ρώμης


Ὁ Ἅγιος Σιλβέστρος καταγόταν ἀπὸ τὴν Ρώμη. Ἐπειδὴ μὲ τὸν πνευματικό του ἀγῶνα ἔφθασε στὸ ἄκρο τῆς ἀρετῆς καὶ τῆς εὐ&sigma ...
περισσότερα...

ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Δαιμονισμός και Εξορκισμός στην Ορθόδοξη Εκκλησία
Του Αλέξανδρου Φ. Καραμπάτσου
Τα τελευταία έτη γίνεται αρκετός λόγος για το φαινόμενο του δαιμονισμού, των δαιμονικών επιρροών και του εξορκισμού. Πιο συγκεκριμένα, πολλοί ιερείς έχουν δεχτεί ερωτήσεις πιστών γύρω από τα θέματα αυτά ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ίσως τους ζητήθηκε ακόμη και να αναγνώσουν ευχές εξορκισμού. Παρόλα ταύτα αρκετές ανακρίβειες γράφονται και ακούγονται κατά καιρούς από διάφορους κύκλους, επιστημονικούς,

ΕΙΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΤΕΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΑΘΗΝΑ ;;;

ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ

βεβήλωση ορθόδοξης εκκλησίας στο Κόσοβο 

Βρυξέλλες Πορφύρης
     Η Μααλούλα, η κωμόπολη κοιτίδα του χριστιανισμού με την πλούσια αραμαική παράδοση αποτελεί πλέον το Κόσοβο της Ανατολής.Το Οbservatoire de la Christianophobie αναδημοσιεύει τις φωτογραφίες από την πυρπόληση και την λεηλασία που υπέστη η ελληνορθόδοξη Μονή της Αγία Θέκλας.Την ίδια στιγμή το Κόσοβο απαριθμεί τις πληγές του και προιδεάζει για την μελλοντική χρήση των προσκυνημάτων που απαλλοτρίωσαν οι ισλαμιστές στη Συρία.

ΜΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ !!!

Βόμβα μεγατόνων από τη Μόσχα για τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Βόμβα μεγατόνων από τη Μόσχα για τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Του Μάνου Χατζηγιάννη

Βόμβα μεγατόνων από τη Μόσχα…. Για “υπεροχή της τιμής , όχι της εξουσίας” αναφορικά με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κάνει λόγο στα συμπεράσματά της η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Εκκλησίας, η οποία συνεδρίασε στις 25-26 Δεκεμβρίου και αναφέρει επίσης για τον Οικουμενικό Πατριάρχη πως είναι “πρώτος μεταξύ ίσων των Προκαθημένων των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών”... Μια τέτοια θέση όπως είναι αντιληπτό βαθαίνει το ρήγμα στις σχέσεις Φαναρίου και Μόσχας. 

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΥ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ!!!

ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΗΣ ΚΡΟΣΤΑΝΔΗΣ

Ε και τι έγινε, τα έχουμε ξανακούσει αυτά θα πει κάποιος, με την ίδια αδιαφορία με την οποία ανάβει το τσιγάρο του. Κάπου συνάντησα την συγκινητική αναφορά ενός πατέρα: «Δεν υπάρχει αμαρτία ανθρώπινη που να μην την νίκησαν οι άγιοι μας. Το ίδιο σώμα με εμάς έφεραν και αυτοί, τους ίδιους εγκόσμιους πειρασμούς είχαν και αυτοί.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


“Πείνασα και μου δώσατε να φάω”

ΠΗΓΗ:http://www.pentapostagma.gr/2013/12/%CF%80%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CF%83%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CF%8E%CF%83%CE%B1%CF%84%CE%B5-%CE%BD%CE%B1-%CF%86%CE%AC%CF%89.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+pentapostagma+%28%CE%A0%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%93%CE%9C%CE%91%29&utm_content=Yahoo!+Mail

φιλανθρωπία
Μια γυναίκα είναι ξαπλωμένη σε μια άκρη της Πλατείας Κουμουνδούρου.
Εχει βάλει χαρτόνια από κούτες πάνω στις πλάκες του πεζοδρομίου. Αυτό θα είναι το στρώμα της για τις επόμενες ώρες της νύχτας.
Είναι λίγο μετά τις 10 το βράδυ όταν την πλησιάζει ο αρχιμανδρίτης της Αρχιεπισκοπής Αλέξιος Γιαννιός. «Καλησπέρα σας. Αυτά είναι λίγα τρόφιμα για εσάς. Και μια κουβέρτα για το βράδυ».

Διατροφή: 5 καλοί λόγοι να πιείτε νερό με λεμόνι. 

ΠΗΓΗ:http://www.pentapostagma.gr/2013/12/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE-5-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%AF-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B9%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B5-%CE%BD%CE%B5%CF%81%CF%8C-%CE%BC.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+pentapostagma+%28%CE%A0%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%93%CE%9C%CE%91%29&utm_content=Yahoo!+Mail

Διατροφή: 5 καλοί λόγοι να πιείτε νερό με λεμόνι

Συνήθως προτιμάμε τα ζεστά ροφήματα όταν ξυπνάμε, δοκιμάστε όμως να πίνετε νερό με λεμόνι στο εξής. Δείτε γιατί…
1. Δυνατότερο ανοσοποιητικό
Τα λεμόνια περιέχουν την αντιοξειδωτική βιταμίνη C, η οποία είναι γνωστό πως ενισχύει το ανοσοποιητικό και μειώνει τον κίνδυνο αναπνευστικής λοίμωξης. Ακόμη, το ασκορβικό οξύ από τα λεμόνια καταπολεμά τη φλεγμονή και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του άσθματος. Τέλος, η σαπωνίνη έχει αντιμικροβιακές ουσίες που κρατούν μακριά τη γρίπη και το κρυολόγημα.

