Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Η εν Χριστώ ανατροφή των παιδιών

  • Από  askitikon.eu
Η εν Χριστώ ανατροφή των παιδιών
«Οὐδείς ἐστιν ὃς ἀφῆκεν οἰκίαν ἢ ἀδελφοὺς ἢ ἀδελφὰς ἢ πατέρα ἢ μητέρα ἢ γυναῖκα ἢ τέκνα ἢ ἀγροὺς ἕνεκεν ἐμοῦ καὶ ἕνεκεν τοῦ εὐαγγελίου, ἐὰν μὴ λάβῃ ἑκατονταπλασίονα νῦν ἐν τῷ καιρῷ τούτῳ οἰκίας καὶ ἀδελφοὺς καὶ ἀδελφὰς καὶ πατέρα καὶ μητέρα καὶ τέκνα καὶ ἀγροὺς μετὰ διωγμῶν…, καὶ ἐν τῷ αἰῶνι τῷ ἐρχομένῳ ζωὴν αἰώνιον». (Μκ. 10, 29-30).

Πάτερ, γιατί να μην τρώμε κρέας στις νηστείες;

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Πάτερ, γιατί να μην τρώμε κρέας στις νηστείες;
Κάποτε εις το Μοναστήρι της Κεχαριτωμένης Θεοτόκου, κατά την ημέρα επισήμου εορτής ευρισκόμεθα εις την επίσημο τράπεζα, τόσο οι Πατέρες και αδελφοί, όσο και αρκετοί λαϊκοί.
Ανάμεσα στους λαϊκούς υπήρχε κι κάποιο παιδί , από όσο ενθυμούμαι, του δημοτικού σχολείου.
- Γέροντα, θα ήθελα να κάνω μία ερώτησι, είπε ο μικρός μαθητής.
- Να σε ακούσω παιδί μου, απεκρίθη ο Γέροντας , χωρίς να περιφρονήση την ηλικία του.

Θαύμα Αγίας Αναστασίας Φαρμακολύτριας-Θεραπεία Μαγεμένης.

  • Από  askitikon.eu
Θαύμα Αγίας Αναστασίας Φαρμακολύτριας-Θεραπεία Μαγεμένης.
Μια κοπέλα ευγενής και ωραία, που καταγόταν από την Καππαδοκία, ήταν αρραβωνιασμένη. Έπειτα μετάνιωσε η νέα και δεν τον ήθελε τον μνηστήρα.

Αλλά για να μη την ενοχλεί εκείνος, έφυγε και πήγε στο Μοναστήρι, που ήταν Ηγουμένη η Αγία Ειρήνη η Χρυσοβαλάντου, κοντά στην Κωνσταντινούπολη και εκεί μόνασε.


Γέροντας Παΐσιος: «Έλα τώρα, διάβολε, άμα θέλεις να πολεμήσουμε»

  • Από  pentapostagma.gr
Γέροντας Παΐσιος: «Έλα τώρα, διάβολε, άμα θέλεις να πολεμήσουμε»
Ο ασκητής, είτε στην απαρήγορη αθωνική έρημο είτε σε κατάφυτη πλαγιά νότια των Καρυών, ακούει τους μυστικούς ψιθύρους της αθωνικής φύσεως.
Κοιτάζοντας κι εμείς ολόγυρα, ζούμε τη φύση αυτή σαν «γοητεία» της Μ. Παρασκευής! Σε τούτη, μάλιστα, την πνευματική φρυκτωρία, τα ψηλά δένδρα μοιάζουν με αδιάλειπτες προσευχές!
Όλα σιωπούν και συνάμα κραυγάζουν. Πόσο παραστατικός ο

ΣΤΕΙΛ' ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ... ΔΕΣΠΟΤΑ !!!

