Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

33 από τις καλύτερες 3D ζωγραφιές με μολύβι που ξεπηδούν από το χαρτί


Οι καλύτερες 3D ζωγραφιές με μολύβι
Εκπληκτικές δημιουργίες από καλλιτέχνες όπως οι Ramon Bruin, Alessandro Diddi και Fredo, στα χέρια των οποίων ένα απλό μολύβι μεταμορφώνεται σε μαγικό ραβδί που δίνει ζωή σε τρισδιάστατα σκίτσα.

ΑΝΕΚΔΟΤΟ !!!


- Ένας ταξιδιώτης αποφασίζει να περάσει την νύχτα του στο πρώτο χωριό που θα συναντούσε μπροστά του.
Αυτό "έτυχε" να είναι ποντιακό...νοικιάζει ένα δωμάτιο και βγαίνει βολτίτσα στην ταβέρνα.
Δεν άργησε η στιγμή που θα ξεκινούσαν τα ανεκδοτα, μόνο που υπήρχε μία διαφορά.....Δεν λέγανε ανέκδοτα μα αριθμούς...
Φωνάζει κάποιος -το 1364.....χαχαχαχα,γελάνε οι υπόλοιποι,λέει ο άλλος το 2104,χαχαχαχαχαχα γελάει ο κόσμος...
δεν αντέχει και ρωτάει τι παίζεται...

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ !!!


Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος: Ας βλέπουμε τις δικές μας αμαρτίες και όχι των άλλων!

  • Από  imverias.blogspot.gr
Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος: Ας βλέπουμε τις δικές μας αμαρτίες και όχι των άλλων!
Όσοι είναι όρθιοι, ας απλώσουν φιλάδελφα το χέρι τους στους πεσμένους. Όσοι βαδίζουν σταθερά στο δρόμο της σωτηρίας, ας προσελκύσουν κι εκείνους που τριγυρνούν στις γκρεμοτοπιές της απώλειας.
Ας μη νοιαζόμαστε μόνο για το συμφέρον μας, αλλά και για την ωφέλεια των αδελφών μας. Όλοι φροντίζουμε ν' αυξήσουμε τα κέρδη μας, κανένας να βοηθήσει εκείνους που έχουν ανάγκη. Όλοι απλώνουμε τα χέρια για να πάρουμε, κανένας για να δώσει. Όλοι σκεφτόμαστε πώς θα παρατείνουμε την επίγεια ζωή μας, κανένας πώς θα σώσει την ψυχή του.

Γέροντας Κλεόπας Ηλιέ: Ο διάβολος και η δύναμή του

  • Από  imverias.blogspot.gr
Γέροντας Κλεόπας Ηλιέ: Ο διάβολος και η δύναμή του
Έχει ο σατανάς δύναμι να πολεμά τον άνθρωπο; και γιατί παραχωρεί ο Θεός να πειράζεται και να εξαπατάται από την αμαρτία το πλάσμα Του;

Ο σατανάς δεν έχει την δύναμι και την άδεια να κυριεύη, να ξεγελά ή να εξαναγκάζη την θέλησι του άνθρωπου για την αμαρτία.

Αυτός μόνο τον πειράζει με κάθε είδους τεχνάσματα, φαντασίες, εν­θυμήσεις, με τις αισθήσεις, με τις φυσικές αδυναμίες, με την

Γέροντας Φιλόθεος Ζερβάκος: Στον κόσμο μέσα θα δοκιμάσετε θλίψη, αλλά μην απελπίζεστε!

  • Από  imverias.blogspot.gr
Γέροντας Φιλόθεος Ζερβάκος: Στον κόσμο μέσα θα δοκιμάσετε θλίψη, αλλά μην απελπίζεστε!
Ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός ευεργέτησε την ανθρωπότητα, και ιδιαιτέρως τους συμπατριώτες του Ιουδάιους, με ποικίλες και πολύτροπες ευεργεσίες.
Όμως έλαβε ως αμοιβή από τους ευεργετηθέντες ονειδισμούς, εμπτυσμούς, κολαφισμούς, μαστιγώσεις, καταφρονήσεις΄ δέχτηκε στο κεφάλι του ένα  στεφάνι πλεγμένο με αγκάθια, ποτίστηκε ξίδι και χολή και στο τέλος καταδικάστηκε με το σταυρικό θάνατο, το θάνατο της πιο μεγάλης ντροπής.

