Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Προς μια ουδετέρου γένους κοινωνία - του Εμ. Παναγόπουλου


Πρὶν ἀπὸ δύο περίπου χρόνια τὸ World Economic Forum ἀναγνώρισε τὴν Σουηδία ὡς τὴν πρώτη χώρα τοῦ κόσμου σὲ ἐπίπεδο ἰσότητας τῶν φύλων, καθὼς ἡ χώρα αὐτὴ ἔχει τὸ ὑψηλότερο ποσοστὸ ἐργαζομένων γυναικῶν στὸν κόσμο καὶ χορηγεῖ γονικὴ ἄδεια 460 ἡμερῶν, ἀπὸ τὶς ὁποῖες οἱ 60 γιὰ τοὺς πατέρες.
 

Στὴν προσπάθειά της γιὰ ἀκόμη ὑψηλότερο ἐπίπεδο ἰσότητας τῶν φύλων, ἡ Σουηδία ἐπέλεξε νὰ τὸ κάνει μέσῳ τῆς γλωσσικῆς οὐδετερότητας τοῦ φύλου, γιατί ἡ γλώσσα ἀντανακλᾶ τὸν τρόπο μὲ τὸν ὁποῖο ἀντιλαμβανόμαστε τὸν κόσμο.
 

Good night


----

ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ !!!

Προσφυγή Πειραιώς στο ΣτΕ για την ακύρωση δημιουργίας Τεμένους



Την ακύρωση της κυβερνητικής απόφασης για τη δημιουργία Ισλαμικού Τεμένους (τζαμιού) στον Ελαιώνα Αττικής  ζήτησε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

Το παράπονον του Χριστού

ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
(Τι θα του απαντήσουμε όλοι μας;)
Όποιος αγαπά πονά, αλλά δεν παραπονιέται. Ό,τι κι αν γίνη. Σκύβει μέσα του και υπομένει τα πάντα για χάρη της αγάπης. Από κει αρχίζει και η θυσία. Και αγάπη χωρίς θυσία του εαυτού μας δεν γίνεται. Δεν είναι αληθινή. Είναι σαν την άκοπη ελεημοσύνη του πλουσίου και όχι σαν το «δίλεπτον της χήρας». Γιατί το να υπομένης για την αγάπη είναι να θυσιάζης την δική σου χαρά. Όπως θυσιάζεται η μάνα για το παιδί της. Και τότε η αγάπη ξαναγίνεται χαρά και πολλαπλασιάζεται «τριάντα, εξήντα, εκατόν φορές» πιο πολύ από το τάλαντον της πρώτης αγάπης, που είναι δώρον του Θεού σε όλες τις ψυχές, όταν γεννιούνται σ’ αυτόν τον κόσμο.

Και ο σιωνισμός θέλει τον τρελό του! Όπλισε τα πυρηνικά…



Βόρεια Κορέα προς ΗΠΑ: «Θα σας συντρίψουμε με πυρηνικά!» - Τελική έγκριση για επίθεσηΚανείς δε μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η επόμενη κίνηση του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας. Η Πιονγιάνγκ ανακοίνωσε ότι ο στρατός της έλαβε την τελική έγκριση για να επιτεθεί με πυρηνικά σε στόχους των ΗΠΑ! "Η αδυσώπητη επιχείρηση των δυνάμεων της Βόρειας Κορέας εξετάστηκε τελειωτικά και εγκρίθηκε",

ΗΡΩΕΣ ΥΠΟΜΟΝΗΣ (ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ)




Θα ρίψω, αγαπητοί μου, ένα λακωνικό σύνθημα.
Και θα παρακαλέσω όλοι, άντρες και γυναίκες, να το προσέξετε και ν’
ανταποκριθήτε σ’ αυτό. Το σύνθημα είνε· Φανήτε ήρωες! Διότι ζούμε σε χαλεπούς
καιρούς. Φανήτε ήρωες! Κι όταν λέγω ήρωες τί εννοώ;

ΥΠΟΘΕΣΗ ... ΕΚΑΤΟΣΤΟΥ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟΥ !!!

Φωτογραφίες που τραβάς μόνο μία φορά στη ζωή σου!




Η φωτογραφική μηχανή του επαγγελματια ή ερασιτέχνη φωτογράφου (μικρή σημασία έχει η ιδιότητα) απαθανάτισε ξεχωριστές στιγμές όχι μόνο ως προς το αποτέλεσμα αλλά πρωτίστως ως προς το συμβάν που αποτυπώνεται. Για ποιο λόγο; Μα γιατί καθένα από τα «κλικ» που θα θαυμάσετε είναι μοναδικό καθώς παρουσιάζει ένα περιστατικό που δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ ξανά. Τουλάχιστον, όχι με τον ίδιο τρόπο. Κάθε σκηνή συμβαίνει μόνο μια φορά και ο τυχερός φωτογράφος λαμβάνει επάξια τα εύσημα. Κυρίως γιατί είχε προνοήσει να κρατά μαζί του τη φωτογραφική…
1. Εκτίναξη λίγο πριν τη συντριβή…

ΔΕΙΤΕ ΤΑ "ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ" !!!

