Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

ΠΑΡΟΙΜΙΑΙ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΟΣ Γ' 3 (ΣΕΙΡΑ ΟΜΙΛΙΩΝ)

ΟΜΙΛΙΑ  π.  ΤΙΜΟΘΕΟΥ

ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΣ ;;;;;

Λόγος Αγίου Μαξίμου του Γραικού κατά των βλασφημούντων την Παναγία Θεοτόκο



Όλη η θεόπνευστη Γραφή διδάσκει και διατάσσει να προσκυνούμε και να απονέμουμε κάθε τιμή όχι μόνο στην πάναγνη εικόνα του Σωτήρος μας Ιησού Χριστού και της Παναγίας Θεοτόκου και των άλλων εναρέτων και θεαρέστων ανδρών Του, αλλά και σε όλα τα άλλα που ως προσφορές αφιερώθηκαν στον Σωτήρα Χριστό, όπως τα λειτουργικά εκκλησιαστικά σκεύη η τα διάφορα αντικείμενα για την διακόσμηση και την ευπρέπεια της πάναγνης εικόνας Του η της αγίας Τραπέζης. Όλα αυτά πρέπει να τα τιμούμε και να τα προσκυνούμε ως πράγματα που μετέχουν ήδη της
αγιοσύνης Του.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ… GALOPS ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΕΡΟΝ…

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟΥΣ!
Φτου και από την αρχή- πάλι το ίδιο σκηνικό!!! «Χτυπήσανε» πάλι τα παραμάγαζα της διαπλοκής των δημοσκοπήσεων. Αβαντάρουν πάλι τους πελάτες τους. Αυτούς που διέλυσαν την προσωπικότητα και αξιοπρέπεια κάθε...

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ


ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΙ






Πρεσβυτέρου Γεωργίου Χριστοδούλου

Η περίοδος της Μεγάλης Τεσσαρακοστής δίνει μια ανεπανάληπτη ευκαιρία σε όλους τους χριστιανούς, συνειδητούς και μη να νηστέψουν. Αρκετά άρθρα γράφονται για τα πνευματικά οφέλη της νηστείας, αλλά και για τα οφέλη της στο ανθρώπινο σώμα ως προς την διατροφική της αξία. Είναι γεγονός ότι τα περισσότερα ταχυφαγεία πλέον στη χώρα μας έχουν αναπτύξει ένα marketing process προσαρμοσμένο και στοχευμένο στις ανάγκες των νέων που νηστεύουν, ιδιαίτερα την περίοδο της Σαρακοστής.

Όσιος Ζαχαρίας ο νηστευτής της Λαύρας των Σπηλαίων(+24 Μαρτίου)






 
Ο Όσιος Ζαχαρίας έζησε τέλη του 13ου και αρχές του 14ου αιώνα μ.Χ. και ασκήτεψε στην Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου.Ήταν γνωστος για την εγκράτειά του αφού ποτέ δεν έφαγε μαγειρευμένο φαγητό.Έτρωγε μόνο μετά την δύση του ηλίου ωμά λαχανικά.Είχε λάβει το χάρισμα να διώχνει τα δαιμόνια μόνο αναφέροντας το όνομα του Θεού. 
πηγή

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/03/24_26.html#ixzz1qFcbRMgi

Όσιος Ζαχαρίας ο νηστευτής της Λαύρας των Σπηλαίων(+24 Μαρτίου)






 
Ο Όσιος Ζαχαρίας έζησε τέλη του 13ου και αρχές του 14ου αιώνα μ.Χ. και ασκήτεψε στην Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου.Ήταν γνωστος για την εγκράτειά του αφού ποτέ δεν έφαγε μαγειρευμένο φαγητό.Έτρωγε μόνο μετά την δύση του ηλίου ωμά λαχανικά.Είχε λάβει το χάρισμα να διώχνει τα δαιμόνια μόνο αναφέροντας το όνομα του Θεού. 
πηγή

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/03/24_26.html#ixzz1qFcbRMgi

.... ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ! ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΦΥΣΙΚΑ !

Με νέους ανέργους συναντήθηκε ο Φώτης Κουβέλης
Με νέους ανέργους συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα με στρώματα του πληθυσμού που πλήττονται ιδιαιτέρως από την κρίση. Μεταξύ άλλων ο Φ. Κουβέλης είπε:Μεγάλα στρώματα της κοινωνίας πλήττονται βαρύτατα.

.... ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΑ !

Θεαματική κωλοτούμπα από τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ για τα ταξί


Πως αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς όλα όσα έχουν γίνει μέσα σε λίγα 24ωρα;

Στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο - εκτός του Γιάννη Ραγκούση - όλοι μα όλοι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ στήριξαν το νομοσχέδιο Βορίδη για τα ταξί.

ΑΠΟ  ΑΥΡΙΟ ,  ΠΡΩΤΑ  Ο  ΘΕΟΣ,  ΕΠΑΝΕΡΧΩΜΑΣΤΕ  ΣΤΟ  BLOG  ΜΑΣ,  ΜΕΤΑ  ΤΗΝ  ΤΡΙΗΜΕΡΗ  ΑΠΟΥΣΙΑ  ΜΑΣ!  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ !  ΑΡΤΙΠΑΣ

ΑΡΓΗΣΕΣ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ !


IMG 1956

Βολές Αρχιεπισκόπου κατά όσων εμπαίζουν Πατρίδα και Εκκλησία

Βολές κατά όλων όσων "εμπαίζουν την Πατρίδα μας", εξαπέλυσε σήμερα από τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού Θεοτόκου Καλλιθέας ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
 Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για την απόρριψη της τροπολογίας από την Βουλή που αφορά στην επένδυση φωτοβολταϊκών  της Εκκλησίας στην Πεντέλη.
«Μπορεί κάποιες φορές να φαίνεται ότι την Εκκλησία την ταπεινώνουν, όμως αυτό δεν ισχύει, διότι η Εκκλησία πάντα στο τέλος νικάει», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος, στέλνοντας σαφές μήνυμα σε όλους εκείνους που εμποδίζουν το έργο της.
Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η αναφορά του στον "εμπαιγμό", όπως είπε, "του ελληνικού κράτους από ξένους αρχηγούς".
«Κάποιοι λένε ότι μας αγαπάνε, αλλά δεν μας αγαπάνε! Κάποιοι λένε ότι μας στηρίζουν, αλλά τελικά δεν μας στηρίζουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος.
Επίσης εκανε παραλληλισμό των δύο εορτών, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου αλλά και Εθνικής εορτής της Επαναστάσεως, λέγοντας πως «πάντοτε η Εκκλησία ήταν και δήλωνε το παρόν, στις εύκολες και δύσκολες καταστάσεις».
Ο κ. Ιερώνυμος στην ομιλία του αναφέρθηκε, τέλος, στην Ελευθερια του έθνους, αλλά και την Ελευθέρια του ατόμου.
ΠΗΓΗ:        http://www.romfea.gr/ekklisia-tis-ellados/12020-voles-arxiepiskopou-ekklisia-patrida

ΚΥΡΙΕ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΑΚΡΙΒΑ !!!

Γ.Καρατζαφέρης: “Πέσαμε θύματα του παιχνιδιού της Μέρκελ”


Για «αποκρουστικά» μέτρα το Ιούνιο, με κίνδυνο κοινωνικής έκρηξης, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό

Την εκτίμηση ότι «το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς και μαζί τους και ο ελληνικός λαός, έπεσαν θύματα του παιχνιδιού της κ. Μέρκελ», εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ! ΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟΪ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ !

24 Μαρτίου

Γεγονότα

1078: Εκθρονίζεται ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Μιχαήλ Ζ' Δούκας. Στο θρόνο ανέρχεται ο Νικηφόρος Γ' Βοτανιάτης.
1401: Ο Ταμερλάνος με τους Μογγόλους του καταλαμβάνει τη Δαμασκό.
1449: Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν την Άρτα και προβαίνουν σε θηριωδίες κατά των ελλήνων κατοίκων.

1721: Ο γερμανός συνθέτης Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ εκδίδει τα περίφημα έξι Βραδεμβούργια Κοντσέρτα του.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΑΣ ...... ! ΛΑΓΟΥΣ ΜΕ ΠΕΤΡΑΧΗΛΙΑ !!!

30 τα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών - Θέσεις εργασίας υπόσχεται ο Χρυσοχοϊδης


Τριάντα θα είναι τα κλειστά κέντρα φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στις δέκα περιφέρειες της χώρας, εκτός από τις περιφέρειες των νησιών του Αιγαίου, του Ιονίου και της Κρήτης....

ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Παρέλαση 25ης Μαρτίου ! Τρέμει το φυλοκάρδι τους μήπως τούς βρεί καμιά συμφορά από γιαούρτια, αυγά, πορτοκάλια, κι΄ ότι άλλο έχει ο φτωχός μας μπαξές…
 


 



Περνάει ο Στρατός τής Ελλάδος φρουρός !


Η φετεινή  Εθνική  και  Θρησκευτική  εορτή  κατά πώς έχουν και κατά πώς δείχνουν τα πράγματα θα εορτασθεί πραγματικά μάλλον κατά το ήμισυ, και μόνον δηλαδή κατά το θρησκευτικό μέρος…

ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ;;;

Σκότωσαν 84χρονη για να της αρπάξουν πέντε ευρώ



Άγριο έγκλημα τη νύχτα στο χωρίο Ανάβρα στην περιοχή του Αλμυρού, στο Βόλο, όταν άγνωστοι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι μια 84χρονης γυναίκας και την σκότωσαν για να της αρπάξουν πέντε ευρώ.

ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΟΙ "ΕΠΙΣΗΜΟΙ" ΠΟΥ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ !

Η 25η Μαρτίου ανήκει στους ήρωες, όχι στα έκτροπα



Γράφει ο Ανδρέας Μητσόπουλος
Για άλλη μια χρονιά, η επέτειος της 25ης Μαρτίου του 1821, γίνεται αντικείμενο οξείας αντιπαράθεσης μεταξύ των νουνεχών Ελλήνων πατριωτών πολιτών και των γνωστών ψευτοπροοδευτικών κύκλων που ανέκαθεν φανέρωναν με στόμφο και έπαρση τα ανθελληνικά τους αισθήματα. 

Μαθήματα καλών τρόπων στο εξωτερικό! Πως πρέπει να συμπεριφέρεστε για να μην σας κακοχαρακτηρίσουν στα ταξίδια σας;

Ημερομηνία: 14 Μαρτίου 2012
Μαθηματα καλων τροπων στο εξωτερικο! Πως πρεπει να συμπεριφερεστε για να μην σας κακοχαρακτηρισουν στα ταξιδια σας;
Που ακριβώς επιτρέπεται να σκαλίζεις τη μύτη σου ενώ μιλάς και που επιβάλλεται να κάνεις τα πάντα με το δεξί χέρι- το αριστερό είναι για το WC. Τα βασικά του παγκόσμιου οδηγού καλής συμπεριφοράς για να μη σας βρει κανένα κακό εκεί που πάτε. Φανταζόσασταν ποτέ ότι η ανοιχτή παλάμη που απευθύνετε ή σας απευθύνουν οδηγώντας όταν τα νεύρα χτυπάνε κόκκινο, σε κάποιες κουλτούρες είναι απλώς χαιρετισμός; Μαζί με τα δεκάδες πράγματα που πρέπει να έχει κανείς στον νου του όταν ταξιδεύει και δεν θέλει μπλεξίματα στα καλά καθούμενα, είναι και ορισμένοι κανόνες καλής συμπεριφοράς που δε χωράει το μυαλό μας.
* Το σήμα της νίκης, με την παλάμη όμως να αντικρίζει εμάς, στη Βρετανία είναι λόγος τσακωμού. Μην πάτε λοιπόν στο μπάρμαν να ζητήσετε «δύο» μπίρες προτάσσοντας δείκτη και μέσο, γιατί κάτι τέτοιο ισοδυναμεί με το μεσαίο δάχτυλο!
* Στη Βραζιλία η χειρονομία κατά την οποία αντίχειρας και δείκτης σχηματίζουν κύκλο για να υποδηλώσουν ένα ok, στην πραγματικότητα συμβολίζουν τη συνουσία, οπότε αν ο Βραζιλιάνος γνωστός σας έκανε κάτι καλό, καλύτερα να τον επιβραβεύσετε με τους δυο τεντωμένους αντίχειρες.

* Στην Ιαπωνία καλύπτουμε το στόμα μας με το χέρι όταν γελάμε διότι αλλιώς θα μας θεωρήσουν ανόητους και υποκλινόμαστε όταν χαιρετάμε.
* Στην Ταϋλανδη το να σκαλίζει ο συνομιλητής σας τη μύτη του θεωρείται συνήθεια υγιεινής.
* Στην Αίγυπτο σταυροπόδι και άπλωμα ποδιών προς τα εμπρός είναι απαγορευτικά αν η σόλα των παπουτσιών είναι ορατή στους απέναντι.