Tο άφθαρτο χέρι της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής

  • Από  diakonima.gr
Tο άφθαρτο χέρι της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής
Στην ιερά μονή της Σιμωνόπετρας φυλάσσεται και το λείψανο του αριστερού χεριού της Αγίας Μυροφόρου και Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής.
Την εποχή που πρωτοπροσκύνησα το αδιάφθορο χέρι, αυτό παρουσιαζόταν γυμνό πάνω σε ένα κόκκινο βελούδο, όχι δηλαδή μέσα σε μια θήκη, όπως αφήνει να εννοηθεί η φωτογραφία.
Απόγευμα στο αρχονταρίκι της μονής Σιμωνόπετρας, ο αρχοντάρης διηγείται περί του αγίου λειψάνου σε ομάδα προσκυνητών.

6 ωφέλιμα και ευεργετικά βότανα

Posted: Αυγούστου 4, 2014 at 11:00 πμ, Last Updated:
6-ωφέλιμα-και-ευεργετικά-βότανα
Εκατοντάδες χρόνια πριν, οι πρακτικοί θεραπευτές ανακάλυψαν τις θαυματουργές δοσολογίες των φυτικών φαρμάκων. Διάβασε ποια από αυτά εξακολουθούν να έχουν ισχύ. μελισσόχορτοΜελισσόχορτο
Ένα βάλσαμο για το μυαλό

Η συγκλονιστική ομιλία ενός καθηγητή που σε 2 μήνες θα πέθαινε από καρκίνο

Posted:

kathigitis Σε λιγότερες από 60 ημέρες θα πέθαινε. Συνέχισε να πολεμάει, να ονειρεύεται. Δείτε τη συγκλονιστική τελευταία ομιλία του για τον καρκίνο, τη ζωή και τα όνειρα που δεν πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε

Ο καθηγητής Randy Pausch, σύντομα θα πέθαινε και το γνώριζε.

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΓΟΜΟΡΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ! ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΘΕΟΙ ΚΑΡΦΩΣΑΝ ΣΤΙΛΕΤΟ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΙ ΕΚΑΝΑΝ ΘΡΥΨΑΛΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΤΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!

Posted: Σεπτεμβρίου 12, 2014 at 6:00 μμ, Last Updated:
Βουλευτές σε διατεταγμένη υπηρεσία για να …ξεδοντιάσουν την Ορθοδοξία με νομοσχέδια! Ορκίζονται στο όνομα της Aγίας και Oμοούσιας και Aδιαίρετης Tριάδας, αλλά ως Εφιάλτες καρφώνουν το μαχαίρι στην Ορθοδοξία, στην Ελλάδα, στο ίδιο το Σύνταγμα. vouli

Δείτε λοιπόν πού ορκίζονται οι Έλληνες βουλευτές για να καταλάβετε πόσο προδοτικά ενήργησαν ποδοπατώντας τον όρκο τους, όσοι ψήφισαν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο»

Βασίλειος Νικόπουλος: Κουρέλιασαν το Σύνταγμα

Posted: Σεπτεμβρίου 12, 2014 at 8:00 μμ, Last Updated:
vasileios_nikopoulos_01
Αποσπάσματα από το βιβλίο του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασίλειου Νικόπουλου δημοσιεύει η εφημερίδα “Το Παρόν”. Ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός καταγγέλλει ότι έχει αυτοκαταλυθεί το κράτος ενώ είμαστε εδώ και τουλάχιστον 4 χρόνια υποτελείς στους δανειστές. Ο κ. Νικόπουλος τονίζει ότι η Κυβέρνηση λειτουργεί ως

ΑΞΙΟΙ ΚΑΘΑΙΡΕΣΕΩΣ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ

Posted:
 Αθλιοι-ρασοφορ
Επίλογος «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΣΠΙΘΑΣ» 1957, φ.191
ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ

«Η ΜΑΣΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΣΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥ…

ΘΕΩΡΩ ΑΞΙΟΝ ΚΑΘΑΙΡΕΣΕΩΣ ΚΑΘΕ ΚΛΗΡΙΚΟ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΥΤΟ»