ΕΓΚΛΗΜΑ   Ή   "ΔΩΡΕΑ   ΟΡΓΑΝΩΝ" ;;;



ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΑ;




Ο Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής
απαριθμεί πέντε αιτίες για τις οποίες παραχωρεί ο Θεός τη δυνατότητα
στον διάβολο να πολεμά τους ανθρώπους:

Πρώτη αιτία, είναι για να μάθουμε να διακρίνουμε την αρετήν από την κακίαν μέσα από την εμπειρία αυτού του πολέμου.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Εὐτύχιος Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως


Ὁ Ἅγιος Εὐτύχιος γεννήθηκε τὸ ἔτος 512 μ.Χ. καὶ ἔζησε κατὰ τὴν ἐποχὴ τοῦ αὐτοκράτορος Ἰουστινιανοῦ Α’ τοῦ Μεγάλου. Καταγόταν ἀπὸ τὴν πόλη Θεία Κώμη τῆς Φρυγίας καὶ ἦταν υἱὸς τοῦ Ἀλεξάνδρου, σχολαρίου ὑπὸ τὸν στρατηγὸ Βελισσάριο καὶ τῆς Συνεσίας. Διδάχθηκε τὸ ἱερὸ Εὐαγγέλιο καὶ βαπτίσθηκε Χριστιανὸς ἀπὸ τὸν ἱερέα Ἡσύχιο, ὁ ὁποῖος ἦταν παππούς του καὶ λειτουργοῦσε στὴν Ἐκκλησία τῆς Αὐγουστοπόλεως. Σύμφωνα μὲ τὸ Συναξάρι ὁ Ἡσύχιος εἶχε τὸ ὀφφίκιο τοῦ σκευοφύλακος καὶ λόγω τῆς ἁγιότητας τοῦ βίου ...
περισσότερα...

Φεύγει ο σταυρός από την Ελληνική Σημαία;



Λουρίδες η… «νέα» Σημαία σε πολλές πόλεις κατά την Παρέλαση της 25ης Μαρτίου Έντονή αρχίζει να γίνεται το τελευταίο διάστημα η φημολογία ότι έχουν σκοπό να αλλάξουν (πρώτα στην συνείδηση των πολιτών με την μέθοδο του μιθριδατισμού) την Ελληνική Σημαία.

Όλα εδώ πληρώνονται !!!

Όλα εδώ πληρώνονται


Το έμαθε νωρίς νωρίς...

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΣΧΑΛΙΕΣ - Του Δρ. Βαρδάκα Κωνσταντίνου


Χ Ω Ρ Ι Σ   Λ Ο Γ Ι Α
Δεν άντεχα άλλο φίλε μου αυτή την κατάσταση, ένας μόνιμος κόμπος έχει σταθεί στο λαιμό μου και πνίγει την αναπνοή μου. Δεν ζούμε πλέον στις μεγαλουπόλεις, περπατάς και βλέπεις ζωντανούς- νεκρούς, κάποιοι φρόντισαν και μας άνοιξαν τους τάφους μας. Έτσι πριν μπω... στο δικό μου τάφο... αποφάσισα ένα πρωινό να δραπετεύσω να πάω στη Αίγινα, να προσκυνήσω τον Τάφο του ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ.

ΣΚΟΤΩΝΕΙ 1 κουτάκι Coca-Cola ή Pepsi......

1 κουτάκι Coca-Cola ή Pepsi
 
Τα πρώτα 10 λεπτά:
10 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στο σύστημά σας. Είναι το 100% της προτεινόμενης ημερήσιας δόσης. Ο λόγος που δεν κάνετε αμέσως εμετό από την υπερβολική δόση ζάχαρης είναι το φωσφορικό οξύ, που κόβει τη γεύση και σας επιτρέπει να κρατήσετε το αναψυκτικό στο στομάχι σας.

Ομολογία του αποχωρούντα αρχισυντάκτη των New York Times !!

Ειλικρινέστατη
"Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια"
O Τζον Σουΐντον, πρώην αρχισυντάκτης των New York Times, στην αποχαιρετιστήρια δεξίωση που έγινε προς τιμήν του πριν βγει στη σύνταξη.
Κάποιος από τους παρευρισκόμενους έκανε πρόποση για......
τον ανεξάρτητο Τύπο, και ο Σουΐντον διέκοψε και συμπλήρωσε :

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΚΟΚΚΑΛΗ ΓΙΑ 6 ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ! ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΟΙ ....ΘΕΣΜΟΙ !




