Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΟΙΟΣ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΑ" ΚΑΝΑΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ... Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Α !!!

Να αποσυρθεί αμέσως ο σφαγέας "Σουλεϊμάν"


του Γιώργου Καραμπελιά
Το θράσος του Κυριακού ξεπερνάει κάθε όριο. Αφού πρώτα εγκαινίασε την πλημμύρα των τουρκικών σήριαλ που, ξεκινώντας από το άθλιο κανάλι του, επεκτάθηκαν στο Μέγκα των νταβατζήδων και στον Άλφα του γνωστού Κοντομηνά, τώρα αποτολμάει ένα ακόμα βήμα: Να παρουσιάσει, με τυμπανοκρουσίες, έναν σφαγέα του ελληνικού και των λοιπών βαλκανικών λαών, τον Σουλεϊμάν, ως ήρωα, στην ελληνική τηλεόραση.








https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgnvbWI8cbP4qiZxgjzwG5RMM3-d_wLOD924m1E0hR2x14k0mFekHjqqsvpfhp2lku3z2U35fT3rW1D2Ghwz5hm33VEfiMr6t7SVu-l92mQE3mIZ2ngxAAONP8tgvDQfxl51r_z_s9BnMmv/s200/anagnwstes---aristeidhs-stergiadhs-arxeio-lhyhs-thumb-large.jpg





ΟΤΑΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΑΙ Η ΠΑΡΑΝΟΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========

Διαβάζουμε στο ιστολόγιο “Ρωμέηκο Οδοιπορικό” από την εφημερίδα “Δημοκρατία” το εξής απόσπασμα άρθρου του έγκυρου αναλυτή κ. Κωνσταντίνου Χολέβα για τον Χρυσόστομο Σμύρνης και τον Αριστείδη Στεργιούλη:

“Ὁ Χρυσόστομος, ποὺ ἀγωνίσθηκε καὶ γιὰ τὴ Μακεδονία ὡς Μητροπολίτης Δράμας, ἐκφράζει τὴν ἀγωνιστικὴ παράδοση τοῦ Ἑλληνορθοδόξου Γένους μας. Ἐκφράζει ἐκείνη τὴν ἀντίληψη ποὺ κράτησε ὄρθιο τὸν Ἑλληνισμὸ ἀπέναντι σὲ κακουχίες, δηώσεις, ὑποδουλώσεις καὶ καταπιέσεις.

ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

E-mail Εκτύπωση PDF
15 Ομιλία του Αρχιμ. ’Ιωσήφ - Ηγουμένου Ιεράς Μονής Ξηροποτάμου Αγίου Όρους
Αν και το γενικό θέμα «Το Άγιον Όρος και ή Μακεδονία» φαντάζει εκ πρώτης όψεως ευρύ και αρκετά πρόσφορο στο να δώσει υλικό για μια σύντομη ανακοίνωση, στην πραγματικότητα δίνει πολύ λίγα περιθώρια σε έναν 'Αγιορείτη ηγούμενο, πού ούτε ιστορικός είναι, αλλά ούτε και τον απαραίτητο χρόνο διαθέτει ακόμη και για μια απλή ενημέρωση από την πλούσια σχετική βιβλιογραφία.

Πολλά είναι βέβαια τα επί μέρους θέματα, για τα όποια θα μπορούσε κανείς κάλλιστα να διαλέξει να μιλήσει:


Ἀναμνήσεις ἀπό τόν ἀείμνηστο καθηγητή μας
Νικόλαο Εὐθ. Μητσόπουλο (1928-2012)
Γράφει ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤ. ΠΟΝΗΡΟΣ Δρ Θ., Μ.Φ.
Ἐκοιμήθη πλήρης ἡμερῶν ὁ ὁμότιμος καθηγητής τῆς δογματικῆς καί ἠθικῆς θεολογίας τοῦ Τμήματος Θεολογίας τοῦ Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν, ὁ καθηγητής μας Νικόλαος Εὐθ. Μητσόπουλος. Συνάδελφοι καί φίλοι μέ παρεκίνησαν νά γράψω κάτι γιά τόν ἀνεπανάληπτο αὐτόν ἄνθρωπο. Προτίμησα νά γράψω γιά τόν ἄνθρωπο ὅπως τόν γνώρισα ὡς φοιτητής του (1982-1986) καί κατόπιν ὡς μέλος τοῦ Χριστιανικοῦ Ὁμίλου Φοιτητῶν καί Ἐπιστημόνων (Χ.Ο.Φ.Ε.), γιά τόν ἄνθρωπο καί ὄχι μόνον γιά τίς ἐπιστημονικές του δημοσιεύσεις.

ΕΙΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ .... ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ ΜΟΥ !!!


Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΣΑΜΠΕΖΥ


ΕΚΟΙΜΗΘΗ ΕΝ ΚΥΡΙΩ ΕΝΑΣ ΟΝΤΩΣ ΕΝΑΡΕΤΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Με θλίψη ανάμικτη με χαρά διάβασα το αγγελτήριο της κοίμησης του αείμνηστου Καθηγητή Νικόλαου Μητσόπουλου, ενός ενάρετου ανθρώπου με την όλη σημασία της λέξεως.

Η ανεξικακία, η ταπείνωση, η προσπάθεια να ζει συνειδητά στην αφάνεια πάντοτε μακριά από φώτα της δημοσιότητας, η ομολογιακή παρρησία, το ορθόδοξο φρόνημα, η παραίτηση από όλα τα δικαιώματα, η αφιλαργυρία και η ακεραιότητα του ήθους του μεταστάντος υπήρξαν απαράμιλλα.

ΕΛΕΕΙΝΟΙ !!!!!

Τα εγκλήματα του παρελθόντος δεν παραγράφονται (εκτός αν τα θύματα ήταν Έλληνες)


Το άγος των ναζιστικών εγκλημάτων, βαρύνει και τις νεώτερες γενιές. Αυτό βγαίνει από μία έρευνα που πραγματοποίησε η έγκυρη εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit, στο Ισραήλ, και στο Αουσβιτς.  

Το παρελθόν δεν παραγράφεται αποφαίνονται τρεις διακεκριμένοι ιστορικοί, οι Γερμανοί Aleida Assmann, Hans Mommsen και ο Βρετανός Ian Kershaw.

Στην ερώτηση: Η Γενιά των αυτουργών φεύγει από τη ζωή. Θα πρέπει οι νέες γενιές να αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεών τους; Οι ιστορικοί απάντησαν:


O Βορίδης και η ΝΔ θέλουν να συγκαλύψουν τον ΓΑΠ





Ξεκάθαρο «όχι» λέει ο Μάκης Βορίδης στη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπή, η οποία θα διερευνούσε τις συνθήκες υπό τις οποίες η χώρα οδηγήθηκε στο Μνημόνιο. Μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM (στον Δημήτρη Τάκη) χαρακτήρισε «πολυτέλεια» μια τέτοια κίνηση τώρα και επισήμανε ότι όλο το βάρος πρέπει να πέσει στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της οικονομίας.

Ηλιοβασίλεμα που τα σπάει... Με την υπογραφή του Tripadvisor!

Ημερομηνία: 03 Σεπτεμβρίου 2012
Ηλιοβασιλεμα που τα σπαει... Με την υπογραφη του Tripadvisor!
Ότι είναι αφιερωμένο στα ηλιοβασιλέματα του κόσμου γίνεται αμέσως αγαπημένο σας! Το Tripadvisor ανακάλυψε ακόμη περισσότερα από διάφορα σημεία πάνω στη Γη και σας τα παρουσιάζουμε...

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ! ΤΟ "ΚΟΛΠΟ" ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ... ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ... ΠΟΛΙΤΙΚΗ !!!

Όταν η Νίνα του ΣΥΡΙΖΑ υμνούσε τον ΓΑΠ!

«Ο Γ. Παπανδρέου είναι ο ηγέτης που με την ιστορική μνήμη, την ιδεολογική δομή και αισθητική, την αποφασιστικότητα και ειλικρινή συλλογική θεώρηση μπορεί να επαναφέρει το... 
...ΠΑΣΟΚ στον τόπο των κοινωνικών του συμμαχιών, των προοδευτικών του συνεργασιών και των γνήσιων σοσιαλιστικών του στόχων». 

Το National Geographic στους καταρράκτες του Νιαγάρα: Σαν τους κοιτάς από ψηλά είναι ακόμη πιο εντυπωσιακοί!