(Απόφαση της Ιεραρχίας της Ελλάδος)
  • (Υπάρχει πρόσφατη ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, που εκδόθηκε στις 19-3-2014 η οποία εκ νέου καταδικάζει τον Τεκτονισμό· Θεωρεί ως ασυμβίβαστη την πίστη του Ορθοδόξου Χριστιανού με την ιδιότητα του τέκτονος». Και· «διαβεβαίνει το Ορθόδοξο Πλήρωμα, ότι ούτε υπήρξε στο παρελθόν, ούτε υπάρχει σήμερα Κληρικός της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος να είναι μέλος οποιασδήποτε Τεκτονικής Στοάς». Το τελευταίο δεν είναι αληθινό, αφού

Μπορεῖ ἡ ἐπιστήμη νά μᾶς πεῖ;

Posted:
agios-loukas-iatros
Μπορεί η Επιστήμη να μας πει, πώς ο μεγάλος Προφήτης Ησαΐας 700 χρόνια πριν τη Γέννηση του Χριστού, προείπε τα πιο σημαντικά γεγονότα της ζωής Του;
Να μας εξηγήσει την Διορατική Χάρη, που έχουν οι Άγιοι και να μας πει, με ποιες φυσικές μεθόδους απέκτησαν οι Άγιοι αυτή την

Το μυστικό του χαλβά: Δέκα οφέλη υγείας

Posted: Σεπτεμβρίου 12, 2014 at 9:30 μμ, Last Updated:
halvas-taxini
Ο χαλβάς από ταχίνι είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό τρόφιμο που παράγεται από αγνά και φυσικά υλικά. Δικαίως έχει αποκτήσει το όνομα του υγιεινού γλυκού.
Επιστημονικές έρευνες που έγιναν από Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο απέδειξαν ότι η κατανάλωση του με μέτρο, δρα ευεργετικά για την υγεία.

Και δύο περιστατικά θαυμαστής επιστροφής

  • Από  eisdoxantheou-gk.blogspot.gr
Και δύο περιστατικά θαυμαστής επιστροφής
«Έχουμε και μερικές εξαιρέσεις μοναχών που γυρίσαν ξανά πίσω με μεγάλην μετάνοιαν. Μιάν τέτοιαν περίπτωσιν έχουμεν του ίδιου του Γέροντά μας, Εφραίμ του βαρελά. Αυτός όταν ξεκίνησε για μοναχός, δεν είχε ιδέα πώς να πολεμήση με “τας αρχάς και εξουσίας του σκότους”, έδειξε όμως καλήν προαίρεσιν.
Ακούοντας ότι ένας θείος του είναι μοναχός, γεννήθηκε στην αθώαν καρδίαν του ο πόθος να τον μιμιθή. Έτσι μια μέρα έφτασε στο καλυβάκι του Ευαγγελισμού στα Κατουνάκια, κοντά στον θείον του Γ. Ιωσήφ.

Θαυμαστή ανεξικακία

  • Από  eisdoxantheou-gk.blogspot.gr
Θαυμαστή ανεξικακία
Συνέβη στην Μόρφο της Κύπρου κατά τις μάχες που δόθηκαν μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τούρκων κατά την απόβαση των δευτέρων στο νησί, τον Ιούλιο του 1974.
Σε μία από τις μάχες, λόγω μεγάλης αριθμητικής διαφοράς, οι Τούρκοι κατάφεραν και αιχμαλώτισαν δώδεκα Ελληνοκυπρίους. Μεταξύ αυτών ήταν κι ένας δάσκαλος του οποίου το σπίτι βρισκόταν στην περιοχή των μαχών.

“Έτσι με κατάντησαν τα δάκρυα της μάννας μου!”

  • Από  eisdoxantheou-gk.blogspot.gr
“Έτσι με κατάντησαν τα δάκρυα της μάννας μου!”
Αυτό το γεγονός το εδιηγείτο η Γερόντισσα Ξένη, η οσία πρώτη Ηγουμένη της Μονής του αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα, η οποία ήταν τυφλή. Τυφλή κατά την σωματική όραση, αλλά φωτισμένη και με οξεία πνευματική όραση. Αποδεικνύει δε ότι οι ψυχές των κεκοιμημένων λυπούνται όταν οι συγγενείς αντί να δοξολογούν τον Θεό, σκληρύνονται και λυπούνται υπερβολικά.