Απάντηση Σεραφείμ για τα γεγονότα στο Ζάννειο: Οι αντάρτες του ΕΛΑΣ εσταύρωσαν Μεγάλη Παρασκευή τον Εφημέριο Μεγάρχης Τρικάλων

  • Από  την Μητρόπολη
Απάντηση Σεραφείμ για τα γεγονότα στο Ζάννειο: Οι αντάρτες του ΕΛΑΣ εσταύρωσαν Μεγάλη Παρασκευή τον Εφημέριο Μεγάρχης Τρικάλων
Πληρωμένη απάντηση στην ανακοίνωση των εκπαιδευτικών για όσα συνέβησαν στη ντελετή του αγιασμού στο Ζάννειο Γυμνάσιο-Λύκειο δίνει με ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. Μεταξύ άλλων απαντά και στις κατηγορίες για "διχασμό" λέγοντας: "αγνοούν οι συντάκτες της Ανακοινώσεως, από το έτος 1944-1949 εσφαγιάσθησαν με οικτρούς βασανισμούς,

Υπάρχει μικρή και μεγάλη αμαρτία;

  • Από  pentapostagma.gr
Υπάρχει μικρή και μεγάλη αμαρτία;
Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι οι πατέρες της εκκλησίας διακρίνουν τα αμαρτήματα σε 2 κατηγορίες:
Τα θανάσιμα που είναι αμαρτήματα, τα οποία αποχωρίζουν τον άνθρωπο από το Θεό και διώχνουν τη χάρη του Αγίου Πνεύματος.
Θεωρούνται δε τα εξής επτά: υπερηφάνεια, πλεονεξία, πορνεία, φθόνος, γαστριμαργία, μνησικακία και η πνευματική αδιαφορία (ακηδία) και τα συγγνωστά.
Ο Νικόδημος ο Αγιορείτης αναφέρει σχετικά με τα συγγνωστά αμαρτήματα ότι αδυνατίζουν τις

Χρόνος μετανοίας

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Χρόνος μετανοίας
Αφού απέτυχε ο ίδιος εδώ να ευεργετηθή , στην συνέχεια φροντίζει για τη σωτηρία των άλλων. Είδες πόσο σκληρός ήταν πριν από αυτό και πόσο φιλάνθρωπος έγινε μετά;

Όταν ζούσε, περιφρονούσε τον Λάζαρο που τον είχε μπροστά στα μάτια του∙ τώρα, όμως, μολονότι είναι απόντες οι συγγενείς του, φροντίζει γι’ αυτούς.


Η μνημόνευση

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Η μνημόνευση
Ο Ιερέας (έχοντας ενδυθεί άπασαν την ιερατική στολή και το φαιλόνιο! ) προσκυνεί και ασπάζεται την Αγία Τράπεζα και αρχίζει την ακολουθία της Προσκομιδής.
Αν γίνεται ιερατικό συλλείτουργο, την αρχίζει ο νεώτερος τη τάξει Ιερέας, στην συνέχεια μνημονεύει ο επόμενος Ιερέας κ.ο.κ. και ο αρχαιότερος («προεστώς» ) μνημονεύει τελευταίος, ο οποίος και «καλύπτει».

"Όποιον αγαπά ο Κύριος τον παιδαγωγεί, μαστιγώνει όποιον παραδέχεται παιδί Του"

  • Από  xristianos.gr
"Όποιον αγαπά ο Κύριος τον παιδαγωγεί, μαστιγώνει όποιον παραδέχεται παιδί Του"
Όπως το κερί αν δεν ζεσταθεί και μαλαχθεί πολύ δεν μπορεί να δεχτεί την σφραγίδα που βάζουμε πάνω του, έτσι και ο άνθρωπος αν δεν δοκιμαστεί με κόπους και ασθένειες δεν μπορεί να λάβει τη σφραγίδα της αρετής του Θεού.
Γι’ αυτό ο Κύριος λέει στο θείο Παύλο: «Σου αρκεί η χάρη μου, γιατί η δύναμη μου ολοκληρώνεται στην ασθένεια». Και ο ίδιος ο

Ταπείνωση

  • Από  imverias.blogspot.gr
Ταπείνωση
Μπορεί κάποιος να μιλάει για τις αμαρτίες του και να είναι υπερήφανος κι άλλος να μιλάει για τις αρετές του και να είναι ταπεινός.
Γέροντας Πορφύριος
Η πίστη οδηγεί τον άνθρωπο στο φόβο. Ποιό φόβο; Να φοβάται την αμαρτία. Να φοβάται να μη λυπήσει τον Θεό. Ο φοβούμενος ταπεινώνεται. Και εκείνος που είναι ταπεινός έχει μέσα του το Άγιο Πνεύμα.
Γέροντος Φιλόθεος

