Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ... !!!

12 Ιανουαρίου

Προβάλλονται μόνο τα σημαντικότερα!
Η πλήρης έκδοση της ημερομηνίας αυτής περιλαμβάνει 126 Γεγονότα, 38 Γεννήσεις και 23 Θανάτους.
Για να δείτε την πλήρη έκδοση ή να ενεργοποιήσετε τα φίλτρα θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.   Δεν είστε ακόμα συνδρομητής; Μάθετε περισσότερα!
H Πλήρης Έκδοση διατίθεται και ως eBook στο Κατάστημα!  

Με αγάπησες τόσο που δεν άξιζα...

Με αγάπησες τόσο που δεν άξιζα...
Σε ευχαριστώ Κύριε γι΄αυτόν τον χρόνο. Με αγάπησες τόσο που δεν άξιζα. Με ελέησες τόσο που με συγκλονίζει η ελεημοσύνη Σου. Τα σφάλματά μου ήσαν αρκετά και σ” αυτόν τον χρόνο.
Δεν τα κράτησα πολύ, Κύριέ μου. Κάθε ημέρα, κάθε φορά δεν τ” άφηνα να ριζώσει το σφάλμα.

Ας ευχαριστούμε το Θεό όχι μόνο όταν μας δίνει, αλλά και όταν δεν μας δίνει

Ας ευχαριστούμε το Θεό όχι μόνο όταν μας δίνει, αλλά και όταν δεν μας δίνει
Η Προσευχή είναι μεγάλο αγαθό, αν γίνε­ται και με λογισμό αγαθό· αν ευχαριστούμε το Θεό όχι μόνο όταν μας δίνει, αλλά και όταν δεν μας δίνει ό,τι Του ζητάμε, αφού και τα δύο τα κάνει για την ωφέλειά μας.
Έτσι, και όταν δεν παίρνουμε, ουσιαστικά παίρνουμε με το να μην πά­ρουμε ό,τι δεν μας συμφέρει. Υπάρχουν, βλέπετε, πε­ριπτώσεις που η μη ικανοποίηση του αιτήματός μας είναι πιο ωφέλιμη. Και τότε ό,τι θεωρούμε σαν απο­τυχία είναι επιτυχία.

Τα “παιδιά αγρίμια” εκπλήσσουν με τις ιστορίες τους!

| 15:33 - 10 Ιανουαρίου 2016
Η Julia Fullerton-Batten γεννήθηκε στη Βρέμη της Γερμανίας το 1970. Aπό τα 18 της ασχολήθηκε με τη φωτογραφία και έχει βραβευτεί πολλές φορές για το έργο της που παρουσιάζεται στα μεγαλύτερα μουσεία και γκαλερί του κόσμου, ενώ μόνιμη συλλογή υπάρχει στην National Portrait Gallery, στο Λονδίνο και στο Musee de l’Elysee στην Ελβετία. Η νέα σειρά φωτογραφιών της προκαλεί αίσθηση και ονομάζεται “Feral Children” (σ.σ. “Παιδιά-αγρίμια”) και είναι πέρα για πέρα εντυπωσιακή τόσο για τη θεματολογία όσο και για τις υπέροχες εικόνες. Άγριο παιδί θεωρείται ένα παιδί που έχει απομονωθεί από την ανθρώπινη επαφή από πολύ μικρή ηλικία, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να μεγαλώνει με λίγη ή καθόλου εμπειρία της ανθρώπινης φροντίδας, συμπεριφοράς ή γλώσσας. Η φωτογράφος ερεύνησε διάσημες περιπτώσεις τέτοιων παιδιών από όλον τον κόσμο και τις παρουσιάζει…
1. Sujit Kumar (το αγόρι κοτόπουλο), Φίτζι, 1978 perierga.gr - Tα "παιδιά-αγρίμια" εκπλήσσουν με τις ιστορίες τους!

10 εικόνες αποδεικνύουν πως το 2015 δεν ήταν και τόσο κακό!

| 21:06 - 10 Ιανουαρίου 2016
Μπορεί οι περισσότεροι να εστιάζουν στα κακά του χρόνου που μας αποχαιρέτισε ωστόσο υπάρχουν και πολλά καλά για να το θυμόμαστε… Πόλεμοι, θάνατοι, τρομοκρατικές επιθέσεις, ατυχήματα, δολοφονίες, πολιτικές αλλαγές και ένα σωρό άλλα άφησε πίσω του το 2015 όχι και τόσο όμορφα για να τα κρατήσουμε στην μνήμη μας. Ωστόσο ιστορίες απλών καθημερινών ανθρώπων γέμισαν την ψυχή μας και μας έκαναν να αισθανθούμε λίγο παραπάνω άνθρωποι… Πολλά είναι αυτά που θα μας θυμίζουν το 2015 με νοσταλγία, αφού άφησαν το στίγμα τους στο πέρασμά του…
1. Ο άνθρωπος που αγοράζει χελώνες από την αγορά και τις ελευθερώνει στον ωκεανό! perierga.gr - 10 εικόνες αποδεικνύουν πως το 2015 δεν ήταν και τόσο κακό!

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Ἡ Ἁγία Τατιανὴ ἡ Μάρτυς

Ἡ Ἁγία Μάρτυς Τατιανὴ καταγόταν ἀπὸ τὴ Ρώμη καὶ ἔζησε κατὰ τὴν ἐποχὴ τοῦ αὐτοκράτορα Ἀλεξάνδρου τοῦ Σεβήρου (222 – 235 μ.Χ.). ...
περισσότερα...

ΑΝΕΚΔΟΤΟ !!!

Οι κότες βλέπουν θρίλερ!


Δυο κότες βλέπουν με τα μικρά τους τηλεόραση.
Κάποια στιγμή το ζευγάρι που παίζει στην ταινία κάθεται στο τραπέζι για το γεύμα που περιλαμβάνει κοτόπουλο ψητό.