Ο θάνατος του Αντίχριστου

  • Από  tribonio.blogspot.gr
Ο θάνατος του Αντίχριστου
Ξαφνικά ο γέροντας έκανε το σημείο του Σταυρού στον αέρα τρεις φορές. Και είδε πλήθος πτωμάτων και ποταμούς αίματος. Άγγελοι πετούσαν πάνω πάνω από τους φονευθέντας και μετά δυσκολίας κατάφεραν να ανεβάσουν τις ψυχές των Χριστιανών ενώπιον του θρόνου του Θεού. Έψαλλαν «Αλληλούια». 
Ήταν τρομερό να βλέπεις όλα αυτά. Έκλαυσα πικρά και προσευχήθηκα. Ο γέροντα με έπιασε με το χέρι και είπε : «Μη κλαίς. Ο Κύριος το έκανε αυτό αναγκαίο εξ αιτίας της χλιαρής

Γέροντας Παΐσιος: Να μην προσκυνάμε την ανάπαυση

  • Από  diakonima.gr
Γέροντας Παΐσιος: Να μην προσκυνάμε την ανάπαυση
- Όταν, Γέροντα, λέω: «Τόσο μπορώ να δουλέψω, αυτή είναι η αντοχή μου», από φιλαυτία το λέω;
- Όσο κάθεται κανείς, τόσο χαλαρώνει· όσο δουλεύει, τόσο δυναμώνει. Εκτός που διώχνει την μούχλα με την δουλειά, βοηθιέται και πνευματικά.
Ο σκοπός είναι να φθάση να χαίρεται ο άνθρωπος περισσότερο από την κακοπάθεια παρά από την καλοπέραση. Αν ξέρατε πως ζούν μερικά γεροντάκια εκεί στο Άγιον Όρος, αλλά και τι χαρά νιώθουν!

Πρόσωπα που έδειξαν μετάνοια και σώθηκαν

  • Από  askitikon.eu
Πρόσωπα που έδειξαν μετάνοια και σώθηκαν
α) Απ. Παύλος
Τί ήταν ο Απ. Παύλος πριν γνωρίσει στη Δαμασκό το Χριστό; Βλάσφημος, διώκτης, υβριστής του Χριστού, άγριος άνθρωπος. Επειδή όμως έδειξε προθυμία, ελπίδα στο Θεό, επειδή δεν κυριεύθηκε από απόγνωση, λύπη αφόρητη, απελπισία, σηκώθηκε από την πτώση του και έγινε ισάγγελος άνθρωπος, Απόστολος του Θεού, ο πρώτος μετά Χριστόν!

β) Ο ληστής στο σταυρό.
Οι Εβραίοι για να γελοιοποιήσουν το Χριστό, σταύρωσαν δεξιά και

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ !!! ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΕΙΣΘΗΝ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΝ ΠΑΡΡΗΣΙΑΝ !!!

Οφειλομένη απάντηση

  • Από  desk agioritikovima
Οφειλομένη απάντηση
Τού π. Σαράντη Σαράντου
Οφείλεται εκ μέρους μου μία απάντηση για το θέμα του εναρκτηρίου Αγιασμού στο Δημοτικό Σχολείο των Ουρσουλινών στο Μαρούσι.
Τριάντα χρόνια τελώ κάθε μήνα τη θεία Λειτουργία στα τρια­κόσια ορθόδοξα παιδιά του δημοτικού στο κλειστό γυμναστήριο του σχολείου. Ο παπικός βρίσκεται την ίδια ώρα με τα πενήντα πε­ρίπου παιδιά των παπικών οικογενειών σε μια μικρή αίθουσα για τα θρησκευτικά τους καθήκοντα.