Παππού, πολλοί μοναχοί συνηθίζουν να λένε τους Χαιρετισμούς όταν δουλεύουν, αντί την Ευχήν. Τι είναι καλύτερα;

Posted:
unnamed (2)
Άλλος αδελφός ρώτησε: – Παππού, πολλοί μοναχοί συνηθίζουν να λένε τους Χαιρετισμούς όταν δουλεύουν, αντί την Ευχήν. Τι είναι καλύτερα;
– Α! Τους χαιρετισμούς πολύ αγαπά η Παναγία μας. Εμείς με τον Γέροντα τους λέγαμε σαν δουλεύαμε, απ’ έξω, δυό –τρεις φορές

Μνήμη Αμβροσίου Μητροπολίτου Μοσχονησίων. Tον έθαψαν ζωντανό μαζί με 9 ιερείς…

Posted: Σεπτεμβρίου 15, 2014 at 2:34 μμ, Last Updated:
agios-ieromartys-amvrosios-mitropolitis-moshonision
Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Ιεροσολύμων και στη θεολογική Ακαδημία του Κιέβου. Υπήρξε εφημέριος σε πολλές ελληνικές κοινότητες της Κριμαίας (Θεοδοσίας, Συμφεροπόλεως, Σεβαστουπόλεως). Το 1913 χειροτονήθηκε βοηθός επίσκοπος της Μητροπόλεως Σμύρνης με τον τίτλο Ξανθουπόλεως, αναπλήρωσε δε τον εξόριστο μητροπολίτη κατά τη διάρκεια του Α΄ παγκοσμίου πολέμου.

Εάν επιμείνεις, μετά από την καταιγίδα θα έρθει η γαλήνη – π. Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης

Posted: Σεπτεμβρίου 16, 2014 at 7:06 πμ, Last Updated:
unnamed (5)
Όταν, αγαπητέ μου, η χριστιανική σου ζωή αρχίζει να γίνεται δύσκολη και να σου φαίνεται ασήκωτος σταυρός, εκεί στάσου ακλόνητος, γίνε μάρτυρας. Πες στον εαυτό σου «στώμεν καλώς»∙ στάσου ακλόνητος. Πες, όπως ο προφήτης, «ιδού εγώ, Κύριε, στέκομαι εδώ να εκτελέσω το θέλημά σου»∙ ή όπως η Παναγία,

«Τα μήλα της Θεοτόκου» – Μακαριστός Γέρων Αρσένιος ο Σπηλαιώτης

Posted: Σεπτεμβρίου 16, 2014 at 8:07 πμ, Last Updated:
unnamed (6)
«Μια φορά – διηγείται ο παππούς – ανεβαίνοντας κατά τον χειμώνα το χιονισμένο μονοπάτι, όταν κοντέψαμε στην Παναγία, είτε από δαιμονικήν ενέργειαν, είτε για να μας δοκιμάσει η Παναγία μας, έπιασε μια τόσο πυκνή ομίχλη, ώστε δεν βλέπαμε ούτε βήμα μπροστά μας. Μου λέει ο Γέροντας: «π. Αρσένιε, εδώ πάνω οι τόποι είναι επικίνδυνοι. Μπορεί να πέσουμε σε κανέναν γκρεμό. Καλύτερα ας διανυκτερεύσουμεν εδώ και το ίδιον είναι».

Το πνεύμα της οργής: Κακές και καλές χρήσεις της!