Ποινική δίωξη για έξι κακουργήματα άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, κ. Δημ. Παπαγγελόπουλος στον κ. Σωκράτη Κόκκαλη.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Καθημερινής”:
Ως κεραυνός εν αιθρία επέπεσε στην εγχώρια πολιτική και επιχειρηματική τάξη η ποινική δίωξη κατά του επιχειρηματία κ. Σωκρ. Kόκκαλη, που άσκησε χθες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Δημ. Παπαγγελόπουλος, μετά την περαίωση τριών αυτεπάγγελτων προκαταρκτικών ερευνών, τις οποίες είχε διατάξει ο τότε προϊστάμενος της Eισαγγελίας Πρωτοδικών Aθηνών κ. I. Σακκελάκος και νυν αντεισαγγελέας Eφετών. 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΟΙ

---------------
ΤΟΥ  ΑΛΚΙΝΟΟΥ  ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Δεν θα πω για τους άλλους. Λίγο με ενδιαφέρει η ποιότητα και η στάση τους σε τέτοιες στιγμές. Ούτε και περίμενα καλύτερη αντιμετώπιση. Όσο και να τους βρίσω, χαϊδεύω τα αυτιά μας και τίποτα δεν αλλάζει. Θα πω για εμάς, και συγχωρήστε με:

Έρχεται η μέρα που η μάσκα τραβιέται βίαια. Η μέρα που το αληθινό μας πρόσωπο φανερώνεται, θέλουμε-δεν θέλουμε, αφτιασίδωτο και τρομακτικά αληθινό. Πρέπει να το κοιτάξουμε, είναι θέμα ζωής και θανάτου. Πρέπει να το ρωτήσουμε, να μας πει ποιοι είμαστε. Γιατί μόνο αυτό γνωρίζει.

Θεωρία συνωμοσίας, ή στημένο το ΟΧΙ και η δήθεν αποτυχία της συμφωνίας με τους Ρώσους;



Του Λιακόπουλου Δημοσθένη
Το ρεζουμέ αυτών που ακούμε στα ευρωπαϊκά κανάλια είναι ότι παρά τον "ηρωισμό" της κυπριακής βουλής και το ΟΧΙ στην τρόϊκα, οι Ρώσοι πούλησαν τους Κύπριους και τους έριξαν στο στόμα του λύκου, αφού δεν υπάρχει τελικά άλλη λύση παρά μόνο αυτό που λέει η τρόϊκα.

ΑΠΑΝΘΙΣΜΑ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ Σ/Κ



Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΔΕΝ ΑΓΙΑΣΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΗΡ ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ ;;;

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ: «ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙ Ν' ΑΓΙΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ!»




Είναι
μεγάλη τέχνη να τα καταφέρετε να αγιασθεί η ψυχή σας. Παντού μπορεί ν’
αγιάσει κανείς. Και στην Ομόνοια μπορεί ν’ αγιάσει, αν το θέλει. Στην
εργασία σας, όποια και να είναι, μπορείτε να γίνετε άγιοι. Με την
πραότητα, την υπομονή, την αγάπη. 

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ !!!

Επεισόδιο σε γερμανική στρατιωτική μονάδα στη Λεμεσό





Αναστάτωση επικρατεί στις τάξεις του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) μετά από επεισόδιο που σημειώθηκε σήμερα σε στρατόπεδο της Λεμεσού. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, Ελληνοκύπριοι Εθνοφρουροί υπέστειλαν και έκαψαν δύο γερμανικές σημαίες, οι οποίες ήταν αναρτημένες σε κτίριο εντός στρατιωτικής βάσης στη Λεμεσό, το οποίο στεγάζει τη γερμανική στρατιωτική αποστολή στο πλαίσιο συμμετοχής της χώρας στην ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ για την επιτήρηση του Λιβάνου (UNIFIL).

Βρυχάται και απειλεί πάλι ο ... Γολιάθ!



- Για παγκόσμιο πόλεμο κάνει λόγο ο γνωστός για τον ανθελληνισμό του επικεφαλής της πολιτικής πτέρυγας της μιαρής λέσχης Μπίλντερμπεργκ 89χρονος Χέρνι Κίσσιγκερ

...οι πονηρευόμενοι εξολοθρευθήσονται, οι δε υπομένοντες τον Κύριον, αυτοί κληρονομήσουσι γην. Και έτι ολίγον, και ου μη υπάρξη ο αμαρτωλός, και ζητήσεις τον τόπον αυτού, και ου μη εύρης. (ψαλμ. 36)

ΚΑΙ Ο ΑΝΑ(Ν)ΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ;;;

ΗΠΑ: «Να μοιραστούν ακριβοδίκαια τα κοιτάσματα»! - Μοιράζουν ... ξένη περιουσία!




Η αμερικανική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά την όλη κατάσταση με τις εξελίξεις στην Κύπρο, επανέλαβε σήμερα η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νούλαντ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη.

UNA FATSA UNA RATSA !!!

«Υπεγράφη» στη Βουλή η συμμαχία Τσίπρα και Καμμένου




TA NEA


Σε νέα βάση τίθεται η συνεργασία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων, έπειτα από τη μερική ταύτιση απόψεων και τη σχετική συμφωνία μεταξύ των Αλ. Τσίπρα και Πάνου Καμμένου, το μεσημέρι της Παρασκευής στην Βουλή.