Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

ΕΚΦΡΑΣΙΣ ΜΟΝΑΧΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ 18 !!!


Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Χαράλαμπος ὁ Ἱερομάρτυρας


Ὁ Ἅγιος Χαράλαμπος ἦταν ἱερεὺς στὴ Μαγνησία τῆς Μικρᾶς Ἀσίας καὶ ἔζησε ἐπὶ αὐτοκρατορίας τοῦ Σεπτιμίου Σεβήρου (193 – 211 μ.Χ.). Ὅταν τὸ ἔτος 198 μ.Χ. ὁ Σέβηρος ἐξαπέλυσε ἀπηνὴ διωγμὸ κατὰ τῶν Χριστιανῶν, ὁ ἔπαρχος τῆς Μαγνησίας Λουκιανός, συνέλαβε τὸν Ἅγιο καὶ τοῦ ζήτησε νὰ ἀρνηθεῖ τὴν πίστη του. Ὅμως ὁ Ἅγιος ὄχι μόνο δὲν τὸ ἔκανε αὐτό, ἀλλὰ ἀντίθετα ὁμολόγησε στὸν ἔπαρχο τὴν προσήλωσή του στὸν Χριστὸ καὶ δήλωσε μὲ παρρησία ὅτι σὲ ὁποιοδήποτε βασανιστήριο καὶ νὰ ὑποβληθεῖ δὲν πρόκειται νὰ ἀρ ...
περισσότερα...

Ποιοι είναι οι καρποί της ευχής του Ιησού;

Γέροντος Κλεόπα Ηλιέ
Του Γέροντος Κλεόπα Ηλιέ

— Ο πρώτος καρπός της ευχής του Ιησού είναι η αποβολή των νοερών παραστάσεων από τις ματαιότητες του κόσμου, κατά τον άγιο Διάδοχο, ο οποίος λέγει: «Αυτά που είχαν μπει παλαιότερα στην καρδιά του ανθρώπου εξαφανίζονται μαζί με όλες τις ωραιότητες της ζωής».

ΣΕΙΣΜΟΙ ΣΤΑ ΣΥΝΑΞΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

ΣΕΙΣΜΟΙ ΣΤΑ ΣΥΝΑΞΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
Του  Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιεροθέου
Οι σεισμοί συνδέονται με την ζωή των ανθρώπων σε όλες τις ιστορικές περιόδους. Η ιστορία διασώζει μνήμες τέτοιων καταστρεπτικών σεισμών που είχαν φοβερές συνέπειες και σε ανθρώπους και σε άλλα αντικείμενα. Μέσα στο Συναξάριο της Εκκλησίας, που διαβάζεται καθημερινά κατά την ακολουθία του

“Το δαχτυλίδι του προφήτη”

Το δαχτυλίδι του προφήτη 

θαυμαστά γεγονότα από την ζωή του αγίου Συμεών του Θεοδόχου
Η μετάφραση της Παλαιάς Διαθήκης των Εβδομήκοντα
Ογδόντα περίπου χρόνια πριν από τη γέννηση του Χριστού ήταν κάποιος βασιλιάς Έλληνας ειδωλολάτρης και μαθηματικός που λεγόταν Πτολεμαίος.

Δυναμώστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα με την «υπερτροφή» Φραγκόσυκο!

Prickly Pear Cactus
Η μεγίστη μάστιγα της εποχής μας είναι η προσβολή και εξασθένιση του ανοσοποιητικού συστήματος από πλήθος αιτίων.
Πρόσφατη μελέτη ερευνητών από την Αυστραλία αναφέρει ότι, «τα ανοσοκύτταρα υφίστανται «αυθόρμητες» μεταλλάξεις σε καθημερινή βάση οι οποίες δεν είναι για καλό αφού μπορούν να οδηγήσουν σε καρκίνο. Ευτυχώς όμως που υπάρχουν οι

Πειραιώς: ”Διαστρέφεται με κοσμικές μεθοδείες ο Λόγος του Θεού”

Πειραιώς Σεραφείμ
1. Δεν επιχαίρομε και δεν αισθανόμεθα ότι δικαιωνόμεθα από την εξόχως πολυσήμαντο και αποκαλυπτική Έκθεση του ΟΗΕ και της αρμοδίας επιτροπής του για τα δικαιώματα του παιδιού που καταγιγνώσκει στη Ρωμαιοκαθολική Θρησκευτική κοινωνία και την διοίκησή της το «περιλάλητο» Βατικανό την τραγική συγκάλυψη χιλιάδων ειδεχθών και αισχίστων κακουργημάτων παιδεραστίας που μεθοδικώς διέπραξαν οι θρησκευτικοί της λειτουργοί ανά τον κόσμο.

Ευλογίες έχουμε, μυαλό δεν έχουμε…. η ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ των Ρωμηών η Καβάλα των νεοελλήνων.

unnamed (28) 
Δύο λέξεις, δυο βασικές έννοιες που αφορούν την ίδια πόλη και εσείς πάρτε και διαλέξτε.
Όμως μέσα στην Ιστορία οι γνωστοί –άγνωστοι παραχαράκτες αποφάσισαν για εμάς πρίν από εμάς.
1562 ο περιβόητος Γερμανός ιστορικό-καλόγερος Ιερώνυμος Wolf

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Η νεογέννητη Faith διαψεύδει κάθε ιατρικό προγνωστικό: Και όμως έζησε!!!