Posted: Σεπτεμβρίου 16, 2014 at 8:49 πμ, Last Updated:
orgi2
…Τέταρτος αγώνας είναι εμπρός μας εναντίον του πνεύματος της οργής. Και είναι ανάγκη, με τη βοήθεια του Θεού, το θανατηφόρο δηλητήριο της οργής να το κόψομε από το βάθος της καρδιάς μας. Γιατί όσο το πονηρό τούτο πνεύμα κάθεται στην καρδιά μας και τυφλώνει με τις σκοτεινές αναταραχές τα μάτια της καρδιάς μας, ούτε το συμφέρον της ψυχής μας μπορούμε να διακρίνομε, ούτε να

Το ξερό… αντίδωρο

Posted:
antidoro22
Η ιστορία, που θα σας αφηγηθώ είναι πέρα για πέρα αληθινή, όσα απίστευτα στοιχεία και αν έχει. Συνέβη στις αρχές Δεκέμβρη 2007.
Οι έννοιες και οι φροντίδες της καθημερινότητας με είχαν καταβάλει εκείνο τον καιρό και ιδιαίτερα κάποιες οικογενειακές υποθέσεις μου είχαν προκαλέσει μεγάλη στεναχώρια. Τέλος πάντων σκεφτόμουν, τα έχει αυτά η ζωή. Αυτό, όμως, που ένοιωσα εκείνο το πρωί ήταν για μένα -έτσι σκεφτόμουν τότε- τελειωτικό.

Vartholom-ANTARKTIKH
Εδώ, φωτογραφία από κρουαζιέρα «για το διεθνές συμπόσιο διάσωσης της Αρκτικής και του περιβάλλοντος»…
Όμως τον Νικόλαο Σωτηρόπουλο ούτε μέσα στο περιβάλλον του νεκροταφείου δεν τον ήθελε, "τόση ρύπανση" είχε επάνω του !
Χιλιάδες αυτοκτονημένοι, Μασώνοι, Άθεοι, και εχθροί του Χριστιανισμού θάβονται μέσα στα κοιμητήρια, μόνο ο μαχητικός θεολόγος Νικόλαος Σωτηρόπουλος έπρεπε να ταφεί σαν το σκυλί έξω από το Νεκροταφείο .

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΑΝΕΚΔΟΤΟ !!!

20 ευρώ

Ένα αγοράκι γυρίζει σπίτι του σε κακά χαλια.
- Τι έπαθες; ρωτάει η μαμά του.
- Να, σήμερα ήρθε στο σχολείο ένας ταχυδακτυλουργός, με χτύπησε στην πλάτη και έβγαλε από τα μαλλιά του ένα εικοσάρικο...,
- θεέ μου σε χτύπησε τόσα πολύ;
-Όχι αυτός μαμά. Αλλα μόλις έφυγε ήθελαν ολα τα παιδιά να δοκιμάσουν.

ΠΗΓΗ: ΚΛΙΚ

Ιερομάρτυς Χρυσόστομος Σμύρνης


Ιερομάρτυς Χρυσόστομος
Μητροπολίτης Σμύρνης
 
 
Τα πρώτα χρόνια

     Ο Χρυσόστομος γεννήθηκε το 1867 στην κωμόπολη Τρίγλια της Προποντίδος κοντά στα Μουδανιά εκεί όπου στις 30 Σεπτεμβρίου 1922 υπογράφτηκε η ομώνυμη επαίσχυντη ανακωχή, η οποία επεσφράγιζε τη μεγαλύτερη ιστορική τραγωδία του Ελληνισμού: εγκατάλειψη της Μ. Ασίας και της Ανατ. Θράκης. Γονείς του Χρυσοστόμου ήσαν ο Νικόλαος Καλαφάτης και η Καλλιόπη Λεμωνίδου. Το ζεύγος απέκτησε 8 παιδιά, 4 αγόρια και 4 κορίτσια. Από τ' αγόρια επέζησαν ο πρωτότοκος Ευγένιος (γεννήθηκε το 1865) και ο Χρυσόστομος.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ἡ Ἁγία Εὐφημία ἡ Μεγαλομάρτυς


Ἔζησε καὶ μαρτύρησε κατὰ τοὺς χρόνους τοῦ αὐτοκράτορα Διοκλητιανοῦ. Γεννήθηκε στὴν Χαλκηδόνα ἀπὸ οἰκογένεια θεοσεβῆ καὶ εὐγενική. Οἱ γονεῖς της Ψιλόφρων καὶ Θεοδωριανὴ φρόντισαν ὥστε ἡ θυγατέρα τους νὰ ἀναπτύξει κάθε χριστιανικὴ ἀρετή. Ἡ Εὐφημία ἐξελίχθηκε σὲ ἄνθρωπο μὲ σπάνια χαρίσματα καὶ δυνατὸ χριστιανικὸ φρόνημα, τὸ ὁποῖο ἐπέδειξε ὅταν ὁ εἰδωλολάτρης ἀνθύπατος τῆς Μικρᾶς Ἀσίας Πρίσκος διέταξε νὰ παρευρεθοῦν ὅλοι οἱ κάτοικοι τῆς Χαλκηδόνας σὲ γιορτή, τὴν ὁποία ὀργάνωνε πρὸς τιμὴ τοῦ θεοῦ ...
περισσότερα...