Η νέα σχολική χρονιά και το πρόβλημα με τα υποσιτισμένα παιδιά

  • Από  εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Η νέα σχολική χρονιά και το πρόβλημα με τα υποσιτισμένα παιδιά
Άρθρο του Σεβ.Μητροπολίτου Δημητριάδος κ.Ιγνατίου στην Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
 

Καθώς η νέα σχολική χρονιά ξεκινά, είναι βέβαιο, πως τα σχολεία μας θα αποτυπώσουν, με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο, την ευρύτερη πραγματικότητα της κοινωνίας της πατρίδας μας.
Αυτό, που κάποτε φαινόταν αδιανόητο, αποτελεί πλέον οδυνηρή πραγματικότητα: Θα αντικρύσουμε παιδιά με προβλήματα υποσιτισμού, παιδιά με έλλειψη ακόμη και της στοιχειώδους σχολικής ύλης, και συγχρόνως, παιδιά από αξιοπρεπείς οικογένειες, που αρνούνται να διατυμπανίσουν το πρόβλημά τους, που δεν επαιτούν, αλλά μόνον υπομένουν και αγωνίζονται.

«Ούτε λέξη για το μυστήριο με το Σινούκ»!

  • Από  εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Ούτε λέξη για το μυστήριο με το Σινούκ»!
Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία με θύματα τον Πατριάρχη Πέτρο και άλλους 16 επιβάτες, κανείς δεν δίνει πειστικές απαντήσεις
Του Βασίλη Σπυρόπουλου
από το Σαββατιάτικο ένθετο της «Δημοκρατίας» για την Ορθοδοξία
Δέκα χρόνια συμπληρώθηκαν προχθές από τη μοιραία πτώση του ελικοπτέρου Σινούκ στη θαλάσσια περιοχή της Σιθωνίας, από την οποία έχασαν τη ζωή τους ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος, 11 μέλη της συνοδείας του καθώς και το πλήρωμα του ελικοπτέρου.
 

Σπάνιο βίντεο από τον εορτασμό της Χιλιετηρίδας στο Άγιο Όρος (Ιούνιος 1963)

  • Από  lllazaros.blogspot.gr
Σπάνιο βίντεο από τον εορτασμό της Χιλιετηρίδας στο Άγιο Όρος (Ιούνιος 1963)
Σπάνιο βίντεο από τον εορτασμό της Χιλιετηρίδας στο Άγιο Όρος (Ιούνιος 1963)....



ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Περί τριών πραγμάτων μην βιάζεσαι να μιλάς

  • Από  lllazaros.blogspot.gr
Περί τριών πραγμάτων μην βιάζεσαι να μιλάς
Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς
Περί τριών πραγμάτων μην βιάζεσαι να μιλάς:
Περί του Θεού - μέχρι να στερεώσεις την πίστη σ' Αυτόν.
Περί της αμαρτίας του άλλου - μέχρι να θυμηθείς τη δική σου.
Περί της επόμενης ημέρας - μέχρι την αυγή της.


ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Προζύμι δίχως μαγιά με το βασιλικό του Τιμίου Σταυρού

  • Από  diakonima.gr
Προζύμι δίχως μαγιά με το βασιλικό του Τιμίου Σταυρού
Αρκετές νοικοκυρές πιστές στην παράδοση, που ακόμα ζυμώνουν στο σπίτι τους συνεχίζουν να συντηρούν ένα ευλογημένο έθιμο που είναι ταυτόχρονα και ένα θαύμα. Αυτό γίνεται δύο φορές το χρόνο. Στη γιορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού 14 Σεμπτεβρίου και την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών, δηλαδή της Σταυροπροσκυνήσεως. Ποιο είναι αυτό; Η παρασκευή νέου προζυμιού.
Πώς γίνεται αυτή;

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

Στις επαφές του ΠΑΣΟΚ με κόμματα και κινήσεις που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον
Τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής από μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε
Στην πλατεία Γεωργίου το Σαββατοκύριακο τα μέλη του συλλόγου χαμόγελο του

ΟΦΕΙΛΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ !!!