Για να είσαι Χριστιανός πρέπει να μιμείσαι τον Χριστό

κεριά

Όπου και αν πας, τον Θεό να έχεις μπρος στα μάτια σου πάντοτε

● Ο Θεός από κάθε άνθρωπο που είναι βαπτισμένος ζητάει αυτά τα τρία: Από την ψυχή ορθή πίστι, από την γλώσσα την αλήθεια και από το σώμα την σωφροσύνη
(Άγιος Γρηγόριος Θεολόγος).


Creepware:Το άκρως επικίνδυνο λογισμικό παρακολούθησης μέσω κάμερας που σαρώνει παγκοσμίως και πώς να προφυλαχτείτε


Μπορεί πολλοί να έχουν θορυβηθεί το τελευταίο διάστημα με τηπαρακολούθηση μέσω της κάμερας του κινητού ή του υπολογιστή, ωστόσο πολλοί εδώ και χρόνια συνηθίζουν να κρατούν το κινητό μέσα στην τσέπη ή την τσάντα όταν βγαίνουν, καθώς και να κολλούν ένα χαρτάκι στην κάμερα του υπολογιστή όταν γράφουν.


Άγνοια και Πλάνη (Διδασκαλία από την Φιλοκαλία)

Διδασκαλία από την Φιλοκαλία

α. Αίτια της αγνοίας
Αιτία είναι το ταπεινό και γήινο φρόνημα του ανθρώπου, η βοσκηματώδης ζωή όπως θα μας έλεγε ο Μ. Βασίλειος. Έτσι ο νους δεν μπορεί να αντιληφθεί τις θεϊκές πραγματικότητες και καταστάσεις.


ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ Ο ΘΕΟΣ ΣΚΟΠΙΜΑ ΑΡΓΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΑΙΔΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ

Οικογενειακή Ζωή,του γ. Παίσιου

Δυσκολίες στην τεκνοποιία.
Σε μερικές γυναίκες που δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδιά λειτουργούν και οι πνευματικοί νόμοι, γιατί δεν κάνουν οικογένεια εγκαίρως. Αρχίζουν να διαλέγουν. «Όχι, αυτός είναι έτσι, εκείνος είναι αλλιώς», δίνουν μια υπόσχεση σε κάποιον, κοιτάζουν συγχρόνως και άλλον, λένε μετά «όχι» σ’ εκείνον που έδωσαν την υπόσχεση – και αυτός, αντί να το θεώρηση ευλογία που τον αφήνει πριν παντρευτούν, πάει να αυτοκτονήσει.

Ὁ διαρκὴς ἀγώνας τῆς μετανοίας

Ὁ διαρκὴς ἀγώνας τῆς μετανοίας
Ἕνας Ἀδελφὸς ἐξωμολογήθηκε στὸν Ἀββᾶ Σισώη:
-Ἔπεσα, Πάτερ. Τί νὰ κάνω;
-Σήκω, τοῦ εἶπε μὲ τὴ χαρακτηριστική του ἁπλότητα ὁ Ἅγιος Γέροντας.

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ 'Η ... ΒΛΑΚΕΙΑΣ ;;;

“Το Ισραήλ χτυπά προληπτικά” παραδέχεται ο Νετανιάχου

 Ισραήλ  Νετανιάχου
Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ  τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει επανειλημμένα επιχειρήσεις οι οποίες δεν δημοσιοποιούνταν μεταξύ δε αυτών υπάρχουν και προληπτικά χτυπήματα. Στην αποκάλυψη αυτή προχώρησε ο ισραηλινός πρωθυπουργός κ. Μπενιαμίν Νετανιάχου, αποκαλώντας παρόμοιες ενέργειες ως προειδοποίηση για όλους όσοι προσπαθήσουν να απειλήσουν το εβραϊκό κράτος.


ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ... ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΤΟ "ΕΙΔΟΣ" !!!

ΑΙΣΧΟΣ! ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΝΤΥΘΗΚΕ ΠΑΠΑΣ ΚΑΙ "ΚΟΙΝΩΝΗΣΕ" ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ (ΦΩΤΟ)


10φωτογραφίες: kozanimedia.gr
video: svouranews


Το ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν σέβονται καθόλου την Εκκλησία και την χριστιανική θρησκεία το γνωρίζαμε όλοι εδώ και χρόνια...

Το ότι την θέλουν μόνο για τα...ψηφαλάκια το μάθαμε εσχάτως με τις "κοινωνικές επαφές" των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ με τον Αρχιεπίσκοπο, τις κατα καιρούς δηλώσεις Τσίπρα, ακόμη και την επαφή με τους Αγιορείτες.