Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ Σ' ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ "ΞΥΡΙΣΑΝ" ΑΚΟΜΑ !

Η "ΤΥΧΗ" ΤΩΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ !


ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ:
Η Ελληνική κυβέρνηση, επί Όθωνα, τον συνέλαβε το  1839 και τον καταδίκασε, αν και παντελώς αθώο, σε ενάμιση χρόνο φυλακή, με τη κατηγορία της «προδοσίας».
Μετά από 1,5 χρόνο τον ελευθέρωσαν και κατάντησε ζητιάνος στα σοκάκια του Πειραιά.

Γ.ΠΑΪΣΙΟΣ: «ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙΤΕ, ΚΑΝΤΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ»

«Όταν ο άνθρωπος προσεύχεται με πίστη, υποχρεώνει τον Θεό κατά κάποιο τρόπο για την πίστη του αυτή να του εκπληρώσει το αίτημά του»

- Γέροντα, μένει ψυχρή η καρδιά μου στην προσευχή.

Είναι γιατί ο νους δεν δίνει τηλεγράφημα στην καρδιά.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!!!!

Προσοχή! Αν σας εμφανιστεί μήνυμα για μπλοκάρισμα του υπολογιστή σας


Προσοχή! Αν σας εμφανιστεί μήνυμα για μπλοκάρισμα του υπολογιστή σας : Προσοχή στην ανακοίνωση της Δίωξης  Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να μην συμβεί σε κανέναν!
Κακόβουλο λογισμικό εντοπίστηκε στο διαδίκτυο για δήθεν μπλοκάρισμα ηλεκτρονικών σελιδών και υπολογιστών από
Προσοχή στην ανακοίνωση της Δίωξης  Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να μην συμβεί σε κανέναν!
Κακόβουλο λογισμικό εντοπίστηκε στο διαδίκτυο για δήθεν μπλοκάρισμα ηλεκτρονικών σελιδών και υπολογιστών από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Εμφανίζεται μήνυμα, το οποίο ενημερώνει το χρήστη πως για την απεμπλοκή απαιτείται η πληρωμή αντιτίμου των 100 ευρώ μέσω προπληρωμένης κάρτας.

"ΓΕΝΗΘΗΤΩ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΣΟΥ ..." !

Το θαύμα, που θα εξιστορηθεί τώρα, δυστυχώς, όπως έδειξαν τα πράγματα, δεν έγινε κατ᾿ ευδοκίαν Θεού αλλά κατ᾿ απαίτησιν κάποιας μητέρας, που θεώρησε η δυστυχής τη δική της γνώμη και επιθυμία πιο σωστή από τη Θεία απόφαση που είχε ληφθεί για το καλό του παιδιού της. Γι᾿ αυτό και μπαίνοντας στην εκκλησία της Παναγίας μαζί με άλλους συμπροσκυνητάς, διότι είχε έρθει με πούλμαν από ένα μεγάλο χωριό του νομού Αχαΐας, φώναζε•

―Απαιτώ, Παναγία μου, το παιδί μου να γίνει καλά.

ΜΝΗΜΕΙΩΔΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ !


 
Εν Πειραιεί τη 14η Μαρτίου 2012
Προς
Τον Ελλογιμώτατον Κύριον
Παναγιώτην Ανδριόπουλον
Θεολόγον
Αγαπητέ Παναγιώτη,
Εις την ιστοσελίδα σου «Ιδιωτική Οδός» και σε σχετική ανάρτηση την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012 υπό τον τίτλο «Τα αναθέματα του Μητροπολίτου Πειραιώς Σεραφείμ» http://panagiotisandriopoulos. blogspot.com/2012/03/blog-post_10.html
 