Στα σχολεία η πατρίδα αργοπεθαίνει…

Posted by olympia spyr στο Σεπτεμβρίου 16, 2014

Γράφει ο Δημητρης Νατσιος,
Δάσκαλος, Κιλκίς

 Ο Αθηναίος αγωνιστής του Εικοσιένα Γεώργιος Ψύλλας στα «Απομνημονεύματα του βίου του» (Αθήνα 1974, σελ. 286-287), καταγράφει ένα χαριτωμένο αξιομνημόνευτο περιστατικό: «Ένας Θεσσαλός προεστός, εντελώς αναλφάβητος, χρησιμοποιεί τον δάσκαλο του χωριού και ως γραμματικό του.

Τα δάκρυα

  • Από  Διακόνημα
Τα δάκρυα
Γέροντας Εφραίμ Κατουνακιώτης
Μαζί με την ευχούλα -τώρα δεν μπορούμε να πούμε και λεπτομέρειες, αυτό όταν το βρεις μονάχος σου, έχει περισσότερη δύναμη παρά όταν το ακούσεις από τον άλλον- έρχονται τα δάκρυα.
Τα οποία δάκρυα λίγο, λίγο, λίγο από εσένα εξαρτάται να τα αυξήσεις.

Σπάνιες φωτογραφίες του γέροντα Παϊσιου

  • Από  desk agioritikovima
Σπάνιες φωτογραφίες του γέροντα Παϊσιου
Δείτε μερικά στιγμιότυπα από τη ζωή του μακαριστού γέροντα Παϊσιου του Αγιορείτη...
Σπάνιες φωτογραφίες του γέροντα Παϊσιου.

Οι έπαινοι, η υπερηφάνεια και η ταπείνωση

  • Από  Με παρρησία...
Οι έπαινοι, η υπερηφάνεια και η ταπείνωση
- Φοβηθείτε τους επαίνους εκ μέρους των ανθρώπων, εξακολούθησε ο στάρετς απευθυνόμενος προς όλους, και προπάντων όταν σας επαινούν παρά την αξία σας. Σιωπήστε, μην απαντήσετε εκείνη τη στιγμή. Μόνο μέσα σας συναισθανθείτε ότι σας επαινούν περισσότερο απ’ ό,τι αξίζετε. Μα αν αρχίσετε να αντιλέγετε, τότε γεννιέται η υποκρισία.

Αν, λοιπόν, ο καθένας μας ήξερε τη χρονική στιγμή του θανάτου του…

  • Από  diakonima.gr
Αν, λοιπόν, ο καθένας μας ήξερε τη χρονική στιγμή του θανάτου του…
Αν θέλετε να πληροφορηθείτε, γιατί είναι άγνωστο στον καθένα μας το τέλος της ζωής του και γιατί ο θάνατος έρχεται ξαφνικά, όπως ο κλέφτης τη νύχτα, θα σας το πω, καθώς μάλιστα νομίζω ότι σωστά γίνεται έτσι.
Αν, λοιπόν, ο καθένας μας ήξερε τη χρονική στιγμή του θανάτου του, κανείς μας δεν θα φρόντιζε να κάνει ενάρετα έργα, όσο θα ζούσε, αλλά, γνωρίζοντας ποια θα ήταν η τελευταία μέρα της ζωής του, αφού πρώτα θα έκανε αμέτρητα κακά, θα μετανοούσε

Ένα σπάνιο βίντεο για την Πάτρα του 1933 στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης (ΒΙΝΤΕΟ)