Σοβαρότατος προβληματισμός

  • Από  desk agioritikovima
Σοβαρότατος προβληματισμός
Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου
Σοβαρότατος είναι ο προβληματισμός από τη συμπροσευχή με παπικό ιερέα του Αρχιμ. π. Σαράντη Σαράντου, άτεγκτου κριτή κάθε προσέγγισης με τους παπικούς και ζηλωτή των Ιερών Κανόνων και της Ορθοδόξου Πίστεως.
 Πέμπτη πρωί, 11η Σεπτεμβρίου 2014, ελληνογαλλικά σχολεία Ουρσουλινών στο Μαρούσι. Τέλεση Αγιασμού. Ιερουργός ο π. Σαράντης Σαράντος. Δίπλα του συμπροσευχόμενος ο παπικός

Αββάς Σισόης: Η παρακαταθήκη μιας χήρας

  • Από  askitikon.eu
Αββάς Σισόης: Η παρακαταθήκη μιας χήρας
Έλεγε ο αββάς Σισόης:
- Όταν ήμουν στη Σκήτη με τον Μακάριο πήγαμε να θερίσουμε μαζί του επτά μοναχοί. Και να πίσω μας μια χήρα σταχομαζώχτρα, που έκλαιγε ασταμάτητα.
Φώναξε ο γέροντας τον ιδιοκτήτη του χωραφιού και τον ρώτησε:
- Τι έχει αυτή η γριά και κλαίει συνεχώς;

Αυτός απαντά:

Κάθε ψυχή που αγαπά τον Θεό μαλακώνει...

  • Από  askitikon.eu
Κάθε ψυχή που αγαπά τον Θεό μαλακώνει...
«Ο Θεός είναι ο Ήλιος της δικαιοσύνης, όπως έχει γραφεί, σκορπώντας σ’ όλους γενικά τις ακτίνες της καλοσύνης του, και η ψυχή γίνεται στο φρόνημα είτε κερί όταν αγαπά τον Θεό ή πηλός όταν αγαπά την ύλη.
Όπως λοιπόν σύμφωνα με τη φύση του ο πηλός ξεραίνεται από τον ήλιο, ενώ το κερί κατά φύση μαλακώνει, έτσι και ψυχή που αγαπά την ύλη και τον κόσμο ακούοντας τις νουθεσίες του Θεού κι αντιδρώντας...
με το φρόνημα καθώς ο πηλός σκληραίνει κι όπως ο Φαραώ, σπρώχνει τον εαυτό της στην καταστροφή.

Σώζονται άραγε αυτοί που δεν είναι Βαπτισμένοι;

  • Από  askitikon.eu
Σώζονται άραγε αυτοί που δεν είναι Βαπτισμένοι;
Όταν κάποτε επισκέφθηκα τις σπηλιές του Αγίου Όρους, κάποια φορά συνάντησα έναν ασκητή με τον οποίο κάθησα να συζητήσω και να ρωτήσω κά­ποια πράγματα…

Τον ερώτησα λοιπόν, ανάμεσα σε άλλα, αν σώζονται αυτοί που δεν είναι βαπτισμένοι… Κι εκείνος μου είπε:

«Θα σου πω, παιδί μου, τι συνέβη κάποτε, στην Μ. Ασία… Ζούσε, κάποτε, εκεί ένας Τούρκος ο οποίος αγαπούσε πολύ τους

Η αγάπη είναι ο ύμνος του Παραδείσου !

  • Από  askitikon.eu
Η αγάπη είναι ο ύμνος του Παραδείσου !
Αγαπητοί μου αδελφοί,
Ο Θεός είναι Αγάπη. «Ο μένων εν τη αγάπη, εν τω Θεώ μένει και ο Θεός εν αυτώ», βροντοφωνεί ο απόστολος της αγάπης, Ιωάννης ο Ευαγγελιστής.
Αγάπη: Το κλειδί που ανοίγει όλες τις πόρτες της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Το φάρμακο που γιατρεύει όλες τις αρρώστιες της ψυχής και του σώματος.

Αν Προσευχηθείς για τους συνανθρώπους σου, τα πέ­τυχες όλα!

  • Από  askitikon.eu
Αν Προσευχηθείς για τους συνανθρώπους σου, τα πέ­τυχες όλα!
Ξέχασε, λοιπόν, τις ξένες αμαρτίες, για να ξεχάσει και ο Κύριος τις δικές σου. Γιατί αν πεις, «Τιμώρησε τον εχθρό μου», έκλεισες το στόμα σου. Έχασε πια η γλώσσα σου το δικαίωμα να μιλάει στο Θεό.
Πρώτα-πρώτα επειδή εξαρχής Τον παρόργισες, κι υστέρα επειδή ζητάς πράγματα που είναι αντίθετα στον ίδιο το χαρακτήρα της προσευχής. Αφού, δηλαδή, προσέρχεσαι για να ζητήσεις συγχώρηση αμαρτημάτων, πώς μιλάς για τιμωρία;

