Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΕΚΦΡΑΣΙΣ ΜΟΝΑΧΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ 25 !!!


Τότε «πουλούσαν» τον εαυτό τους για την πατρίδα, τώρα πουλάνε την πατρίδα.

kolokotronis_super-630x419
Στα «Άπαντα περί Κολοκοτρωναίων», (εκδ. ΙΔΕΒ), περιέχεται και ο περίφημος λόγος του θρυλικού Γέρου του Μοριά στην Πνύκα. Δεν θα αναφερθώ στον περίφημο λόγο του στρατηγού, παρακαταθήκη στο Γένος. (Τον οποίο φρόντισαν τα σαϊνια του πρώην Παιδαγωγικού Ινστιτούτου να λογοκρίνουν. Στο απόσπασμα που περιέχεται στο βιβλίο «Γλώσσας»

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

ΔΕΥΤΕΡΑ  17  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2014

ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Συμβόλαιο θανάτου η δολοφονία Γκιόλια – Ποια ξένη υπηρεσία βρίσκεται από πίσω;

δολοφωνία γκιόλια 

Μετά τις αποκαλύψεις που ήρθαν στο προσκήνιο από τις φυλακές της Κύπρου ότι ο καταδικασμένος για το πενταπλό φονικό στην Κύπρο Τάσος Τσεχιλίδης εμπλέκει τον συγκρατούμενό του Δ. Μαμαλικόπουλο στη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, ο αδερφός του αδικοχαμένου δημοσιογράφου μίλησε για συμβόλαιο θανάτου και τόνισε ότι ο Σωκράτης δεχόταν απειλές από συγκεκριμένο άνθρωπο.

Τό Θαῦμα τῆς Παναγίας Μαλεβῆ στόν μικρό Ἀνδρέα

Παναγία Μαλεβῆ 

Η μοναχή Αγνή μας είπε: «Το 2007 είχε έρθει στο μοναστήρι ένα αγόρι μόλις δεκαπέντε ετών, το οποίο βρισκόταν ένα βήμα πριν από το τέλος.
Ήταν από την Κύπρο και πάλευε από τα πρώτα βήματά του στη ζωή με τον καρκίνο.

ΠΟΙΟΣ ΞΕΧΝΑ ΤΙΣ ... ΑΗΔΙΕΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ "ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ" ;;;

Έρχεται το πιο θερμό καλοκαίρι που έχουμε ζήσει λένε οι επιστήμονες!

καιρός

Το 2014 μπορεί να αποδειχτεί η πιο ζεστή χρονιά από τότε που τηρούνται μετεωρολογικά αρχεία (τέλος 19ου αιώνα), επειδή, σύμφωνα με εκτιμήσεις Γερμανών επιστημόνων, το….«κακό παιδί» του κλίματος, το φαινόμενο «Ελ Νίνιο» φαίνεται να ετοιμάζεται να απελευθερώσει μεγάλες ποσότητες θερμότητας στην ατμόσφαιρα.

Η ειρήνη ειναι δώρο Θεού – Αγιος Νεκτάριος

Αγιος Νεκτάριος

Η ειρήνη είναι θείο δώρο, που χορηγείται πλουσιοπάροχα σ’ όσους συμφιλιώνονται με το Θεό και εκτελούν τα θεία Του προστάγματα.
Η ειρήνη είναι φως και φεύγει από την αμαρτία, που είναι σκοτάδι. Ένας αμαρτωλός ποτέ δεν ειρηνεύει.

ΜΑΚΑΒΡΙΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ :ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΟΥΣ

O ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΝΟΜΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΩΝ
kefalia-kommena 

Βρυξέλλες, Πορφύρης Δ/Σταφυλά Π για το pentapostagma.gr
Η σχιζοφρενική φαντασία των Ισλαμιστών στη Συρία δεν έχει όρια. Απέστειλαν τις αποτμηθείσες κεφαλές των πολυαγαπημένων ανδρών τους για να καγχάσουν με τον πόνο των ανθρώπων ανήμερα της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου.Σύριοι ακτιβιστές καταγγέλουν το γεγονός και απαιτούν διεθνή κινητοποίηση.Το κόκκινο κυρίαρχο χρώμα της ημέρας ήταν από αίμα στη Συρία.

Πώς ξεπαγώνουν τα λάδια της ψυχής στην προσευχή;

προσευχή 

Αν κάποιος δεν έχει όρεξη για προσευχή και δεν είναι αποδεδειγμένα κουρασμένος, αυτός μπορεί να ξεκινήσει τον προσωπικό του διάλογο με τον Θεό προσευχόμενος για τους άλλους, έτσι ώστε σιγά – σιγά “να ξεπαγώσουν τα λάδια της ψυχής του” και μετά να αρχίσει να προσεύχεται και για τον εαυτό του.


Ματαιότης ματαιοτήτων τα πάντα ματαιότης

Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος 

Άκουσε τι λέγει ο Σολομώντας, που γνώρισε τα παρόντα πράγματα· «έχτισα», λέγει, «για τον εαυτό μου σπίτια, φύτεψα κήπους και παραδείσους, αμπελώνες και πισίνες με νερά, απέκτησα χρυσό και άργυρο, όρισα να μου τραγουδούν τραγουδιστές και τραγουδίστριες, απέκτησα πρόβατα και βόδια» (Εκκλ. 2, 4-8).

Κλαίω Κύριε γιατί έπεσα είπε ο αμαρτωλός

Κλαίω Κύριε γιατί έπεσα είπε ο αμαρτωλός 

Κάποιος νέος παραστράτησε, μα τόσο μετανόησε, όταν η Θεία Χάρη τον επισκέφτηκε από ένα κήρυγμα που άκουσε, που άφησε τον κόσμο κι έγινε καλόγερος.

Έφτιαξε μια καλύβα στην έρημο κι έκλαιγε κάθε μέρα με πολύ πόνο τις αμαρτίες του. Με τίποτα δεν μπορούσε να παρηγορηθεί.


Τρόποι αντιμετώπισης της επιδρομής των παθών

Σινικό τείχος 

Στο Λόγο Περί ξενιτείας Γ΄,10. «Απόφευγε σαν μάστιγα τους τόπους των πτώσεων. Διότι όταν δεν υπάρχη εμπρός μας ένα οπωρικό, δεν ερεθίζεται και τόσο η όρεξίς μας.»[79] Το χωρίο συνδέεται με τη γραμμή άμυνας σε εξωτερικά ερεθίσματα που ανακινούν επιθυμίες οι οποίες αυξάνουν τη διάθεση ικανοποίησης του υποκειμένου και οδηγούν σε ατέρμονη επιθυμία για ανανέωση της ικανοποίησης χωρίς φραγμό και αυτοέλεγχο.