* Στην Κίνα μην αδειάζετε το πιάτο όταν τρώτε. θα νομίζουν ότι δεν χορτάσατε και θέλετε κι άλλο φαγητό, ενώ αν σας σερβίρουν ολόκληρο κεφάλι κοτόπουλου στο πιάτο θεωρείται ιδιαίτερη τιμή.
* Στην Ιταλία, μην αγγίζετε τα λαχανικά στα μανάβικα και μην παραγγέλνετε καπουτσίνο μετά τις 12- τους εκνευρίζει.
* Τα λευκά τριαντάφυλλα στην Κίνα συμβολίζουν το θάνατο, οπότε προσοχή στα μηνύματα που στέλνετε.
* Σε Μαρόκο, Νεπάλ, Τουρκία και Ινδία το αριστερό χέρι είναι αυτό της... τουαλέτας, οπότε για φαγητό και επαφή επιτρέπεται μόνο το δεξί.

* Στις μουσουλμανικές χώρες, είναι ζωτικής σημασίας το πότε θα καλύπτετε όχι μόνο το πρόσωπο αν είστε γυναίκα αλλά και τους αστραγάλους. Και αν νομίζετε ότι οι άντρες δεν έχουν τέτοια προβλήματα, γελιέστε: στους ναούς, απαγορεύονται τα σορτς και προτιμώνται τα παρεό.
Πηγή: jenny.gr
ΠΗΓΗ:   http://www.travelstyle.gr/portal/gr/destination_articles.php?dest_id=0&id=6927 

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

24 ΜΑΡΤΙΟΥ

Προεόρτια τοῦ Εὐαγγελισμοῦ τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου

Παραμονὴ τῆς μεγάλης ἑορτῆς τοῦ Εὐαγγελισμοῦ τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου.
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Ἀρτέμων Ἐπίσκοπος Σελευκείας τῆς Πισιδίας

Ὁ Ἅγιος Ἀρτέμων γεννήθηκε στὴ Σελευκεία τῆς Πισιδίας. Ὅταν ὁ Ἀπόστολος Παῦλος ἦλθε σὲ ἐκεῖνο τὸν τόπο, ὁ Ἅγιος Ἀρτέμων ἔγινε μαθητής του, ἐνῷ στὴν συνέχεια ἀναδείχθηκε Ἐπίσκοπος τῆς ἴδιας πόλεως, διδάσκαλος τοῦ λαοῦ καὶ κήρυκας τῆς ἀλήθειας. Διενέργησε πολλὰ θαύματα καὶ ὁδήγησε πολλοὺς ἀπὸ τοὺς εἰδωλολάτρες πρὸς τὸν Κύριο, κάνοντάς τους Χριστιανούς. Διοικώντας μὲ εὐσέβεια καὶ θεάρεστο τρόπο τὸ ποίμνιο, ποὺ τοῦ εἶχε ἐμπιστευθεῖ ὁ Θεὸς καὶ διακυβερνώντας μὲ ἀρετὴ καὶ σοφία τὴν Ἐκκλησία, ἦταν σω ...
περισσότερα...

Οἱ Ἅγιοι Ρωμύλος καὶ Σεκοῦνδος οἱ Μάρτυρες οἱ αὐτάδελφοι

Οἱ Ἅγιοι Μάρτυρες Ρωμύλος καὶ Σεκοῦνδος μαρτύρησαν στὴ Μαυριτανία τῆς Ἀφρικῆς. Δὲν ἔχουμε περισσότερες λεπτομέρειες γιὰ τὸν βίο καὶ τὸ μαρτύριο τῶν Ἁγίων.
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Ἀρτέμων ὁ Ἱερομάρτυρας Πρεσβύτερος Λαοδικείας