  • Από  Desk Agioritikovima
Ένα σπάνιο βίντεο για την Πάτρα του 1933 στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης (ΒΙΝΤΕΟ)
Ένα σπάνιο βίντεο, από το έτος 1933, δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της η Μητρόπολη Πατρών. Το οπτικό υλικό, διάρκειας 6 λεπτών και 28 δευτερολέπτων, απέστειλε προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο ο

Διάλογος μεταξύ γέροντα και αθέου

Posted: Αυγούστου 5, 2014 at 5:25 μμ, Last Updated:
epifanios_theodwropoulos Ένα πρωινό συζητά ο Γέροντας Επιφάνειος Θεοδωρόπουλος με δυο-τρεις επισκέπτες στο σπίτι του. Ο ένας είναι ιδεολόγος άθεος και κομμουνιστής. Σε μια στιγμή έρχεται κάποιος απ’ έξω και τους πληροφορεί ότι η Αθήνα έχει γεμίσει από φωτογραφίες του Μαο Τσε Τουγκ με την επιγραφή: «Δόξα στον μεγάλο Μάο». Ήταν η ημέρα κατά την οποία είχε πεθάνει ο Κινέζος δικτάτορας.
Γέροντας:

Νέα έρευνα συνδέει τα αντισυλληπτικά χάπια με τον καρκίνο του στήθους

Posted: Αυγούστου 5, 2014 at 7:00 μμ, Last Updated:
νέα-έρευνα-συνδέει-τα-αντισυλληπτικά-χάπια-με-τον-καρκίνο-του-στήθους
Ανάμικτες είναι οι αντιδράσεις που προκαλεί στον επιστημονικό κόσμο νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Cancer Research και η οποία δείχνει άμεση σχέση της χρήσης αντισυλληπτικών χαπιών με την αύξηση κινδύνου εκδήλωσης καρκίνου του μαστού στην γυναίκα. Και αυτό επειδή παλαιότερες έρευνες αναφορικά με τις επιπτώσεις των αντισυλληπτικών στην υγεία της γυναίκας είχαν δείξει αντίθετα αποτελέσματα. Για την ακρίβεια έχει αποδειχτεί ότι τα αντισυλληπτικά χάπια μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στις ωοθήκες ή/και του ενδομητρίου.

ΠΙΠΕΡΑΤΟ ΤΟΥ ... ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ !!!

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Με άλλα λόγια τους… «έστειλαν!»

Posted:
piper-sisyphus (1)
Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος Με τον Luis Alejandro Gusberti (αναφέρω το επίθετό του γιατί επιθυμεί η επιστολή του να δημοσιευθεί με ονοματεπώνυμο) τον διακεκριμένο Αργεντίνο Αρχιτέκτονα γνωρισθήκαμε στην Αθήνα πριν 2 χρόνια και με  συγκίνησε άμεσα η αγάπη του για την πατρίδα μας, την ιστορία και τον πολιτισμό μας και για τον «πονεμένο» Λαό μας (που υποφέρει όπως ο δικός του)…

Ο άθεος πιστεύει στα πάντα, εκτός από την Αλήθεια!

Posted: Αυγούστου 6, 2014 at 7:19 πμ, Last Updated:
agnostos-me-kostoumi
“Ὅταν κάποιος παύσει νὰ πιστεύει στὸ Θεὸ, δὲν σημαίνει ὅτι δὲν πιστεύει, ἀλλὰ ὅτι πιστεύει σὲ ὁτιδήποτε…”. (Γ. Τσέστερσον) Άραγε πόσο αληθινή είναι η παραπάνω φράση; Μπορούμε να το διαπιστώσουμε παρατηρώντας την ζωή των ανθρώπων αυτών.

Διαμαρτυρία της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους για τα οικουμενιστικά ανοίγματα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου

Posted: Αυγούστου 6, 2014 at 8:35 πμ, Last Updated:
patriarxis-agioi-topoi-papas
Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο έστειλε η Ιερά Κοινότητα Αγίου Όρους, μετά από όσα διαδραματίσθηκαν κατά την επίσκεψη του Πατριάρχη στα Ιεροσόλυμακαι το Κοινό Ανακοινωθέν με τον Πάπα, καθώς και για την παρουσία του στη Ρώμη και την συμπροσευχή του με τον Πάπα και τους ηγέτες των Εβραίων και των Παλαιστινίων.