αναφέρεσαι επικριτικά στον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς...
και ενώ ως Θεολόγος έχεις πλήρη γνώση των θεμάτων στο κείμενό σου προσπαθείς να καταδείξης οτι δήθεν κινούμαι εκτός των ορίων της κανονικότητος και εκτός των ορίων της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Χρεωστώ επομένως με πολλή αδελφική αγάπη να απαντήσω στις επικρίσεις σου κυρίως δια να βοηθήσω τους αγνοούντας αδελφούς που ο συγκρητισμός του συγχρόνου τρόπου σκέψεως και η έλλειψις ηρωϊκών προτύπων τους δημιουργεί υπνώττουσα συνείδηση. Ειδικώτερα:
Όπως προκύπτει από την μαγνητοσκόπηση του εορτασμού που κοινοποιήθηκε και υφίσταται στο Διαδίκτυο η λιτάνευσις των Ι. Εικόνων και η ανάγνωσις του Συνοδικού της Ορθοδοξίας εγένετο στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος ως έχει διαμορφωθεί και περιέχεται εις τα Δίπτυχα της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό τον τίτλον «Η λιτανεία των ιερών εικόνων κατά την τάξιν των Πατριαρχείων Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων» και επερατώθη δια της αναγνώσεως της κατακλείδος του Συνοδικού: «Τούτοις τοις υπέρ ευσεβείας μέχρι θανάτου... των θεοειδών αγγέλων και πάντων των αγίων» και ακολούθως εκτός του Συνοδικού της Ορθοδοξίας εξεφωνήθησαν προς προστασίαν του ποιμνίου μου και λαού του Θεού τα αναθέματα που αναδημοσιεύεις. Συνεπώς ούτε διορθωτής διεννοήθην ποτέ να είμαι του Συνοδικού της Ορθοδοξίας ούτε ασφαλώς παραχαράκτης του.
Ως θα γνωρίζεις τα αναθέματα εν τη Εκκλησία δεν αποτελούν εκφράσεις οργής η κατάρας η ύβρεως αλλά πανηγυρικάς διακηρύξεις ότι οι συγκεκριμένοι δεν ανήκουν στο Σώμα της Εκκλησίας και ο λαός του Θεού καλείται να επιτείνει την προσοχή του εις αυτό και να μην συμφύρεται μετά των αναθεματιζομένων δια να μην απολέση την υγιαίνουσα διδασκαλία άνευ της οποίας δεν υφίσταται σωτηρία. Επομένως τα αναθέματα αποτελούν ειδικώτερα στην σημερινή εποχή ομογενοποιήσεως και συγκρητισμού έξοχο αμυντικό μηχανισμό και παιδαγωγικό τρόπο δια την διασφάλιση της ορθοδόξου αυτοσυνειδησίας και αληθείας τας οποίας δια πολυειδών θαυμαστών γεγονότων, θεοσημειών και θαυμάτων επικυρώνει ο εν Τριάδι Πανάγιος Θεός.
Όσον αφορά στον αναθεματισμό του αιρεσιάρχου Πάπα Ρώμης αυτός και οι μετ’ αυτού κοινωνούντες αποτελούν κατεγνωσμένους αιρετικούς οι οποίοι κατεδικάσθησαν υπό των Αγίων Ηης και Θης Οικουμενικών Συνόδων του 880 και 1351 αντιστοίχως δια τας φρικώδεις αιρέσεις του filioque που καταλύει τα υποστατικά ιδιώματα των Τριών προσώπων της Παναγίας Τριάδος, εισάγει ιεραρχία εις Αυτά και αποτελεί την σατανικωτέραν αίρεσιν ως ο άγιος ένδοξος ισαπόστολος και ομολογητής Μ. Φώτιος εις την Εγκύκλιον προς τους Πατριάρχας και Επισκόπους της Εκκλησίας αναφέρει λέγων χαρακτηριστικώς: «Έτι δε ει εκ του Πατρός ο Υιός γεγέννηται, το δε Πνεύμα εκ του Πατρός και εκ του Υιού εκπορεύεται, τις η καινοτομία του Πνεύματος μη έτερόν τι αυτού εκπορεύεσθαι; Ως συνάγεται κατά την εκείνων θεομάχον γνώμην μη τρεις, αλλά τέσσαρας υποστάσεις, μάλλον δε απείρους, της τετάρτης αυτής άλλην προβαλλούσης, κακείνης πάλιν ετέραν, μέχρις αν εις την Ελληνικήν πολυπληθίαν εκπέσωσι...» και της κτιστής χάριτος του Θωμά Ακινάτη και του Ανσέλμου Κανταουρίας οπαδών και διαδόχων του Βαρλαάμ και του Ακινδύνου που αποϊεροποιεί το Ευαγγέλιο και καθιστά αδύνατο την θέωσι του ανθρωπίνου προσώπου, την οποία όμως προτρέπει μεγαλειωδώς ο Αποστόλος Πέτρος εις την Β Καθολικήν Επιστολήν (1:4) «ίνα δια τούτων γένησθε θείας φύσεως κοινωνοί φύσεως αποφυγόντες της εν κόσμω εν επιθυμία φθοράς» και δια την οποίαν ενηνθρώπισεν ο Θεός Λόγος «ίνα Θεόν τον άνθρωπον απεργάσηται» (αγ. Γρηγόριος Θεολόγος) «Άνθρωπος γίνεται Θεός, ίνα Θεόν τον Αδάμ απεργάσηται» (τροπάριο Χριστουγέννων). «Αυτός ενηνθρώπησεν, ίνα ημείς θεοποιηθώμεν» (Μ. Αθανάσιος). «Άνθρωπος γαρ εγένετο ο Θεός και Θεός ο άνθρωπος» (Ι. Χρυσόστομος).
Κατά ταύτα η πανηγυρική διακήρυξις ότι ο Παπισμός δεν είναι Εκκλησία Χριστού αλλά κακοδοξία και αίρεσις δεν αποτελεί ιδική μου έμπνευσι και μάλιστα «ψυχαπαθολογικής» ερμηνείας αλλά παγία θέσι της Αδιαιρέτου Ορθοδόξου Καθολικής του Χριστού Εκκλησίας και μάλιστα αλήθεια ποτισθείσα με ποταμούς αιμάτων αγίων και ηρώων της πίστεως, ως οι Οσίαθλοι Πατέρες οι επί Βέκκου εν Αγίω Όρει μαρτυρήσαντες, οι εν τη Μονή Καντάρας εν Κύπρω αναιρεθέντες, οι 800.000 των Αγίων ενδόξων Νεομαρτύρων οι υπό του ψευδοαγίου του Βατικανού Καρδιναλίου Στέπινατς και των φασιστών Ουστάσι δια πολυωδύνων βασάνων τελειωθέντες, οι άγιοι ένδοξοι ιερομάρτυρες Μάξιμος ο Καρπαθορώσσος ο υπό των Ουνιτών δια τυφεκισμού τελειωθείς και Αθανάσιος ο Λιθουανός ο υπό των Ουνιτών δια πελέκεως αποκεφαλισθείς και εις βόρθον ριφθείς και μετά δέκα επτά έτη ανασυρθείς έχων αδιαλώβητο, ευωδιάζον και θαυματουργούν το σκήνωμά του. Φυσικά η πραγματικότης αυτή δεν αντιστρατεύεται τον πανορθοδόξως διεξαγόμενον διάλογον μετά της ειρημένης αιρέσεως δια την μετάνοιαν και επιστροφήν αυτής εν τη Εκκλησία.
Συνεπώς η χρήσις του όρου «παναίρεσις του διαλόγου» είναι καθαρά δικής σας αντιλήψεως και ερμηνείας και δεν προκύπτει από τα ανωτέρω. Άσχετο βέβαια είναι το ζήτημα ότι ο επί εικοσαετία διεξαγόμενος θεολογικός διάλογος μετά της Ρωμαιοκαθολικής παρασυναγωγής έχει αποβεί ευθύνη αυτής κατά την εκπληκτική ρήσι του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Στυλιανού πρ. συμπροέδρου του διαλόγου «ανούσιον παίγνιον».
Εκπλήσσομαι ιδιαιτέρως αγαπητέ Παναγιώτη, διότι προδήλως η θεολογική σου εμβρίθεια δεν θα έπρεπε να σου επιτρέψη επικριτικό σχολιασμό του αναθεματισμού των Προτεσταντών διότι αυτοί κατ’ εξοχήν αποτελούν εικονοκλάστας με την εξόχως επιβαρυντική περίσταση της νεστοριανής εμπνεύσεως καθυβρίσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, των ιερών Μυστηρίων και της αληθούς Εκκλησιολογίας, κατεγνωσμένους αιρετικούς υπό της Αγίας Ζ Οἰκουμενικῆς Συνόδου. Όσον αφορά στον αναθεματισμό των εωσφοριστών Ραββίνων και των οπαδών του ψευδοπροφήτου Μωάμεθ και του ιρβιγκίτη «πάστορα» Κάρολου Ράσσελ και της Σκοπιάς του Πύργου, αυτοί ως αντιτριαδισταί και ως όργανα του βυθίου δράκοντος τυγχάνουν κατεγνωσμένοι υπό των Αγίων Οικουμενικών Συνόδων και επομένως αι μετ’ αυτών συμπροσευχαί δια την δήθεν ειρήνη και ο συναγελασμός η η είσοδος εις τους χώρους της δυσσεβούς λατρείας των αποτελούν προδοσία της αμωμήτου στον αληθή Τριαδικό Θεό πίστεως. Φαντάζεσαι ποτέ τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο η τον Μ. Αθανάσιο να συμπροσεύχονται μετά των Αρειανών της εποχής των; Εις τι διαφέρει η «Θάλεια» του Αρείου από το Ταλμούδ και την Καμπάλα των Ραββίνων του Ιουδαϊσμού και από το Κοράνιο των Μουσουλμάνων η την «Σκοπιά» της Ανώνυμης Μετοχικής Εταιρείας «Μαρτύρων του Ιεχωβά».
Δυστυχώς παρερμηνεύεις, θέλω να πιστεύω χωρίς πρόθεση, τον αναθεματισμό των διδασκόντων την παναίρεση του διαχριστιανικού και διαθρησκειακού συγκρητιστικού οικουμενισμού, αποφαινόμενος μάλιστα ότι εγείρει «μείζον εκκλησιολογικό και κανονικό πρόβλημα» και ότι δήθεν ευρίσκομαι σε «de facto σχίσμα με την καθ’ όλου Ορθοδοξία». Ασφαλώς εκ παραδρομής πρέπει να συγχέεις τα πράγματα διότι ταυτίζεις τους διεξαγομένους διαχριστιανικούς και διαθρησκειακούς διαλόγους με την παναίρεση του διαχριστιανικού και διαθρησκειακού συγκρητιστικού οικουμενισμού που καταλύει την αυτοσυνειδησία της Αδιαιρέτου και Ακαινοτομήτου Ορθοδόξου Καθολικής του Χριστού Εκκλησίας και κηρύσσει ότι όλες οι Χριστιανικές κοινότητες-εκκλησίες και οι διάφορες ανά τον κόσμο θρησκείες αποτελούν νομίμους οδούς για την επίγνωση και κοινωνία του ζώντος Θεού.
Τέλος η βράβευσις του κ. Λαυρεντίου ντε Τζιόρτζιο, Προέδρου της Φιλορθοδόξου Ενώσεως «Κοσμάς Φλαμιάτος» εγένετο δια το εκδοτικό του έργο υπέρ των αγίων και θεοφόρων Πατέρων και δεν οδηγεί αναποδράστως στην αποδοχή όλων των απόψεων αυτού. Ασφαλώς η μνημόνευσις του ονόματος του οσιολογιωτάτου μοναχού π. Ευθυμίου Τρικαμηνά εμπίπτει στο δικαίωμα ελευθέρας εκφράσεως του ως είρηται, καθ’ όσον μάλιστα ο αναφερθείς δύναται να τιμάται ως μοναχός Αυτής.

+ ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ !

Η ανοχή έχει τα όρια της!
  
Αυτή είναι η επίσημη ιστοσελίδα του Διεθνούς Αεροδρομίου «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη, απ’ όπου μπορεί κάποιος να κάνει την κράτηση
των εισιτηρίων του ηλεκτρονικά:
 
 
Στις γλώσσες (επιλέξτε γλώσσα) περιλαμβάνονται  και τα Μακεδονικά (Macedonian)!!!
 
Μετά λέμε ότι φταίνε οι Βουλγαροσκοπιανοί.
 
Ο μεγαλύτερος και πιο επικίνδυνος εχθρός είναι μέσα στην πατρίδα μας.

ΗΓΕΤΗΣ ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟΝ !

ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

 
Φήμες ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, πρόκειται να επισκεφθεί την Ελλάδα -και ειδικότερα το Άγιο Όρος- την περίοδο του Πάσχα έκαναν την εμφάνισή τους στην ελληνική «μπλογκόσφαιρα».

ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΣ !

Αισθάνθηκα σαν το τελευταίο σκύβαλο πάνω στη γη ....

alvaromunera.jpg



«....Kαι ξαφνικά κοίταξα τον ταύρο. Είχε στα μάτια την αθωότητα που έχουν όλα τα ζώα  στα μάτια τους, και κοίταξε προς εμένα Ήταν σαν κραυγή για δικαιοσύνη, βαθιά μέσα μου.

ΦΑΝΤΑΣΜΑΓΟΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!

Τοπία στην ομίχλη!


ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ... ΔΙΑΙΤΑ !

Ανέκδοτο από τον Πάνο

Δίαιτες...
Συναντιούνται δύο παχουλές φίλες στο δρόμο και αφού λένε τα νέα τους, λέει η μία στην άλλη:

- Έχω ξεκινήσει πρόσφατα δύο δίαιτες!
- Γιατί δύο; ρωτά η άλλη.
- Γιατί με τη μία δεν χόρταινα, όλο πεινούσα!!!

ΤΟ ... SUPER MARKET ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ !

Τα χρειαζούμενα για τον... Ουρανό


Περπατούσα πριν πολύ καιρό στην λεωφόρο της ζωής.Μια μέρα είδα μια πινακίδα που έγραφε: «Σούπερ μάρκετ Ουρανού».Καθώς ήρθα πιο κοντά η πόρτα άνοιξε και δίχως να το καταλάβω, βρέθηκα μέσα.Είδα οικοδεσπότες Αγγελούδια που στέκονταν παντού. Ένα αγγελούδι με πλησίασε, μου έδωσε ένα καλάθι και μου είπε: «ψώνισε με σύνεση».

Μήνυμα από Άγιον Όρος!





     Καλησπέρα σας. Προχθές γύρισα από το Άγιο Όρος και αξιώθηκα για πρώτη φορά να συναντήσω και να πάρω την ευλογία του Πατρ-... στην Κ.......α. Θα σας μεταφέρω χωρίς καθόλου να υπερβάλω και με ακρίβεια τα μηνύματα που πήρα.
     

ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΣΩΒΙΝΙΣΤΗ ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ! ΤΗΝ ... ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΡΕΠΕ !

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΛΑ;

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ:ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΛΑ!!!ΖΗΤΩ Η 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ!ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ.
ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΘΑ ΠΡΟΣΑΓΑΓΟΝΤΑΙ...

Ο κύριος Δημητριος Μιχάκης Αλέξανδρος το βράδυ της 12ης Φεβρουαρίου 2012 ήθελε να παρακολουθήσει ως νομικός από κοντά η διαδικασία ψήφισης του....

ΕΛΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ! ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ;

ΝΕΟ-ΑΘΕΪΣΜΟΣ: Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΘΕΟ!

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ
 Θεολόγου - Καθηγητού


Ο διάβολος είναι ο μεγάλος αντίπαλος του Θεού. Αφότου ξέπεσε από την τιμητική και μακάρια θέση του στα τάγματα των αγγελικών δυνάμεων, έθεσε ως στόχο του να πλήξει τη Θεότητα πιστεύοντας, μέσα στην εγωιστική του σκοτοδίνη, ότι μπορεί να καταστρέψει το Θεό και να πάρει τη θέση Του! Όμως διαπίστωσε ενωρίς ότι είναι αδύνατον να αγγίξει η εχθρότητά του ευθέως τη Θεότητα και γι’ αυτό στράφηκε κατά των θείων δημιουργημάτων και ιδιαιτέρως του ανθρώπου, ο....

ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟ ΚΑΪΜΑΚΙ !

Φτιάχνουν καφέ απο κόπρανα γάτας

Οι περισσότεροι εξ’ ημών μάλλον δεν γνωρίζουμε την ποικιλία καφέ, ονόματι Kopi luwak. Πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια ποικιλία, προφανώς πανάκριβη, η οποία είναι αποτέλεσμα μιας άκρως «εξωτικής» διαδικασίας παραγωγής και επεξεργασίας, καθώς....

ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ... ΑΠΙΣΤΙΑ ΜΑΣ !

Το Θαύμα που έζησα κατά τη Θεία λειτουργία...




Σας παραθέτουμε ένα σχόλιο που έγινε στο Η «Λειτουργία» των Προηγιασμένων Δώρων γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε πόσο ζωντανή είναι, όχι όπως λανθασμένα λέμε η θρησκεία μας(γιατί θρησκείες υπάρχουν πολλές), αλλά η πίστη μας. Το έχουμε αφήσει όπως ακριβώς το έγραψε η αγαπητή αναγνώστρια.

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΟ !

Η εξομολόγηση ενός πρώην στελέχους της Goldman Sachs

Μαύρο πρόβατο στον παγκόσμιο επενδυτικό και μη κόσμο έχει γίνει τους τελευταίους μήνες η κραταιά των επενδύσεων Goldman Sachs εξαιτίας του ρόλου της στο σφοδρό ξέσπασμα της χειρότερης κρίσης από την εποχή του μεγάλου κραχ. Εσχάτως έγιναν γνωστές οι....

ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ... ΑΝΑΣΤΗΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΠΟΝΤΑΡΑΝ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΟΥ !

Κακόμοιρη πατρίδα...




"...ξέρω ότι έβγαινες κρυφά,
να γυρεύεις εις τα ξένα άλλα χέρια δυνατά.
Μοναχή τον δρόμο πήρες, εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν' εύκολες οι θύρες, όταν η χρεία τες κουρταλεί". 
Διον. Σολωμού "Υμνος εις την Ελευθερίαν"

Η Ελλάδα είναι ως γνωστόν μια φτωχή χώρα με πλούσιους κατοίκους. Ξεπερνούν τα 220 δισ. ευρώ οι ιδιωτικές καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες. Ξεπερνά τα 200 δισ. δολάρια η ρευστότητα των Ελλήνων εφοπλιστών. Δεκάδες δισ. δολάρια ελληνικής ιδιοκτησίας βρίσκονται στις ελβετικές τράπεζες.
Βολοδέρνει μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης η πατρίδα επί έξι συναπτούς μήνες. Και η οικονομική ηγεσία του τόπου είναι βροντερά απούσα από τις εξελίξεις.

ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ;

Συγκλονιστικά βίντεο με «εγκεφαλικά νεκρούς» που κατά τον Λοβέρδο θα πρέπει να γίνουν δότες οργάνων...




Το intv.gr που ανέλαβε να μαγνητοσκοπήσει την επιτυχημένη επιστημιονική και Θεολογική ημερίδα με θέμα: ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ Ο ΛΕΓΟΜΕΝΟΣ " ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΣ" που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολις Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης την περασμένη Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 στο συνεδριακό κέντρο "Attica centre" ήδη έχει δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα του δύο μέρη απο την συνολική βιντεοσκόπηση, τα οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ



ΤΩΡΑ ΔΙΑΛΕΞΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ !


Τ' ΑΚΟΥΣ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΨΗΦΙΕ ΓΙΑ ΤΟ ... ΧΡΙΣΜΑ !

Τον πίστεψες και σε πούλησε. Μπορείς να ξαναεμπιστευτείς αυτόν τον αποδεδειγμένα ψέυτη, προδότη, πουλημένο, αναξιόπιστο, απατεώνα ?ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!