Ὁ Ἅγιος Ἱερομάρτυρας Ἀρτέμων ἔζησε κατὰ τοὺς χρόνους τοῦ αὐτοκράτορα Διοκλητιανοῦ (284 – 305 μ.Χ.) καὶ ἦταν Πρεσβύτερος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Λαοδικείας. Μπαίνοντας μετὰ τοῦ Ἐπισκόπου τῆς πόλεως Σισιννίου στὸν εἰδωλολατρικὸ ναό, κατέστρεψε τὰ ἀγάλματα τῶν εἰδώλων τοῦ Ἀπόλλωνος καὶ τοῦ Ἀσκληπιοῦ. Γι’ αὐτὸ συνελήφθη καὶ ὑποβλήθηκε σὲ μαρτύρια. Ἔτσι ἄθλησε ὁ Ἅγιος Ἀρτέμων καὶ στεφανώθηκε ἀπὸ τὸν Κύριο τῆς δόξας.
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Τιμόλαος ὁ Μάρτυρας καὶ οἱ σὺν αὐτῷ ἑπτὰ Μάρτυρες

Ὁ Ἅγιος Μάρτυς Τιμόλαος καταγόταν ἀπὸ τὸν Πόντο. Μαρτύρησε περὶ τὸ 305 μ.Χ. στὴν Καισάρεια τῆς Παλαιστίνης μαζὶ μὲ ἄλλους ἑπτὰ Χριστιανούς. Στὰ Μηναῖα καὶ στὸ Ἁγιολόγιο τοῦ Σωφρονίου Εὐστρατιάδου ἀναφέρονται ὡς Μάρτυρες ὀκτῶ ἐν Καισαρείᾳ, ποὺ ἑορτάζουν σήμερα, χωρὶς νὰ σημειώνεται τὸ ὄνομα τοῦ Ἁγίου Τιμολάου. Σὲ ἄλλα Μηνολόγια ἀναφέρονται τριάντα πέντε Μάρτυρες, οἱ ὁποῖοι μαρτύρησαν ἐπὶ αὐτοκράτορα Ἰουλιανοῦ τοῦ Παραβάτου (360 – 363 μ.Χ.), ἐνῷ σὲ ἄλλα Μαρτυρολόγια ἀναφέρονται πενήντα Μάρτυρες ...
περισσότερα...

Ὁ Ὅσιος Ζαχαρίας ὁ ἐν Χαρσικίῳ

Εἶναι ἄγνωστο πότε ἤκμασε ὁ Ὅσιος Ζαχαρίας, ὁ ὁποῖος ἔζησε ἀσκητικὸ ἔγκλειστο βίο. Ὁ Ἅγιος Νικόδημος ὁ Ἁγιορείτης θεωρεῖ ὅτι ὁ Ὅσιος Ζαχαρίας εἶναι ὁ πνευματικὸς υἱὸς τοῦ Ὁσίου Καρίωνος († 24 Νοεμβρίου), περὶ τοῦ ὁποίου γίνεται λόγος στὸ Γεροντικόν, ἀλλὰ ὁ προσδιορισμὸς «ὁ ἐν Χαρσικίῳ» ἀποκλείει τὸν Ἐρημίτη τῆς Αἰγύπτου Ζαχαρία. Ἴσως τὸ Χαρσίκιον πρέπει νὰ ταυτίζεται μὲ τὴν μονὴ «τὴν ἐν Χαρσιανῷ», στὴν Καππαδοκία, τὴν ὁποία ἔκτισε ὁ Ὅσιος Νικηφόρος († 23 Ὀκτωβρίου).
περισσότερα...

Ὁ Ὅσιος Μαρτίνος ὁ Θηβαῖος

Ὁ Ὅσιος Μαρτίνος ἔζησε καὶ ἀσκήτεψε στὴ Θηβαΐδα τῆς Αἰγύπτου καὶ κοιμήθηκε μὲ εἰρήνη.
περισσότερα...

Ὁ Ὅσιος Ἀβραὰμ ὁ ἐν τῷ ὄρει Λάτρῳ ἀσκήσας

Ὁ Ὅσιος Ἀβραὰμ ἀπὸ τὴν παιδικὴ ἡλικία ἀγάπησε τὴν ἀγγελικὴ καὶ μοναχικὴ πολιτεία καὶ ἀφοῦ διένειμε ὅλη τὴν περιουσία του στοὺς πτωχούς, ἔγινε μοναχός. Ἦταν τύπος καὶ παράδειγμα ὁσιακὴς βιοτὴς καὶ πολιτείας καὶ πολλοὶ προσέτρεχαν σὲ αὐτὸν γιὰ νὰ ὠφεληθοῦν πνευματικὰ καὶ νὰ λάβουν τὴν εὐχή του. Ἐπειδή, ὅμως, ὁ Ὅσιος ἀγαποῦσε τὴν ἡσυχία, ἔφυγε ἀπὸ τὸν τόπο ποὺ ἀσκήτευε καὶ ἦλθε στὸ ὄρος τοῦ Λάτρου, ὅπου διῆλθε τὸ ὑπόλοιπο τοῦ βίου του μὲ νηστεία, προσευχή, δάκρυα καὶ ἐγκράτεια. Ἔτσι ἀφοῦ ὑπερέβα ...
περισσότερα...