Ο άρτος που έγινε πέτρα!

Posted: Αυγούστου 6, 2014 at 10:30 πμ, Last Updated:
d7fd048abd4be2008d3799cbb0896380_L
Στην εποχή του ιερού Χρυσοστόμου (4ος αι.) ζούσε κάποιος πλούσιος, πού ανήκε μαζί με τη γυναίκα του, στην αίρεση του Μακεδονίου. Κάποτε, ακούγοντας τη διδαχή του άγίου, μετανόησε και επέστρεψε στην αλήθεια της μιας, άγίας, καθολικής και αποστολικής Εκκλησίας.

Οι Αγιορείτες Πατέρες για τον αντιρατσιστικό νόμο

Posted: Σεπτεμβρίου 14, 2014 at 2:55 μμ, Last Updated:
σταυρός
Στην εποχή μας έιναι ολοφάνερη η αποστασία από τον Θεό. Οι ανθρωπινοι νόμοι γίνονται όλο και περισσότερο αντίθετοι από τους θεϊκούς. Η έκτρωση, η ελεύθερη συμβίωση , η νομιμοποίηση της ομοφλοφιλίας δεν είναι αποστασία από το νόμο του Θεού;
Ωστόσο, το βλέπουμε φυσικό, αφού οι νόμοι προέρχονται από «ανθρώπους» της Νέας Εποχής και της Νέας Τάξης Πραγμάτων, που είναι μέλη της Μασωνίας, που εξυπηρετούν τα σχέδια των Σιωνιστών για την διαφθορά της κοινωνίας και την Παγκοσμιοποίηση, για αυτό και τους ανεβάζουν σε κυβερνητικές θέσεις.

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ ΑΡΑΒΙΚΩΝ
ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Δ. Πορφύρης/Π. Σταφυλᾶ

ΕΙΣ. ΣΧ. «ΧΡ. ΒΙΒΛ.»: Τὴν ἴδια ὥρα ἐν Ἑλλάδι  «συζητᾶμε» γιὰ τὴν διδασκαλία τῶν Ἀρχαίων Ἑλληνικῶν (ποιά ἡ σχέση τῆς τουρκικῆς μὲ τὴν ἀραβική;) καὶ τῶν Θρησκευτικῶν…!

.           Ὁ νεοεκλεγεὶς πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan ὑποστηριζόμενος ἀπὸ τὸν πιστό του Πρωθυπουργὸ  Ahmet Davutoglu, ἐγκαινιάζει τὴ θητεία του μὲ μία ἐκπαιδευτικὴ μεταρρύθμιση. Πρόκειται γιὰ νόμο ποὺ εἶχε ψηφιστεῖ ἀπὸ τὸν

Η ΠΡΟΣΟΨΙΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΚΟΥΒΟΥΚΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΚΑΙ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΤΑΦΟΥ !!!


ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ «Ἡ βαβυλώνεια αἰχμαλωσία τῆς θεολογίας στὴν “νεοορθοδοξία”, στὴν “μεταπατερικὴ” θεολογία, στὸν σύγχρονο νικολαϊτισμὸ καὶ στὸν ἀριστερόστροφο θεολογικὸ στοχασμὸ τῶν τελευταίων χρόνων».

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

Τῆς «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΛΑΜΙΑΣ»

.                Ὅλα ἔχουν σημασία μέσα στὴν Ἁγ. Γραφή. Ἀσφαλῶς τὸ περιεχόμενο, σαφῶς καὶ ἡ διατύπωση καὶ κανένας δὲν δικαιοῦται νὰ αὐθαιρετεῖ οὔτε στὸ ἕνα οὔτε στὸ ἄλλο νομίζοντας ὅτι ἔτσι καλύτερα θὰ φανεῖ ἡ θεία ἀλήθεια.

Φθινοπωρινές εικόνες σε διάφορα μέρη του κόσμου!

Stunning Photos of Different Places in Autumn
Μαγευτικές εικόνες!
Portland, Oregon
2Stunning Photos of Different Places in Autumn
3