06 Μαϊου 2010..
Ο Α. Σαμαράς με επιστολή του διέγραψε τη Ντόρα Μπακογιάννη απο τη Νέα Δημοκρατία καθώς νωρίτερα ψήφισε 'ναι" στα σκληρά οικονομικά μέτρα ενώ και η Μπακογίαννη έχει έτοιμη την επιστολή απάντηση στον πρόεδρο της Ν.Δ.
Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ "ΓΕΝΟΣΗΜΑ" ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ !

«Ατυχής και ακατάληπτος ο γλωσσικός όρος γενόσημα»

Ενδοκυβερνητική κόντρα Μπαμπινιώτη - Λοβέρδου σε ετυμολογικό επίπεδο

Με τον όρο «γενόσημα» ασχολείται ο καθηγητής και υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης, μέσα από το site του.

Ο Γ. Μπαμπινιώτης χαρακτηρίζει «ατυχή και ακατάληπτο» γλωσσικό όρο τα γενόσημα. Ο καθηγητής υπογραμμίζει ότι ο συγκεκριμένος όρος είναι «κρυπτικός, παρασυνδέεται με γένεση ή και....
γέννηση πραγμάτων και καταλήγει να είναι σκοτεινός, ακατάληπτος και παροδηγητικός».

ΦΡΙΚΗ ! Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΗΓΟΡΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ !

Τραγωδία με Βέλγους μαθητές στην Ελβετία, νεκρά 22 παιδιά

Τραγική κατάληξη είχε η εκδρομή μαθητών από το Βέλγιο στην Ελβετία. Το πούλμαν με το οποίο επέστρεφαν στη χώρα τους προσέκρουσε το βράδυ της Τρίτης σε τοίχωμα σήραγγας στην πόλη Σιέρε, στο καντόνι Βαλέ κοντά στα σύνορα με την Ιταλία,

ΚΑΝ' ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΗΔΗ ΣΕ ΠΗΡΑΝ ΣΤΟ ... ΨΙΛΟ !

Ο Νταλάρας σκέφτεται να σταματήσει τις συναυλίες

ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ!!!!
Προβληματισμένος εμφανίζεται ο Γιώργος Νταλάρας μετά την συναυλία στην Δάφνη και τα όσα διαδραματίστηκαν εκεί για το αν θα πρέπει να συνεχίσει ή όχι τις συναυλίες στην Αθήνα με δωρεάν εισιτήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο....

'Η ΕΙΣΘΕ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕΧΕΣΘΕ ΤΗ ... ΜΟΜΦΗ, 'Η ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝΥΣΕΤΕ ΤΟΝ ... ΜΕΜΦΟΜΕΝΟΝ !

Η 25η Μαρτίου ανήκει στον ελληνικό λαό, όχι στους πολιτικούς, δηλώνει ο Μ.Θεοδωράκης...

Σε νέα σκληρή δήλωση κατά της κυβέρνησης προχώρησε την Τετάρτη ο Μίκης Θεοδωράκης. Με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, και απευθυνόμενος προς τα μέλη της κυβέρνησης ο Μ.Θεοδωράκης λέει: «Δεν έχετε το... δικαίωμα να μολύνετε με την παρουσία σας τη μνήμη όλων αυτών που θυσιάστηκαν για την ....

ΕΚΤΕΝΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ! ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΗ !

Βοᾶτε ἀπό πρωί ἕως ἑσπέρας




Βοᾶτε ἀπό πρωί ἕως ἑσπέρας τό Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, Υιέ τοῦ Θεοῦ, ἐλέησον ἡμᾶς.
Ἡ ἁγαθοεργία εἷναι μεγάλο πράγμα. Ἄς τήν ἀγαπήσουμε, γιατί δέν ὑπάρχει ὅμοιά της. Σύ σωπαίνεις καί ἐκείνη ὑπάρχει καί σέ ὑπερασπίζεται. Ἤ καλύτερα, ἐσύ σωπαίνεις καί μύρια στόματα εὐχαριστοῦν τό Θεό γιά σένα.
Ἡ ἀγάπη εἷναι ἡ μεγαλύτερη ἀρετή. Εἷναι πιό μεγάλη καί ἀπό τό μαρτύριο. Καί νά γιατί: Χωρίς τό μαρτύριο, ἡ ἀγάπη σώζει. Χωρίς τήν ἀγάπη, τό μαρτύριο δέν ὠφελεῖ σέ τίποτε.


Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου

Η ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ !

Σ’ ἕναν τοῖχο σχολείου διάβασα, ἴσως ἄθελά μου: «Πεθαίνουμε στά 18, μᾶς θάβουν στά 80».





Απο το βιβλίο του Ιερομονάχου Σάββα Αγιορείτου : 
"Τα πάθη και η κατάθλιψη. Τι είναι και πως θεραπεύονται"
Τί εἶναι ἡ κατάθλιψη
Οἱ  ἀληθινοί «ἀντιεξουσιαστές»

Οἱ ἀληθινοί «ἀντιεξουσιαστές».

Ζοῦμε σ’ ἕναν κόσμο ἄκοσμο μέ πλῆθος νεκρωμένες ψυχές καί ζωντανά σώματα.

ΥΓΕΙΑ !

Ποιες είναι οι πιο φθηνές αλλά και πιο υγιεινές τροφές;





Η οικονομία αυτές τις μέρες «εξαπλώνεται» σε όλους τους τομείς της ζωής μας, ακόμη και στη διατροφή. Πώς μπορούμε, όμως, να τρώμε υγιεινά με λιγότερα χρήματα;

ΠΕΡΙ ΘΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 1

ΟΜΙΛΙΑ  ΔΗΜ.  ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ! ΟΧΙ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ !

Εφαρμόζεται μέρα με τη μέρα ασφυκτικός έλεγχος των οικονομικών μας συναλλαγών






Διαβάστε με προσοχή το κείμενο. Είναι αληθινή ιστορία.Αυτοί που μας κυβερνούν προωθούν σκοτεινά σχέδια. Ένα από αυτά είναι ο απόλυτοςέλεγχος του χρήματος. Με τα διάφορα δήθεν προαιρετικά σχέδιά τους (όπως ηφοροκάρτα) ετοιμάζουν την απόλυτη ηλεκτρονική παρακολούθηση κάθε οικονομικήςσυναλλαγής… Είναι καιρός να καταλάβουμε το σχέδιό τους και αν έχουμε δυνατότητανα αντιδράσουμε. Θα πρέπει να μην ξαναμπεί στη Βουλή κανένας από όσους είναι ήστηρίζουν την επικίνδυνη σημερινή κυβέρνηση της χώρας. Μόνο με τον τρόπο αυτόθα τους σταματήσουμε τα σχέδια. Διαβάστε περιστατικό πριν από λίγους μήνες σετράπεζα της χώρας μας…
   

ΨΑΛΛΕΙ Ο κ. ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΑΛΙΑΔΩΡΟΣ

ΟΡΘΡΟΣ  ΕΙΣ  ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑ  ΕΓΛΥΚΑΔΟΣ

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ !

Ελλάδα : Το παγκόσμιο φυτώριο ανθρωπίνων οργάνων και ιστών, τώρα και με νόμο!






ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΙ ΔΟΤΕΣ ΝΑ ΠΕΙΤΕ, ΟΧΙ ΔΩΡΗΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ!


Εχθές κατ'εξαίρεση, άνοιξα τη τηλεόραση και τι είδαν τα μάτια μου;; Διαφήμιση για την δωρεά οργάνων και μάλιστα με δικά μας λεφτά...
Αντί δηλαδή η κυβέρνηση να κάνει το χρέος της και να ενημερώνει τον κόσμο για το καινούργιο σχετικό νόμο, έτσι όπως δεσμεύτηκε, κάνει τηλεοπτική εκστρατεία για να παραπλανήσει τους πάντες. Δείτε πιο κάτω τι εννοώ .
Απόσπασμα από την καταγγελία μου στην Χάγη :

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ! ΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟΪ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ !

14 Μαρτίου

Γεγονότα

1489: Η βασίλισσα της Κύπρου, Κατερίνα Κορνάρο, πουλάει το βασίλειό της στους Βενετούς.
1492: Η βασίλισσα Ισαβέλλα της Ισπανίας διατάσσει τους 150.000 Εβραίους του βασιλείου της να γίνουν Χριστιανοί, διαφορετικά θα απελαθούν.
1794: Ο αμερικανός αγρότης Έλι Γουίτνεϊ κατοχυρώνει την πρώτη εκκοκκιστική μηχανή επεξεργασίας βαμβακιού. Μέχρι τότε ο διαχωρισμός των ινών από τους σπόρους γινόταν με το χέρι.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ... ΕΛΛΗΝΑ !

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Κατηγορώ εσένα ηλίθιε Ευρωπαίε





Με αφορμή την ειρωνεία ενός Βρετανού προς τους Έλληνες και μια συζήτηση που είχε μαζί του στο Λονδίνο, ο γνωστός τραγουδοποιός Αλκίνοος Ιωαννίδης προσπάθησε με ιστορικές αναφορές να καταδείξει την ευθύνη των Ευρωπαίων, παραδεχόμενος ωστόσο και τα δικά μας λάθη.

ΠΑΡΟΙΜΙΑΙ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΟΣ Α' 26 - 28 (ΣΕΙΡΑ ΟΜΙΛΙΩΝ)

ΟΜΙΛΙΑ  π.  ΤΙΜΟΘΕΟΥ

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΝΑΙ ΔΕΣΠΟΤΑ ! ΟΜΩΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ! Η ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ ! ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΓΑΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ !

Μητροπολίτης Φθιώτιδος: «Πρέπει να πούμε στον κόσμο την αλήθεια!»



fthiotidos
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης, 03.30
«Πρώτα απ΄ όλα πρέπει να πούμε στον κόσμο την αλήθεια, ως Σώμα η Ιεραρχία να μιλήσει όπως είχαμε μιλήσει πριν από ένα χρόνο και είχαμε πολύ κατακριθεί που είπαμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται υπό κατοχή», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος μιλώντας στο «Star» Κεντρικής Ελλάδας.
Σε άλλο σημείο ό Μητροπολίτης Νικόλαος, τόνισε: «Να ανανεωθεί λοιπόν η θέση της Εκκλησίας και να τονίσουμε ότι υποφέρει ο λαός μας, αλλά δυστυχώς εξασφαλίζονται τα συμφέροντα μερικών ισχυρών».

Η ... ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ !

Τι συνέβη χθες Τρίτη στην Πάτρα και την Αχαΐα

Η ειδησεογραφία όπως την κατέγραψε το www.thebest.gr

Τι συνέβη χθες Τρίτη στην Πάτρα και την Αχαΐα Η ειδησεογραφία όπως την κατέγραψε το www.thebest.gr

Καταγγελία:Kύκλωμα με παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες και οτο Πανεπιστημιακό της Πάτρας - Εισαγγελική έρευνα
Αχαΐα:"Βούλιαξε" η αγορά ακινήτων -Στο μηδέν οι αγοραπωλησίες -"Φέσια" από ενοικιαστές
Εξιχνίαση κλοπής μοτοποδήλατου στην Πάτρα
Πάτρα: Σύλληψη15χρονης για επαιτεία
Ωρίων: Εισαγωγή στη δομή του σύμπαντος και παρατήρηση πλανητών
"Τα αναθέματα του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ"

ΕΤΣΙ ! ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ... ΠΟΠΟΛΟ !

Στον εισαγγελέα για ανακριβή δήλωση ο Κούβελος


Άλλες δύο από τις συνολικά 24 δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης πολιτικών στέλνονται στον εισαγγελέα Εφετών
Διαβάστε τα νέα ονόματα
Για ανακριβή δήλωση περιουσιακής κατάστασης αποφάσισε να στείλει ομόφωνα η Επιτροπή

Τ' ΑΚΟΥΣ ΓΙΩΡΓΟ ; ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΚΤΙΜΑΣ ! ΕΚΑΝΕΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΤΟ .. ΣΥΣΤΗΜΑ !

