Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Οταν η Aγία Ευφημία πήγε στον πατέρα Παΐσιο

Οταν η Aγία Ευφημία πήγε στον πατέρα Παΐσιο
Ηταν στην αυλή της Καλύβης του ο , όταν τον επισκέφθηκε κάποιο . Επανελάμβανε συνεχώς από την καρδιά του: «Δόξα σοι ο Θεός», πάλιν και πολλάκις. Σε μια στιγμή ο Γέροντας του είπε: «Αχρηστεύεται κανείς με την καλή έννοια».
-Ποιός, Γέροντα;

Εκπληκτικές εικόνες από τις συμμετοχές στον Μετεωρολογικό Διαγωνισμό 2016!

| 11:45 - 18 Σεπτεμβρίου 2016
Ο Διεθνής Μετεωρολογικός Διαγωνισμός “τρέχει” από την άνοιξη και μόλις στις 10 Σεπτεμβρίου 2016 ολοκληρώθηκαν οι συμμετοχές. Τώρα οι κριτές βρίσκονται στη διαδικασία της επιλογής των ωραιότερων εικόνων που απαθανατίζουν διάφορα φυσικά φαινόμενα στον ουρανό και στη φύση. Πάνω από 800 φωτογραφίες μπαίνουν στο διαγωνιστικό κομμάτι για να επιλεχθούν οι καλύτερες. Λίγο πριν ανακοινωθούν λοιπόν τα βραβεία ας δούμε μερικές από τις καλύτερες υποψηφιότητες…
perierga.gr - Εκπληκτικές εικόνες από τις συμμετοχές στον Μετεωρολογικό Διαγωνισμό 2016!
 
Τί συμβολίζει ὁ Σταυρός

Ο σταυρὸς τοῦ Χριστοῦ, ἀγαπητοί μου, εἶνε τὸ σύμβολο τῆς ἀγάπης τοῦ Θεοῦ στὸν ἄνθρωπο. Συνάπτει τὰ διεστῶτα, ἑνώνει Θεὸ καὶ ἄνθρωπο. Ἀλλ᾽ ἐνῷ ἑνώνει, συγχρόνως καὶ χωρίζει. Χωρίζει; Μάλιστα, χωρίζει. Τί χωρίζει; Προσέξτε, ἀγαπητοί μου, τὴ συνέχεια.
ἐσταυρωμένη ἀγάπη, ὁ Χριστός, ἐπιβάλλει ὑποχρεώσεις·

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Οἱ Ἅγιοι Τρόφιμος, Σαββάτιος καὶ Δορυμέδων

Μαρτύρησαν ἐπὶ βασιλέως Πρόβου καὶ διοικητοῦ Ἀντιοχείας Ἠλιοδώρου (278 μ.Χ.). Ὅταν λοιπὸν ὁ Τρόφιμος μὲ τὸν Σαββάτ&iot ...
περισσότερα...

ΑΝΕΚΔΟΤΟ !!!

Μεθυσμένος


Ένας τύπος, τύφλα στο μεθύσι, γυρνάει το βράδυ στο σπίτι του.
Λέει σ έναν περαστικό:

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ... !!!

19 Σεπτεμβρίου

μ.Χ.
Αρχίζει η πολιορκία του Παρισιού από τις πρωσικές δυνάμεις του Γουλιέλμου Α' και του καγκελάριου Μπίσμαρκ. Η πόλη θα πέσει στις 15 του επόμενου Ιανουαρίου.