Η Ακαταμάχητη Δύναμη

  • Από  askitikon.eu
Η Ακαταμάχητη Δύναμη
Ο αείμνηστος μητροπολίτης Αργολίδος Χρυσόστομος Δεληγιαννόπουλος (1985) υπηρέτησε ως στρατιωτικός ιερέας στην Αλβανία, κατά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο του '40.
Οι μαρτυρίες που ακολουθούν είναι από το προσωπικό του ημερολόγιο και από προφορικές διηγήσεις του. Αποδεικνύουν, πως η θεία Κοινωνία ήταν μεγάλη δύναμη, που θωράκιζε τους Έλληνες αγωνιστές στο μέτωπο.

Η εικόνα της αδικίας

  • Από  askitikon.eu
Η εικόνα της αδικίας
Αδικία είναι η συνήθεια να βλέπη κανείς τους νόμους με υπεροψία. Αδικία είναι η περιφρόνηση των νόμων, κη καταπάτηση του δικαίου.
Αδικία είναι η εναντίωση στο θείο θέλημα. Είναι ενέργεια για να επικρατήσει το κακό, ο πόλεμος, η ταραχή, η κακοδαιμονία, η βασιλεία του πονηρού.

Η πρωινή Προσευχή πρέπει να προηγήται της εργασίας

  • Από  askitikon.eu
Η πρωινή Προσευχή πρέπει να προηγήται της εργασίας
Να έρχεσθε εδώ με μεγάλη προθυμία και να αναπέμπετε στο Θεό των όλων τις πρωινές σας προσευχές και εξομολογήσεις , να Τον ευχαριστήτε για τα αγαθά που σας έχει χαρίσει και να Τον παρακαλήτε να λάβετε μεγάλη βοήθεια για να μπορέσετε κατόπιν να τα διατηρήστε...

Ο «παππούλης» που επενέβη την κατάλληλη στιγμή!

  • Από  orthodox-world.pblogs.gr
Ο «παππούλης» που επενέβη την κατάλληλη στιγμή!
Υπηρετώ στο Πολεμικό Ναυτικό από το έτος 1992. Το έτος 1998 και ενώ ήμουν στο Αντιτορπιλικό «Νέαρχος», ξάφνου ένα πρωινό της 24ης Ιουλίου, καθώς ξύπνησα να αναλάβω υπηρεσία, δεν μπορούσα να κρατήσω όρθιο το κεφάλι μου, αλλά ούτε και να μιλήσω. Η γλώσσα μου έβγαινε συνέχεια έξω από το στόμα!
Δεν μπορούσα να κρατήσω το στόμα μου στη σωστή του θέση! Ο γιατρός του πλοίου υπέθεσε πως ήταν μία μορφή βαριάς ψύξης και μου χορήγησε κάποια αντιψυκτική αλοιφή. Το θυμάμαι σαν τώρα. Θέλαμε δύο ημέρες να επιστρέψουμε στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας και βλέποντας το πρόβλημά μου να εξακολουθεί να επιμένει, ίσως για πρώτη φορά στην ζωή μου ένιωσα «τον κόσμο να χάνεται κάτω από τα πόδια μου».

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Ώρες και ημέρες ταραχής και αγωνίας Του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης


   
Ώρες και ημέρες ταραχής και αγωνίας Του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης
 
Η επιστολή αυτή του Χρυσοστόμου Σμύρνης προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη στάλθηκε λίγες μέρες πριν από το μαρτυρικό του τέλος. Καταγράφει την αγωνία και τις άοκνες προσπάθειες του ιεράρχου για την προστασία των χριστιανών από τα επερχόμενα δεινά, αλλά και την ακατανόητη στάση των ελληνικών αρχών μπροστά στην βέβαιη καταστροφή.
 

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ἐγκαίνια Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίας Ἀναστάσεως


Πρόκειται γιὰ τὸν Ναὸ τοῦ Παναγίου Τάφου, ποὺ ὁ Μέγας Κωνσταντῖνος ἀνήγειρε στὸν τόπο τοῦ Γολγοθᾶ καὶ τὸ Ναὸ αὐτὸ ...
περισσότερα...