Λαζόπουλος για Νταλάρα: "Έρχονται τα τραγούδια του και τον τιμωρούν"!


Τι είπε ο Λάκης Λαζόπουλος για την επίθεση που δέχτηκε ο Γιώργος Νταλάρας; BINTEO

Θέση πήρε ο Λάκης σχετικά με την επίθεση που δέχτηκε ο τραγουδιστής την προηγούμενη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια συναυλίας του.
"Ο Νταλάρας είναι ένα ψυχικό ερείπιο! Έχουν πάρα πολλοί νεύρα με τον Νταλάρα, όχι με τα τραγούδια του και την ερμηνεία του -είναι εξαιρετικός, με τον χαρακτήρα του",

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

14 ΜΑΡΤΙΟΥ

Ὁ Ὅσιος Βενέδικτος ὁ ἐκ Νουρσίας

Ὁ Ὅσιος Βενέδικτος γεννήθηκε τὸ ἔτος 480 μ.Χ. στὴν ἐπαρχία Νουρσίας τῆς Οὐμβρίας. Οἱ γονεῖς του τὸν ἔστειλαν νὰ σπουδάσει στὴ Ρώμη, ἀλλὰ ἡ χλιδὴ τῆς πρωτεύουσας εἶχε ὡς ἀποτέλεσμα νὰ φουντώσει στὴν ψυχή του ἡ ἐπιθυμία τοῦ μοναχικοῦ βίου. Ὅταν ἔχασε τοὺς γονεῖς του, ἡ τροφός του ἀνέλαβε τὴν κηδεμονία ἐκείνου καὶ τῆς ἀδελφῆς του Ἁγίας Σχολαστικῆς. Σὲ ἡλικία εἴκοσι ἐτῶν ἐγκατέλειψε τὴν οἰκογένειά του καὶ ἀφιερώθηκε στὸν Θεό. Ἀρχικὰ ἀσκήτεψε στὸ Ἀφίλε, βορειοανατολικὰ τῆς Ρώμης καὶ κατόπιν σὲ δυσ ...
περισσότερα...

Οἱ Ἅγιοι Βασίλειος καὶ Εὐφράσιος οἱ Μάρτυρες

Οἱ Ἅγιοι Μάρτυρες Βασίλειος καὶ Εὐφράσιος μαρτύρησαν μαζὶ μὲ ἄλλους Χριστιανοὺς στὴ Θεσσαλονίκη κατὰ τοὺς πρώτους χριστιανικοὺς χρόνους.
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Φλωρέντιος ὁ Μάρτυρας ἐν Θεσσαλονίκῃ

Ὁ Ἅγιος Μάρτυρας Φλωρέντιος καταγόταν ἀπὸ τὴ Θεσσαλονίκη. Ἐπειδὴ μυκτήριζε τοὺς εἰδωλολατρικοὺς λαοὺς καὶ ὁμολογοῦσε τὸν Χριστό, ὁ ἡγεμόνας τῆς χώρας στὴν ὁποία βρισκόταν τὸν συνέλαβε, τὸν ἔδειρε «σφοδρῶς» καὶ στὴν συνέχεια τὸν κρέμασε σὲ ξύλο καὶ τοῦ ἔξυσε τὶς σάρκες. Τέλος, ἄναψε μία μεγάλη φωτιὰ καὶ τὸν ἔριξε μέσα σὲ αὐτήν. Ὁ Μάρτυς τοῦ Χριστοῦ τελειώθηκε εὐχαριστώντας τὸν Θεό.
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Εὐτύχιος ὁ Μάρτυρας καὶ οἱ σὺν αὐτῷ μαρτυρήσαντες

Ὁ Ἅγιος Μάρτυρας Εὐτύχιος μαρτύρησε μαζὶ μὲ ἄλλους Χριστιανοὺς κατὰ τὴν εἰσβολὴ τῶν Ἀράβων στὴ Μεσοποταμία, τὸ ἔτος 741 μ.Χ.
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Εὐσχήμων ὁ Ὁμολογητής Ἐπίσκοπος Λαμψάκου

Ὁ Ἅγιος Εὐσχήμων ὁ Ὁμολογητής, ἔζησε κατὰ τὰ χρόνια τῆς εἰκονομαχίας (9ος αἰώνας μ.Χ.) καὶ ἦταν, ὡς Ἐπίσκοπος τῆς πόλεως τῆς Λαμψάκου, ὑπέρμαχος τῆς προσκυνήσεως τῶν ἱερῶν εἰκόνων. Γιὰ τὸν λόγο αὐτό, ἐπὶ αὐτοκράτορα Λέοντος Ε’ (813 – 820 μ.Χ.), ἐξορίσθηκε καὶ φυλακίσθηκε. Ἦταν φίλος καὶ συναγωνιστὴς τοῦ Ἁγίου Θεοδώρου τοῦ Στουδίτου καὶ διέλαμψε στὴν ἀρχιερωσύνη ὡς ἐλεήμων καὶ αὐστηρὸς τηρητὴς τῆς ἐκκλησιαστικῆς τάξεως. Ὁ Θεὸς τὸν ἀξίωσε καὶ τοῦ χαρίσματος τῆς θαυματουργίας. Ἔτσι, ὅταν κάποτε ...
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Ἀλέξανδρος ὁ Μάρτυρας ἐν Θεσσαλονίκῃ