Ὁ Ὅσιος Ζαχαρίας ὁ ἐν τῇ Λαύρᾳ τοῦ Κιέβου ἀσκήσας

Ὁ Ὅσιος Ζαχαρίας ἔζησε κατὰ τὰ τέλη τοῦ 11ου καὶ τὶς ἀρχὲς τοῦ 12ου αἰῶνος μ.Χ. καὶ ἀσκήτεψε στὴν Λαύρα τῶν Σπηλαίων τοῦ Κιέβου.
περισσότερα...

Οἱ Ἅγιοι Πέτρος καὶ Στέφανος οἱ Μάρτυρες

Οἱ Ἅγιοι Μάρτυρες Πέτρος καὶ Στέφανος μαρτύρησαν τὸ ἔτος 1552 στὴν περιοχὴ Καζὰν, ἀπὸ τοὺς Μογγόλους.
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Παρθένιος ὁ Ἱερομάρτυρας Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως

Ὁ Ἅγιος Ἱερομάρτυς Παρθένιος καταγόταν ἀπὸ τὴν Μυτιλήνη καὶ γεννήθηκε ἀπὸ γονεῖς εὐσεβεῖς καὶ ἐνάρετους, οἱ ὁποῖοι φρόντισαν γιὰ τὴν κατὰ Θεὸν ἀνατροφή του. Ὁ Παρθένιος ἀφοσιώθηκε στὶς μελέτες καὶ ἔγινε ἕνας ἀπὸ τοὺς λόγιους τῆς ἐποχῆς του. Χειροτονήθηκε πρεσβύτερος καὶ λίγο ἀργότερα ἐξελέγη Ἐπίσκοπος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Χίου. Μετὰ παρέλευση ἀρκετοῦ χρόνου κλήθηκε στὸν πατριαρχικὸ θρόνο τῆς Κωνσταντινουπόλεως, περὶ τὰ τέλη τοῦ ἔτους 1656. Ὡς Πατριάρχης ἀναδείχθηκε ἄνδρας εὐλαβής, χρηστὸς στὸν τ ...
περισσότερα...

Σύναξις Ὑπεραγίας Θεοτόκου τοῦ Ὅρους τοῦ Συννέφου, ἐν Τβὲρ τῆς Ρωσίας

Δὲν ἔχουμε λεπτομέρειες γιὰ τὸ γεγονός.
περισσότερα...

Ἀνάμνηση Θαύματος ἐν τῇ Λαύρᾳ τῶν Σπηλαίων τοῦ Κιέβου

Δύο Χριστιανοὶ φίλοι, ὁ Ἰωάννης καὶ ὁ Σέργιος, ἔταξαν νὰ υἱοθετήσουν ὁ ἕνας τὸν ἄλλο σὰν σαρκικοὶ ἀδελφοί, μπροστὰ στὴν ἱερὰ εἰκόνα τῆς Παναγίας στὴ μονὴ τῶν Σπηλαίων τῆς Λαύρας τοῦ Κιέβου. Ὁ Ἰωάννης ἦταν πλούσιος καὶ εἶχε ἕναν ἑπτάχρονο υἱό, τὸν Ζαχαρία. Ὅμως ὁ Ἰωάννης ἀρρώστησε πολύ. Πρὶν τὸν θάνατό του ἀνέθεσε τὴν ἐπιμέλεια καὶ τὴν φροντίδα τοῦ υἱοῦ του Ζαχαρία, στὸν φίλο του Σέργιο, στὸν ὁποῖο ἐμπιστεύθηκε καὶ μία μεγάλη ποσότητα χρυσοῦ, ὥστε νὰ τὴν δώσει στὸν υἱό του Ζαχαρία, ὅταν αὐτὸς ...
περισσότερα...