Μωράκι  που γεννήθηκε με  μέρος του εγκεφάλου του έξω από το κρανίο διαψεύδει τις προβλέψεις των γιατρών περί πρόωρου θανάτου.
Η μικρή Faith Martin
Η μικρή Faith Martin
Βρυξέλλες,Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά

"ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ" ... ΟΡΓΑΝΩΣΗ !!!

Η UNESCO προωθεί τις εκτρώσεις και την «ανοχή» απέναντι σε ομοφυλοφιλικές συμπεριφορές

η-unesco-προωθεί-τις-εκτρώσεις 

Ο Εκπαιδευτικός Επιστημονικός και Πολιτιστικός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε ότι ο στόχος της εκπαίδευσης των παιδιών δεν θα πρέπει είναι μόνο η προώθηση των γνώσεων και της κοινωνικής προόδου, αλλά και η εκμάθηση του πότε και πώς θα πρέπει τα κορίτσια να υποβάλλονται σε εκτρώσεις (!!) καθώς και της αύξησης του αισθήματος ανοχής απέναντι σε ομοφυλοφιλικές συμπεριφορές..

Ηγ. Μονής Αγ. Παύλου: Ούτε οι Τούρκοι δεν φορολόγησαν το Άγιο Όρος αλλά το έκαναν οι Έλληνες !

Ηγ. Μονής Αγ. Παύλου
Την τελευταία ημέρα του στο Κίεβο ο ηγούμενος της Ι.Μ. Αγίου Παύλου Αγίου Όρους, Αρχιμανδρίτης Παρθένιος (Μουρελάτος), ο οποίος ηγείτο της αντιπροσωπείας που μετέφερε τα Τίμια Δώρα των Μάγων σε Ρωσία, Λευκορωσία και Ουκρανία,  παραχώρησε συνέντευξη στην Άννα Gorpinchenko και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα θαύματα, στην οικονομική κρίση, στην Ευρώπη, στην Ουκρανία ενώ έδωσε και πνευματικές συμβουλές.


Τα Ίμια “Καρντάκ ” ανήκουν στη Τουρκία …Υπογράφει Συριζαίος Βουλευτής

Ίμια 
Τελικά ένα είναι σίγουρο. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ότι μπορεί για να επανέλθει στο 4% όσο πιο γρήγορα μπορεί. Διότι με δηλώσεις όπως της κας Γαϊτάνη για τα Σκόπια και τον επεκτατισμό των “κακών” Ελλήνων που θέλουν να κατακτήσουν τα Βαλκάνια, με θέσεις που θα φέρουν στην Ελλάδα όλη την Ασία – Αφρική και με απόψεις όπως του κου Θεοδωρίδη ότι τα Ιμια λέγονται Καρντάκ, πως κανονικά ανήκουν στην Τουρκία διότι αυτό κατανοεί κανείς διαβάζοντας τα παρακάτω, το μόνο που θα πετύχει θα είναι το ξεφούσκωμά του.
ΔΕΥΤΕΡΑ  10  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2014

ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ

Δανιήλ Παναγιωτόπουλος: Ένας ξεχωριστός Δεσπότης

Δανιήλ Παναγιωτόπουλος 
«Υποφέρομε το μαρτύριον της φυλακής για την πίστιν του Χριστού και την Ελευθερία της Ελλάδος»
Στα πλαίσια του αφιερώματος για τα μνημεία της Τρίπολης, αυτή τη φορά θα ασχοληθούμε με ένα μνημείο, που βρίσκεται στη Μητρόπολη της Τρίπολης, στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου και αποτελεί δωρεά του Αθανάσιου Ι. Μαρτίνου.

Τι θα μου έλεγε ο Ιησούς Χριστός σήμερα;

empty tomb_1 

Να έχεις Πίστη!!!

Μπορώ να δω πολλά πράγματα από εδώ ψηλά τα οποία εσύ δεν μπορείς να δεις από εκεί που είσαι.

Να έχεις πίστη σε Μένα γιατί γνωρίζω τι κάνω. Εμπιστεύσου Με. Δε θα ήθελες να βλέπεις αυτά που βλέπουν τα μάτια Μου. 

Γέροντας Παΐσιος : Θά γίνη μεγάλο τράνταγμα

 Γέροντας Παΐσιος
«Θά γίνη μεγάλο τράνταγμα»
Σήμερα είναι καιρός νά ετοιμασθούν οι ψυχές, γιατί, άν συμβή κάτι, δέν ξέρω τί θά γίνη. Είθε νά μην έπιτρέψη ό Θεός νά έρθουν δύσκολες μέρες, αλλά άν έρθουν, μέ έναν μικρό σεισμό, μέ ένα τράνταγμα, θά σωριάσουν ολόκληρες αδελφότητες, ολόκληρα μοναστήρια, γιατί ό καθένας θά πάη νά σώση τόν εαυτό του και θά τραβήξη τήν πορεία του.

Για όσους κοινωνούν ανεξομολόγητοι. Ένα θαύμα του Αγίου Ευγενίου

θαύμα-του-Αγίου-Ευγενίου 
Στα χρόνια του βυζαντινού αυτοκράτορα Κωνσταντίνου του νέου, πλήθος από Σκύθες με δική του διαταγή ξεκίνησαν για την Ανατολή. Κάποτε έφτασαν και στην Τραπεζούντα.
Ανάμεσά τους ήταν και κάποιος δεμένος με αλυσίδες, γιατί είχε μέσα του ολόκληρη λεγεώνα πονηρών πνευμάτων.