Τὸ Συναξάριο τῆς Κωνσταντινουπόλεως ἀναφέρει τέσσερις Μάρτυρες μὲ τὸ ὄνομα Ἀλέξανδρος, οἱ ὁποῖοι ἐμφανίζουν πολλὰ κοινὰ σημεῖα καὶ γι’ αὐτὸ προσδιορίζονται ἀπὸ τὸν διαφορετικὸ τόπο Μαρτυρίου. Αὐτοὶ εἶναι : Ὁ Ἅγιος Ἀλέξανδρος, ὁ ἐν Πύδνῃ († 14 Μαρτίου), ὁ Ἅγιος Ἀλέξανδρος, ὁ ἐν Θεσσαλονίκῃ († 7 Νοεμβρίου), ὁ Ἅγιος Ἀλέξανδρος ὁ ἐν Δριζιπάρῳ τῆς Θρᾶκης († 25 Φεβρουαρίου) καὶ ὁ Ἅγιος Ἀλέξανδρος ὁ Δινογετίας τῆς Κάτω Μοισίας († 14 Μαΐου). Ἡ προσεκτικὴ ἀνάλυση τῶν σχετικῶν Μαρτυριῶν πείθει ὅτι δὲν ...
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Βονιφάτιος Ἐπίσκοπος Ρὸς τῆς Σκωτίας

Ὁ Ἅγιος Βονιφάτιος γεννήθηκε στὴν Ἰταλία καὶ μετέβη στὴ Σκωτία γιὰ τὴ διάδοση τοῦ θείου λόγου. Ἀναμόρφωσε διὰ τῆς ἱεραποστολικῆς του δραστηριότητας, τὰ ἤθη τῶν κατοίκων διαφόρων Σκωτικῶν ἐπαρχιῶν. Ἡ Ἐκκλησία τὸν ἐξέλεξε Ἐπίσκοπο τῆς πόλεως Ρός.Κοιμήθηκε ὁσίως τὸ ἔτος 630 μ.Χ.
περισσότερα...

Οἱ Ἅγιοι Πέτρος καὶ Ἀφροδίσιος οἱ Μάρτυρες

Οἱ Ἅγιοι Μάρτυρες Πέτρος καὶ Ἀφροδίσιος μαρτύρησαν στὴν Ἀφρικὴ ἀπὸ τοὺς Βάνδαλους.
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Ροστισλάβος ὁ Πρίγκιπας Κιέβου καὶ Σμολένκ

Ὁ Ἅγιος Ροστισλάβος Μστισλάβοβιτς, πρίγκιπας τοῦ Κιέβου καὶ τοῦ Σμολένκ, ἔζησε τὸ 12ο αἰώνα μ.Χ. στὴ Ρωσία καὶ κοιμήθηκε μὲ εἰρήνη τὸ ἔτος 1176.
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Θεόγνωστος ὁ Ἕλληνας Μητροπολίτης Κιέβου καὶ πάσης Ρωσίας

Ὁ Ἅγιος Θεόγνωστος ἦταν ἑλληνικῆς καταγωγῆς καὶ ζοῦσε ὡς μοναχὸς στὴν Κωνσταντινούπολη. Τὸ ἔτος 1328 ἐξελέγη Μητροπολίτης Κιέβου, μετὰ τὴν κοίμηση τοῦ Ἁγίου Πέτρου τοῦ Κιέβου († 21 Δεκεμβρίου). Ἐγκαταστάθηκε στὴ Μόσχα καὶ ὑποστήριξε τὸν ἡγεμόνα τῆς Μόσχας Ἰωάννη ἐναντίον τοῦ ἡγεμόνος τοῦ Τβὲρ Ἀλεξάνδρου Μιχαήλοβιτς, ὁ ὁποῖος καὶ ἀφορίσθηκε ἀπὸ τὸν Ἅγιο. Ὅταν, μετὰ τὴν ρήξη πρὸς τὴ Χρυσὴ Ὀρδή, κατέφυγε στὴν πόλη Πσκώφ, ἀναθεμάτισε καὶ τοὺς κατοίκους τοῦ Πσκώφ, διότι δέχθηκαν τὸν ἐπικίνδυνο ἡγε ...
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Ἰωάννης ὁ διὰ Χριστὸν Σαλός

Ὁ Ἅγιος Ἰωάννης τοῦ Γιούρεβιτς καταγόταν ἀπὸ τὴν Ρωσία καὶ κοιμήθηκε μὲ εἰρήνη. Δὲν ἔχουμε περισσότερες λεπτομέρειες γιὰ τὸν βίο τοῦ Ἁγίου.
περισσότερα...

Ὁ Ὅσιος Ἀνδρέας ἐκ Ρωσίας

Ὁ Ὅσιος Ἀνδρέας γεννήθηκε τὸ ἔτος 1746 στὴ Ρωσία. Ἀσκήτεψε στὴ μονὴ τῆς Ἁγίας Τριάδος τοῦ Ραφαΐλοβο, κοντὰ στὴν Ἐπισκοπὴ τοῦ Τομπόλκ, τῆς ὁποίας διετέλεσε καὶ ἡγούμενος. Ἀργότερα συνέχισε τὸ θεοφιλὴ βίο του στὴ μονὴ τοῦ Ἁγίου Συμεὼν τῆς Μόσχας.Ὁ Ὅσιος Ἀνδρέας κοιμήθηκε μὲ εἰρήνη τὸ ἔτος 1820.
περισσότερα...

Σύναξις Ὑπεραγίας Θεοτόκου τοῦ Θεοδώρου ἐν Ρωσίᾳ

Ἡ ἱερὰ εἰκόνα τῆς Θεοτόκου, ὀνομάζεται «τοῦ Θεοδώρου», ἐπειδὴ κάποτε βρισκόταν στὸ ναὸ τοῦ Ἁγίου Θεοδώρου τῆς πόλεως Γκοροντζὰ τῆς περιοχῆς τοῦ Νιζέγκοροντ. Κατὰ τὴν ἐπιδρομὴ τῶν Μογγόλων στὴν περιοχή, οἱ κάτοικοι ἔφυγαν χωρὶς νὰ προλάβουν νὰ πάρουν μαζί τους τὴν εἰκόνα, ἡ ὁποία βρέθηκε τὸ ἔτος 1239 μέσα σὲ ἕνα δάσος ἀπὸ τὸν πρίγκιπα τῆς Κοστρόμα, Βασίλειο Τζεορτζίεβιτς. Ἡ εἰκόνα ἑορτάζει καὶ στὶς 16 Αὐγούστου.
περισσότερα...