Ημερομηνία: 03 Σεπτεμβρίου 2012
Το National Geographic στους καταρρακτες του Νιαγαρα: Σαν τους κοιτας απο ψηλα ειναι ακομη πιο εντυπωσιακοι!
Ακομή κι' αν δεν καταφέρεις να τους θαυμάσεις ποτέ από κοντά, οι καταρράκτες του Νιαγάρα πάντα προκαλούν έντονα συναισθήματα κοιτώντας τους και μόνο από φωτογραφίες! Το National Geographic μας τους παρουσιάζει μέσα από φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από ψηλά!

Δείτε πόσα χρήματα παίρνουν το μήνα οι Μητροπολίτες

Πολλοί είναι οι συνοδικοί Μητροπολίτες που ζητούν από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα οικονομικά δεδομένα των ιεραρχών, ώστε να αποφεύγονται οι εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί...
...και τους εμφανίζουν να παίρνουν μεγάλους μισθούς από το κράτος. 

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ... ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Ἄνθιμος ὁ Ἱερομάρτυρας Ἐπίσκοπος Νικομήδειας

Ἔζησε στὰ τέλη τοῦ 3ου αἰῶνα μ.Χ. καὶ πατρίδα του ἦταν ἡ Νικομήδεια. Ἀπὸ μικρὸς διακρίθηκε γιὰ τὸν εὐσεβῆ ζῆλο του πρὸς τὰ θεία. Ὅταν ἐνηλικιώθηκε, ἡ ζωὴ του ἦταν ὑπόδειγμα σωφροσύνης καὶ ἀγάπης. Ἐπειδὴ πλούσια κατεῖχε τὸν θησαυρὸ τῶν θείων ἀληθειῶν, ἡ θερμή του διδασκαλία, ἐμπνεόμενη ἀπὸ ἀποστολικὸ ζῆλο, ἔβρισκε σχεδὸν πάντα ἀνταπόκριση στὶς ψυχὲς τῶν πιστῶν. Ἡ πνευματικὴ ἱκανότητα τοῦ Ἄνθιμου ὤθησε τοὺς χριστιανοὺς τῆς Νικομήδειας καὶ τὸν ἔπεισαν νὰ γίνει ἱερέας καὶ ἀργότερα ἐπίσκοπός τους. ...
περισσότερα...

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΛΟ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ... ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ !!! ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΑΝ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ;;; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ;;;

Ποιοί στοχοποιούν τον Πούτιν;



 Ποιά είναι η πνευματική ηγεσία πίσω απο τον ηγέτη της Ρωσίας και ποιοί υπονομεύουν την ανάκαμψη της Ρωσίας;
Την τελευταία 10ετία η Ρωσία έχει παρουσιάσει μια πρωτοφανή ανάκαμψη σε όλους τους τομείς. Για να γίνει όλη αυτή η προσπάθεια πρώτα απ' όλα χρειάστηκε μια πνευματική ηγεσία που είχε όραμα και έθεσε τους στόχους και της επιδιώξεις της πολιτικής ηγεσίας της Ρωσίας.
 

Εκπληκτικές φωτογραφίες από καταιγίδα σε παραλία της Ρωσίας!!!



Προκαλεί δέος η δύναμη της Φύσης...

Ο Ρώσος ερασιτέχνης φωτογράφος Oleg Ivanov τράβηξε αυτές τις εκπληκτικές φωτογραφίες της καταιγίδας που χτύπησε ξαφνικά την παραλία Baltiysk στις βορειοδυτικές ακτές της Ρωσίας, κοντά στα σύνορα με την Πολωνία.

Δείτε τις εικόνες:

Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ !!! ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΡΕΣΘΕ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΔΗΘΕΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ !!! ΣΙΓΑ - ΣΙΓΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΤΟΥΡΚΕΨΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ! Ο ΘΕΟΣ ΦΥΛΑΞΟΙ !!!

Εμείς θα βλέπουμε τον Σουλεϊμάν και στην Τουρκία ...




Σε άπταιστα τούρκικα θα απολαμβάνουμε από αύριο στην primetime (όπως τη λένε η "ειδικοί") ζώνη του ΑNT1 (δηλαδή στις 9 το βράδυ) τη νέα σειρά: "Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής".Φανταστείτε σε τούρκικο κανάλι να παίζεται η ταινία:  "Ο Παπαφλέσσας"!!
Ξέρετε τα παιδιά παλιά μεγάλωναν με πρότυπο τον Κολοκοτρώνη και τον Παπαφλέσσα και άκουγαν να ομιλείται στην τηλεόραση η ελληνική γλώσσα.